Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Su an hala yapim asamasinda olan fakat kismen kullanima acilmis bi hizmet http://books.google.com 'dan girebilirsiniz. Persembe kariyer gunu icin gelmislerdi orada anlattiklari projelerden biri buydu, ozet olarak adamlar dunyadaki tum kitaplari scanleyip text haline getiriyorlar, turlerini cikariyorlar iceriginden (eger turu belli degilse kitabin, uzerinde falan yazmiyorsa), indexliyorlar su bu falan. sirf bunun icin ozel scannerlar falan yaptirmislar, machine learning tavana vurmus falan hos bisey. Arattim bulamadim bu arada isalah 2. baski yapmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Penthesilea said: ...ozet olarak adamlar dunyadaki tum kitaplari scanleyip text haline getiriyorlar... yanacaklar haberleri yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kitana Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 klasiklere göz gezdirdimde o ingilizce nedir öyle yahu. eyvah. artık özet için seçtiğim kitapları satın almak ya da kütüphaneden alıp , ah gününü kaçırdım protesto yicem geyiklerine katlanmak durumunda kalmıcam o iyi oldu. ama kütüphaneden aldıklarımda önemli noktaların altı çizili oluyordu heah. ayrıca olay ne kadar legal o da tartışılır doğrusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 bu projenin asıl amacı tarihi eser sayılabilecek kitapları dijital ortama aktararak varlıklarının sürdürülmesiydi ama biraz boyut değiştirmiş google. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 telif hakkı olayını nasıl aşıcaklar acaba gerçi eski kitaplarsa amaç 70 seneden sonramı ne telif hakkı diye bişey kalmıyodu sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 telif hakkı devam eden kitaplarda (ki şu anda çok büyük bir bölüm teşkil ediyor bunlar) kitabın lisans sahibinin müsade ettiği yerlerini görebiliyorsun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 google bana karı bul lan allahsız demek zorundaydım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 bu proje uzun zamandır var. bayağı uzun zamandır. google'ın beta muhabbeti cılkını çıkardı işin. gerçek anlamda "beta" demek bu olmamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 elesso said: telif hakkı olayını nasıl aşıcaklar acaba gerçi eski kitaplarsa amaç 70 seneden sonramı ne telif hakkı diye bişey kalmıyodu sanırım.ben de bunu sordum iste elemanlara toplantida. ilk olarak dedigin gibi 99 yil mi ne sonra telif hakki kalkiyor. producerlarla falan anlasip, gerekirse para verip telif hakki aldiklari da oluyormus. ama sonuc olarak, herifler su an telif haklarini hic dusunmesen bile 100 yil ve oncesi zamanindan tum kitaplari dijital ortama geciriyorlar, bu neredeyse tum dunya klasikleri demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Çok kapsamlı bi proje, bence kağıt kullanımı minimuma inmeli zaten onun için de çok faydalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Sly-One said: Çok kapsamlı bi proje, bence kağıt kullanımı minimuma inmeli zaten onun için de çok faydalı. kapsamlı bir proje olduğu kesin.artık hocaların verdiği kitaplara bi tıkla ulaşabiliriz gibi gözüküyor. diğer yandan kitap okuma alışkanlığı bu proje ile yok olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 amaç dijital kitap veritabanı oluşturmak değil, online library ya da book merchant tadında kitap almadan önce bazı bölümlerine göz gezdirmenizi sağlamak. yoksa e-book ya da dijital kitap olayını google bulmadı. zaten çoğu kitabın artık e-book hali de satılıyor, onları alıp okuyabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Mum, dediginin yaninda amac aslinda dijital kitap veritabani da olusturmak. Adamlarin objective'i dunyadaki tum bilgiyi, herkese ulasilabilir kilmak, sadece katalog yapmaya calismiyorlar yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar