Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Sony KDL-32S3000 32'' Bravia HD Ready LCD TV aldım taze. PC nin yanına kurduk güzelce. Şimdi ben pc'yi bu aldığım tv'ye bağlamak istiyorum. Dizilerimi, filmlerimi koltuğa yayıla yayıla izlemek yani. :p ama en ufak bir fikrim yok hangi araç gereçlerle nasıl bağlarım falan diye. yardımlarınızı bekliyorum.
endless_night Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 ulan adam söyler hd tv alıyom arda kop gel takılalım falan gerçi küçük ekranmış xD direk dvi çıkışından bağlanmıyormu ?
Kojiroh Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Televizyonun arkasında VGA girişi varsa kolay. Ekran kartında sadece DVI çıkış varsa ufak bi VGA-DVI çeviricisi aparat alıp çat diye bağlayabilirsin. Ama teelvizyonda VGA girişi yoksa iş biraz karışır. Nası yapılır bilemiyorum açıkçası :) VGA girişi dediğim de 15 delikli yamuk şekline genellikle mavi bi giriş, görmüşsünüzdür mutlaka. Seri porta benzer. Aha bu çevirici: Bu da VGA dediim: edit: 15 delikliymiş :P edit2: Tabi sesi yine bilgisayara bağlı hoparlörlerden alırsın böyle oldu mu. Televizyondan almak istersen de vardır mutlaka bi yöntemi, bilen vardır ama ben bilmyiorum mesela.
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 endless_night said: ulan adam söyler hd tv alıyom arda kop gel takılalım falan gerçi küçük ekranmış xD direk dvi çıkışından bağlanmıyormu ? :D öğrenci adamız anca buna yetti bütçemiz. zaten gitarın, ps3'ün taksitleri var. birsürü iş aldım başıma bakalım :) @Kojiroh sağol bakayım biraz kurcalayım neler olacak. :)
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 TV'de VGA mevcut :] Ancak ekran kartında DVI olmadığı için olmadı sanırım. Şu dönüştürücü zımbırtı ile ekran kartına bağlayıp, VGA girişin diğer ucunu da TV'ye yerleştiricez ve VOILA! he?
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 VGA to VGA yaptım. TV'yi PC konumuna getirdim ancak "Alan Dışı" dedi. :(
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 http://www.teknodijital.com/asp/show_stock.asp?product=AK-639 şununla bağlayabilir miyiz mesela ?
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Neyse halletim şimdilik. mal gibi çözünürlük ayarlamadan kasmışım. xP
Venator Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Televizyon arkasında DVI ya da HDMI girişi var mı peki? Varsa VGA falan hikaye kalite olarak DVI/HDMI yanında.
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 evet hdmi var :) gidip kablo alıcam daha iyi çözünürlük için yarın.
Kojiroh Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Ha tabi evet o da var. DVI kablosunun ucuna şu resmini koyduğum DVI/HDMI çeviricisini taktın mıydı efsane olur. Yalnız en son baktığımda kaliteli olanları biraz pahalı olabiliyodu. Hama marka çevirici 1-1,5 ay önce 65ytl idi Carrefour'da. Ben de gittim play-asia'dan istedim 1$ assdfgdf Edit: Ehe çeviriciyle uğraşmayıp direk bi ucu DVI bi ucu HDMI olan kablo da alabilirsin :P
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 DVI/HDMI kablo alsam, bilgisayara dvi kısmını bağlasam, hdmi ucunu da tvye taksam ses de iletir mi? ekran kartı: zotac gtx260. mağlum kablolar pek de ucuz değil. görüntü yanında ses de taşımak istiyorum tek kabloyla nasıl yaparım ya da.
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 sanırım televizyona dvi'dan hdmi şeklinde ses aktarımı yapamayabilirsin. başka bi kaynağa bağlayıp o şekilde ses çıkışı alabilirsin.
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 dvi hdmi çevirici 2 tane çıktıydı benim ekran kartı kutusunun içinden, 65 lira etcek bişey kesinlikle değil aman diyim.
Öne çıkan mesajlar