Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Merhaba arkadaşlar okulda geçirdiğim 1-2 günümü anlatmak istiyorum. Sınıfta sessiz sakin, 1-2 arkadaşı olan bir insandım. Herşey dersin düşmesini beklerken çocuğun tekinin ayağa kalkıp: 'kendimi tanıtmak istiyorum' demesiyle başladı. Çocuk:' Adım X, iktidar partisi bölge gençlik kolları başkanıyım' deyince. Kimsenin iplemediği çocuğa bir anda herkes dikkatini verdi. Bunun üzerine bu Akplinin önünde oturan çocuk: 'amacın ne, adını söyle otur tanışmak istiyorsan' demesiyle, Akpli çok fena bozulup oturdu. Daha sonra ben çıkışta çocukla konuştum, tanıştık kendi ideolojim hakkında bir izlenim vermeden, 'iyi akşamlar' deyip, ayrıldım. Sonra bu olayı bağlı olduğum derneğe anlatınca ''ÖTK seçiminde sınıf temsilcisi olmalısın, akpliye kaptırma'' dediler. Bende beklediğim gazı alınca ertesi gün seçim kampanyama, ilk günler takıldığım arkadaşımıda alarak, başlamış bulundum. Sadece bir günüm vardı ve bu zamanı çok iyi kullanmam gerektiğini biliyordum. Arkadaşım 'abi sen çok pasifsin, kimseyle konuşmuyorsun kimse sana oy vermez deyip' duruyordu ama mücadelemde yanımda olucağını söylemişti. Ve ilk olarak dışarıdan gelmiş daha arkadaş edinememiş insanların yanına gidip, Antalyalı olduğumu bir sıkıntıları olduğu zaman yardım edebileciğimi söyledim (barınma, adres sorma, ders seçimi vs.) Daha sonra ilk günlerden kaynaşmış gruplara selam vermeye başladım. Pek istediğim gibi olmamıştı herkesle istediğim gibi tanışamamıştım ama hala umutluydum. Ertesi gün İşletme dersini beklerken Danışman hocamız içeri seçim yapıcaz diye girdi ve Ötk hakkında bilgi verdi. Adaylar ellerini kaldırsın dediğinde; hiçbirşey ile alakası olmayan lise havasından çıkamamış grup kendi adayını gösterdi. Ardından hemen bende adaylığımı koydum, hoca: 'birde kız aday alalım' demesiyle pek iddialı olmamasına rağmen birde kızın biri aday oldu. Seçime başlamadan önce bir konuşma yapmak istediğimi söyleyip ayağa kalktım: Arkadaşlar Adım Fırat, Ötk benin için çok önemli bir kurum bu görevi yapabileceğime inanıyorum. Ayrıca hiçbir siyasi partiyle bağlantısı olmayan, Anti-emperyalist, Atatürkçü derneklerle çalıştığımı bilmenizi isterim, Ötkyı siyaset meydanına çevirmeyeceğimden emin olabilirsiniz, tek yapmam gereken sesimizi duyurmak olacaktır'' diye sözlerimi sürdürken herkes Akpli çocuğa gözlerini dikmiş tepkisini gözlüyordu. Konuşmam Akp karşıtlarının baya hoşuna gitmişti, izlenimlerimden seçimi kazanabileceğim fikri artık daha yakın gelmeye başlamıştı. Kağıtlar dağıtıldı ve herkes istediği adayın adını ufak kağıtlara yazmaya başladı. Kız aday bana seslenip: 'adın neydi?' diye sorunca rakibiminde bana oy vereceğini öğrenmiş bulundum ve bu kazanma ihtimalimi epey yükselmiş olduğunu düşünmeme sebebiyet verdi. Arkama dönüp baktığımda cemaat evinde kalan çocuğunda benim adımı yazdığını, hemen arkasındaki Akplininde benim adımı yazdığını görmek beni epey şaşırttı. Oylama bitmişti ve sandık açıldı oylar sayıldı, diğer alakasız tiplerin gurubun adayıyla yarıştık. Hep önde götürdüm ama çocuk 3-4 oyla hep arkamda bulundu. Ve sonunda 16'ya 13 oy ile seçimi kazanmış bulundum( bana oy veren aday'da 6 oy aldı). Kalkıp kısa bir teşekkür konuşması yapıp yerime oturdum ve Akpli çocuğun neden bana oy verdiğini düşünmeye başladım. Ardından ders bitiminde Danışman hocamız çağırdı: 'o tiplere prim vermeyeceğinden eminin, sana güveniyorum diyerek' gurur içinde eve gitmemi sağladı. Sonunda istediğim şeyi başarmıştım ve derneğime gidip gururla sonucu bildirdim. Arkadaşlar anlatıcaklarım bu kadar. Şimdi daha önce Ötk'da görev yapmış arkadaşlar varsa onlardan yardım istiyorum, nasıl bir yol izliyeyim, Bölüm temsilcisi seçimleri var önümde, diğer sınıfların temsilcileri ile kapışıcam. Nasıl oy topluyabilirim, konuşma taktiği işe yarar mı? Fikir vermek için illa Ötkda görev yapmış olmanız gerekmez, kendi sınıf temsilcilerinizden beklentilerinizi filan yazarsanız çok yardımcı olursunuz. Teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 ötk sınıf sınıf nası oluyo da oluyo anlamadım ? ben ötk bölüm başkanlığı yaptım son sınıftayken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Abi işte ilk sınıf temsilcileri seçiliyor her sınıftan, sonra seçilen adaylar fakülte temsilciliği için yarışıyor. Ondan sonrada fakülte temsilcileri de Ana ÖTK başkanını seçiyorlar. Ben terimleri yanlış kullandım sanırım anlatırken ondan yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 arkadaş çevreni tutabildiğin kadar geniş tut. ama dikkat et akp li sana oy vermiş olabilir ama sonra seni avuçlarının içine almasınlar :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 son paragrafı yazsan da yeterdi sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pýtýk Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 son ana kadar hep 'herşey güzel giderken akp liler sınıfı bastı ya şeriat ya ölüm...' gibi bişi bekledim ama olmadı... failsın yani yok şaka şaka takdir ettim helal olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Biraz "showoff" mu diyonuz işte ondan olmuş :P ehe-ehe. iyisin iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Czentovic Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 ötk ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 öğrenci temsil kurulu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Öğrenci temsil kurulu yamulmuyorsam, çok yakın bir arkadaşım fakülte temsilciliği yaptı. Adam bırakmak için de 1 sene kadar uğraştı, Marmara kampüssel olarak sebze çorbasını andırdığından hergün 2 saat yol gidip 2 saat yol geliyordu toplantılar vs. için. Saçma sapan kutuplaşmalar ve idari emir zincirinin işlemezliğinden yakınıyordu. Verdiği dilekçeler yerine ulaşmadığı için dava açacaktı nerdeyse fakülte sekreterliğine. Sonunda başkasına yıktı işi kurtuldu. Kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarekd Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 off boş işelr. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Oha Fırat biz 4 senedir uğraşıyoruz, sen birinci sınıftan kapmışsın temsilciliği :) ÖM'la daha önceden temsilcilik yapmış bir arkadaşı sana yönlendireyim bilgi vermesi için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PATA Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Tebrikler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuzseven Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 zarekd said: off boş işelr. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar