Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Meral'den oğluna 'Bayram hediyesi'

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Meral’den oğluna ‘Bayram hediyesi’

CHP’li Bayram Meral’in milletvekili seçilince ayrıldığı Yol-İş Sendikası’ndan kendisi için ayrılan ’danışmanlık’ görevine, oğlunu getirdiği ortaya çıktı.
CHP Ankara Milletvekili Bayram Meral’in 19 yıl başkanlık yaptığı Yol-İş Sendikası’nda kendisi için ayrılan "danışmanlık" görevine üniversite öğrencisi oğlunu getirdiği, oğlu Mustafa adına her ay 5 bin YTL maaş yatırıldığı ortaya çıktı. Hürriyet' gazetesinin haberine göre sendikanın Meral için 120 bin YTL’lik Mercedes aldığı da iddia edildi. Bayram Meral, iddialarla ilgili dün TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi. Meral, oğlu ile sendikanın ayrı bir sözleşme yaptığını belirtirken, aynı pozisyonda olan eski sendika başkanları olduğunu da savundu.

GÖZYAŞI DÖKTÜLER

Meral, şunları söyledi: "Yol-İş’ten ayrılırken arkadaşlar gözyaşı döktüler. ’Başkan elin üzerimizde olsun, ayağın kesilmesin’ diye bana danışmanlık görevi düşündüler. Danışmanlara verilen maaş, oda ve araba tahsis edilecekti. Ancak milletvekilliği ile bağdaşmayan işlerden olduğu için görevi üstlenmedim. Maaşı almadım, arabaya da binmedim. Bana ahde vefa için bunu yaptılar."

OĞLUMU ÖNERDİM

Meral, oğlu Mustafa’nın danışmanlığını şöyle savundu: "Ben de ’Oğlum bu görevi sürdürebilir’ dedim. Benimle sendikaya gelip giden, işi bilen biri. Oğlumla sözleşme yapıp, danışmanlık görevi verdiler. Maaşı da o aldı. Sonra Yol-İş Başkanlar Kurulu, tüm makam araçlarının kullananlara satılması kararı aldı. Oğlum da kullandığı aracı 60 milyara aldı. Sadece o değil, tüm yönetim kurulu üyeleri ve şube başkanları da aynısını yaptı. Bunda usulsüz ne var?"

BENİMLE UĞRAŞIYORLAR

Bayram Meral, Yol-İş Sendikası’nın önceki başkanına da yüklenerek, şöyle konuştu: "Yol-İş Sendikası genel kurul yaptı, basına kapalı gerçekleştirdi. Biriniz niye bu genel kurul basına kapalı diye sormadınız. Yönetimin yolsuzlukları ortaya çıktığı için genel kurulu topladılar. Onlar görevden ayrılmak zorunda kaldı. Kaybeden başkanın, affedersiniz bilmem neyini kapatmak için Bayram Meral’le uğraşıyorlar. Oğullarımdan özür diliyorum, bakan olsaydım onlara gemi alırdım. Oğullarım çay ocağı açıyor onu haber yapıyorlar. İşe giriyor onu haber yapıyorlar. Benimle uğraşıyorlar."

ÜNİVERSİTEYİ OKUMUŞTUR HERALDE

BAYRAM Meral, oğluyla ilgili sorulara yanıt verirken, şu ilginç diyalog ortaya çıktı:

Soru: Bu görevin oğlunuza verilmesi normal mi? Kendisinin eğitimi ne?

Yanıt: Oğlum kolej mezunu, üniversitede okuyor... Bitirmiştir herhalde.

Soru: Görevin babadan oğula geçmesi normal mi?

Yanıt: O sendikacı değil ki, sendika personeli.

Soru: Akraba-yandaş ilişkileri en çok eleştirilen konulardan biri değil mi?

Yanıt: Ben de bu konulara en çok değinen biriyim. Her zaman eleştiririm.

Soru: O zaman ortada bir çelişki yok mu?

Yanıt: Niye çelişki olsun, ortada usulsüzlük yok ki.

Salih Kılıç da Yol-İş’ten ayda 5 bin YTL maaş alıyor

CHP Milletvekili Bayram Meral, kendini korumaya çalışırken, Türk-İş eski Başkanı Salih Kılıç’ı örnek gösterdi. Meral, "Salih Kılıç da bir gün Yol-İş’e adımını atmamıştır ama ona da 5 milyar maaş ödenir. Yol-iş’in rahmetli başkanları da görevden sonra bu maaşı alırdı."

MUSTAFA MERAL 5 BİN YTL MAAŞ ALIYOR

BAYRAM Meral’le ilgili iddiaları dünkü Star Gazetesi manşetine taşıdı. Gazete, CHP’li Meral’in milletvekili seçilince eski sendikası Yol-İş’ten kendisine 5 bin YTL maaş bağlattığını, işçi parasıyla 120 bin YTL’lik Mercedes aldığını yazdı. Gazete şu iddialarda bulundu:

Kendisi adına sözleşme yapan Meral, ’Milletvekilisiniz, olmaz’ uyarısı üzerine oğlu Mustafa Meral’in adını yazdırdı. Sendika yöneticileri sözleşmeyi imzaladı, ’tarihsiz ve numarasız’ olarak kaydetti.

Meral’e 5 yıllığına 3 bin 730 YTL ’danışman’ maaşı bağlandı. Yan ödemelerle bu rakam 5 bin YTL’yi buldu. Sözleşmeye ’Sendika feshederse kalan maaşları da öder’ hükmü konuldu.

Bayram Meral için 120 bin YTL’ye Mercedes alındı. Araç sonra 60 bin YTL’ye Meral’e satıldı. Parası da maaşından düşüldü. Cep telefonu faturasını sendika ödedi.

Kaynak

Bu da milliyetten

Normalde c/p'yi hiç sevmeme ama bu haberi ekleme gereği duydum. Yanlış anlaşılmasın diye şimdiden söyleyeyim. Bu haberi eklemekteki amacım chp'yi yuhalamak değil siyasetçilerimizin ister akpli, ister mhpli, isterse de şekildeki örnekte görüleceği gibi chp'li olsun birbirlerinden hiç bir farklılıkları olmaması. Miktarlar değişse de bu sonuçta yaptıkları şeyi değiştirmiyor.
Mesaj tarihi:
Ya bırakın bu işleri sg1 de sizde iyi işler yapmıyorsunuz biriniz bir tarafa yükleniyorsunuz biriniz bir tarafa sonuç olarak kamplaşma hareketini hızlandırıyorsunuz.Hiç kimsenin umrunda değil siyaseti nasıl temiz hale getireceğimiz,ekonomiyi nasıl düzelteceğimiz,gerçek insan haklarını nasıl ülkemizde yücelteceğimiz veya ülkenin standartlarının yükselmesi kimselerin umrunda değil.2-3 kitap okumuş gs fener taraftarısınız daha fazlası değil.

Birisi chp ekolüne yüklensin birisi akp ekolüne yüklensin.Dosdoğru adam haksız olan herkese yüklenir isterse babası olsun.Sg1 den veya cp yapan diğer adamlardan tek isteğim tek bir ekol üzerinde değil her haksız olan adamların hikayelerini bizler ile paylaşmaları ve bu sayede onların ne kadar tarafsız olduklarını görebileceğiz.

Bir adam kim haksızsa onu savunmamalı isterse chp li olsun isterse akp li bu farkında olmadan yaptığınız işler toplumu bölüyor.Enayilik bu başka açıklaması yok bunun.
Mesaj tarihi:
Rock said:
Bu haberi eklemekteki amacım chp'yi yuhalamak değil siyasetçilerimizin ister akpli, ister mhpli, isterse de şekildeki örnekte görüleceği gibi chp'li olsun birbirlerinden hiç bir farklılıkları olmaması. Miktarlar değişse de bu sonuçta yaptıkları şeyi değiştirmiyor.

Tekrar tekrar anı şeyleri yazıp, söylemekten hiç hoşlanmam ama tekrar belirtme gereği duydum.
Mesaj tarihi:
Ben tayyibi bilirim, nasıl bir tehlike olduğunu bilirim. Uzmanlığım bu.

Diğerleri standart koltuk sevdalıları, "koltuğun gücü adına, güç bende artık" diyenler, tayyipten kurtulduk mu onları kazımak daha kolay. Tayyip koltuk gücünü sadece mali işler için, eş dost hısım akraba için kullanmıyor, aynı zamanda çok daha tehlikeli fikirlere, olaylara, olgulara yol açmak için kullanıyor.

İşte bu yüzden Türkiye'nin önce bu adamdan/ekolden kurtulması gereklidir.
Mesaj tarihi:
Rock said:
Rock said:
Bu haberi eklemekteki amacım chp'yi yuhalamak değil siyasetçilerimizin ister akpli, ister mhpli, isterse de şekildeki örnekte görüleceği gibi chp'li olsun birbirlerinden hiç bir farklılıkları olmaması. Miktarlar değişse de bu sonuçta yaptıkları şeyi değiştirmiyor.

Tekrar tekrar anı şeyleri yazıp, söylemekten hiç hoşlanmam ama tekrar belirtme gereği duydum.

Katılıyorum tamamiyle. İnsanlar artık vatana hizmet için değil, çalıp çırpabilmek, en azından yüksek maaş ve özel ayrıcalıklar edinebilmek için milletvekili olmak istiyorlar. Ayrıca bunların (hangi partiden olurlarsa olsunlar) tabii ki üstlerine gitmek, yolsuzluklarını ortaya çıkarmak gerekiyor, ''aman bunlar konuşulmasın, ne gerek var'' demekle olmuyor bu işler.
Mesaj tarihi:
Snefru said:
Ama öyle olmaz rock 1 tane de sg1 tarzı cp yaparsan kapanır bu iş :)

Peki, buraya eklemeye değer(münferit haberler dışında) birşey bulursam ekliycem. Sonra aynı erdemi senden de bekleyeceğim. Bakalım siz de bizim kadar objektif davranabilecek misiniz.

sg-1 said:
aynı zamanda çok daha tehlikeli fikirlere, olaylara, olgulara yol açmak için kullanıyor.

İşte bu yüzden Türkiye'nin önce bu adamdan/ekolden kurtulması gereklidir.

Senin fikirlerin de, ... pardon c/p'lerin de en az erdoğanın fikirleri kadar tehlikeli. akp'nin ayrım yapmadan oy topladığı her konuda senin c/plediğin adamlar ayrım yapıyor.

akp'yi geri püskürtmek istiyorsan(kısa vadede yok etmen mümün değil) önce c/plediğin ekolün değişmesi yada yok olup yerini başkasına bırakması lazım. Şuanki akp yuhalamacı zihniyetle akp'nin yenilemeyeceğini son 2 seçimde hala anlayamadınız.

@Llama

Milliyetteki yazının son cümlesine bakarsan milletvekilliyken bu tarz işler yapılamayacağını göreceksin.
Mesaj tarihi:
bir kerede deniz feneri için hatalılar yazın. en azından biz çalıyoruz sizde çalıyorsunuz, ben kadrolaşıyorum sende kadrolaşmıyorsun muhabbeti yapmayın.temiz olunda temizliğinizi görelim.
Mesaj tarihi:
cp yapmak tarzım değil rock fakat emin ol diğer cp yapanlar bu objektifliği gösterir en azından göstermeleri gerektiği ortada.

AKP öyle kolay kolay yıkılamaz önce insanların karnını doyurması lazım ardından kitap okuması lazım bunun 2-3 kuşak boyunca olması lazım ve ülkeni bunlar olurken son derece iyi savunacak bir mekanizmanın olması lazım.Bu mekanizmanın lider tabanlı değil düşünce ve kadro tabanlı olması lazım.Lider tabanlı olunca Atatürk örneğinde olduğu gibi lider öldüğü zaman işler kötüleşiyor o yüzden lider odaklı olmayan bu mekanizmayı oturtabildiğimiz zaman artık size tek lazım olan şey süre.

Bu noktada askeri çoktan kafalamış olan abd yi askeri kullanarak üstümüzde hakimiyet kurmasını da engellemek lazım.Teknoloji eksiğimizden oluyor tüm bunlar.Zekice bir yumuşak geçiş ile olabilir tüm bunlar fakat ABD de armut toplamıyor sonuçta.Çok akıllıca oynamak gerek.E tabi tüm bunlar basit şeyler değil.Bunlar olduktan sonra bir 100 sene içerisinde insanlarımız değişebilir.Atatürkün başlattığı ve yarıda kalan kültür devrimini tamamlayabilmemiz tek sorunumuz.Bunuda iyi bir hükümet ile yapabileceğimize inanıyorum fakat hükümet hem iyi hem cesur olmalı abd ve onun ülkemizdeki güçleri(medya+asker)ne posta koyabilcek bir hükümet lazım bu nokta da zaten hükümeti halkın getirmesi lazım öyle 1950 den beri olduğu gibi abd nin tayin etmesi ile olmaz bu iş.

Vasıflı akıllı hayırlı ve güçlü bir oluşum halkın gerçek gücünü kullanarak şu anda başka yerlere akan dereleri tekrar halkın hizmetine sunacak şekilde ayarlayabilir.
Mesaj tarihi:
said:
Bunuda iyi bir hükümet ile yapabileceğimize inanıyorum fakat hükümet hem iyi hem cesur olmalı abd ve onun ülkemizdeki güçleri(medya+asker)ne posta koyabilcek bir hükümet lazım bu nokta da zaten hükümeti halkın getirmesi lazım öyle 1950 den beri olduğu gibi abd nin tayin etmesi ile olmaz bu iş.

Yazının ana fikri mevcut partilerden böyle bir hükümet çıkmayacağı. İyi olan siyasetçiler olabilir, ama dağılmış 30 ayrı partidelerse bu pek bir işe yaramaz.
Mesaj tarihi:
Evet, CHP de tamamen temiz değil ama ne yazık ki kötüler arasında kötünün iyisini seçmek elimdeki tek ihtimal olduğundan bugün CHP yi desteklerim.

Ha, daha iyi bir parti bilen varsa yazsın bilelim.
  • Yeni Oluştur...