Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Periyodik bakımı nerede yaptırmalı?

Vodan

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

Şimdik benim araba 30.700 km'ye geldi. 30.000 Periyodik bakımını yaptırmam gerekiyordu ama biraz geçirdim. Bu zamana kadar aracın yağı hiç değişmedi (Astra'lar da böyle oluyormuş kitapçıkta öyle yazıyor ve ayrıca servis'te yağı değiştirmedi 30.000'de değişecek dendi). Dolayısıyla bu bakımda Motor Yağı, Hava, Polen ve Mazot filtreleri değişecek. Yağına suyuna vs bakılacak ve 350 YTL para istenecek...

Şimdiik ben bu kadar para vermek istemiyorum. Sizce Opel servisine mi gideyim? Yoksa Özel servis, Bosch servisi veya Sanayideki Mehmet Usta seçeneklerine mi yöneleyim?

Bosch servisleri nasıl çalışıyor? Nerelerde vardır? Daha makul müdür? Bosch servisi nedir ki?

Bu konularda yardım istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır tabiki daha önce bakıma girdi araba yoksa garanti dışı kalıyor zaten. Ben 30.000 bakımından bahsediyorum ama bugüne kadar hala orjinal yağıyla kullanıyorum. Bu benim popomdan uydurduğum bişey veya ihmalim değil kitapçık ve ayrıca servisin tavsiyesi böyle. Hatta ben değiştirmek istedim gerek yok değiştirme masraf etme dediler. Arabayı 3,5 yıllık süreçte arıza sebebiyle servise bıraktığımda gerekli eklemeleri yaptılar ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya babacım yağı değişse bilirim heralde. Zaten ödediğim faturada da yağ değişimi yok. Ödediğim miktarda yağ değişimi sonucu çıkacak bedelden az. Opel bilememiş arabadan hayır gelmeyeceğini eşeklik etmiş yağı 30.000'de değişecek diye yazmış kitapçığa, servislerede demiş 30.000'de değiştirin diye. Teknoloji falan yalan zaten Şahin'lerde kaldı motor yağı teknolojisi..

Neyse, benim niyetim zaten hayır gelir mi gelmez mi diye görüşüne başvurmak değil. Konu belli tekrar yazmaya gerek yok. Ne yapayım bu servis işini?
Sosyal ağlarda paylaş

Zegna evet dizel benimkide. Arabanın normalde ilk bakımı 30.000 zaten ama GM Türkiye uyanık ya o yüzden 15.000'de gelmezsen garantiden çıkartırım diyor.

Benimkinin garantisi biteli 1,5 yıl oldu o yüzden garantiden çıkar tehtidiyle yolunmama gerek kalmadı :)
Sosyal ağlarda paylaş

garantısı bıtmıs aracın servıse gıtmesı de sacmalık bence. Vıdayı cıkarıtr iscılık , sıkar ıscılık yagı bosaltır ıscılık heduedhue dıye gıder

gel goztepe sanayıye ben sana bı usta onerım kı bı kac defa onermıstım burda ucuzundan yaptır gıtsın parana yazık
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Bosch servis en iyisidir bence. Hatta, filitreleri gidip dışardan al, yağı da yapı marketten falan alıp dışardaki değişim noktalarında ücretsiz değiştirebiliyorsun.

Bence garanti sonrası yetkili servis olayı saçmalık :

Yağ değişim süresi bana göre de çok uzun kaçmış. Özellikle yeni motorda ilk değişimin çok kısa olması gerekli. Parçalar yeni alışacağı için çok miktarda metal tozu ve çapağı olacaktır yapın içinde. Bu makinaların hepsinde geçerli bir prensip sonuçta. Opel neden böyle bir şey yapmış anlamış değilim. Bu arada yağ için km yerine çalışma saati ölçülmesi hatta toplam devire göre değişim sistemi benimsenmeli. 10km yolu 2 saatte kat ediyorsun, 10km yol sayaç için birşey değil ama ula 5 saatte Ankara'ya gidiliyor bee :)

Ben 6bin km doldu mu yağı değiştiriyorum. Hoş 301bin km'i geçtim. Yeni alacağım araçta da gidip Bosch serviste değiştiririm.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

tam sentetik yagların bile saglıklı ömrü 15,000 km..

opel servisi bildigim kadarıyla 10/40 yarı sentetik yag kullanıyor..10-12k maksimum ömrü...

git aksaraydan 0/40 mobil 1(85TL) al..yada 5/40 (65tl) castrol edge al..filtrelerin alayı da mevcuttur ztn aksarayda..git hepsini değiştittir 30 lira en fazla işçilik tutar..

Ben kendim değiştiriyorum herşeyini
2006 lancer Aksaray kendin al kendin değiştir fiyat listesi...

hava filtresi 15 TL
Yag filtresi 8 tl
Polen filtresi 35 tl
Yağ 65 tl
işçilik 30 tl

153 TL

yetkili servis saçmalıgından vazgeçin :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...