sostizm Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Süleyman Ülker bir güvenlik görevlisi, bina bekliyor. Süleyman bey sanat fotoğrafı çekmeyi çok seviyor, çektiklerini gösterirken çocuk gibi heyecanlanıyor. Elinde pahalı ekipmanlar yok, bunu dert de etmiyor. Çok fotoğraf çekip çok eliyor. Bir web sitesi yapmış kendisine. Fotoğraflarını gösterebilmek için birilerine bilgisayar öğrenmiş aslında. Ben de sizinle paylaşayım istedim: http://suleymanulker.tk/ Not: bence fotoğraflara bakarken bir yudum insan ile değil requiem for a dream ile (sol altta) bakın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Şuan tamamen gördüğümü söylüyorum. Fotoğrafla uğraşıyor olması güzel birşey fakat fotoğrafların bir olayı yok. Kadrajlar anı fotoğrafı tadında. Tabii ki çeksin,site de açsın,kendini geliştirsin,insanlarla paylaşsın,çok güzel birşey böyle bir sevgi beslemesi. Fakat sanatın bu kadar baside indirgenmesine şiddetle karşı çıkıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 elitism sux babzi sorry had to say... sanatın kuralına sokim sana bişi olmasın da meali oluo bunun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 @scorch seninle aynı şeyi düşünmeyenlere saks beybi vs demek niye ki..adam fikrini sölemiş güvenlikçinin sanatını savunmak niye sana düşüyor anlamadım,az daha objektif ol pls baby Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Darqainu said: @scorch seninle aynı şeyi düşünmeyenlere saks beybi vs demek niye ki..adam fikrini sölemiş güvenlikçinin sanatını savunmak niye sana düşüyor anlamadım,az daha objektif ol pls baby bu bölümdeki hangi posta bakarsan bak rakursinin birilerine iş ögretiğini görürsün o yüzden. gitsin cizim yapsın arkadaş elitist yorum yapacağına şurasını şöyle çekse resimlerin , perspektifine dikkat etse vs dese canımı yesin yok sanat yerlere düsmesin basitleşmesin demek nedir? sanane? sanatın fiyatımı war da yerlere düsüyor güldürmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 scorch cok hakli bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 sanatın fiyatı yok ama sanat dediğin şey estetikle bir bütündür. şurası şöyle olsa vs de tamamen estetik kaygıdan gelir. sanatta estetik kaygısızlığında hakim olduğu dönemler vardı cubism constructivism vs örneklerinde olduğu gibi fakat mondrian ın çoğuna göre öylesine yerleştirdiğini düşündüğü karelerinin arkasında bile oldukça karmaşık bi kompozisyon problemi vardır ve işte bu sizi o resme çeker o resim dediğiniz şey sadece 2-3 kareden ibaret olsa bile. yukardaki sorun bu artistik dokunuşun eksikliği bence. ki fotoğraftan bahsediyoruz, bi fotoğrafı geliştirmek için kullanıbilecek teknikler 10 bilemedin 15 tanedir, bunların varyasyonlarından gidersin. süleyman beyin fotoğrafa bu kadar büyük bi sevgi duyması hoş güzel fakat sanat dediğin şey estetik kaygı dan yoksun olabilsede estetik kavramından hiç bi zaman yoksun olmamalıdır. ayrıca sanane filan çok gereksiz olmuş, anladığım kadarıyla rakursi de sanat okumuş, aktif olarak sanat camiasında bulunan biri tabii ki gelip kendi kaygısını dile getircek. bu tıpkı şeye benzemiş yani senin bi yerin kesildiğinde doktora gidip dikiş illede öyle mi atılır lan demek gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 üstteki postta katilmamak icten bile degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 oldukça tırtlar malesef =| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 foto boyozcu cocuk ''boyoz yiyen boyozcu’nun, sosyolojik ve psikolojik dışavurumu bizi sarsın ve bırakmasın'' eueuheuh yorum bitirdi beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 sanatın yüceltipi parayla satılması makbuldur arkadaşlar. Unutmayın sanatı yapmamız gerektiği içinb değil, statue kazanmak için yapmalıyız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 O değil de sitesi resmen fenalık geçirtti bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Her insan bir hikayedir sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 site bildiğin yeni yeni frontpage kasan tiplerin sitesine benziyor fotolara bakamadan kapadım şahsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 ahah denyonun teki ara güler diye comment atmış + bari kadraj duzgun olsaydı evet, cocuk resminde cocugun ayaklar kesik. bilsen de bilmesen de şu resme bakınca bu goruntu herkesi rahatsız eder Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 ne bekliyordunuzki siteye girerken? sanki konuyu acan size cok super cok uber diye biseyler soylemis ,buyuk biseyler vaadetmis gibi yazmissiniz. Adam ugrasmis etmis iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Alexi_Septimus said: O değil de sitesi resmen fenalık geçirtti bana. site kabus gibi, fotoraflarda iyi değil zaten. Tabi topiğin konusu bunlar olmaktan cıkmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 adam guvenlik gorevlisi bi ders felqan almisligi yok elindekide basit bir buyuk ihtimalle dijital kamera 100 ytlye felan aldigi ne bekliyodunuz ki adam kendine bi hobi edinmis urasiyo bide hastayim sanat bu kadar dusmesne siciyim ole sanata biz yapalim sanatciyiz diyelim paralari cukka edelim fantazisinden baska bisi deil elestirmek eyvallah ama o yamasin ben yapiyimcilik komik adamin biri gidip tuvale 2 3 kirmizi firca surdu diye aboww sanat oluyoda amca 2 yasli dede cekti diye mi olmuyo sanat subjektif bisidir kimi gidip hayko cepkin sanat yapiyo diyo kimi picassoyu beenmiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 öylemi gerçekten abi? bi kere parayla filan hiç alakası yok cidden, para peşinde olsa bi insan, gider bankacı olur vs. olur buna verdiği emeği ona verse zaten en tepeye çıkar. o yapmasın ben yapayımcılık komik diyosunda kimseyi hadi emekli oliim da doktor olayım derken görmüyoruz veya başka herhangi bi meslek? şunu belirtmekte fayda var sanatçılık bi meslek değildir, pratik olarak baktığınızda belli bi olgunluğa ulaştıktan sonra insanların sizin için kullandığı bi ünvandır sadece. profesörlük gibi düşün yani bi nevi. kusura bakmayın bizli sizli bi ayrıma gidicem ama sizin yani herhangi bi sanat eğitimi almamış kişilerin sanat denince anladığı tamamen ticari değerlere dayalı bi şey. emekli mi oldun yapcak işin mi yok gel bana ders başı 100 ytl ver sana yağlı boya yapmayı öğretiyim sende sanatçı ol. çoğu galeride ayda en az 1 tane böyle adamların sergisi vardır yani, zaten sanat konusunda pek üretken olmadığımızdan, iki tarafında işine gelen bi durum bu. kısacası güzel sanatlar(ki bu da çok yanlış anlaşılmaya sebep olan bi kelime bence, doğru kelime zanaat olabilir belki?) ve tasarımla ilgili mesleklerde çalışan kişiye saygı yok bu memlekette. ille gidip bölümünü okumasına gerek yok birinin bu alanlara yönelmek için ama bi yerlere gelmek içinde en basitinden iş bulabilmek için de kendi kendine de olsa bi eğitim sürecinden geçmesi şart. aksi takdirde süleyman beyinki gibi işler çıkıyo ortaya işte.(o işlerle ilgili yorumda önceki sayfada) kimi beğeniyo kimi beğenmiyo demişsin ama kişisel beğeni hiç bi zaman bi kıstas değildir sanat için. biraz hor görmek olucak kusura bakmayın ama, gelipte 4 senedir aldığım intro to arts and culture, history of arts and graphic arts, philosophy of art ve analysis of artwork derslerini anlattırmayın bana burda. ki anlatsam bile ne kadar başarılı bi aktarma olur ondan da şüpheliyim. öyle sanat denilen şey sandığınız kadar basit değil abi malesef, gidin üstünde konusmayın bile demiyorum tabiki ama gelip böyle yakarışlarda bulununca çok büyük saygısızlık etmiş oluyosunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Harika yazmışsın Aegean. Burda bu işe kendini adayan insanlar var, sanatçı olmak için bir sanat dalını meslek edinip kendini yırtanlar var. Bunun üzerine hiç alakası olmayan birinin gelip yok "sanat subjektiftir,sanat şöyledir böyledir" demesi garip oluyor. Kusra bakmayın da sanatın "ne" olduğunu sizden daha iyi bilecekler var. Sen istediğine sanatçı diyebilirsin sana kalmış ama senin sanatçı dediklerin sanatçı olacak diye bir kaide yok. Kime sanatçı dendiğine de dikkat edilmeli, gerçekten sanatla uğraşan insanlara saygısızlık oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cotto Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Rakursi said: Şuan tamamen gördüğümü söylüyorum. Fotoğrafla uğraşıyor olması güzel birşey fakat fotoğrafların bir olayı yok. Kadrajlar anı fotoğrafı tadında. Tabii ki çeksin,site de açsın,kendini geliştirsin,insanlarla paylaşsın,çok güzel birşey böyle bir sevgi beslemesi. Fakat sanatın bu kadar baside indirgenmesine şiddetle karşı çıkıyorum. Adama oscar vermediler sakin ol ! Her sanatçı anasının karnından virtüoz,usta olarak doğmadıki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vongspawn Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Fotoğrafı kimin çektiğinin ne önemi var? Kötüler, bu kadar basit. Sırf fotoğrafları çeken kişi fotoğrafa merak salmış bir güvenlik görevlisi diye "ay yazııık" edasıyla savunmak ve tamamen objektif bi bakış açısıyla beğenmeyenleri eleştirmek bana çok yapmacık geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Ne saygı duyucam, gorsel sanatlar mezununa tasarım mezununa sırf okul okudu diye, hiç şeyimde bile olmaz. O kadar ders saymayı biliyorsun, e o zaman bu kadar dersin hakkını verip sıyrıl o "zengin sanatcı" dediklerinin arasından? 100 milyona alınan dersle bil değildir elbet senın okudğun 4 senelik okul. HAklısın tabiki, diplomasız, sertifikasız sanat yapılmasın arkadaş. YAŞASIN DIŞARIYA KAPALI AKADEMISYENLERE KOLE, KRITIKLERIN OYUNCAĞI, HOLDINGLERE VERDIGEN DUŞURUCEK MAL SAĞLIYAN SANAT! KAHROLSUN BIREYLERIN TOPLUMLARIN DUYGULARINI DILE GETIRIŞI! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 YASASIN ELITIST SANAT! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vongspawn Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Ohoo uçmuşunuz siz. Kimse söylediklerinizi savunmamış ayrıca adamın bu hevesini tamamen desteklemiş. "Ay yazııık" lar çınlıyo kulağımda lütfen yapmayın. Toplumsallık, dışavurum vs. nerde afedersiniz? Sanki bu yorumları yaptıktan sonra arkada şampanya içiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar