Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SPK


iCequeen

Öne çıkan mesajlar

SPK sınavına giren var mı?
bu sınav kaç modülden oluşuyor?
Birde birini geçtiğimiz zaman mesela dier 2 sini geçemedk.tekrar 3ü için mi giriyoruz yoksa sadece geçemediklerimiz için mi?

bu sınav hakkında çalışmadan giriyorum diyen arklarım da var bankada çalışan tanıdıklarım da var onlar baya hazırlanıp giriyorlar falan ama zorlandıklarını söylüyorlar.tecrübe sahibi olan var mı ki patide?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Söyle bir durum var ama spk yı geçmiş olsan bile en basiti imkb kişisel olarak sana iş vermez diye biliyorum illa ki bir şirkete bağlı kalmak zorundasın freelance olarak düşünme bence okul bittikten sonra şirket ile anlasıp spk ya adım atman biraz daha mantıklı olur.Spk yı versen bile en fazla evinde kagıtları takip edersin ama bu tamamiyle senin capitaline bagımlı olur ki kumardan farksız bu yapılan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SPK sınavı diyorsun da, SPK'nın düzenlediği bir sürü lisanslama sınavı var. Hangisini soruyorsun?
Finans piyasalarında en çok ihtiyaç duyulanlar temel düzey, ileri düzey ve türev araçlar lisansları. Yalnız büyük bir yatırım şirketinde veya aracı kurumda falan çalışmayı hedefliyorsan temel düzey kurtarmaz. Hatta işe başladıktan sonra girmek de mümkün olmuyor genelde. Artık, çoğu şirket işe girişte spk ileri düzey lisansına bakıyor. Opsiyon borsalarında çalışmayı hedefliyorsan da türev araçlar lisansı şart olacak. Eğer gerçekten istediğin şey, bu sektörde ilerlemekse en mantıklısı ileri düzey + türev araçları birlikte almak (Tek seferde değil tabi. Kaldığın dersleri sonradan ayrı alabiliyorsun tekrar. Hepsi için bir daha girmene gerek yok). İleri düzey 8 bölüm, türev araçlar 12 bölüm ama bunların 4'ü ortak bölümler olduğu için toplam 16 bölüme girmen gerekiyor yani. Ben girmedim ama bildiğim kadarıyla çalışmadan kazanmak pek mümkün bir şey değil. Ama, giren arkadaşım çalışınca da yapılmayacak bir sınav değil demişti. Yani, ciddiysen ve iyi hazırlanırsan geçebilirsin sanıyorum.

Bu arada, evinde kağıtları takip etmek için spk lisansına ihtiyacı yok arkadaşın =)..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 9 yıl sonra ...
benim ileri düzey 3 ve türev araçların süresi bitmiş. Yenileme eğitimleri için 350 tl istiyorlar lisans başına

yakın zamanda bu eğitimleri alan var mı? (online olanlar)

herhangi bir test var mı eğitimlerin sonunda? Ona göre daha önce bakmadığım seçmeli modüllere bakmak istiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...