Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Overclock sistemi hakkında

Mike

Öne çıkan mesajlar

Overclock ne kadar faydalıdır, ati 3750 ekran kartı var az buz turnuvadan kazandım yetiyor, ısınmıyorda hiç buna overclock yapsak değişen bişey olurmu, gözle görülcek miktarda, bazen cod 4 oynarken fps 100e falan dusuyor geçermi, yada pcyi daha fazla zorlarmı?
nedir yani derdi anlayamadım .
Sosyal ağlarda paylaş

Sirayla gpu clock 800, memclock da 900 civari kaldirir stok sogutucuyla.

Yalniz tabiki direk bu ayarlar yerine 25-50 lik porsiyonlar halinde artirip sicaklik ve stabilite durumlarini gozlemlemen lzm. Eger sicaklik her porsiyonda bi onceki arttigindan cok daha fazla artiyorsa o durulcak nokta demektir(mesela iki kati)

Auto tune un verdigi rakamlarla da karsilastir en son degerlerini.
O ozellik muhtemelen biraz elini korkak tutacaktir, ama baslangic icin iyi bi nokta.

Eger basta verdigim degerlere ulasirsa ancak %10-15 lik bi artis yakalarsin ki mu rangedeki bi kart icin iyi bi degerdir.

kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Verdigin ss de zaten gozukuyor gpu clock ve mem clock olarak 2 tane bar var.
Onlari ust mesajda acikladigim sekilde kaydirarak ayarliycaksin.

Fakat dedigim sekilde bunu kademeli olarak kartin durumunu gozlemleyerek yapicaksin. Verdigim ilk degeri maksimum olarak kabul et daha once boyle birsey yapmadiysan.

Durman gereken noktalarida ben soyleyeyim,
-kart yuk altinda 65-70 dereceye kadar isiniyorsa,
-kart yukte cok yuksek frekensli bir ses uretiyorsa (voltaj regulatoru ve kapasitorler yukte otme egilimindedir)*
-monitorunde gereksiz aniden cikan renkler, garip geometrik sekiller goruyorsan

dur =], ki cok da korkutmayayim, muhtemelen hicbirsey olmaz.

*not: Hali hazirda ekran karti oten arkadaslarda yazdigim seyden panik olmasinlar, regulatorler yukte hep otme egilimindedir ztn yapilari geregi. sadece overclock yapilan kartlarda isi degerleri normal kapasitelerini astigi icin verimleri duser ve hem kendilerine hem diger devre elemanlarina zarar verirler. sub vendor soylemedigin icin vrm nin kalitesi icin birsey soyleyemiyorum.

not2: grafik stabilite testlerini yaparken ekran kartini %100 yukte calistabilmek icin 3dmark testlerini loop a alabilirsin, program yoksa stanford uni. Folding at home, gpu client i yukleyip top priority islem yaptirabilirsin. Maalesef 3650 client tarafindan destekleniyor mu bilmiyorum. denemeye deger ama.
Sosyal ağlarda paylaş

abi en fazla 750 oluyor
digeride 825
-monitorunde gereksiz aniden cikan renkler, garip geometrik sekiller goruyorsan

bide bunu ben hep görüyorum abi.
hiç bişi yapmasam bile.
ATI nın intelle cakısması olarak yorumluyodum ama ben.

birde apply diyorum alttakı current hala sabit değismiyor ?
Sosyal ağlarda paylaş

Intelin ati ile bi anlasmazligi yok, nvidia ile kuskunlerdi oda gecti. ondan kaynaklanan bi problem oldugunu zannetmiyorum.

kartin icin ati nin sitesinden en son driver ve varsa hotfixleri indir belki derman olur.

gpu clocklarini overdrive etmek icin baska toollarda vardir kesin ama ben kendi makinemde ati kullanmadigim icin su siralar cok ilgilenmedim acikcasi, esh ati kullaniyor o benden daha yararli olacaktir bunlari okuyorsa.

anlik settinglerin current set de degismemesinin sebebi ise ayni islemcilerdeki speedstep tarzinda kart yukte degilken enerji koruma moduna gecip sogumaya calismasindandir. Clock carpanlarini dusuruyor kart, o yuzden yuklenmek icin o programlari yazmistim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...