Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

açık kod un tersi

Dralnu

Öne çıkan mesajlar

nedir ?
bi yazı yazıorm da, açık kod'la ne arasındaki savaş desem ehhe
kapalı kod mu ? gizli kod mu ? saklı kod mu ?
help pliz ![signature][hline]BabacumMostors, 01 Temmuz 2003 00:10 sularında dralnu'nun evinde banyodan çıktıktan sonra demiş ki:
Kaan, abi sizin sabunların hastasıyım !
Sosyal ağlarda paylaş

Veya bambaşka bir başlık

Bilgisayarınızda neler döndüğünü biliyormusunuz?

Açık Kod :Bilmek ile bilmemek arasındaki fark

Açık Kod: Bilgisayarınız arkanızdan dolaplar çevirmesin[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Hehehe
Assembly,B,C
DeC++ diye bir olay yok zatende olamaz
Ama Disassembly var..
Sen hiç intelin C++ Opcode map çıkartığını gördün mü ???

Tüm diller yok iken ilk o vardı.

Bu yüzden tek Dil Assembly'dır. Ve C++'dan çoook daha kolay ve kullanışlı.[signature][hline]1...2...3... ee ya sonrası ?
Criminal2's HomePage
Sosyal ağlarda paylaş

o dediğine reverse enigeering denir.

ayrıca ortalama 10000 intruction'ın üzerini assembly ile çözmek imkansıza yakındır.
şimdi,

int a=5;
a++;

gibi bi program parçacığının assembly'ye dönüştürüldüğünde;

var1 db 5
mov ax,var1
inc ax
mov var1,ax

şeklinde 4 satıra çıktığı düşünülürse, c++'da 98698439834 satır olan programların disassamble edilip çözülmesi imkansıza yakındır.bu yüzden açık kaynak kod'un karşısında kapalı kaynak kod diye bişi vardır.[signature][hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz:
Bir zamanlar fırtınalar estirirdim
Galiba tekrar estireceğim.

[Bu mesaj Ra_d tarafından 23 Nisan 2004 18:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

C++ opcode? höeeea?

assembly işlemci opcode larının okunabilir hali başka bir şey değil. Assembly bir dil bile değilki arka arkaya sıralanmış işlemci komutları? yani intel veya amd motorrola işlemciye yeni komutlar eklediğinde bu otomatikman assembly e eklenmiş oluyo yani anlamadım.

ayrıca nası C++ diye bi olayı yok anlamadım.[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Sosyal ağlarda paylaş

ilgi gosteren herkese tesekkür ederim
baslik degildi zaten, cumle icinde de acik kod tartismasi olarak gecirdim; faksladım bile .. artik cok gec :P[signature][hline]BabacumMostors, 01 Temmuz 2003 00:10 sularında dralnu'nun evinde banyodan çıktıktan sonra demiş ki:
Kaan, abi sizin sabunların hastasıyım !
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rahan, 23 Nisan 2004 18:34 tarihinde demiş ki:
C++ opcode? höeeea?

assembly işlemci opcode larının okunabilir hali başka bir şey değil. Assembly bir dil bile değilki arka arkaya sıralanmış işlemci komutları? yani intel veya amd motorrola işlemciye yeni komutlar eklediğinde bu otomatikman assembly e eklenmiş oluyo yani anlamadım.

ayrıca nası C++ diye bi olayı yok anlamadım.

bak söyle ifade edeyim
Assembly Makina dili değilidir.
Misal:
Komut: XOR EAX,EAX (11 Karakter)
Derlenmiş Hali :0x33,0xC0(2 Karakter)
2.....
C++'da Assemblyda yaptığın nerdeyse hiçbir şeyi yapamazsın
MMX,SSE destekletemiyorsun.
Misal:
Win95DDK'da C++ desteği bile yoktu :)

Ve C++ öyle hantal ki bugün Masm macrolarıyla neredeyse Assembly ideal C++ konumuna gelmiş durumda mesesa asm'de "if" yoktur.
Ama macrolarla
söyle olabiliyor
.if eax==1
.elseif eax==3
.endif
gibi böylece kullanışlılıkta c++'ın önüne geçiyor[signature][hline]1...2...3... ee ya sonrası ?
Criminal2's HomePage
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ra_d, 23 Nisan 2004 18:32 tarihinde demiş ki:
o dediğine reverse enigeering denir.

ayrıca ortalama 10000 intruction'ın üzerini assembly ile çözmek imkansıza yakındır.
şimdi,

int a=5;
a++;

gibi bi program parçacığının assembly'ye dönüştürüldüğünde;

var1 db 5
mov ax,var1
inc ax
mov var1,ax

şeklinde 4 satıra çıktığı düşünülürse, c++'da 98698439834 satır olan programların disassamble edilip çözülmesi imkansıza yakındır.bu yüzden açık kaynak kod'un karşısında kapalı kaynak kod diye bişi vardır.

Yok hiçde imkansız değil.Sadece sizin gözünüz alışmamış ondan öyle geliyor..[signature][hline]1...2...3... ee ya sonrası ?
Criminal2's HomePage
Sosyal ağlarda paylaş

compilerın MMX-SSE optimizasyonunu açarsan otomatik yapar
ayrıca ;

__asm
{
/*
buraya istediğin assembly kodunu yaz
istersen mmx istersen 3dnow destekle sana kalmış
*/
}

ayrıca C++ sadece PCler için üretilmiş bi dil değildir, o yüzden intel mimarisinin sahip olduğu komut setleriyle de uğraşmak zorunda değildir. kısacası sistem den bağımsızdır.

C++ daki döngüler, if ler else ler falan zaten assembly macrolarından farklı bişi değil(bi cmp bi jmp başka ne olabilir??) . hele hantal hiç değil. İspatını istersen visual c++ da debug ederken assembly penceresini de aç hangi satır hangi assembly koduna denk geliyor görürsün.

DDK ile hiç işim olmadı. ama C++ desteği derken neyi kastettiğini çözebilmiş değilim. C++ için destek vermeye ne gerek varki??

0x33 zaten XOR a denk gelir
0xCD değişebilen kısmı da argümanları, bu bir derleme değil olsa olsa string den binary a basit bir çeviridir.[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Criminal2, 23 Nisan 2004 19:17 tarihinde demiş ki:Yok hiçde imkansız değil.Sadece sizin gözünüz alışmamış ondan öyle geliyor..

160 mb (6000 küsür dosya) C++ koduna denk gelen assembly kodu içerisinde programa yeni özellikler eklemeyi dene o zaman.[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Criminal2, 23 Nisan 2004 19:17 tarihinde demiş ki:
Yok hiçde imkansız değil.Sadece sizin gözünüz alışmamış ondan öyle geliyor..

abi cidden bu dediğine cahillik denir.
yani bi Microprocessors , bide Computer Organization dersi al. Ondan sonra yine görüşelim.[signature][hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz:
Bir zamanlar fırtınalar estirirdim
Galiba tekrar estireceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

MMX,SSE desteğe demek asm parantezinini içine yazabiliyorsun demek otomatik yapar değil

bakınız Windowsu disassembly etmiyorlar mı ?
yeni RPC açığı bulunmadı ?
ne konuşuyorsunuz ?
siz biraz asm ile dans edinde sonra gelip C++'ı savunun...[signature][hline]1...2...3... ee ya sonrası ?
Criminal2's HomePage

[Bu mesaj Criminal2 tarafından 23 Nisan 2004 20:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rahan, 23 Nisan 2004 19:51 tarihinde demiş ki:
DDK ile hiç işim olmadı. ama C++ desteği derken neyi kastettiğini çözebilmiş değilim. C++ için destek vermeye ne gerek varki??

0x33 zaten XOR a denk gelir
0xCD değişebilen kısmı da argümanları, bu bir derleme değil olsa olsa string den binary a basit bir çeviridir.

1...
o bir derleme
Masm32 diye dünyaca ünlü Microsoft'un Assembly Derleyisici vardır.
2....
DDK=Driver Development Kit C++ desteğine tabii gerek var yoksa Driverlarını Assembly ile yazarsınız...Tıpkı Win95DDk'dakı gibi.
Tabii siz ne bilesiniz hergördüğünü exe sanan nesil...[signature][hline]1...2...3... ee ya sonrası ?
Criminal2's HomePage
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rahan, 23 Nisan 2004 19:56 tarihinde demiş ki:
said:
Criminal2, 23 Nisan 2004 19:17 tarihinde demiş ki:Yok hiçde imkansız değil.Sadece sizin gözünüz alışmamış ondan öyle geliyor..

160 mb (6000 küsür dosya) C++ koduna denk gelen assembly kodu içerisinde programa yeni özellikler eklemeyi dene o zaman.

ben seni kınamıyorum belki hayatında hiç o kadar büyük bir projen olmadı ve gözünde büyütüyorsun.Ama büyütme...[signature][hline]1...2...3... ee ya sonrası ?
Criminal2's HomePage
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Criminal2, 23 Nisan 2004 20:55 tarihinde demiş ki:
MMX,SSE desteğe demek asm parantezinini içine yazabiliyorsun demek otomatik yapar değil

otomatik yapıp yapmaması zaten derleyiciye kalmış bir durum.

said:

bakınız Windowsu disassembly etmiyorlar mı ?
yeni RPC açığı bulunmadı ?
ne konuşuyorsunuz ?
siz biraz asm ile dans edinde sonra gelip C++'ı savunun...

dissassembly ediyorlar zaten assembly ile yazmıyorlar. anlatmaya çalıştığım nokta o.

asm ile dans ediyorum sen takma kafana.[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..

[Bu mesaj Rahan tarafından 23 Nisan 2004 21:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...