münazara Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 ilahiyatçılara göre internetten müzik yüklemek, kul hakkına girmekle eşdeğer Yeni Asır gazetesi'nde yer alan habere göre, müzik sektörünü batma noktasına getiren "mp3" konusunda, Diyanet ve ilahiyatçılar "İnternetten korsan mp3 indirmek kul hakkına giriyor ve günah" görüşünde birleşti. 1990'lı yıllarla birlikte, bilgisayarda insan kulağının duyamayacağı frekansların silinmesi ve böylece bir şarkının birkaç megabit veriye dönüştürülmesinin yolu açıldı. Bu teknolojiyle oluşturulan mp3 dosyalar, artık tüm dünyada hiç bir bedel ödemeksizin internetten indiriliyor. Yeni albümlerden klasiklere kadar her tür müzik de bu yolla edinilebiliyor. Haklarını korumaya çalışan müzik yapımcıları ve sanatçılara bir destek de Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'ndan geldi. Bir başkası tarafından üretilmiş herhangi bir ürünün rızası olmadan alınamayacağını, internetten indirilemeyeceğini söyleyen Bardakoğlu, "Telif haklarına riayet, dinen gereken bir husus. Çünkü emeğe saygının bir parçası. Telif haklarını korumamız lazım. Başkasının yazdığını onun izni, onayı olmadan indirerek onu kendinize mal etmek doğru değil. Bir insanın emeğinin rızası dışında elinden alınması doğru değil" dedi. Ne dediler? İlahiyat profesörleri ise konunun "kul hakkı"na girdiğini belirterek, mp3 indirmenin izinli olanlar dışında yapılamayacağını söylediler. Konuyla ilgili bazı görüşler şöyle: Prof. Dr. Zekeriya Beyaz: Birileri kitap, yazı veya müzik eserini üretiyor. Belki onun için 15-20 sene tahsil görüyor. Bu eser o kişinindir. Yasak koyMuş ise onu indiremezsiniz. Aksi durumda kul hakkına girer. Dünyalık cezası olduğu gibi Allah katında da cezası vardır. Prof. Dr. Beyza Bilgin: Bir şey, hukuki olarak cezayı gerektiriyorsa zaten dinen de yasaktır ve cezası vardır. Din dediğiniz şeyin iman dışında tüm konuları dünya ile ilgilidir. Bu konuda da bir çeşit hırsızlık söz konusu. Kişinin rızası dışında onun ürünü alınıyorsa bu günahtır. Telif hakları korunmadan, izinsiz olarak indiriliyorsa yanlıştır. Kaynak: Star /sçtk :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Şimdi aslında günah, ama onların ticari salaklığı yani bi yerde o mp3 olmasa bok para kazanırlar, iki album satarak nereye kadar. Güzel album yap Çık konserıne doldur sahneyı zaten cok sevılırsen orjınalını alırlar sen hıyarsan dıyanet napsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sir Clexcier Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 i'm gonna highway to hell Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 münazara said: Çünkü emeğe saygının bir parçası. + rep o zaman emeğe saygıysa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 HAH! bi el atmadıkları bu kalmıştı! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 münazara said: ilahiyatçılara göre internetten müzik yüklemek, kul hakkına girmekle eşdeğer Yeni Asır gazetesi'nde yer alan habere göre, müzik sektörünü batma noktasına getiren "mp3" konusunda, Diyanet ve ilahiyatçılar "İnternetten korsan mp3 indirmek kul hakkına giriyor ve günah" görüşünde birleşti. 1990'lı yıllarla birlikte, bilgisayarda insan kulağının duyamayacağı frekansların silinmesi ve böylece bir şarkının birkaç megabit veriye dönüştürülmesinin yolu açıldı. Bu teknolojiyle oluşturulan mp3 dosyalar, artık tüm dünyada hiç bir bedel ödemeksizin internetten indiriliyor. Yeni albümlerden klasiklere kadar her tür müzik de bu yolla edinilebiliyor. Haklarını korumaya çalışan müzik yapımcıları ve sanatçılara bir destek de Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'ndan geldi. Bir başkası tarafından üretilmiş herhangi bir ürünün rızası olmadan alınamayacağını, internetten indirilemeyeceğini söyleyen Bardakoğlu, "Telif haklarına riayet, dinen gereken bir husus. Çünkü emeğe saygının bir parçası. Telif haklarını korumamız lazım. Başkasının yazdığını onun izni, onayı olmadan indirerek onu kendinize mal etmek doğru değil. Bir insanın emeğinin rızası dışında elinden alınması doğru değil" dedi. Ne dediler? İlahiyat profesörleri ise konunun "kul hakkı"na girdiğini belirterek, mp3 indirmenin izinli olanlar dışında yapılamayacağını söylediler. Konuyla ilgili bazı görüşler şöyle: Prof. Dr. Zekeriya Beyaz: Birileri kitap, yazı veya müzik eserini üretiyor. Belki onun için 15-20 sene tahsil görüyor. Bu eser o kişinindir. Yasak koyMuş ise onu indiremezsiniz. Aksi durumda kul hakkına girer. Dünyalık cezası olduğu gibi Allah katında da cezası vardır. Prof. Dr. Beyza Bilgin: Bir şey, hukuki olarak cezayı gerektiriyorsa zaten dinen de yasaktır ve cezası vardır. Din dediğiniz şeyin iman dışında tüm konuları dünya ile ilgilidir. Bu konuda da bir çeşit hırsızlık söz konusu. Kişinin rızası dışında onun ürünü alınıyorsa bu günahtır. Telif hakları korunmadan, izinsiz olarak indiriliyorsa yanlıştır. Kaynak: Star /sçtk :( AHHahahaahhahahha >:D< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Diyanet kim ya kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz.İnsanlar bunların laflarına göre mi hareket edecek.Şaka gibi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Bir Gün Kıyamet Kopar, Çöker Karanlık, Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık, Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık, Tüm Çarşı Cehennemden Kombine Aldık. ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 vergilerle alinan gemiler neymis? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loserz Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Snefru said: Diyanet kim ya kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz.İnsanlar bunların laflarına göre mi hareket edecek.Şaka gibi.. kul hakkı ne demek biliyorsan mp3 indirmenin inananlar için günah oldugunu bilirsin. mp3 indirmek yasalarcada suç olmasa paralı mp3 diye birşey olmazdı.sen müzisyenlerin istemedigi dogrultuda onların ürettigi hizmeti ,rizalari olmadan kullanıyorsun. bende mp3 yüklüyorum bende içki içiyorum ama bu bunların günah olmadıgını degiştirmez.sonuçta islam dininde kul hakkı diye birşey var buna inanan varsa mp3 indirmekte gerçekten bu hak yeniliyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 mp3'e hiç bu yönden bakmamıştım. şu ana kadar trilyonlarca şarkı indirdiğimi hesaba katarsak, o kadar çok kul hakkı yedim ki ben bitmişim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 ttnetmuzik helal muzik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 ya şu insanları kul hakkı cennet cehennem palavralarıyla amma çok kandırıyolar ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 e bunda bir hata yok beyler birinin emegini bedavaya caliyoruz yalan degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 mp3 indirmek cok dogru biseymis gibi karsi cikmissiniz ya helal olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 metallicanın serisi orj. bende sadece onun orj. olmaya değceğini düşündüğüm için onları aldım . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loserz Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 gençler işte naparsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Kul hakkı konusunda, Şimdi diyanet dediğin laik sistemin en güzel göstergesidir sonuçta laik dediğin devletin dini kontrol etmesi, devlette telif hakları muabbetinin yaptığı baskıyı belkide azaltmak için diyanete de bunun gunah oldugunu belirten bir fetva yayınlamasını söyledi, işe yarar belki diye. Şimdi şu var, senin mp3 indirmen kimseye zarar vermiyor, yani adamın bir malını almıyorsun fiziki olarak. Hatta mp3 indirmen onun reklamını yapmana, sağda solda duyurmana, ilerde onun konserine gitmene yarıyor. Yani sonuçta ona faydası dokunuyor. Açıkçası ben günah olduğunu düşünmüyorum. Hırsızlık desen, kimi ülkeye göre hırsızlık kimisine göre değil kanunen. Şimdi açsan Kuran'a baksan,Çok büyük ihtimalle yorumu tamamen bize bırakılmış sonuçlarla karşılaşıcaksın ki diyanet dinimizi yorum yapmaya ters bulan insanlara karşı önceden emniyetini alıp günah demiş ama sonuçta Allah ile kul arasında ki bir müesseyi kurumsallaştırmak gayet gereksiz, ki ben şiddetle bunun günah olmadığını savunuyorum. Kul hakkı hele hiç değil, sonuçta biz indirip dinlemesek gidip o şarkıları almıcaz. Konserlerine de gitmicez,reklamınıda yapmıcaz artık açlıktan kururlar =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 abarmayın agalar sizde yani bi metalci genci ele alırsak en azından dinlediği 8 tane grup vardır hadi tek albümleri olsun bu adamların ki imkansız . bunların hepsini orj. almaya kalksa 30 liramı yabancı albümler 240 lira eder. çoğu kişi kaldıramaz bu yükü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 itunes die bişi var =) steve jobs a mı çalışıyor acep diyanet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 kaldiramicagi yukun altina girmez o zaman, boyle de sacma bi savunma gormedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Millet trilyonlar kazancak diye müzik dinlemek yasak mı olucak yani.Bence savunma gayet mantıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Günahtır sevaptır bu beni ilgilendirmez.Benim kızdığım nokta insanalar bu kadar embesil mi ki yaşamlarındaki herşeyi bir kurum bir zümre belirlesin? Diyanet günah dedi diye millet mp3 mü indirmicek şimdi kim takar yani ne saçma bir durumdur bu kendilerini ne sanıyorlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loserz Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 bunu bir kurum yada bir zümre belirlemiyor kur"an da mevcut zaten böyle birşey . bunada açıklama getiriyor din uzmanları.din uzmanlarının görevi bu zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2008 parasını vermeden mp3 indirmeyi normal bulan arkadaşlara selam ediyorum. ne kadar güzel insan kendisi çalınca herşeyin tozpembe olması. yapılan yasal değil bari kabul edin. herkez indiriyor bu mp3 üde lütfen yapılan işin doğru olduğunu savunmayın komik oluyorsunuz. birde utanmadan "ben hakedene veririm" bahaneleri var buda ayrı bir komedi. haketmiyorsa zaten neden indirip dinliyorsun aptalmısın okadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar