acgur Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Julifton said: Yasağı bende kınıyorum da varsayalım evrildikte bu günlere geldik.. Ölünce ötekitarafta bi bok olmadığını düşünerek ne amaçla yaşıyorki insanlar? Yani yaşamanın ölmenin hiç bir amacı olmasa gerek evrimbilimciler için yanılıyormuyum? İnançsız insanlar, insanın yetişkin bir varlık olduğunu ve kendi ayakları üzerinde durabileceğini düşünür. Şayet bir tanrı varsa bile onun yönlendirmesi olmadan da dünyaya ve diğer insanlara küçük/büyük ama olumlu bir miras bırakabileceklerine inanırlar. Diğer bir deyişle, onlar ödülü ölüm anında ararlar. Ölmeden hemen evvel geçmişe bakıp da kendilerini yargılarken ortaya çıkacak sonuçtan memnun kalabilmek için yaşarlar. Yargılama sırasındaki referans aldıkları değerler de dinlere inananlardan çok farklı değildir. En önemli fark, kendilerini tanrıya karşı değil, insanlığa ve dünyaya karşı sorumlu hissetmeleridir. Bu arada, Turan Dursun'un sitesinden hiç haberim yoktu. Yasaklayarak orayı yer imlerime eklememi sağlayanlara teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Julifton said: Yasağı bende kınıyorum da varsayalım evrildikte bu günlere geldik.. Ölünce ötekitarafta bi bok olmadığını düşünerek ne amaçla yaşıyorki insanlar? Yani yaşamanın ölmenin hiç bir amacı olmasa gerek evrimbilimciler için yanılıyormuyum?Basarili diyebilecegim bir ogrencilik kariyerim var, bunun icin yillarca ugrasmam gerekti. Hayatimi cok seviyorum, daha iyiye goturmek icin de elimden geldigince ugrasiyorum. Orta 2'den, bu konulari dusunmeye basladigimdan beri yani, hicbir dini sisteme inanmiyorum. Eger dedigin gibi olsa ben yillardir niye kasayim? Inancsiz bir insanin elindeki tek sey hayatidir cunku, onu da tadini cikara cikara, elinden gelenin en iyisini yaparak degerlendirmeye bakar. Iyilik yaparken oldukten sonra bunlar bonus olarak gelecek diye dusunmez, her hareketini ve ozgur iradesini kisitlayacak bir cehennemden korkmaz. Bence daha guzel bir hayat. Yoktan var olmayi kabullenip de yokolmayi kabullenememek insan egosunun eseri sadece. Yasamanin basli basina bir anlami var zaten, oncesi veya sonrasina ihtiyac yok anlamli birsey olmasi icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 konu inanç üzerine olduğu için kasmıycam da yazamadan geçemedim world is not enough herkes kendi inandığı/inanmadığı şekilde yaşamını ayarlıyor inanan biri kendi iradesine göre hareket ediyor, konulan sınırlara uyup uymamak kişinin elinde vazgeçtiği şeyler de bunun içinde insan bir iyiliği bir çok nedenden dolayı yapabilir, kendine yarar sağlama, Allah rızası, içinden öyle geldiği için, yapmak zorunda olduğu için, öyle alıştığı için, başkasının zoruyla, başkasına gösteriş için, ortaya karışık bir çok neden vs. hangilerine daha çok önem verdiği insanın kendi bileceği ama ne kendini kandırabilir ne de bir ömür boyu rol yapabilir bu konuda bir iyilik için öncelik olarak sevap olduğu içini de koyabilir, ya da o işi yaptıktan sonra ne güzel bir iş yaptım, Allah rızasını kazandım düşüncesini de ekleyebilir samimiyet birden kazanılan bişey deil, zamanla ikinci örneğe yaklaşmak mümkün güzel bir davranış sergilemek için illa bir dine inanmış olmak gerekmiyor, ama dinde o davranışın karşlığı olması yapan kişiye bu yönden bir fayda sağlıyor bu kadar basit olay ölünce herşeyin biteceğine inanan biri ile ölünce herşeyin esas şimdi başlıyacağına inanan biri elbette farklı hareket eder said: Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışın Hiç ölmeyeceğini zanneden biri gibi çalış, yarın ölecek biri gibi de tedbirli ol. ölümden sonrası var - yok, inanmakla alakalı olduğundan karşılıklı ispat çalışmalarına gerek yok, zaten gerçek bilinseydi böyle bir seçime gerek olmazdı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 evrimle dinin tamamen iki zit kutup olmasina fantazisine hastayim asiri creativismcilerle fundementalizm seviyesinde darwinistlrin birbirini yemeside bence en komigi hangisi daha yobaz asil soru bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 evrim var o yüzden tanrı yok tanrı var o yüzden evrim yok diyenlerin eline kılıç kalkan verip arenaya atmalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Ardeth said: evrim var yüzden tanrı yok tanrı var o yüzden evrim yok diyenlerin eline kılıç kalkan verip arenaya atmalı ben yillardir bunu istiyorumda uygulayan yok idam cezasnin yerinide arenalar alsin hem canli sekilde evrimi izleriz bakalim eger savascilar 1000 sene icinde kendini gelistirirse evrim war deriz auheauheauh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 zosimos said: Türk Telekom bu sefer çok doğru bir işe imza atmış doğrusu, kutlarım. Bilgisiz cahil ve sapkın insanlarla dolu bir yerdi ve engellenmesi çok yerinde olmuş. yeni trollumuz hayirli olsun sdadf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Ardeth said: evrim var o yüzden tanrı yok tanrı var o yüzden evrim yok diyenlerin eline kılıç kalkan verip arenaya atmalı genclerin buna inanmamasi cok uzucu birsey yani evrim e ama ben bunu biliyorumki bu genclerin aydin olmasnia karsi yapilmis bi puroje cahlilik artarsa amerikanin gucude artar zaten din adamlarinin geneli ajan osmanlidan hatirlicak olursak osmanliyida o din ajanlari yikmistir Ataturk iun yaptigi gibi bu kisilerin hepsini klictan gecirmek lazim :X evrim yoksa niye cinlilerin gozleri cekik XD neden bazi insanalr zenci veya neden eski virus 1 yil sonra evrim gecirerek kuc giribine donusuyo demekki etrafta pis bir seyler donuyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 cengizhan yönetti ve gitti!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 BonePART said: Ardeth said: evrim var yüzden tanrı yok tanrı var o yüzden evrim yok diyenlerin eline kılıç kalkan verip arenaya atmalı ben yillardir bunu istiyorumda uygulayan yok idam cezasnin yerinide arenalar alsin hem canli sekilde evrimi izleriz bakalim eger savascilar 1000 sene icinde kendini gelistirirse evrim war deriz auheauheauhRichard Dawkins, Gladyator misali 1. gelip sizle dovusur gencler. Evrim var tanri yoku benim gozumde ispatlamis adam, kafam rahat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 hehe eskiden ilk okuldayken din kultur ogretmeni everim sureci diypi bi solcanin dinazora kac yilda gectini soyliyip bu kitabimizda var diyodu ve sanirim o kitap o zamandan bu zamana 20 kez deyitirilmis :) neyse yaw konu disina kacmiyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 richard fawkins bilim adamı mı pop star mı ben anlayamadım açıkçası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Ardeth said: richard fawkins bilim adamı mı pop star mı ben anlayamadım açıkçası bende piyanist olarak biliyorum evrimin melodisini yapmis :) kim bu adam gercekten? :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Penthesilea said: BonePART said: Ardeth said: evrim var yüzden tanrı yok tanrı var o yüzden evrim yok diyenlerin eline kılıç kalkan verip arenaya atmalı ben yillardir bunu istiyorumda uygulayan yok idam cezasnin yerinide arenalar alsin hem canli sekilde evrimi izleriz bakalim eger savascilar 1000 sene icinde kendini gelistirirse evrim war deriz auheauheauhRichard Dawkins, Gladyator misali 1. gelip sizle dovusur gencler. Evrim var tanri yoku benim gozumde ispatlamis adam, kafam rahat. iyide tanrinin warligini veya yoklugunu anlamak icin baskasinin ispatlamasina ihtiyacin warsa sen benden daga dogmatik bi isnansin penth Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 yok lan. ben hep tanri olabilir diye dusunuyordum, adamin kitaplarini okudum ve pek oyle dusunmuyorum artik. o yani olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 lan allahsızlar kıvırmayın şimdi, kesin anlatmakta zorlandığınız bir güç vardır kesin hehe bence var abi, allah yani bu. herşeyi yapmış olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 R.D'nin sitesinde bir sürü garip ırkçılığa kaçan yorum yapan userların olması da üzücü. Bunun yanında sitenin yasaklanmasi yada yasaklanmaya çalışılması ayrı bir üzücü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 lan adam kitap yazdi diye allaha inanmayi mi biraktin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 oburude kitap yazdi diye insanlar inanmaya basliyor, bi fark yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 aquila said: lan adam kitap yazdi diye allaha inanmayi mi biraktin? e baskabi adam yazdı diye inanıyodu zaten. ps:mesela benım soyum tukenıcek, resmen gormedim nedanko'nun mesajını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 ayni soruyu onlarada soruyoruz zaten. isin garibi okumadan inaniyo adamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Müslümanlar ve ateistler birleşip bu agnostik oyunu yıkmalıyız. Dogmatik düşünce engellenemez! edit : Diğer semavi dinler de haklı davamıza katılabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 şamansız raid olmaz abi, shamanlarda gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 shaman iyidir, shaman candir. GOKTENGRI HEPINIZI KOLLASIN! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 evet shamman candir :) hadi shamman secelim elimizde hic yok taze bittide e ben aday olarak cuceyi gostermek istiyorum :) bi adette orc buyucu gerek onada aquila aday gosteriyorum :) bende gandalf acma olcam asfasf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar