Theridone Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 2010 Dünya Kupası elemelerinde Belçika ile oynanacak maç öncesi spor basını ile Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in arasında yaşanan gerginlikten payını alanlardan biri de spor yazarı Osman Tanburacı oldu. Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Doğan da yaşanan bu çarpıcı olayı bugün köşesine taşıdı. İşte Yalçın Doğan'ın köşe yazısı... 9 Eylül, önceki gün. Saat 17.54. Levent Spor Yazarları Derneği. Bir grup arkadaş sohbet ediyor. Aralarında Osman Tamburacı da var. Tamburacı derneğe gelmeden önce Sky TV’de Türkiye-Belçika milli maçına ilişkin görüşlerini anlatıyor. Dernekte arkadaş grubu sağdan soldan söz ederken, koyu sohbet sırasında Osman Tamburacı’nın cep telefonu çalıyor. TELEFONDA KÜFÜR Tamburacı telefon açıyor, arayan Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim. Konuşmaya başladığı anda sinirleri gerilen Tamburacı, telefon konuşmasını bir arkadaşına dinletmeye başlıyor. Terim: "Yahu Osman, biraz önce Sky TV’de konuşmuşsun, bana söylediler. Ben ne demişim? Gündem değiştiriyormuşum, öyle demişsin. Ulan bu ne biçim konuşma?" Tamburacı bu üslup karşısında şaşırıyor, nezaket içinde: "Hocam, beni hep böyle zamanlarda arıyorsun, bir kere de, nasılsın, diye arasana." Terim’de fren tutmuyor: "Ulan ben senin bıyığını s...." Tamburacı yerinde fırlıyor, "Sen ne biçim konuşuyorsun" derken, sinirden zangır zangır titriyor. Milli Takım Teknik Direktörü kendini kaybediyor: "Ulan ben senin, ananı, avradını s....". Tamburacı, "Doğru konuş, konuşmasını öğren" diye bağırırken, Fatih Terim galiz küfürlerini sıralamayı sürdürüyor. Bu duruma en az yedi-sekiz kişi tanık. Biri de, zaten dinliyor. Telefon kapanıyor. Osman Tamburacı derhal avukatını arıyor. Fatih Terim'i mahkemeye vermeye hazırlanıyor. Tekefon kayıtlarıyla birlikte... Kaynak: http://spor.mynet.com/sporhaber/detail_news/home.asp?mainPage=0&which=headline&type=&id=O1221122447859&ref=futbol&date=11Eylul2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 valla fatih terim'in osman'ı pek adam yerine koyup arayacagını sanmıyorum ama gercekten soylendigi kadar tanık varsa ilerleyen gunlerde isin aslı ortaya cıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 terım çok gazlarda nası bi gazdır bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 osman tanburacıya hakaret bile etmem ben,fatoş niye etmiş ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 İnsan bu kadar uydurmaz bence. Ben kalkıpta birine bu adam bıyığıma küfür etti diye iftira atmam. Bence olay gerçek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eeht Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 fatih terimden beklenir böyle hareketler normaldir onun için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 valla ben de fatih terim'den beklerim boyle seyler ama bıyıgına, anasına avradına kufur falan beklemem. hele ki telefon acıp. egoist bi adam kendisi ama bunları yapmaz diye dusunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Terim kadar egoist insan görmedim. Konuyla alakasız ama :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 fatih terim'den beklerim ben, muhtemelen hiç kimse de şaşırmamıştır duyunca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 yakışır imparatora asdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 ouf ya bi kere madem böle ulan osman falan diyo açama osman da tüm nezekatini koruyomuş ayrıca biri size telefonda böle düzse küfürleri terbiyesiz konuşuyosn hocamm diycek adamda diil bence. son olarak "Ulan ben senin bıyığını s...." diye bi küfür yok senin bıyıgına s.. olması lazım bıyık s.kilmez üstüne sıçılır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 FromTheHell said: yakışır imparatora asdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 bende direksiyon dersinde radyodan dinledim gülmekten kaldırıma çıkıyodum az daha ahha bide radyodaki adamın tarzından olsa gerek süper anlatıyodu ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Fatih gereksiz tanburacı ondan gereksiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 cebi para gorup 2-3 siyasetci tanıyınca kendini allah zannedenler oluyo evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dereque Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 hahahaha o nasıl küfür öle hkljhkdfsh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 11 Eylül 2008 Yalçın DOĞAN Küfürbaz Terim şangır şungur SPOR yazarı ve yorumcusu Osman Tamburacı’nın yüzü bembeyaz oluyor. "Sen ne biçim konuşuyorsun" diyerek, yerinden fırlıyor, sinirden eli ayağı bir anda buz kesiyor. 9 Eylül, önceki gün. Saat 17.54. Levent Spor Yazarları Derneği. Bir grup arkadaş sohbet ediyor. Aralarında Osman Tamburacı da var. Tamburacı derneğe gelmeden önce Sky TV’de Türkiye-Belçika milli maçına ilişkin görüşlerini anlatıyor. Dernekte arkadaş grubu sağdan soldan söz ederken, koyu sohbet sırasında Osman Tamburacı’nın cep telefonu çalıyor. TELEFONDA KÜFÜR Tamburacı telefon açıyor, arayan Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim. Konuşmaya başladığı anda sinirleri gerilen Tamburacı, telefon konuşmasını bir arkadaşına dinletmeye başlıyor. Terim: "Yahu Osman, biraz önce Sky TV’de konuşmuşsun, bana söylediler. Ben ne demişim? Gündem değiştiriyormuşum, öyle demişsin. Ulan bu ne biçim konuşma?" Tamburacı bu üslup karşısında şaşırıyor, nezaket içinde: "Hocam, beni hep böyle zamanlarda arıyorsun, bir kere de, nasılsın, diye arasana." Terim’de fren tutmuyor: "Ulan ben senin bıyığını s...." Tamburacı yerinde fırlıyor, "Sen ne biçim konuşuyorsun" derken, sinirden zangır zangır titriyor. Milli Takım Teknik Direktörü kendini kaybediyor: "Ulan ben senin, ananı, avradını s....". Tamburacı, "Doğru konuş, konuşmasını öğren" diye bağırırken, Fatih Terim galiz küfürlerini sıralamayı sürdürüyor. Huzurunuzda Milli Takım Teknik Direktörü. GENERAL PATTON Bu duruma en az yedi-sekiz kişi tanık. Biri de, zaten dinliyor. Telefon kapanıyor. Osman Tamburacı derhal avukatını arıyor. Fatih Terim’i mahkemeye vermeye hazırlanıyor. Telefon kayıtlarıyla birlikte. Bu küfür yağmuru ve ardından mahkeme, iki özel kişi arasındaki konuşma ve devamı değil. Olması mümkün değil. Çünkü, ağız dolusu küfür eden milli takımdan sorumlu teknik direktör. Milli takımı çalıştıran bir teknik direktör, herhangi bir eleştiri karşısında kendini bu kadar kaybediyorsa, terbiye sınırlarını çoktan aşmışsa, o kişi, hangi başarıyı elde ederse etsin, artık milli takımın başında kalamaz. Çok örnek var. Daha geçen yıl kendi yönettiği takımda futbolculara küfür eden bir teknik direktöre, bir Ankara takımı yol veriyor. Tarihte ünlü bir örnek var. İkinci Dünya Savaşı’nın en başarılı komutanlarından General Patton. Sinirli, yerinde duramayan, ağzından ne çıkacağı belli olmayan bir general. Bir askere kızıyor, küfürle karışık, onu tokatlıyor. General Patton’ın kariyeri sona eriyor. MESLEĞE HAKARET Şimdi merak ediyorum. Spor basını ve basın kuruluşları bu olay karşısında nasıl tavır alacak? Olayı görmezden gelip unutacak mı, yoksa mesleğe hakaret kabul ederek, Terim’in yakasını bırakmayacak mı? Ya Futbol Federasyonu? Bir sinir anıdır, diyerek geçiştirecek mi, yoksa ahlakın spordaki vazgeçilmez kuralını işletip, Terim’e teşekkür edecek mi? O DA ÖFKELİ Terim’e bakıyorum, üslup, tavır, çalım, o birisine çok benziyor. Başbakanı’ndan aldığı ilhamla, eleştiriye öfkeyle karşılık veriyor, gazetecilere ders vermeye pek hevesli. Daha önceki gün, gazetecilere yine "Çarşamba-cumartesi arası nasıl davranacağınızı hálá öğrenemediniz" diye fırça atıyor. Yazık ki, onlar da, cevap veremiyor. Terim meydanı boş buluyor. Oysa, haddini öğrenmesi gerek. Bu yazı dün öğleden sonra yazılıyor, Belçika maçından önce. Belçika’yı istersen 10-0 yen, istersen dünya kupasına katıl, ne fark eder? Aristo’nun Büyük İskender’e sözü bu durumlarda geçerli: Zafer veya hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 belçika maçındada kameralardan ağzını okuyabildiğim kadarıyla belçika teknik direktörüne ben senin ananı avradını diye başlıyan bi cümle kuruyodu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zlaneth Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Ayda 140 milyar maaş alayım, İstanbul Dolmabahçe'de aylık 60.000dolara bir ofis kiralayayım, futbolcularım bana 20.000 euroluk kol saati alsın. Ben bütün futbol basınını sıradan geçiririm, adam bi Tamburacıya sövmüş neki baba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sexdrugsrocknroll Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 münferit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 "telefon kayıtlarıyla savcılğıa gitme" kısmı bana yalan geldi. telefonu hemen kayıt mı etti yani tel. çalınca. eğer doğruysa fatih terim hakkında dava açılsın, tazminat ödesin obl bol, görevden alınsın vs. ama yalansa da yazanların yanına kar kalmasın bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 dava falan açılmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 ayrıca sanırım izinsiz kayıtlar kanıt sayılmaz mahkemede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 en kötü fatih terim kusura bakma der olay biter bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 telefon kayıtlarına dava acılırsa baktırabilir tamburacı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar