adamınbiri Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Dişimi çektirdim bugün 4 tane iğne yaptı doktor ama uyuşmadı nasıl oldu kimse anlıyamadı zaten uyuşmadan çekti dişi azı dişiydi hemde nasıl acıdı kimse bilemez şimdilik 2 sorum olucak 1:sürekli bi kanıyo dişim sabah 9da çektirmiştim kanaması durmadın neden olabilir? 2:iğneler etkisini daha yeni gösteriyo suratımın yarısı uyuşuk ama yinede çekilen dişin yeri sızlıyo bu neden olabilir? doktorunu ara sor diye bişi söylemeyin lütfen ağzımı bile açamıyorum konuşamıyorum:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frigg Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 eğer çekim öncesi endişe, korku gibi durumlar varsa hastada anestezinin etkili görünmediği durumlar oluyor, ancak çekimden sonra anestezi etkisi ortaya çıkıyor hastada ve uyuşukluk hissediyor (hatta çenesi tahta gibi hissedenler varmış, hastalar öyle söylüyor) çekimden sonra yarım saat tampon uygulansada sızıntı şeklinde kanama olabilir, tükrüğünü emmemeye çalış, aşırı sıcak soğuk yemekten kaçın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 hiç bi tedirginlik yoktu valla hatta çektirmezsem tedirgin oluyodum dişim çok kötü bi durumdaydı çünkü aynı diş 3 kere kırıldı falan bana sadece sıcak bişi yiyip içmiyeceksin bi gün boyunca dedi. yani şimdi biraz ağrı çekerim sonra geçer mi? bişi olsun istemiyorum artık çektirdim bitsin artık bu çile alırım bi apranax ford ağrı falanda kalmaz ama geçer mi yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 dişçiyi arayıp sormanı öneririm kanamayı. ama kanıyo annemde görmüştüm baya kanamıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 konuşamıyorum ki:D ağzımı bile açamıyorum başım çatlıyo ilaç alamıyorum yemek yiyemediğimden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frigg Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 çekim sonra ağrı ve sızıntı şeklinde kanama olabilecek şeyler, hatta biz zor çekimlerin olduğu durumlarda her hastaya ağrı kesici, apranaxfort yazıyoruz genelde, alabilirsin sende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 apranax ford hazırda duruyo ama tekrarliyim ağzımı açamadığım için yemek yiyemiyorum yemek yiyemediğim için apranax alamıyorum ki aç karnına alınabilen bişi olsa bile alamazdım çünkü ağzımı açamıyorum doktor bey:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 adamınbiri said: Dişimi çektirdim bugün 4 tane iğne yaptı doktor ama uyuşmadı nasıl oldu kimse anlıyamadı pek anlaşılmayacak bir durum yok yanlış bölgeye yapmış iğneyi ve gerektiği zaman uyuşmamış bu yüzden. ayrıca orası kanar.hatta bir hafta bile kanar belki ve doktorunun önermediği hiç bir ağrı kesiciyi alma yararı olacak yerde zararı olabiliyor ağız bölgesinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 hayır uyuşmadı değil o zaman uyuşmadı diş çekildikden 25 dk sonra falan etkisini gösterdi nerdeyse tüm sol tarafım uyuştu:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pogodi Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 ölüceksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 ya bende şey sorcam şimdi bu aralar öle mütiş soğuk buz gibi karpuz olsun su olsun şeler yiip içince dişler sızlıo onun için napmak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 diş hassasiyeti azaltan diş macunlarını denemen lazım sanırım. bide bazı yerlerde bi ışıkla bişeyler yapıyolar azaltıyolar diş hassasiyetini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 sensodin kullanmam ya ismi kötü :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 capul var kullanıcılardan (capul du nicki gailba..) dişçi o ona sorun. bi tane daha dişçi var o da archangel_ sanırım ama çok emin değilim pati fişleme timi çalışıyor.. team dediğim sadece benim hafızamdan oluşuyor.. şimdilik!! valla bilene sorun. pati seviyesi kötü bir forum değil, profesyonellerin bilgilerinden yararlanın.. tavsiyelerine kulak açın vs. vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 oo paticikte kızlardan başkasını fişleyen biri varmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 uzmanlaşmış herkesi hatırlamaya çalışıyom valla.. bir olayla karşılaştığında elbette bir bilene sorucam ve burası bayağı verimli bir yer. mesela penth'in babası da doktor galba.. ama ne doktoru bilemiyorum..şimdilik! ahah ahaha AHAHAHAHHAH!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Tüh geç kaldım galiba :D Meslektaşım Frigg atik davranmış önce onu tebrik ediyoruz :P Ben de birşeyler ekliyim konuya..şimdi iğne vurulduğu halde dişin niye uyuşmaz? -Alkol ya da uyuşturucu/hap kullanıyosundur o yüzden anestezik maddeler de sana geç/zor etki eder.Alkoliklerin daha zor sarhoş olması ile aynı mantıkta işleyen bir durum... -Hekimin alakasız sinirleri bloke etmiştir.Yüzümün yarısı dediğinden yola çıkarak üst çeneden çekim yapıldığını varsayıyorum ki bu durumda orada ilgili dişi ıskalaması hemen hemen imkansız.. ve son ihtimal ki bence söz konusu hadise bu.. -İlgili diş veya çevre dokuları ileri derece iltihaplı olduğu durumlarda ortamın PHı fazlasıyla düştüğünden anestezik maddeler tam olarak etkinlik gösteremez.O yüzden hekiminin yapabileceği çok da birşey yokmuş. Ha ne yapabilirdi mesela değişik yöntemle anestezi yapmayı deneyebilirdi ya da daha etkili anestezik maddeler kullanmayı deneyebilirdi..Gerçi belki bu dediklerimi yapmıştır ilgili dişi de bilmiyorum hekimin yaptıklarını da bilmiyorum o yüzden meslektaşın işine karışmış olmıyım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Onun dışında ağzını açamıyosan pipetle çorba içebilirsin (ılık olucak ama!).Önemli olan midenin biraz dolu olması ki irritasyon riski azalsın. Boş mideye apranax fort felakete eşli çocuklu davetiye çıkarmaktır aman diyim.. Çekim sonrası/öncesi alınması riskli ağrı kesiciler de sadece asprin türevleridir ki bunun nedeni de kan sulandırıcı etkileri nedeniyle kontrolsüz kanamaya neden olmalarıdır. Ayrı olarak dişleri hassas arkadaşa tavsiyem : çılgın gibi soğuk içerse dişleri tabii ki sızlayacaktır ama aşırı bir hassasiyet varsa desensitizan preparatlar kullanmasıdır bunlar da nedir işte macun,gargara ya da hekimin uygulayacağı jeller vs.. bütçeye göre seçim yapılır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 adamınbiri said: Dişimi çektirdim bugün 4 tane iğne yaptı doktor ama uyuşmadı nasıl oldu kimse anlıyamadı zaten uyuşmadan çekti dişi azı dişiydi hemde nasıl acıdı kimse bilemez şimdilik 2 sorum olucak 1:sürekli bi kanıyo dişim sabah 9da çektirmiştim kanaması durmadın neden olabilir? 2:iğneler etkisini daha yeni gösteriyo suratımın yarısı uyuşuk ama yinede çekilen dişin yeri sızlıyo bu neden olabilir? doktorunu ara sor diye bişi söylemeyin lütfen ağzımı bile açamıyorum konuşamıyorum:Ddasaaa dogru demis babam dis doktoru, gerci isin uzmanlari soylenecekleri soylemis de ben bikac sey ekliyim : ) sen uyusmadi dedigin taktirde doktor sallamamis olabilir cunku herkes "uhuhueuheu uyusmamis doktor bey biraz daha igne vurun" takiliyor genelde. 4 igne derken 4 enjektor dolusu degil umarim da 4 sinir ucuna vs. yapti diyorsun bu arada, yoksa durum vahim :) benim cok gec uyusur disim ornegin, bu da sana iyi bi ornek olur artik doktora gittiginde gider gitmez igneyi yaptirirsin, once daha ufak isler varsa onlar yapilir sonra ignelik isleme gecilir, bu 30 dakka 1 saat suresinde de komple uyusmus olursun zaten. ben ornegin babama gittigimde once igne vurur, sonra temizlik vs o isleri halleder sonra ignelik isleme gecer. ha tabi baba kiyagi olayi var, sen gelip dktora bole bisi soylesen isimi senden mi ogrenicem diye kizabilir :P yukarida soyledigim sadece agzin sonradan iyice uyustuysa gecerli bu arada :) kanama olayini bilemem hic dis cektirmedim, yorum atmiyim uyusma olayini da ustte anlattim zaten, yerinin sizlamasinin sebebi dis etinin cekerken zedelenmesi vs gibi birseydir, bildigim kadariyla igneler kokteki sinir uclarini kitlemek icin yapiliyor cunku, ve o ignelerin o sizlamaya pek etkisi olmaz o yuzden, ama ignelerin etkisi gectikten sonra da daha cok agrimaz ayni mantikla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
micha Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Dişin sinirleri açık ondan kanıyor olabilir.Uyuşukluk etkisini bir süre sonra gösterir bazı yerlerde göstermemesinin nedeni sinirlerin o bölgede çok etkili olmasıdır uyuşmaması normal bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar