Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kısa film senaryosu...


arian

Öne çıkan mesajlar

Şöyle 15-20 dakikalık bir film için senaryo konusu veya varsa senaryo arıyoruz.Okuldaki birkaç arkadaşla kısa bir film yapmayı düşündükte tamamen amatörce.Film konusu herşeyle ilgili olabilir ama türklere özgü hikayelerden bir komedi düşünüyoruz acaba biraz yardım eder misiniz?Gerçekten çok minnettar oluruz şöyle ana karekterleri ve bir hikayeyi ana hatlarıyla oluştursak.Hem paticik belki bir filmde örnek olur ve yeni nesillere bir umut gelir (tamam abarttım :)).Ama gerçekten yardım ederseniz çok mutlu olurum.Karalama bölümünde iyi şeyler çıkıcağını umuyorum.[signature][hline]Gilthoniel A Elbereth!
A Elbereth Gilthoniel
o menel palan-diriel
le nallon si di'nguruthos!
A tiro nin,Fanuilos!
Arian Elwing
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence: nerde çokluk orda....

Amatör bir çekim bile yapacak olsanız, film konusunu düşünürken birazcık kafanızı profesyonellere çevirmenizden yanayım. Çok daha güzel yerleştirirsiniz olayları kafanıza. Senaryo'nun temelleri tüm grubun ürünü olur.[signature][hline]çok mu lazım ya "sevgililer günü".... ulan ben sevgilimi her gün seviyorum, her gün sevgiliyiz.... üstelik deli gibi seviyorum; hatta deliye her gün bayram
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kısa film için bu tarz bir şey pek uygun değil bence. Kısa filmler biraz farklıdır çünkü zaman çok kısıtlıdır. Öyle bir hikayeyi uzata uzata anlatıcak zaman yoktur. Ayrıca kısa filmlerin ayrı bir seyirci kitlesi vardır. Kısıtlı zmanada daha fazla şey anlatman gerekir bunu da imgelemelerle yapabilirsin.

Çok absürt bir örnek olacak ama kısa film denince aklıma çok eskiden seyrettiğim bir film geliyor. Filmin adını hatrlamıyorum ama çocuk sinema okulundan birincilikle mezun oluyor yaptığı kısa fimle. Sonra film çekmek istiyor ama bir turlu istediğini kabul ettiremiyor çünkü siyah beyaz cekmek istiyor falan filan böyle bir konusu vardı.
Filmin başında çektiği kısa filmi gösteriyor. Bir erkeğin bir kızla ilk randevusunda kızı evden almasını konu alıyordu. Siyah beyaz olarak cekilmiş. Eve geliyor kapıyı çalıyor ama kapı farklı babası açıyor içeri davet ediyor bir masaya oturtuyor ama masa satranc masası. Satranc masasında oyuna başlıyorlar. Babanın önünde sadece büyük taşlar var yani vezir at kale gibi . Hiç piyon yok. Çocugun önünde ise sadece piyonlar var. Çocuk ilk hamleyi yapıyor ve baba hamle ile o taşı alıyor ve direk olarak ağzına atıp yiyiyor. Sonra kız geliyor dışarı çıkıyorlar felan.

Burada anlatmak istediğim şu. Bir çocugun kızı evinden almasındaki zorlukları anlatmak istesen bu çok uzun ve sıkıcı bir hikaye olabilir. Ama bir satranc masası durumu bir iki dakikada çok fazlasıyla konuyu izleyiciye anlatır. O yüzden bu şekilde bir şey bulmalısınız. Film sesli olmuş sessiz olmuş, renkli olmuş siyah beyaz olmuş hiç farketmez. Böyle de bir özgürlüğü vardır kısa filmlerin. İstediğin gibi üstünde oynayabilirsin hareket özgürlüğü sınırsızdır.

Önce bir tema bulmalısın bence. Onun üzerinde bir şeyller ekleyebilirsin. Herhangi bir kısa hikaye bulup onun üstünde de oynamalar yapabilirsin. Dediğim gibi sınırsız olduğundan film gibi de düşünmememn lazım. Özel efekt için ise eski türk filmlerinde kullanılan efektler bile yeterlidir. Çok kaliteli olması gerekmez sadece anlatmak istediğini versin ve iyi düşünülmüş olsun yeterli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
Hayır liselerarası veya herhangi bir yarışma için değil.Şayet zaten öyle birşey olsa adlarını tabiiki veririz...Hatta konu fikrini veren bile olsa onuda animasyonda yazıcağız.[signature][hline]Gilthoniel A Elbereth!
A Elbereth Gilthoniel
o menel palan-diriel
le nallon si di'nguruthos!
A tiro nin,Fanuilos!
Arian Elwing
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ev arkadaslariyla yasayan asiri internet duskunu bir gencin bir gecesini anlatabilirsiniz mesela.Hem guncelde olur konu.İnsanlar gelip gidiyor eve , yemek yeniyor , muhabbetler yapiliyor , iciliyor , gulunuyor vs , hatta ufak bir romantizm yasanabilir evdeki cocuklardan biriyle eve gelen arkadaslarindan yeni tanistigi bir kiz arasinda.Bizim "esas oglan" ise muhabbetlere ya yarim agizla katilir ya hic duymaz , sandwich yapar verirler buna yemek masasina oturmadigi icin vs , internette ne yapar ? chat , forum , surf orasini bilemiycem artik...Ensonunda birakip hadi eglenelim biraz diye dondugunde herkes ya uyuyordur zaten yada uyumaya hazirlaniyordur.Hatta kizar belki soylenir nekadar uyusuksunuz diye vs.
Hayat sizi beklemez hesabi mesajda koyarsiniz , mesaj kayginiz varsa...

[Bu mesaj Soulless tarafından 03 Nisan 2004 13:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
CreepHead, 13 Şubat 2004 19:17 tarihinde demiş ki:
Yaparız ortaklaşa bişiler!
bi elin nesi iki elin sesi?
nerde bokluk orda çokluk?
:)


Bizden qaliba senaryo istediler ata sozu Deqil muahau varmi aklinda daha biras daha yas :-D[signature][hline].......


ICQ=173110143
«³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-»
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yağmur yağıyordur kücük kız elındekı kıtapla camdan dışarı bakıyordur.Az sonra ışıklar gider.Camda hala kucuk kız kıtabına doğru bakıyordur.Bır sure sonra sımsek cakar oda aydınlanır odada bır cok kısı oturuyordur.Oda tekrar karardıgında kız etrafına bakar tekrar kıtap okur.Sonra kamera yaklasır kıtap okuyan kıza sımsek bır kez daha cakar bu sefer o kısıler kızın yanındadır.karanlık oldugunda kız cam a bakar
Camda o kısıler vardır.Kız camda kendıne baktıgında camdakı yansımasında onlarla beraber gıdıyordur odadan...
Bır daha sımsek cakıp oda aydınlandıgında yerde bır kıtap vardır kamera yaklaşır kıtapta

Alice Harikalar diyarında yazabılır yada degıstırebılırsınız...[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)*
§Bounty Hunter§
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eh arkadasimiz biraz zeki, suanda liseler arasi bir yarisma var kisa film senaryo yarismasi onun icin sizden senaryo istiyo ben yazdim diye ortaya cikacak vay be ne zekiler varmi$ :) $ikayet edecegim seni. lol [signature][hline]- never too old to learn!
Quaxis | Dmx

[Bu mesaj Dmx tarafından 03 Nisan 2004 20:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tahtaya da yazmayı unutma en + lısından[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)*
§Bounty Hunter§
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dmx, 03 Nisan 2004 20:12 tarihinde demiş ki:
eh arkadasimiz biraz zeki, suanda liseler arasi bir yarisma var kisa film senaryo yarismasi onun icin sizden senaryo istiyo ben yazdim diye ortaya cikacak vay be ne zekiler varmi$ :) $ikayet edecegim seni. lol


Ya işim gücüm yok burdan aldıklarımla mı giricem yarışmaya...Mok atmayı bırakırsanız sevinirim.Öyle birşeye katılmayı düşünmüyoruz sadece küçük bir animasyon için seneryo istedik...[signature][hline]Gilthoniel A Elbereth!
A Elbereth Gilthoniel
o menel palan-diriel
le nallon si di'nguruthos!
A tiro nin,Fanuilos!
Arian Elwing
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben yazdım bırtane bak yukarıda...[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)*
§Bounty Hunter§
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
said:
ghaldszar, 05 Nisan 2004 00:36 tarihinde demiş ki:
Filmin sonundaki introda Special Thanx www.paticik.com tarzı bir yazı yazmazsan darılır küseriz konuşmayız hatta film çalıntı, Kawa edit tarzı laflar bile çıkartırız, dışlarız ona göre bilmiş ol.


Heheh tabiiki öyle yazıcam ve hatta "Desteklerinden dolayı Paticik.com üyelerine teşekkürler..." :)[signature][hline]Gilthoniel A Elbereth!
A Elbereth Gilthoniel
o menel palan-diriel
le nallon si di'nguruthos!
A tiro nin,Fanuilos!
Arian Elwing
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir fikir de benden.



Mekan 1

Adam. Kişilik olarak hafif ezik bir tip, lacivert takımlı, beyaz gömlekli, siyah kunduralı (namuslu namussuz’da şener şen gibi).
Sabah. Adam işe gitmekte. Yolda bakkaldan çakkaldan köşe bucak kaçıyor. Bu ırada kasap görür bunu, pos bıyıklı. Kapıya çıkar, dik bir bakış atar.ağzınıaçıp birşeyler söyler, söylenir gibi. Sesi ayı homurtusu ya da vapur sireni… Adam bişey söylemez, başını eğer devam eder. Otobüs durağında itilip kakılır. İnsanlar söylenir yine homurtulu bir ses. Bu zavallı adam ayakta kalır, oturamaz.

Mekan 2

Aynı esnada, adam. Uzun saçlı, keçi sakallı, kotlu…felan. Özgür, güçlü, kural tanımaz… havalarında. Yolda bir müzik markete uğrar. Otobüs durağında bekler, ağzında bir sigara. Son derece kendinden emin… geçer oturur bir koltuğa.

Mekan 3

İşyeri. Bu iki adam karşılıklı masalarda çalışmaktalar. Müdür odasına çağırıyor bunları. Bağırıyor, çağırıyor, yine aynı ses (homurtu). Patronla merdivende karşılaşır biri. Patron birşeyler söyler, yine homurtu. Diğeri masada oturuyor, telefonla konuşmakta. Telefondaki ses homurdanıyor (ancak telefon sesi normal). Diğer masalarda insanlar konuşuyor, tabii ki homurdanarak.
Akşama kadar eşşek gibi çalışıyorlar. Dosyalar mosyalar… kantinde sigara molasında, çay içerlerken insanlar konuşmakta, homurtu. Akşam oluyor, muhasebeye çıkıyorlar maaş almak için. Parayı uzatıyor müdür, bunlar el pençe divan “çok teşekkürler EFENDİM” diyorlar.

(Önemli: adamlar film boyunca, maaşı alana kadar hiçbir şey söylemiyorlar. Yalnızca jestler-mimikler.) sonra kısa bir eve dönüş süreci.



mekan seçimi, oyuncu seçimi...diğer ıvır zıvır tabii ki yönetmenin tercihi =]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...