Antinanco Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Warhammer'ı 18'i gecesi internetten büyük bir heyecanla sipariş ettim ve bu sabah yine aynı hevesle kurdum patchlerini indirdim cdkeyimi onaylattım ve tataaaaam karekter ekranında soğuk terler dökmeye başladım içimden ALLAH'ım nolur kötü bişi olmasın diye geçirirken olanlar oldu :) . Ne yazık ki yeni heyecan beklentim WOTLK ya kaydı. 4 senelik wow oyuncusu olarak. Blizzard yine bu konuda kendisinin sarsılmaz olduğunu bir kere daha kanıtladı. Bir çoğunuz gibi bende feci halde wow'dan sıkılmış olmakla beraber auction house önünde boş boş durmaya başlamıştım, bari WOTLK çıkana kadar Warhammer alayım dedim kendime belki gerçekten dedikleri kadar güçlü PVP mantığı vardır olmasa bile en azından yeni oyundur diye sipariş verip almış bulunuyorum. Benim kendimce izlenimlerim şunlardır; - Oyunun grafik motoru gerçekten çok kötü - PVP de evet zaman geçiyor ama kesinlikle heyecan yok bence.. Hele wowdaki arena maçlarında heycandan kırdığım klavye mouseyi göz önüne alırsam sadece ortalıkta koşturdum diyebilirim :) - Oyunun sistemini çözmekde bir hayli zor (en azından benim için öyle oldu hala şu rank 6 da yapılan questin itemını nasıl kullanacağımı bulamadım :P normalde sağ tıklarsın çalışır ama dimi??) - EOS mantığında bi pvp seneryosunu oynama şansım oldu mantık direk aynı belli bir alan etrafında karşı takıma karşı ayakta kal bi tek bayrak eksik. - Internet sitesinin acilen geliştirilmesi gerek bence baştan oyun kendi vitrininden kaybediyor. - Quest yapmadan level atlamak diye bişey yok sırf pvp yapsanız bile oyun saçma sapan bir hal alacaktır. Son olarak diyeceklerim şu ki; wowdan kaçarken doluya tutulmayın. Bazı standartlara alıştıktan sonra bu oyun sizde hayal kırıklığına neden olabilir... Hepinize bol keyifli oyunlar. (Not: Amacım kesinlike warhammer sevenleri kızdırmak değil aksine benim gibi olup bu oyunu almayı düşünenlere bir kez daha düşünmelerini tavsiye ediyorum mümkünse tanıdığınız bir arkadaşınızda bu oyun varsa alın biraz takılın) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nnp Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 şimdi giriyorum oyuna birazdan tekrar geleceğim:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 grafik motoru kotu degilde, grafikleri pek becerememisler, bi gariplik var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Twisty Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Bu forumda defalarca aynı konu konuşuldu bu oyun WOW DEĞİL! Wow dan sıkılıp beklentilerle gelenler bu oyunun FARKLI BIR OYUN oldugunu unutuyorlar ve Wow u arıyorlar oyunda Wow kadar basit bir oyun değil Wow kadar eğlenceli bir evreni yok Warhammerin Karanlık bir evren komplike bir oyun çözmesi zor oyunun karışık zevkide karışık olmasından geliyor zaten Wow daki gibi 10 yaşındaki cocuğa healbot kurup raide sokmaya benzemiyor sonuçta kusura bakmayın ama siz Warhammer ın içinde Wow aramışsınız bu oyun Wow değil Wow oynamak isteyenlere göre olmadığıda kişisel düşüncemdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 grafiklerde, bir butunluk yok, cok iyi işlenmemiş mekanlar ya boş yada hepsi birbirine benziyor. yoksa zırhların ustundenki yansılamlar falan baya güzel (her ne kadar geceleri hep aynı yeşil ışık yansısada olsun güzel yinede) wow'la karşılaştırmak adam gibi konuşmak acısından cok mantıklı bir yontem aslında, ama bunu "Wow dover" "wow cok basit Warhammer cok karmaşık bi oyun tabiki hemen anlamıycaksın" gibi yaparsak hiç hoş olmaz. Keza karmaşık değil, item'ın calışmaması tümüyle oyunla ilgili, bazen calışmadığı oluyo ben hala emin değilim o quest itemlar double right clicklemi single'lamı calışıyor. Emin olduğum spamlamak gerektiği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 gayet eglenceli evreni, goblin olarak oyle gordum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 açıkçası oyun benim beklediğimden daha iyi çıktı sabahtan beri oynuyorum sıkılmadım. sanki end-game pvp denemişte beğenmemiş gibi konuşmuşsun wow da level 10da pvp nasıl acaba? tabi ben de bilmiyorum ama görmeden yorum yapmamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noma Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 _ILuVaTaR_ said: açıkçası oyun benim beklediğimden daha iyi çıktı sabahtan beri oynuyorum sıkılmadım. sanki end-game pvp denemişte beğenmemiş gibi konuşmuşsun wow da level 10da pvp nasıl acaba? tabi ben de bilmiyorum ama görmeden yorum yapmamak lazım. muhteşem yorum yapmişsin kardeşim üstüne diyecek birşey kalmamiş grafikleri bilerek böyle yaptıklarından ise ben adım gibi eminim. dünya üst üste yıkılınca iyi grafiklerle pek birşey görebilecegimizi zannetmiyorum. zaten ozmn üst üste yıkılmadan öte bi üst üste düşüş gibi olacaktır :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Densiz Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 şimdi ben wowa gelsem. Lvl 6 kasıp eleştirsem bana ne dersin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Densiz Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Ayrıca çıkışının biraz aceleye geldiği, biraz belli oluyor. Fakat bu patchlerle düzeltilmeyeceği anlamına gelmezki. Birde izlediğimiz bazı videolarda herşey çok güzel görünüyordu. Low lvl mekanları diye garip geliyor oalbilrmi. Kakraterlerimizinde tipi değişecek felan diye garip animasyonlar yapıyor olabilirmi :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Wow'la ya da baska bir mmorpg ile kiyaslamak cok mantikli, yani gidip settlers ile kiyaslamayacaksin heralde. Turunun ilkornegide degil ki kiyas kabul etmesin. Cunku turler kendi arasinda kiyaslanir, yani crysis ile call of duty yi kiyaslarsin gibi.. Bu anlamda en son cikanlardan, genelin ortak olarak oynadigi diger bir mmorpg wow oldugu icin wowla kiyaslaniyor durum bu.. Oyun tabii ki farkli, o farki gozetmeden kiyaslamak zaten okuzluktur. Ama wow sonucta bu ise bir cok anlamda standard getirdi, standart getirmek kotu birsey degil, hatta biz oyuncular icin iyi bir sey, w-a-s-d tus kombinasyonuda bir standardtir, futbol oyunlarinda bu tuslarin pas sut olarak kullanilmasida neredeyse bir standarttir. Bu standartlar kullanisli ise bize bir yarar getiriyorsa bunlarin olmasini istemek kotu degildir, yoksa kimse tabii ki wow'un ek paketi tadinda birsey beklemiyor. Bu yorum biraz daha genel bir yorumdu, genelde goruyorum wow'la kiyaslanmaz diye bu farkli oyun diye, o anlamda soyledim.. Warhammer icin spesifik olarak konusursam, bence daha bi casual oyuncular icin tasarlanmis. Iste public questler olsun, pulic questte birinci gelenin zar atisi sonucunda sonuncu gelme olasiligi olsun, casual oyuncularinda hard core oyuncularin sahip olabilecegi itemlara sahip olunabilmesi yolunu acmis, wow'da hard core oynamiyosaniz iyi grup bulamiyosunuz, iyi grup bulamiyosaniz, raid yapamiyosunuz, raid yapamiyosaniz o itemlara sittin sene sahip olamiyorsunuz. Ama bunda tamamen public mantik, 2 saat oynicam diye 1 saat instance yapmak icin grup kas falan derdi yok, o yuzden cok iyi olmus.. Yalniz aklima takilan bir sey var, simdi pve az bunda end-game de.. Peki wow mesela end game de sana bir suru instance sunuyor bu sanaa bayagi bi oyun sagliyor, bunda ne sunuyorlar, yani level 10 da da pvp yapiyosun sonucta, level 10 daki pvp den farki ne anlamadim? Daha fazla rvr arenasi var biliyorum ama sonucta is tamamen git bi rvr a orada adam kes, oradan cik digerinde kes olayina mi donuyor end-game de? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Şehir ele geçirmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ulfang Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 wow ile kıyaslayamazsın zaten warhammer ı , dur bakalım daha yeni çıktı tabi başlarda tırt olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luxor Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 dark age of camelotta global bonus veren relicler ele geçirilirdi ve etrafta outpostlar vardı bunları ele geçirirdik. aradan bunca zaman geçtikten sonra herhalde warhammera da benzeri bi takım şeyler eklemişlerdir. wow a genelde bakınca oyunun tek istediği şey zaman. oyunun oynanışı, kontroller kolay, karmaşık hiçbirşey yok, nerede ne yapmak gerektiği açıkça belli. death penalty yok gibi birşey (diğer oyunlarla kıyasla). sadece bol bol zaman istiyor hem pve hem pvp anlamında. pvp olarak bakınca yani dünyanın en kötü pvp oyuncusu ol, günde 20 rekat bg lara girip çıkarsan alacağın honorlarla vendordan aldığın full epicle dolaşırsın. bunun için ne iyi bir guildin olması gerekiyor ne de süper bir oyuncu olman ne de bir efor sarfetmen. ama iyi bir pvp guild ve iyi bir oyuncuysan tabiki bu süreci hızlandırıyor. pve olarak bakınca tabiki birazcık daha classına hakim biri olman gerekiyor. ne olursa olsun bi anlık hata wipe anlamına geliyor. ama biraz kafayı çalıştırıp, dikkatli olup, olayı iyi anlayıp dinlersen, oyun disiplininden kopmazsan gerisi çok çok rahat geliyor. üstümüzde yeşil itemlar varken bile sıkıntı çekmeden birçok iş başardık bu sayede. karazhanlar grullar tempest keepler yol geçen hanı olmadan önceki perioddan bahsediyorum. sonra epiclenince çok daha kolaylaştı işler, ulaşılamayan yer kalmadı. o sayede ilk 100 e girildi tüm EU guildler bazında. endgame performansı ve ekipmanlar göz önünde bulundurulunca. sadece yapmamız gerekeni yaptık, ekstradan harcanan tek şey zamandı. mesai yapar gibi her gece zorunlu olarak ekran başında olmak yetiyordu yani. şimdi insanların wow da büyük sıkıntılara girmeyip sadece zaman harcayarak bir yerlere gelebiliyor olması, bunu başka oyunlarda bu şekilde elde edemiyor olmaları sıkıntı yaratabilir tabi, normal karşılarım. wow yaklaşık 3.5 senelik bir oyun, betayı saymazsak bu oyun çıkalı 3.5 gün olmadı daha. o yüzden kıyaslarken ona göre kıyaslamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ebolamaxi Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 +414 ve 1033 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Oyun yeterince güzel çok uzun zaman sonra 5 saat başında kaldrmadan tutan tek oyun.Warhammer çıkalı daha ne oldu release ile yeterince doyurucu bşr derinlik var. WoWa gelince koşun wotkl kasın sonra tekrar yeni exp için kasın sonra tekrar sonra tekrar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Twisty Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Nomak said: Oyun yeterince güzel çok uzun zaman sonra 5 saat başında kaldrmadan tutan tek oyun.Warhammer çıkalı daha ne oldu release ile yeterince doyurucu bşr derinlik var. WoWa gelince koşun wotkl kasın sonra tekrar yeni exp için kasın sonra tekrar sonra tekrar. Wow kasma oyunu sonuçta surekli kasıyorsun amaç kasmak ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Blackice Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Bu tarz hayal kırıklığı yorumlarını benim MMO hayatına WOW ile başlamış ve wow dan başka hiçbir mmo oynamamış arkadaşlarımda yaptılar. Aslında anlayışla karşılanabilir. Sonuçta insanlar uzun birsüre tek bir oyun oynadıktan sonra daha önceki alışkanlıklarını ve oyun tarzını yeni geldikleri oyundan da beklerler ki çok doğal. Ama mümkün olduğunca buna YENİ bir oyun olarak, farklı olacağını bilerek başlamak lazım bence... Ayrıca rank 6 da daha open RVR veya PQ yapmadan oyun hakkında genel yorum yapmakda pek doğru değil sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spawn77 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 O arena dediğiniz yer wow a oyun çıktıktan 2 sene sonra geldi. WoWda lvl 60 olmadan ne heyecanı yaşadınki. Yani oyun biraz otursun, Bi Rank kasıp end game i görün ondan sonra yapılsın bazı yorumlarda. Bu kadar kesin eleştiriler için bence çok erken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alyy Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 henüz böyle bi topic açmak için erken olabilir bende yeterince oynamadım oyunu, insanların oynayarak tecrube etmeleri tabiki daha mantıklı, wow u oynamaya devam etmeme rağmen 49 ytl vererek denemek istedim ama benimde şahsi fikrim;oyun beklediğimin altında 4sene önce wow un betası çıktığında oyunu oynamaya başladığımda yaşadığım heyacanı alabilirmiyim diye düşündüm ama öyle olmadı hatta başlangıç için biraz hayal kırıklığı oldu bunun dışında bende "wow la kıyaslanmaz bu oyun" fikrine karşıyım sonuçta mmo pazarından, bu pastadan pay almak için oyunu yapanlarda kendilerini eminin wow la kıysalıyarak rekabet edebilecek parlak fikirleri, fark yaratacak yenilikleri düşünüyorlardır, biz tüketici olarak neden kıyaslamayalım hem wow hem warhammer oynayacak vaktim yok bunlar mmo oyunlar, içlerinden birini seçmek zorundaysam tabiki kıyaslama yapmak zorundayım, wow un belirlediği standartlar ve alışkanlıklar bu seçimi wow oynayanlar için eminim zorlaştırcaktır, ben ilk edindiğim izlenime ve wotlk beta yıda oynamış biri olarak sanırım wow a deva edecem, ama zaten çok az çıkan kaliteli mmo oyunlar arasında wow dan sıkılıp bırakanlar ve yeni mmo oynamayı düşünenler için çok ciddi bi alternatif olacağı kesin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perspective Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 wow ilk çıktığında banada garip gelmişti beğenmemiştim ilk başta ama biraz oyunu oynadıktan sonra fikirleri değişebiliyor insanın, sonuçta isteyen görüşlerini yazabilir ama oyunun endgame pvp olaylarını görmeden insanlarıda yanlış yönlendirmemek lazım, not : arenada klavye mouse kıran insanlar genelde druidler yüzünden kırıyor diye biliyorum! :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Arena maçında heyecan? Bırak ya ehe, nedir arena? Karşıdakilerin classlarını öğrendiğiniz an sizin classlara göre fix bir taktik seti belirlenen ve uygulanan, her sezon tekrar tekrar tekrar tekrar tekrar item kasmayı gerektiren, oyunun PvE'sinden sonra PvP'ye bile bitmeyen bir grind getiren süper icat. Ne zaman geldi bi de arena WoW'a, çıktığının 3. günü çılgın arena maçları mı yapıyorduk? DAoC'u bitiren interface'in hantallığı ve Warcraft'ın marka değeriydi, oyunun kötü olması değil. WoW'da PvP sandığınız şey Mythic'in sisteminin eline su dökemez. Rank 12 olup "oha ya ne dandikmiş" diye bilgisiz önyargılara kapılmak yerine, 40 olup siege ram vs. yüklenip bir kale almayı denemelisin bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Abi adam level 6 ve pvp eleştirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Forme Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 aoc yide wow la kıyasladım bunuda kıyaslıyorum ve wow özellikle wotlk ile birkaç gömlek daha önde. ve wow la kıyaslanmasına kızanlarıda anlamıyorum. çünkü aynı türde oyunlar ve hepimiz wow u 2 ila 4 senedir oynuyoruz. çok uzun zamandir pc oyunları ve multiplayer oyunlar oynarım. hepinizde iyi bilirsinizki iyi bir oyunu pc nize kurarsaniz eğer önemli bir işiniz yoksa pc nin başından açlıktan bayılana kadar kalkamazsınız. wow ilk çıktığında ben shadowbane oynuyordum yaklaşık 1-2 yıldır. ve wow a girip oynar oynamaz shadowbane i direk sildim. oyun bu kadar iyiydi eskilere göre. şimdi ise aoc yi denedim, war i denedim. daha girer girmez wow dan 4 sene sonra çıkmış 2 oyun değilde sanki 4 sene önce çıkmış 2 oyun gibiler. karekterlerin hareket biçimleri, grafikler, oyun zevki vs vs. ileride süper pvp ler olucak vs gibi şeyler bu dediklerim olmadan birer hikayedir. o zaman gelin masabaşı frp oynayalım pvp nin de pve ninde kralı orda. eğer biz burda pc de ekran kartlarına dünya para verip oyunlar oynuyorsak bunun karşılığındada görsel olarak oyunların günümüz şartlarına uygun olması lazım. crysis gibi oyunların bile 1 sene önce çıktığı bir dünyadayız artık. tabiki frp oyunlarında fps lerdkei grafik kaliteyi beklemiyoruz ama en azindan 4 sene önce çıkmış bir wow dan birkaç gömlek iyi grafikleri ve oyun akıcılığı olmalı ki bu oyun iyi diyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Grafik motoru biraz hayal kırıklığı zaten de, bir MMO'nun kalitesini belirlerken grafikler birinci sıraya yaklaşamaz bile. Ne kadar iyi ekran kartı alsan ekrana 100 kişi girip büyü yaptığında göçersin çünkü, grafikler abartı olursa :) Benim laf ettiğim de karşılaştırılması değil, muhtemelen 10 bile olmamış bir insanın doğru düzgün RvR yapma şansı bulabilmesi, ve takdir edeceğine utanmadan bunu gidip WoW'a 2 sene sonra eklenmiş, 70'te üstümüz başımız full diziliyken yaptığımız Arena maçlarıyla kıyaslaması. WoW çıktığında nasıldı PvP sistemi, world pvp var mıydı? [edit: 4 sene oldu hala yok zaten, niye geriye gittiysem :p] PvP questler verilmiş miydi? Arena hazır ve nazır bizi mi bekliyordu L16'da girip gr@L olalım diye? Oyunu beğenmemek için oynarsanız beğenmezsiniz, normaldir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar