sostizm Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Gerçek bir hayranıydım John Stockton'ın. Hatta abartıp şöyle söyleyebilirim, stockton hayranlarını sevmez-kıskanırdım. "Gidin siz Jordan'cı olun" falan derdim. Odamda posteri olan tek canlıdır (bir de dolabın iç tarafında samantha fox vardı küçük). Sahada onun gibi durup onun gibi savunma yapmaya çalışırdım bi ara. Boylarımız ayni, 186cm boyum. Tabii bizim lisede bu boyla onun yaptığı savunmayı yapamıyordum. 70 kg adam lisede Power Forvet sayılıyo malumunuz. Stockton'un ne asist ne de top çalma rekorları bence asla kırılamayacak. Sayı, rebound, ppg, trible double bilmemne hepsi defalarca kırılacak. Ama kariyer asist rekoru? HİÇ SANMIYORUM. Bence gelmiş geçmiş 4-5 özel oyuncudan birisi JS'dir. Bugün oynasa gene yıldız olacak az sayıda vintage yıldızdan birisidir. Bu dediğim belki pek çoğunuzun hoşuna gitmeyecek ama şu yıldızlar BUGÜN oynasa dönemlerindeki gibi yıldızlaşabilirler miydi? -Pat Ewing -David Admiral Robinson -Lerry Bird (pardon, lebronun sabunma yaptığı bird düşünün) -Pippen -James Worthy (Batı'da allstar bile olamazdı geçen sene) -McHale -R.Parish ve daha aklıma gelmeyen niceleri Peki bugün de oynasalar farklılıklarını hissettireceklerinden emin olduğum oyuncular: -Divac -I.Thomas -Magic Jhonson -Kareem A.Jabbar -M.Jordan -Dennis Jhonson (savunması ile) -Wilt Chamberlain Listede itiraz edeceğiniz isimler olabilir, özellikle Bird ve oyun zekasının günümüzde de çok değerli olduğunu düşünebilirsiniz ama SPOR çok değişti. Atletik yetenekler veya ilave bazı beceriler koymak gerekiyor. Özetle Stockton BÜYÜKTÜ ve her zaman BÜYÜK KALACAK.
BulletRide Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Amiral'i eklemeseydin o listeye keşke,ayrıca Ewing'i de.Bunların basketbolu oynadığı ve domine ettiği sezonlar çok uzak değil sonuçta. Stockton konusuna katılıyorum 14.5 asist ortalamalı sezonu var efsane gerçekten.Ama Paul ve Deron bu adamdan 2 sene genç geldi lige,14.5 asist ortalamalı olmasa da 11 civarı kariyer ortalamasıyla geride bırakabilir Stockton'ı.Tabi bunlar fantezi,ben de eski oyunculara bağlı bir izleyiciyim ama Paul ve Deron çok farklılar.Şutlarının olması bile onları Stockton'dan bir adım öteye taşıyacak ileriki yıllarda. Benim, saha duruşu ve oyunu ile MJ'i ayrı bir galaksiden sayarsak ,örnek bellediğim adam her zaman I.Thomas olmuştur böyle de bir sevgim var onun sayesinde Detroit'e. Bu arada yukarıdaki listede üstadların yanında Divac'ı gördüm.Oyununu canlı bile izledim önemli bir yetenekti,Avrupalı oluşu ve Kobe takasındaki hikayesi ise her zaman onu unutulmaz yapacaktır fakat 10 küsür sayı 8 küsür rebo. ortalaması ve 15 sezonda sadece 1 kez all-star olması gibi rakamlara sahip.Rakam ve istatistik vererek basketbol konuşmayı sevmem ama saydığın isimlerin yanında biraz parlamış =].
sostizm Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 BulletRide said: Bu arada yukarıdaki listede üstadların yanında Divac'ı gördüm.Oyununu canlı bile izledim önemli bir yetenekti,Avrupalı oluşu ve Kobe takasındaki hikayesi ise her zaman onu unutulmaz yapacaktır fakat 10 küsür sayı 8 küsür rebo. ortalaması ve 15 sezonda sadece 1 kez all-star olması gibi rakamlara sahip.Rakam ve istatistik vererek basketbol konuşmayı sevmem ama saydığın isimlerin yanında biraz parlamış =]. Divac hem merkezde elinde top yokken oyunu yöneten, bence gelmiş geçmiş en büyük basketbol dehalarından birisidir. En DEV zamanlarında Shaq'ı tutabilen yegane center'dı. Pas becerisi, o boyla yaptığı dripling - evet biraz duygusal bir seçim oldu belki ama arkasındayım. Bulletride senden özellikle Bird'e bi itiraz bekliyordum ama tuttun Ewing dedin. Şaşırdım.
Sotto Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Yanlız herşeyi zamanına göre değerlendirmek lazım...Bütün sporlarda olduğu gibi basketbolda 10 yılda bile ne kadar değişiyor yeni tekniğinden taktiğinden tut oyuncuların fiziksel güç ve yeteneklerine kadar spor gelişiyor..Yani bugün larry bird oynasaydı bişiy yapamazdı demek çok yanlış olur veya herhangi birisi..Belki 20 yıl sonra öyle bir olacak ki spor o zaman şimdikiler birey yapamazdı diyeceğiz..
BulletRide Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 sostizm said: BulletRide said: Bu arada yukarıdaki listede üstadların yanında Divac'ı gördüm.Oyununu canlı bile izledim önemli bir yetenekti,Avrupalı oluşu ve Kobe takasındaki hikayesi ise her zaman onu unutulmaz yapacaktır fakat 10 küsür sayı 8 küsür rebo. ortalaması ve 15 sezonda sadece 1 kez all-star olması gibi rakamlara sahip.Rakam ve istatistik vererek basketbol konuşmayı sevmem ama saydığın isimlerin yanında biraz parlamış =]. Divac hem merkezde elinde top yokken oyunu yöneten, bence gelmiş geçmiş en büyük basketbol dehalarından birisidir. En DEV zamanlarında Shaq'ı tutabilen yegane center'dı. Pas becerisi, o boyla yaptığı dripling - evet biraz duygusal bir seçim oldu belki ama arkasındayım. Bulletride senden özellikle Bird'e bi itiraz bekliyordum ama tuttun Ewing dedin. Şaşırdım. Ajan canlı izlemediğim , devrin basketbol şeklini bilmediğim bir zaman hakkında yorum yapamam.Ama Nowitzki kalibresinde bir adam olurdu diye düşünüyorum Bird için minimum.
Sotto Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Ayrıca Bird'e laf yok...Ne adamlar vardı 80 lerde NBA'de ondan kat kat fizikli,kat kat çevik,hızlı...Hiç biri Bird gibi olamadı işte Bird o yüzden tüm zamanların efsanelerindendir o iş kasla smaçla olmuyor.. Magic Johnson bile defalarca kez Bird'e olan hayranlığını dile getirmişti,insanlar bana soruyor diyordu "Larry Bird gerçekten o kadar iyi mi?" diye...Bende her seferinde "Evet Larry Bird o kadar iyi diyordum..Basketbolculuk hayatımda hiç rahat olamadım,hep çalışmak zorunda kaldım,çünkü biliyordum ki o an Larry'de çalışıyordu..." Topic 90 lar olarak açıldı farkındayım fakat gidişatı bu yönde oldu bende yorum yapmak istedim..
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 yalnız jordanla oynamasaydı pippen'dan bi cacık olmazdı.
Sotto Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 BiTcH_oFBaT said: yalnız jordanla oynamasaydı pippen'dan bi cacık olmazdı. Aslında katılamayacağım bu yoruma..Bende o zaman diyebilirim ki Pippen olmasaydı,Joradn bu kadar iyi olup,şampiyonlukalr göremezdi,sonuçta bu bir takım oyunu ve bulls bu işin sadece Jordan'ın maç başına 35 sayı atmasıyla olmayacağını anladığı zaman şampiyonluklar geldi.. Jordan 84'te girdi NBA'e ilk şampiyonluk 91'de geldi..Pippen geldi,Paxson geldi,Horace geldi,diğer supporterlar geldi..Yoksa Jordan gene Jordan'dı belki ama,başarı kazanmadıktan sonra her maç 40 sayı pek bir anlam ifade etmezdi... He tabiki Pippen normalde o kadroda olmasaydı "efsane" statüsüne erişir miydi bilinmez,ama sonuçta dediğim gibi bunalr takım işi,yoksa yukarda da söyledim malone olmasaydı stockton böyle olmazdı,stockton olmasayd,malone böyle olmazdı vs..Bilemeyiz tabi.. Bu arada Scottie Pippen'ın o halı gibi saçları beni hep öldürürdü resmen:)
Sotto Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Ayrıca 2. sayfadaki NBA tarihinin en iyi maçından bahsederken tarihini yanlış vermişim,1976 olacaktı..
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 ya tabiki orası öyle kesinlikle destekleyicisi idi. ama kendi başına pek bi özelliği yoktu. yani bir stockton malone ikisi değildi. zaten tarihe bakarsan her yıldızın yanında bir destekleyicisi var. maradona dışında tabi :)
_Mikael_ Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Ben sadece Divac orada diye Sacramento Kings'i tutardım eskiden. hakikaten onun basketbol zekasına pas yeteneğine ve sezgilerine her zaman hayran kalmışımdır.Ondan daha iyi basketbol bilen uzun varsa o da Arvydas Sabonis ama.
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 _Mikael_ said: Ben sadece Divac orada diye Sacramento Kings'i tutardım eskiden. hakikaten onun basketbol zekasına pas yeteneğine ve sezgilerine her zaman hayran kalmışımdır.Ondan daha iyi basketbol bilen uzun varsa o da Arvydas Sabonis ama. ikisininde avrupalı olması hatta üstüne sscb li olması tasadüf mü acaba :) avrupadaki 5 numaralar daha çok zekası ile oynuyor bence
BulletRide Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Zaten 90'ların sonundan başlayarak Sovyet ve Yugoslav ekolü nerdeyse 5 pozisyonu da oynayabilecek uzunlar çıkardı. Bu yüzden Divac ve Sabonis her zaman ayrıydı ama uzunlar arasında en iyi basketbol bilen falan demek,bu devrin yıldızı diye Duncan'ı,Garnett'i,Dirk'i dışlamak olur =].
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 hepsini geçtimde garnett nasıl bir uzunsa artık. adam 3 nurama bile oynuyabiliyor. efsane bişey yani. Dr. Erwing'den sonra en çok sevdiğim adam yani. yüzüğüde taktı ya o kadar çok sevinmiştim ki gene takar umarım :D
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Ah ah sacramento denmiş yukarıda,nasıl tutardım hedo stojakovic weber divac fena kadroydu... Horry dingili atmasaydı o üçlüğü şampiyon olacaklardı ah ah....
pipo_14 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 oo sacramento takımını taşıyan biri varsa kesinlikle Chris webber dir..Geçmiş maçları izleyin bi adam sahada herşeyimi yapar yaw.
Heimdall Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 alsalarmış abi reboundı, suç niye bomboş üçlüğü atan horry'nin olsun? :)
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Ya o pozisyon öyle iğrenç bir pozisyon ki,anlatıcak gibi değil hatırlayın bi.... Önce kobe atamıyo sonra shaq defans bunları hallediyor atsalar uzicak lakers gene galip değil.. Top deli gibi orda burda sekip dışarda bekleyen Horry'e geliyo atıyo maç bitiyo.. Lakers açısından bilemem de Sacramento açısından berbat bir durumdu..
mokoko Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 webber ve divac lı pota altının olduğu kings seneleri efsaneydi ztn. hatta hido'da ilk 5 çıkmaya falan başlamıştı. gecen gun ztn 7. maç wardı lal-kings tamamını izleyemedim ama hidoyu o kadroda ilk 5 çıkarken gormek gururlandırdı beni. bnm anlamadığım şey webber kadar cok meziyeti olan bi oyuncu nası bu kadar çoktu. hiç bi ozelliği kalmadı adamın resmen. ne pas ozelliği kalmıstı nede sutu.
sostizm Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Sotto said: Ya o pozisyon öyle iğrenç bir pozisyon ki,anlatıcak gibi değil hatırlayın bi.... Önce kobe atamıyo sonra shaq defans bunları hallediyor atsalar uzicak lakers gene galip değil.. Top deli gibi orda burda sekip dışarda bekleyen Horry'e geliyo atıyo maç bitiyo.. Lakers açısından bilemem de Sacramento açısından berbat bir durumdu.. Ofofoffff o tek şut zaten sacramento takımını bitirdi. Dağıldı gitti dev gibi kadro.
_Mikael_ Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Ahah evet resmen o üçlükten sonra takım çöküşe geçti Horry yıktı koskoca klubü. Webber üst üste sakatlıklar geçirdi zaten Sacramento yıllarında da yüzde yüz sağlıklı değildi yanlış hatırlamıyorsam.76ers a geldiğinde ribaund için sıçrayamıyordu bile sol ayağından dolayı.
knox Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Webber'ın sakatlığı önünü tıkadı şans işte süper bir kariyeri olabilecekken bir sakatlık bitirdi onu...verdiği müthiş passları asla unutmayacağım :)
Öne çıkan mesajlar