Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ekran kartı veya slot problemi?

PrudenT

Öne çıkan mesajlar

geçen gün pcyi açtım iyice temizledim ama bi şey bozmadığımdan eminim, bilmiyorum ama yine de.

dün ben uyurken pc açıktı gece, sabah açtığımda ekran donmuştu, reset attım ve ekran kartını görmedi pc (kesik biipler =p). neyse sonra okula gittim, biraz önce döndüm gayet düzgün açıldı. 15dk kadar kullandım sıcaklık hep normaldi yani 35-40 derece civarı.

ama sonra pc kendine res attı ve ramleri sayarken ekran dondu kaldı, sonra reset attım yine açılmadı. şu an açılmıyor hala. anlamadım.

x1950gt kart bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

benim de eski pc'de aynı sorun var ve rafa kaldırdım kasayı. yalnız bendeki restart atmıyor direk ekran donuyor. ısı degerlerini kontrol ettim hepsi normal. ekran kartını degistirdim, psu'yu degistirdim, ramleri degistirdim sorun duzelmedi. pc'yi bir sure beklettikten sonra actıgımda 1 saat falan calısabiliyorum, ama sonra yine kitleniyor. kitlendikten sonra res attıgımda 2 dk sonra yine kitleniyor falan. seninki de benzer bi soruna benziyor. ben daha cozemedim sen cozersin diye beklemedeyim :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
PrudenT said:
geçen gün pcyi açtım iyice temizledim ama bi şey bozmadığımdan eminim, bilmiyorum ama yine de.

dün ben uyurken pc açıktı gece, sabah açtığımda ekran donmuştu, reset attım ve ekran kartını görmedi pc (kesik biipler =p). neyse sonra okula gittim, biraz önce döndüm gayet düzgün açıldı. 15dk kadar kullandım sıcaklık hep normaldi yani 35-40 derece civarı.

ama sonra pc kendine res attı ve ramleri sayarken ekran dondu kaldı, sonra reset attım yine açılmadı. şu an açılmıyor hala. anlamadım.

x1950gt kart bu arada.

gece elektrik gidip gelmiştir, voltaj oynamıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

büyük ihtimalle anakartta veya hdd'de problem yarattı. diskten hemen ses çıkmaya başlamaz gerçi ama sen bi dibine girip dinle abuk ses çıkarıyo mu diye.

Aynı şey bana oldu, bende önce kasılıp, sora mavi ekran veriyo. Voltaj dellenmişti ondan sora oldu tabi. ramlerle uğraştıkça çalışıyo-çalışmıyo gibi durumlar oluyo falan. en son 3 slotu da doldurdum daha düzgün çalıştı falan.

ekran kartın da büyük ihtimalle sağlamdır zaten. başka anakart varsa onda dene ramleri tek tek. Anakart bozulduysa ramlerin içine etme olasılığı var. Bi de anakartta ramlerin etrafındaki kondansatörlere bak şişme falan var mı diye.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...