Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 ntvmsnbcden alıntı said: İnternette vergi indirimi geliyor Ulaştırma Bakanı Yıldırım, 2009’da hem mobil hem de sabit internet üzerindeki Özel İletişim Vergisi’ni indireceklerini açıkladı. ANKARA - Gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle iftarda bir araya gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, internet üzerinde uygulanan verginin yüzde 5’ten fazla olmayacağını söyledi. Yıldırım, “2009’da hem mobil hem de sabit internet üzerindeki Özel İletişim Vergisi’ni indireceğiz ki internet kullanımı yaygınlaşsın” diye konuştu. Haberin devamı Bakan Yıldırım, internet üzerindeki vergilerin indirilmesi konusunda Maliye Bakanlığı ile birlikte çalıştıklarını, yasal düzenleme ya da Bakanlar Kurulu Kararı’ndan hangisi gerekiyorsa bunun yapılacağını anlattı. Yıldırım, mobil iletişimde yüzde 25, sabit hatlar üzerinden iletişimde ise yüzde 15 olarak uygulanan Özel İletişim Vergisi’nin yüzde 5’ten fazla olmamasını planladıklarını belirtti. Ulaştırma Bakanı, “Yüksek vergiler sektördeki ciro artışını engelliyor. Faturalardaki vergi yüzde 50’ye yaklaştı. İndirmemek vergi kazancına değil, vergi kaybına neden olur hale geldi. Vatandaş konuşmaya çekiniyor. Biz istiyoruz ki vatandaşlarımız doya doya konuşsun” dedi. kaynak Oh be. 150 ytl faturanın 45 ytlsi vergi olur mu ya? sonunda rahatlatıcak biraz olsun. Asıl olay bence tabii yine TTnet, Turkcell'in 3G ihalesini binbir katakulli ile iptal ettiler, telekomünikasyon kurulu mu ne diye bişey kurdular, (adını tam doğru hatırlamıyorum neyse de, bu kurum gelen "şikayetler" ve "mahkeme" arasında kalıyor, sonra mahkeme kararıyla sansür uygulanıyo işte.) sonra bu sene sonunda artık tutamıyorlar 3Gyi falan, diğer telekomünikasyon firmaları da artık iş yapabilir oldu. Oger telekom amcanın tekel para kaynağı bozulmasın aman. Bunların haricinde en azından daha az paraya bağlı kalacaz (umarım). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Eh sonunda... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 3G ihalesinin iptalinin ben haklı olduğunu düşünüyorum. Turkcell paşa paşa numara taşınabilirliğini kabul etmek zorundaydı. Bunu kabul etmeyip pürüz çıkaran bir firmaya 3G'yi direk teslim etmek yanlıştı, ki diğer operatörler de bu sebepten ötürü ihaleye girmemişti zaten. Şimdi numara taşınabilirliği de geldi, 3G ihalesi de yapılır oh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Olumlu bir gelişme, ehi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 asinanyavuz said: 3G ihalesinin iptalinin ben haklı olduğunu düşünüyorum. Turkcell paşa paşa numara taşınabilirliğini kabul etmek zorundaydı. Bunu kabul etmeyip pürüz çıkaran bir firmaya 3G'yi direk teslim etmek yanlıştı, ki diğer operatörler de bu sebepten ötürü ihaleye girmemişti zaten. Şimdi numara taşınabilirliği de geldi, 3G ihalesi de yapılır oh. orası öyle de iptali biraz abuktu olayın. neyse şu an olanlar işimize geliyo en azından :D yıl başından itibaren iletişim daha iyi olacak anlaşılan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar