Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekşi Sözlük'te Peygambere hakaret

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

SturmVogel said:
gayet bariz

Peygambere "yazar" demek ne ya? İsa'ya "aha bu saçmasapan bir yazı yazdı milyonları kandırdı" demekten ne farkı var?

Yada atıyorum bir diğerinde, peygamberin savaş ganimetlerini pay etmesindeki adaleti yada Hz Ömer'in devlet işleriyle kendi işlerini gördüğü mumların ayrı olmasını bilmemesi bilinçli bir ifade midir? Peygamberin eşleri ile ilgili çeşitli İslam tarihi araştırmacılarının yazdığı kitaplar var, onlar da o konuda duyduğumuz çoğu şeyin provoke dezenformasyon olduğunu öğrenebilirsiniz. (evlilik nedenleri yada yaşlar gibi) O suser'lar kaçını okumuştur o kitapların?

Yüzünün görülmemesinin onu sonradan putlaştırmamak için kendi tarafından yapılmış bir sçeim olduğu neden anlaşılmaz? Çok mu zor empati yapmak?

Bir Dark Knight filmine gösterilen saygıyı bir dine göstermek çok mu zor? İnanmıyorlarsa saldırmasınlar abi , çok mu zor?!

ünlü bir düşünür demişki:
"bana göre süt, onlara göre çikeleta."
yani sana göre peygamber, bazılarına göre hurmacı.
Sosyal ağlarda paylaş

İsteyen istediğini düşünür ona göre sadece bir yazar sana göre ilahi bir kişilik olabilir. Neden söyleyemiyor kimse ne düşündüğünü ? Bir Avrupa ülkesine gidince ''oh be !'' diyor insan kimsenin kimseyi zklediği yok herkes kendi düşüncesini savunuyor kim neye inanıyorsa inanıyor vs vs..
Burda inanmıyorsan saldırma oluyor ...
Sosyal ağlarda paylaş

orda yazanlara hakaret diyen olmadı zaten de, hz muhammed başlığındaki tartışma alevlendiğinden beri çoğunu takip ettim ben. aralarında cidden hakarete girecek şeyler var. zaten ekşisözlük moderasyonu yani, durum bu boyuta gelmese o uyarı yapılmaz. bu topiğin başındakiler o gazetenin okuyucu kitlesini gaza getirmek için yeterli şeyler
Sosyal ağlarda paylaş

Ben o maddeyi de anlamadım ki tck'da. Ben dinlere inanmıyorum. Dinler hakkındaki düşüncelerimi söylediğimde alay etmek olarak algılanabilir. Belki de hiç var olmadığına inandığım biri hakkında neden saygılı konuşayım ki? Resmen insan haklarına aykırı bi yasa olmuş bence, inanmama ve ifade özgürlüklerinin birleşimine aykırı :D

İnanmıyorum ve Muhammed büyük bir şairdi diyorum ben de. Bence alay etme durumu yok, adam düşündüğünü yazmış. Bu yüzden hapse mi atacaklar adamı? Vay memleketim vay :D
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Ben o maddeyi de anlamadım ki tck'da. Ben dinlere inanmıyorum. Dinler hakkındaki düşüncelerimi söylediğimde alay etmek olarak algılanabilir. Belki de hiç var olmadığına inandığım biri hakkında neden saygılı konuşayım ki? Resmen insan haklarına aykırı bi yasa olmuş bence, inanmama ve ifade özgürlüklerinin birleşimine aykırı :D

İnanmıyorum ve Muhammed büyük bir şairdi diyorum ben de. Bence alay etme durumu yok, adam düşündüğünü yazmış. Bu yüzden hapse mi atacaklar adamı? Vay memleketim vay :D

ozman kimseden senin kutsal kabul ettiğin bişeye saygı bekleyemezsin..
Sosyal ağlarda paylaş

küfredip kafasına tükürmedikce istedigi herseyi soyleme ozgurlugune sahip olmalı bence herkes her sey hakkında.
bi duruma kendi bakıs acını katman yanlıs degil.

ama neredeyse 5 aydır youtubeun kapalı oldugu, filmlerde sigaraları abuk sabuk sansurleyen gecenin bi yarısında gosterilen filmde bile opusme sahnelerinin kesildigi bi yerde yasıyoruz.

cok sasırmam ben bu olay daha büyürse.
Sosyal ağlarda paylaş

abi sen den yüksek zeka lı bi herif senin kutsal saydığın bişeye sövse, adama
- eyw kanka beni bağlamaz
mı dersin?
demezsen eğer diğer insanlara hakaret etmezsin diyorum
ha geyiğini çevirirsin o ayrı mevzu

abi ona bakarsan kimse 29 ekimi kutlamıyor.
napiyoruz adamlara notamı veriyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

kullanılan dil önemli. ben en kotu kücük düsürmeyi bile düzgün bi dille yazarsam soylersem kimse bana karısamamalı.

politically correct olduun surece kimseye laf düsmez.
ama "bence var ya peygamberin minako yeem o bi g**ten bacak" dersennn o zaman ayıp etmis saygısızlık yapmıs olursun kieee...
yine de hapis hala sacma geliyo.

senin sozunle degisicekse inananların gozundeki adam; zaten o kadar guclu bi inancları yokmus derim ben. biseylere ciddi ciddi inanıyosan, bu da sacmalıyo kendi capında diyip kulak ardı edebilecek seviyede olmak gerekir bennnce.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...