Vodan Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Merhabalar, Şimdik benim araba 30.700 km'ye geldi. 30.000 Periyodik bakımını yaptırmam gerekiyordu ama biraz geçirdim. Bu zamana kadar aracın yağı hiç değişmedi (Astra'lar da böyle oluyormuş kitapçıkta öyle yazıyor ve ayrıca servis'te yağı değiştirmedi 30.000'de değişecek dendi). Dolayısıyla bu bakımda Motor Yağı, Hava, Polen ve Mazot filtreleri değişecek. Yağına suyuna vs bakılacak ve 350 YTL para istenecek... Şimdiik ben bu kadar para vermek istemiyorum. Sizce Opel servisine mi gideyim? Yoksa Özel servis, Bosch servisi veya Sanayideki Mehmet Usta seçeneklerine mi yöneleyim? Bosch servisleri nasıl çalışıyor? Nerelerde vardır? Daha makul müdür? Bosch servisi nedir ki? Bu konularda yardım istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Garantisi bitince direk sanayideki servislere bosch servislerine falan git. Yokla diğer opel kullanan insanları çevrende. Elbet biri başka bi servis biliyodur. Hem orijinal parça kullanıyolar hemde o servisleri açanlar genelde yetkili servisten ayrılan baş usta falan oluyolar. hiç bi problem olmaz o yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prozzak Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Araban vw grubu bir araç olsaydı bana önerilen sahrayıcedid deki erya yı tavsiye ederdim.. Mehmet usta bence iyidir sadece yağ su ve filtreler için.. Basit şeylerde de kazık yemenin manası yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 ikinci elde satisi kolay olsun istiyorsan orjinal servisten sasma. ama fiyati artiran bir etken degil, sadece daha kolay satiliyor. aradaki verecegin farka degmeyecegini dusunuyorsan bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmet Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 30 bin km de bir yağ mı değişirmiş ya, 8-10 bin km arasında değişmesi lazım istanbul trafiğinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Niye trafikle nasıl bi ilgisi var ki yağ değişim periyodu 3 kat farkediyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmet Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 normalde 12 bin de bir değişir ayrıca istanbul trafiğinde dur kalk çok olduğu için araba çalışır durumdayken km geçmesen bile yağın ömrü gider. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dieevil Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 sen aracı sıfır alıpda 30,000 e kadar hıc bakım yaptırmayıp , yag degıstırmedınmı ? yanlıs mı anladım ben yoksa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Ben arabayı çok zorluyorum mesela, 5. vitesi kullanmıyorum gibi bişey hatta hep yüksek devirde. o yüzden 7-8.000 km de bir değiştiriyorum yağı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 bence 30000. km de yapılan bakımdan bahsediyor bir de yağ göstergesi oluyor arabada km veya seneye bakmaya gerek var mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmet Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 yağ göstergesi farklı bişey, araba yağ falan kaçırıyorsa oraya bakıyosun yoksa yağın pis olup olmadığını anlayamassın. istanbul trafiğinde max 10 bin km dir değiştirilmesi lazım yağın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Hayır tabiki daha önce bakıma girdi araba yoksa garanti dışı kalıyor zaten. Ben 30.000 bakımından bahsediyorum ama bugüne kadar hala orjinal yağıyla kullanıyorum. Bu benim popomdan uydurduğum bişey veya ihmalim değil kitapçık ve ayrıca servisin tavsiyesi böyle. Hatta ben değiştirmek istedim gerek yok değiştirme masraf etme dediler. Arabayı 3,5 yıllık süreçte arıza sebebiyle servise bıraktığımda gerekli eklemeleri yaptılar ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmet Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 araba daha önce bakıma girdiğinde değiştirmişlerdir yağı yoksa bi araba hiç yağ değişmeden 30 bin km giderse o motordan bidaha hayır gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Ya babacım yağı değişse bilirim heralde. Zaten ödediğim faturada da yağ değişimi yok. Ödediğim miktarda yağ değişimi sonucu çıkacak bedelden az. Opel bilememiş arabadan hayır gelmeyeceğini eşeklik etmiş yağı 30.000'de değişecek diye yazmış kitapçığa, servislerede demiş 30.000'de değiştirin diye. Teknoloji falan yalan zaten Şahin'lerde kaldı motor yağı teknolojisi.. Neyse, benim niyetim zaten hayır gelir mi gelmez mi diye görüşüne başvurmak değil. Konu belli tekrar yazmaya gerek yok. Ne yapayım bu servis işini? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 ben 45 bin bakımını yaptırdım yeni. dizelmi sendeki bilmiyorum ama yamulmuyorsam bizim arabanında 30k da degismisti yagı :D dısarda bir yerde degıstırmeyin garantiden cıkıo denmıstı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
micha Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Masraftan kaçayım derken yeni yeni masraflar çıkarmada başına iş alırsın . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Zegna evet dizel benimkide. Arabanın normalde ilk bakımı 30.000 zaten ama GM Türkiye uyanık ya o yüzden 15.000'de gelmezsen garantiden çıkartırım diyor. Benimkinin garantisi biteli 1,5 yıl oldu o yüzden garantiden çıkar tehtidiyle yolunmama gerek kalmadı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmet Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Benim bildiğim yağ değişimi max 12 bin bilemedin 15 bin km de olması lazım, ilk defa duyuyorum 30 bin falan. Benzin dizel farketmez. Servise vermeden değiştiriyorum yağı bilirim yani. Sizinki yeni teknoloji heralde, hiç duymadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dieevil Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 garantısı bıtmıs aracın servıse gıtmesı de sacmalık bence. Vıdayı cıkarıtr iscılık , sıkar ıscılık yagı bosaltır ıscılık heduedhue dıye gıder gel goztepe sanayıye ben sana bı usta onerım kı bı kac defa onermıstım burda ucuzundan yaptır gıtsın parana yazık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Göztepe ters kalır bana Avrupa yakasında biyerde yaptırmam gerekiyo ve birde çalışma saatlerim dışında yaptırabilmem şart. Yani tercihim Cumartesi falan çalışan biyer zaten sabahtan akşama yapıp bitiriyorlar en fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Selam, Bosch servis en iyisidir bence. Hatta, filitreleri gidip dışardan al, yağı da yapı marketten falan alıp dışardaki değişim noktalarında ücretsiz değiştirebiliyorsun. Bence garanti sonrası yetkili servis olayı saçmalık : Yağ değişim süresi bana göre de çok uzun kaçmış. Özellikle yeni motorda ilk değişimin çok kısa olması gerekli. Parçalar yeni alışacağı için çok miktarda metal tozu ve çapağı olacaktır yapın içinde. Bu makinaların hepsinde geçerli bir prensip sonuçta. Opel neden böyle bir şey yapmış anlamış değilim. Bu arada yağ için km yerine çalışma saati ölçülmesi hatta toplam devire göre değişim sistemi benimsenmeli. 10km yolu 2 saatte kat ediyorsun, 10km yol sayaç için birşey değil ama ula 5 saatte Ankara'ya gidiliyor bee :) Ben 6bin km doldu mu yağı değiştiriyorum. Hoş 301bin km'i geçtim. Yeni alacağım araçta da gidip Bosch serviste değiştiririm. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Nerelerde var bu Bosch servisleri? Ailedekiler de 350 YTL bişey değil servise götür fln dediler hep bir ağızdan. Kendi ceplerinden çıkmıyo ya tabi nası kazanıldığını biliyolar mı :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 350 çok. 100-150 arasında hallolur periyodik bakım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Selam, http://www.boschservice.com.tr/ Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkele Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 tam sentetik yagların bile saglıklı ömrü 15,000 km.. opel servisi bildigim kadarıyla 10/40 yarı sentetik yag kullanıyor..10-12k maksimum ömrü... git aksaraydan 0/40 mobil 1(85TL) al..yada 5/40 (65tl) castrol edge al..filtrelerin alayı da mevcuttur ztn aksarayda..git hepsini değiştittir 30 lira en fazla işçilik tutar.. Ben kendim değiştiriyorum herşeyini 2006 lancer Aksaray kendin al kendin değiştir fiyat listesi... hava filtresi 15 TL Yag filtresi 8 tl Polen filtresi 35 tl Yağ 65 tl işçilik 30 tl 153 TL yetkili servis saçmalıgından vazgeçin :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar