Brigand Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Arkadaşlar 8gblik aviyi 2 parçaya bölecem. Mkv için kullandığım program var ama şimdi ilk defa HD avi bir film ile karşılaştım bölemiyorum. Bir tane fast avi splitter diye bişe buldum mesela bölüyor ama audio channel olarak birinciyi alıyor ki 1. rusça 2. ingilizce. Ondan şöyle adam gibi bir avi editör bulmam lazım HD destekli filan, öneriniz var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 ben de hd filmleri nasıl dvd playerda izleyebilirim diye dusunuyodum. ikiye bolup dvd'ye kaydetmek icin istiyosun sanırım bunu. benim isime de yarar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 dvd playerda izleyemezsin ki yine codecli oluyo dvdplayer oynatamaz onu. divx codeci de değil zaten ayrı codecleri var onların. hd filmleri izleyemezsin gibi gözüküyor tvde :) Anca bilgisayarı bağlarsan kablo ile =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 niye ki? müzik klibi kaydetsem mesela hd olan, onu seyredemez miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 dvd playerın divx de destekli ise divx codeci ile çevirmen lazım o zaman da kalitesi düşer. yani normal dvd al izle daha kaliteli olur hd olmasının bir anlamı kalmaz. Sıkıştırılmış hd oynatabilecek player daha görmedim ben yani, zaten normal hd filmler 30 40 50gb filan oluyo sıkıştırılmamış =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 abi blue ray yazıcıla var iste onlar bu ise yaramıyor mu, 50gb'a kadar yakabiliyosun diski. bi de bu torrentlerde rastladıklarımız sıkıstırılmıs mı? vimeo'da izledigimiz videolar hd değil mi? 720p yazıyo abi bunun sıkıstırılmısı nasıl oluyo? formatı nedir? sen mesela avi demissin, senin bolmeye calıstıgın videoyu oynatamaz mıyım ben dvd playerda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Tabi ki torrenttekilerin rapidsharedakilerin filan internetteki dosyaların 10.000'de 9.999'y sıkıştırılmış hd oluyo. Çok nadir coşmuş bazı insanlar 40gb upload ile yüklüyorlar direk blu-rayi filan. Bu mkv dosyaları filan hep sıkıştırılarak o hale getiriliyo. Vimeodakiler zaten sadece kaliteli çözünürlükte video hd ile alakası yok yani. HD video dediğin 5+1 ses çıkışı filan olur bitrate'i yüksek olur. Oradaki videolar flvye çevriliyor kaliteli malite kalmıyor. Ama online video kalitesine göre iyi kalitede çevriliyor adına da high definition diyolar işte, yoksa kaliteli değiller =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 eah internet uzerinde hd tagı ile yazılan hersey yalan o zaman, koyiyim kalitesine hd bambaska bisey demek ki. kandırıyolar bizi hakim bey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 O kadar da yalan değil. 720p animeler falan HD diye geçebilir yani. Çözünürlük en önemli şeyi. 1280x720 anime indirip izlemedin mi hiç? Bölüm başı 400 MB falan oluyor. Originali 3GB'ye çıkıyor tabii, ama arada pek görüntü kaybı yok H.264 falan kullanıldığında. Ama DivX player bunu oynatamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Çözünürlük değil önemli olan bitrate ve codeclerdir. Ben elimdeki dvdrip alıp upscale edip 720p boyutlarına getirebilirim. O zaman ona HD mi diyeceksin 1280*x boyutlu diye ? Çift cdli dvdripler ile hdrip aynı boyutlarda oluyorlar 1.5gb genelde. Ama ikisinin kalite farkına bakın şaşırırsınız. HD filmi izlemeden bile anlayabiliyorum resmin kalitesinden, yani isterse 300mb'ye riplenmiş olsun yine anlayabiliyorum HD olduğunu. Dolayısı ile boyutun çözünürlüğün filan o kadar etkisi yok kaynak dosya, bitrate ve codecler hd'yi hd yapıyor. Bitrate saniyede akan veri kbsi. Örneğin aynı filmin 720p 4gb ve 8gblik verisyonları oluyor. İkisini açıyorsunuz aradaki farka şaşırıyorsunuz. Ama ikisi de 720p ve ikisi de gerçek hd. Bitrate calculator: http://www.videohelp.com/calc.htm Sizin flvlerin bitratelerini hesaplayın bakalım bir de... 720p bir hd bitrate'i 4000 kb 6000kb arası oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 H.264 dedim zaten abi. HD bu codec. Araştır bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Biliyom yaw hatta diğer adı x264 neyini araştıram =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 o zaman simdi hd video indirmemin bir anlamı yok benim. zaten monitorum hd destekli değil. tv'de de gercek hd kalitesinde izleyemiyorum. normal dvdrip cekerim dizileri tv'de izlemek istediklerimi di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar