Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ağ Köprüleme

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Şimdi arkadaşlar, elimde 3 tane bilgisayar, bir switch ve bir adet de modem mevcut. 3 bilgisayar ve modem switch'e kabloyla bağlı, tüm bilgisayarlar o şekilde internete giriyor.

Bilgisayarlardan biri ile alakamız yok çözeceğimiz problemde. O yüzden 2 bilgisayar varmış gibi düşünebiliriz.

Bahsettiğim 2 bilgisayarda da xp yüklü ayrıca belirteyim.

Bilgisayarlardan birinde Hamachi yüklü. Biliyorsunuz Hamachi yükleyince ayrı bir ağ adaptörü oluşturuyor kendine, ayrı bir ağa bağlanmış gibi davranıyor alet.

Yapmaya çalıştığım, Hamachi ağı ile LAN'ımı birleştirmek.

XP ile gelen ağ köprüleme şeysini denedim, Hamachi ağı ile LAN'ı birleştirdim fakat bu sefer internet de gitti birleştirdiğim bilgisayarda.

Bunun sebebi nedir, mantıksal olarak iki ağın birleşmesi gerekmiyor muydu, internet neden kesildi ve bunu yapabileceğim başka bir yol var mı?

Not: e diğer bilgisayara da hamachi yükle diyeceksiniz, evet mantıklı aslında fakat aynı ip yi aldığımızdan olmayabilir diye düşündüm.
Sosyal ağlarda paylaş

LANla Hamachi'nin ağını köprülemene ne gerek var? Hamachi zaten sanal bir ağ kuruyor ve istediğin bütün bilgisayarları o ağa alıyosun.

edik: iyi okumamışım.

Öyleyse kasma kur ikisine de hamachi? Bi sorun mu var kurulmasını engelleyen?

Windows internet paylaşım sihirbazı da interneti, lana köprü ile bağlıyor (ki başka türlü nası yapsın zaten:)) o yüzden sorun çıkmıştır. Windowsta iki farklı köprü kurup, birini internet, birini hamachiye köprüleyebilirsin. Olur mu bilmiyorum ama dene bi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...