Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

aile ve din

aritra

Öne çıkan mesajlar

aquatik said:
@Giovanni İncil de çok okunmuş ve dünyadaki çok kişiyi etkilemiş, o zaman mesela İncil okuyup ondan etkilenen birisi, ailesiyle dini konularda anlaşamadığını söyleyen bir diğerine hararetle İncil okumasını mı önermeli?

Bu soruyu sorarken Giovanni'nin yalnızca 'Kuran'ın' okunmasını önerip önermediğini anlamak istemiştim,(ki kendi görüşü olarak yalnızca Kuran'ı kastetmiş olabilirdi ve bu da son derece doğaldır, hepimiz birbirimize etkilendiğimiz kitapları öneririz ve ben de ona; diğer din kitaplarının okunmasında ne sakınca gördüğünü sorarak ve görüşlerini alarak, fikir alişverişinde bulunabilirdik). Giovanni ise benim mantığıma tamamen uyan bir şekilde İncil'in de okunması gerektiğini söyledi.

Ben de Giovanni ve diğer pek çok kişi gibi, din konularına ilgi duyanların (dindar olsun olmasın) dindar olma ya da olmama konusundaki cevaplara ulaşmada, bu alanda okuduklarının katkısı olabileceğini düşünüyorum. Ben hem Kuran, hem de İncil'i okumayı denedim ve çok sıkıldım. Ama dolaylı olarak (başka kitaplar -romanlar, tarih kitapları, dinler üzerine yazılan kitaplar, incelemeler v.s.- , filmler, tartışmalar, yorumlar, bunların dışında yaklaşık lise yıllarımda başlayan kişisel sorgulama sonuçları v.s. yoluyla) 'din' ve 'tanrı fikri' konusunda geliştirdiğim düşüncelerim var.

@ aritra sana önerim; ailenin inançlarına saygı duyman ve onların da senin inançlarına, ya da inançsızlığına saygı duymalarını beklemen. Annenin tek isteğinin 'senin iyiliğin' olduğu bir gerçek. Bu nedenle yerinde olsam inançsızlığımı onların gözünün içine sokmamayı tercih eder, eğer benim bakış açımı değiştirmeleri olanaksız ise, dini tartışmalara hiç girmez, din konusundaki etkileme çabalarını (onları rencide etmeden) geçiştirirdim. :)
Sosyal ağlarda paylaş

aritra said:
tamam da onun da içimden gelmesi lazım. bi boşluk hissetmiyorum şimdi. boşluk hissetsem dediğin gibi diğer dinlerin kitabını da kuran'ı da okurum bi. ama buna ihtiyaç duymadım demek istediğim bu.

ailene bunları desene =)
üstüne annene de ki : "senin annelik görevin buysa dinine göre , ben şahitlik ediyorum anne yaptın" de :)

bir şeyi takip etmek falan istemiyorum dersen , okumak istemiyorum da dersen tamamdır .
tamam olması lazım gelir .
Sosyal ağlarda paylaş

yok ben susma kararı aldım. başkasının yanında rahatım da, inanıyomuş gibi bile yaparım ailemin önünde. aile hassas konu, bi din için aramı açmak da istemiyorum. inandığımı sansınlar. "he" diyip geçmek tek şansım. gerçi bu yalan bikaç yıl daha içimi kemirir ama mecburum.
Sosyal ağlarda paylaş

O yalan ailenin yanında olduğun sürece içini kemirecek ama maalesef aileler "din" söz konusu olunca fazlasıyla katı ve anlayışsız olabildiklerinden hem onlarla ilişkilerinin bozulmasını istemiyor hem de kendi inancından (veya inançsızlığından) vazgeçmek istemiyorsan izlenebilecek en mantıklı yol.

Sen anneni babanı karşına alıp da "Allah yok!" diye önlerine belge bile koysan (Salak bir örnek oldu farkındayım da, idare ediver) bu konu çözülmeyecektir çünkü. Zaten zamanla ailenden yavaş yavaş bağımsızlaşacağından ve kendi ayakların üzerinde durmaya başlayacağından, bu konu ikinci planda kalacaktır, üzerindeki baskı da yavaş yavaş kalkar böylece.

Bu arada, konudaki diğer önerilere bakıyorum da, "Oku, sonra kararını verirsin" diyen bir sürü kişi var. Burada arkadşın derdi "Hangi dine inansam ki ya?" değil farkındaysanız. Basbayağı inanç konusu ilgisini çekmiyor, üstüne bir de ailenin baskısı eklenmişken "Oku da sonra kararını verirsin" gayet saçma bir öneri olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...