oper Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 hmm bakalım bi o zaman. olmadı tekrar yükleriz bastan :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 daha önce desktop'a yüklerken de aynı yerde sorun olmuştu şimdi de eee pc'de. configuration basamağında ayar dosyalarını düzenlemek için açtığımda boş çıkıyor ve sıfırdan yazıp kaydettiğimde de böyle bir dosya yok diyor. aradım mamafih bulamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hayspat Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Ubuntu Lucid'de bazı 720p videolar codec sorunlarından olsa gerek takılma yapıyordu. Biraz araştırma yaptım, hızlı ve güncel bir linux dağıtımı bulmak için karşıma Arch çıktı. Arch ile bu sayede tanıştım :) Ubuntu'da paket sayısı çok olabilir ancak Arch kadar güncel değil. En basitinden Vlc 1.0.x iken Arch ile 1.1.4 kullanıyordum. Kurulumu ise abartıldığı kadar zor değil. Linux konsoluna aşina olmuş herkes rahatlıkla kurabilir. Gerçi tam depo sayılmaz ama AUR sayesinde Ubuntudan bile fazla paket oluyor. Tabii ki daha güncel bir şekilde :) Wikisi ise bulup bulabilecğeiniz en geniş kapsamlı wikilerden bir tanesi. Sadece Arch için değil, diğer dağıtımlardaki sorunlarınızı da Archwiki sayesinde rahatlıkla çözersiniz. Tek sıkıntım OpenGL 4.0 ile gelen yeni Ati Catalyst sürümlerinin çoğu OpenGL uygulamasını çalıştırmamasıydı, Ubuntu için çıkan beta driverini de yükleyince Gnome ile günlük kullandığım sistemim oldu. Okudum da biraz Ubuntu vs Arch yazısı gibi durmuş. Tüm dağıtımlar kardeştir :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Ekim 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2010 Openbox default olarak gelen Archbang'i deneyebilirsiniz. Bunun dışında yazın gerçekten güzel olmuş GERGE ellerine sağlık. Arch'in güncelliğini hafifliği beni benden alıyor. Ubuntu üzerinde en basitiden java-6.0_18 güncel olarak gelirken javanın son versiyonunun 6.0_22 olması gibi. Yada benzeri bir çok program için verilebilir. En basitinden KDE 4.3 yada 4.4'tu tam hatırlamıyorum ama çook uzun süre sonra depolarda yerini alabilmişti. Ufak bir Bechmark ekleyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Şimdi bu tutorialı kullanarak arch linux yüklüyorum ama ekran kartını kurarken hwd yi yükleyemedim, artık yokmuş öyle birşey, herşey udev ile mi ne otomatik olarak hallediliyormuş sanırım ama doğal olarak onun altındaki komutu da giremedim: hwd -xa şuan kde yüklüyorum şu ana kadar bi sorun çıkmadı ama sonradan bi sorun çıkarırmı bilemedim o yüzden bir sorayım dedim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 evet, artık setupa gerek yok. autdated oldu bu rehber, bazı yönleriyle ama hala çalışır yani. sürücüyü ve xorg-input-drivers mesa xorg paketlerini yükle yeter ati için. nvidia için wikiye bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 nameless said: daha önce desktop'a yüklerken de aynı yerde sorun olmuştu şimdi de eee pc'de. configuration basamağında ayar dosyalarını düzenlemek için açtığımda boş çıkıyor ve sıfırdan yazıp kaydettiğimde de böyle bir dosya yok diyor. aradım mamafih bulamadım. dosyayi acarken girdigin komut yanlis olabilir mesela nano /etc/sfdf.conf yerine nano etc/sfds.conf yazinca o dediginden oluyo banada oldu aynisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar