Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fifa 2009

endless_night

Öne çıkan mesajlar

Yavaşlık dışında neden bu kadar rezalet anlamadım, PES2008'den sonra çok iyi gelmişti bana. Oyuncular 10cm ötelerinden geçen topu "ben seçili diilim ki abi" veya "baskıya bas demedin abi bana" gibi seyretmiyolar mesela, ayak uzatıyolar. Kalecilerde dangalak animasyon veya kodlama bugları yok. PES gibi defanstan Eto'o/Adriano/vb. ile al, sağ solla sprintle cehennemin dibine kadar git gol at yok, nefesleri kesiliyo. Çift kademeli stamina gibi bişeysi var sanırsam.

İkisinin de 2009'unu oynadım ve biraz yavaş olması dışında Fifa daha iyi geldi bana, yukarıdaki sebeplerden. Mükemmel bir futbol oyunu görmemize daha baya var heralde, yapay zeka ve fizik kuralları açısından, ama ikisinde de yaklaşık dörder maç yaptım ve PES'e alışık olmama + sevmeme (önyargısal olarak) rağmen, bazı bug ve aptallıklar aynen sürerken, Fifa'nın daha düzgün olduğunu gördüm.

(Hep PC versiyonları için konuşuyorum.)
Sosyal ağlarda paylaş

Spidee said:
Abi Be a Pro'da birine pas attıktan sonra adamım benim kontrolüm dışında kaptırıp koşmaya devam ediyor. Ne yapmam lazım, ya da niye bir şey yapmam lazım, yapmasın ulan bu hareketi, mal mı bu.

ayarlarına baktın mı dicem gene :D şey olabilir. asistan masistan gibi bir ayar onu kapaman gerebilir. normalde koşmaması lazım. 08 de öyle değildi yani en azından
Sosyal ağlarda paylaş

BiTcH_oFBaT said:
Spidee said:
Abi Be a Pro'da birine pas attıktan sonra adamım benim kontrolüm dışında kaptırıp koşmaya devam ediyor. Ne yapmam lazım, ya da niye bir şey yapmam lazım, yapmasın ulan bu hareketi, mal mı bu.

ayarlarına baktın mı dicem gene :D şey olabilir. asistan masistan gibi bir ayar onu kapaman gerebilir. normalde koşmaması lazım. 08 de öyle değildi yani en azından

Yok abi bulamıyorum öyle bir ayar falan deli oldum, oynayamıyorum oyunu. Oynasam da pas atamıyorum, pas attığım gibi salak gibi koşmaya başlıyor, sadece gene pasa basarak çıkabiliyorum o mal koşma modundan, onda da saçma bir pozisyonda oluyorum pas atıyor kazma, top kaybediyoruz.

Hani böyle bir assistant varsa da neden var, ne hıyar bugları var şu oyunun ya.
Sosyal ağlarda paylaş

tunch said:
pas tuşuna uzun süre basarsan , pas verdikten sonra verkaç molduna geçiyor sanırım. buna benzer bi kaç durum yaşadım , basılı tutmayla alakalı sanırım.

böyle değil bu :) top sendeyken adam değiştirmeye basılı tutarken pasa bas. verkaç oluyor.

ayrıca o tuşa basılı tutarken havadan pas atmaya basarsan havadan koşuyoluna pas atıyor.

bu arada sevdim 09 u. 08 ile 07 karışımı olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Adam değiştirme ile pası aynı tuşa atamak pek mantıklı olmuyor o zaman bu durumda. Yılların alışkanlığı yüzüden miydi bütün bunların hepsi =/

De bu tuş kombinasyonlarını falan nerede bulabiliriz? Forum forum aramak mı lazım illa, var mı yoksa official sitede, oyunun bir yerinde falan?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şimdi bu kadar laf atılmış yok fifa rezalet pes süper falan diye bi kaç sorum var.
Bu mükemmel pes te çaprazdan vurulan bütün düzgün şutlar gol olmuyor mu? Benim oynadığım versiyonlar mı buglı bitek.
Ballack vs. gibi oyuncuların gelişine vurduğu toplarda direk gol olmuyor mu?
Dünyanın en kolay yön tuşlarıyla çalım atma kolaylığı varken savunma yapmak da bi o kadar zor değil mi?
2008 de açtığınız kötü ortalar kalecinin idiot olmasından kaynaklı gidip ters köşeden gol olmadı mı?
başka da bişey demiyorum zaten.
2009 u pcde denedim daha çok fazla da oynamadım ama 2008 den ciddi farklılıkları var gibi özellikle grafik bazında ilk bakışta hoşuma gitti bilemiyorum daha sonra ne gibi saçma buglar görürüm.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben de PES'in daha "arcade" bir oyun olduğu fikrine katılıyorum.

Al bir adamı, sağından veya solundan geçerek çalım at, git kaleye kadar gol at, oyunu PES bence. Başka bir halini de görmüşlüğüm yok (PS2'de en azından bahsettiğim, başka platformlarda oynamadım)
Sosyal ağlarda paylaş

ya burda benim dediğim Fifa mükemmel değil.Ben sadece Pes hiçte o kadar iyi bir oyun değil diyorum. İki oyunda kendi içerisinde ciddi sorunlar barındırıyor ps1,ps2 ve pc de pes te oynadım fifa da xbox ve ps3 hakkında yorum yapmıyorum çünkü denemedim bilmiyorum.
PC de PES rezalet hani gamepad le falan da oynanmıyor Fifayıysa oynayabiliyorum.
Fifanın en büyük sorunu kolay gol atılmasıydı bence onu da düzelttiler büyük oranda world class kaleciyle.
Pes ile ilgili söylediğim şeylerden biri eksik kalmış burada bu kadar oynayan var kaleciyle karşı karşıyayken şut atıp gol bulmak mı daha kolay yoksa ceza sahası dışından çaprazdan mı? Şahsen ben dışardan daha kolay gol atıyorum PESte karşı karşıyayken çalımlamaya çalışıyorum.Zannediyorum hangisinde daha kolay gol bulunması gerektiğini tartışmayız burda...
Ve son olarak Fifa oynuyorum çünkü oyuncuların gerçek isimleri kupalar eklentiler be a pro vs. ile oyunu benim için daha eğlenceli kılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Spidee said:
Adam değiştirme ile pası aynı tuşa atamak pek mantıklı olmuyor o zaman bu durumda. Yılların alışkanlığı yüzüden miydi bütün bunların hepsi =/

De bu tuş kombinasyonlarını falan nerede bulabiliriz? Forum forum aramak mı lazım illa, var mı yoksa official sitede, oyunun bir yerinde falan?

hmm evet. eskiden adam değiştirme değildi o tuş tabi.

gamepad al huzuru bul derim ben sana. çünkü aynı havadan pas pes'te de var yani. left 1 + pas işini görür.

klavye kombinasyonunu bayadır oynamadığım için bilemiorm ama klavye ile oynuyan herkese üstünlük sağladım gamepad'e geçince. (%90 oranında :) )
Sosyal ağlarda paylaş

Spidee said:
Valla ben de PES'in daha "arcade" bir oyun olduğu fikrine katılıyorum.

Al bir adamı, sağından veya solundan geçerek çalım at, git kaleye kadar gol at, oyunu PES bence. Başka bir halini de görmüşlüğüm yok (PS2'de en azından bahsettiğim, başka platformlarda oynamadım)

o çalımı gel bir de bana at rica ediyorum.

savunma yapmasını bilmeyen adamlarla oynaya oynaya oyuna tu kaka demeye alışmışsınız siz

dipnot : aşırı iyi oynadığımı falan iddia etmiyorum da, savunma yapmasını bildiğimi söyleyebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...