Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sony KDL-32S3000 32'' Bravia HD Ready LCD TV aldım taze. PC nin yanına kurduk güzelce.

Şimdi ben pc'yi bu aldığım tv'ye bağlamak istiyorum. Dizilerimi, filmlerimi koltuğa yayıla yayıla izlemek yani. :p

ama en ufak bir fikrim yok hangi araç gereçlerle nasıl bağlarım falan diye.

yardımlarınızı bekliyorum.
Mesaj tarihi:

Televizyonun arkasında VGA girişi varsa kolay. Ekran kartında sadece DVI çıkış varsa ufak bi VGA-DVI çeviricisi aparat alıp çat diye bağlayabilirsin.
Ama teelvizyonda VGA girişi yoksa iş biraz karışır. Nası yapılır bilemiyorum açıkçası :)

VGA girişi dediğim de 15 delikli yamuk şekline genellikle mavi bi giriş, görmüşsünüzdür mutlaka. Seri porta benzer.

Aha bu çevirici:

Bu da VGA dediim:

edit: 15 delikliymiş :P
edit2: Tabi sesi yine bilgisayara bağlı hoparlörlerden alırsın böyle oldu mu. Televizyondan almak istersen de vardır mutlaka bi yöntemi, bilen vardır ama ben bilmyiorum mesela.

Mesaj tarihi:
endless_night said:
ulan adam söyler hd tv alıyom arda kop gel takılalım falan gerçi küçük ekranmış xD direk dvi çıkışından bağlanmıyormu ?

:D öğrenci adamız anca buna yetti bütçemiz. zaten gitarın, ps3'ün taksitleri var. birsürü iş aldım başıma bakalım :)

@Kojiroh

sağol bakayım biraz kurcalayım neler olacak. :)
Mesaj tarihi:
TV'de VGA mevcut :]

Ancak ekran kartında DVI olmadığı için olmadı sanırım. Şu dönüştürücü zımbırtı ile ekran kartına bağlayıp, VGA girişin diğer ucunu da TV'ye yerleştiricez ve VOILA! he?
Mesaj tarihi:

Ha tabi evet o da var. DVI kablosunun ucuna şu resmini koyduğum DVI/HDMI çeviricisini taktın mıydı efsane olur.
Yalnız en son baktığımda kaliteli olanları biraz pahalı olabiliyodu. Hama marka çevirici 1-1,5 ay önce 65ytl idi Carrefour'da.
Ben de gittim play-asia'dan istedim 1$ assdfgdf

Edit: Ehe çeviriciyle uğraşmayıp direk bi ucu DVI bi ucu HDMI olan kablo da alabilirsin :P

• 8 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
DVI/HDMI kablo alsam,

bilgisayara dvi kısmını bağlasam, hdmi ucunu da tvye taksam ses de iletir mi?

ekran kartı: zotac gtx260.

mağlum kablolar pek de ucuz değil. görüntü yanında ses de taşımak istiyorum tek kabloyla nasıl yaparım ya da.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
sanırım televizyona dvi'dan hdmi şeklinde ses aktarımı yapamayabilirsin. başka bi kaynağa bağlayıp o şekilde ses çıkışı alabilirsin.
  • Yeni Oluştur...