Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pc'yi tv'ye bağlama

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Sony KDL-32S3000 32'' Bravia HD Ready LCD TV aldım taze. PC nin yanına kurduk güzelce.

Şimdi ben pc'yi bu aldığım tv'ye bağlamak istiyorum. Dizilerimi, filmlerimi koltuğa yayıla yayıla izlemek yani. :p

ama en ufak bir fikrim yok hangi araç gereçlerle nasıl bağlarım falan diye.

yardımlarınızı bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Televizyonun arkasında VGA girişi varsa kolay. Ekran kartında sadece DVI çıkış varsa ufak bi VGA-DVI çeviricisi aparat alıp çat diye bağlayabilirsin.
Ama teelvizyonda VGA girişi yoksa iş biraz karışır. Nası yapılır bilemiyorum açıkçası :)

VGA girişi dediğim de 15 delikli yamuk şekline genellikle mavi bi giriş, görmüşsünüzdür mutlaka. Seri porta benzer.

Aha bu çevirici:

Bu da VGA dediim:

edit: 15 delikliymiş :P
edit2: Tabi sesi yine bilgisayara bağlı hoparlörlerden alırsın böyle oldu mu. Televizyondan almak istersen de vardır mutlaka bi yöntemi, bilen vardır ama ben bilmyiorum mesela.

Sosyal ağlarda paylaş

endless_night said:
ulan adam söyler hd tv alıyom arda kop gel takılalım falan gerçi küçük ekranmış xD direk dvi çıkışından bağlanmıyormu ?

:D öğrenci adamız anca buna yetti bütçemiz. zaten gitarın, ps3'ün taksitleri var. birsürü iş aldım başıma bakalım :)

@Kojiroh

sağol bakayım biraz kurcalayım neler olacak. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ha tabi evet o da var. DVI kablosunun ucuna şu resmini koyduğum DVI/HDMI çeviricisini taktın mıydı efsane olur.
Yalnız en son baktığımda kaliteli olanları biraz pahalı olabiliyodu. Hama marka çevirici 1-1,5 ay önce 65ytl idi Carrefour'da.
Ben de gittim play-asia'dan istedim 1$ assdfgdf

Edit: Ehe çeviriciyle uğraşmayıp direk bi ucu DVI bi ucu HDMI olan kablo da alabilirsin :P

Sosyal ağlarda paylaş

• 8 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...