Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ders calismaya baslamak icin tesvik edici yontemler?

Waqas

Öne çıkan mesajlar

Ya bir otursam su meretin basina yalayip yutucam ama yok yani oturamiyorum surekli kendimi baska birseyle oyaliyorum "dur sunu da yapayim ondan sonra" , "dur bunu da yapayim zaten cok zaman var" gibisinden kendimi kandirici bahanelerle oyaliyorum kendimi. Hatta bu topic i acarken bile iste kendimi oyalamis sayiyorum. Siz napiyorsunuz kendinizi nasil tesvik ediyorsunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
evde çalışılmaz kütüphanede çalış benim de çalışma verimim evde düşüyor. bir de bilgisayarla çalıştığın oda da çalışman zor olur (bilgisayarla çalışmıyorsan heh) başka odaya geç. bilgisayarla çalışıyorsan modemi kapat :p

iste sende bendensin topluyorum kutuphaneye gidiyorum herseyi hauehae ama simdi cok usendim hele ki calisacagim sey matematikse daha bir useniyorum neyse biraz daha pati takiliyim :D
Sosyal ağlarda paylaş

Ya gidin sapik misiniz =] Ben diyorum su okulda bana verilen 5 dersten 4 u comp dersi olsun yemin ederim soz veriyorum derece yapicam 1. olamasam da ilk 5 i zorlarim ama yok tutturmuslar matematiktir kimyadir fiziktir communicationdir allah belalarini versin :D
Sosyal ağlarda paylaş

bir yaziliya sadece 2 kere girme hakki olsa sizde yusuf yusuf calisiyor olurdunuz aslinda, rahatlıktan çalışmıyorsunuzdur :)

Her ders icin 2 yazili (1 den sonra en geç 1 sene içerisinde 2.yi almak zorundasın) , sonra prof. ıle sözlü opsiyonu, sözlüden kalırsan bütün ülkede o bölümde okuma hakkını kaybetme.

Bu uygulamaya benzer birşey olsa yımırta dayanınca bir yere mutlak deli gibi çalışıyorsun.

Tavsiye ederim türkiye hökömeti büyüklerine, yurtdışlarına gidince sadece çıtırlarına bakmakla yetinmeyip bu adamlar nasıl buralara geldi diyede kafalarını pantalon ceplerinden çıkartsınlar :)
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

Tavsiye ederim türkiye hökömeti büyüklerine, yurtdışlarına gidince sadece çıtırlarına bakmakla yetinmeyip bu adamlar nasıl buralara geldi diyede kafalarını pantalon ceplerinden çıkartsınlar :)

Okuduğun bölümü sevince de oluyor diyorum her seferinde ama demekten dilimde tüy bitti
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
GEd said:

Okuduğun bölümü sevince de oluyor diyorum her seferinde ama demekten dilimde tüy bitti

evet okuduğun bölümü sevmekle alakalı canlarım

SiNa WiNs!!11bir

just like me ha?
Sosyal ağlarda paylaş

@ardeth

alıntıladığın yerle ilişkisini anlamadım.

Ne kadar seversen sev, her bölümde bölümünle alakasız,yöneleceğin uzmanlıkla tamamen bağıntısız bazı derslerle muhattap oluyorsun bu nedenle ne kadar seversen sev bazı dersler o aşkıda köreltir.
Sosyal ağlarda paylaş

yok yani illada karşındaki insanı korkuyla çalıştırman gerekmiyor. Ha ders, notlama ve sınav itici bir kuvvet ona kessinlikle katılıyorum, sene sonunda not almayacağım bir dersi yoğun olduğum zaman ben de takip edemem (dersi sevsem bile) o kadar çalışkan biri değilim ama bir dersi iyi yapmam için de o dersten kalınca hayatımın kararması gerekmiyor, okuduğum bölümü sevip bahsettiğim sınav gibi bazı basit tetikleyici etkenler olunca bu ülke için faydalı bir birey olarak çıkabiliyorum bu üniversiteden onu diyorum. Ha sevmediğin dersler olursa demişsin ama ben şuana kadar nefret ettiğim bir dersle karşılaşmadım. Tarafsız olduğum dersler oldu ama sonuçta hepsi temel bilimler fakültesinin bir bölümünü dersi ve hepsi bana birşey katıyor. Zaten yaptığı işi sevmek derken bunu kast ediyorum. Mühendis olacaksan mühendis olacaksın, makina mühendisi değil, temel bilimci olacaksan da temel bilimci olacaksan matematikçi ya da genetikçi değil :p

yazının hepsini alıntılamak istemediğim için sonunu alıntıladım yoksa özel bir seçim değildi :p
Sosyal ağlarda paylaş

Waqas said:
Deacon said:
abi adam gibi matematik bilmeden iyi bilgisayarcı nası olunuyo ki :s

Comp derslerinin icinde matematik var zaten cnmz.

öyle güzel olunuyorki şaşarsın. Benden ne matematik özürlü adamların (ki bende mat özürlüyümdür özellikle geometri) bi tanesi eşşek kadarlık db'yi parmağının ucunda oynatıyor webte harikalar yaratıor. diğeri en son cpu turkeyde cpu tasarlıyordu.

hani zaten o calculusun hiçbi namesini bilgisayar derslerinde kullanmadık. çok nadiren discrete math'ın işe yarayacağı durumlar oldu, onları da discrete bilmeyen adam gerekli funclarla methodlarla halleder.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...