Korax Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 aman abi sinirleri bozuk dişçiden uzak dur.ben bikere 20'lik çektirmeye gittim,herif bi hamlede tok diye çıkardı 20'lik dişi,ne olduğunu anlamadım(gerçi bişeyde hissetmedim ama).Acısı sonra çıktı tabi. Diş problerinin böbrek kanserine kadar yolu var diye biliyorum ben,yanlışta olabilir.Bide benim diş etlerinde problem var sanırsam,çabuk kanıyolar.Ciddi bi problemmidir?Ne yapmak lazımdır?
Llama Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 capul said: Tedaviye 4. sınıflar giriyo.. Ben Multidisiplinerdeyim 5. sınıf olarak.. Aradaki fark ne, tedavide sadece dolgu ve kanalların yapılıyo kalan işler için diğer küçük kliniklere sevk ediliyosun, ama multide komplex cerrahi operasyonlar hariç ne işin varsa yapılıyo.. Mezun olduktan sonraki iş hayatının provası yani, hastayı alıp her işini halledip yolluyosun,protezi olsun diş çekimi olsun vs.. açilci falanda kalıyorsundur sen şimdi : ) vay be seniha var seniha
capul Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 said: - diş ağrısı için en süper ağrı kesici nedir? apranax fort veya majezik fln diolar.. apranax 20 dk da, novalgin 45dk da, aspirin 30dk kesio.. ama apranaxa çok sakat diolar Apranax alabileceğin en güçlü ağrı kesicidir ama ciddi mide irritasyonlarına sebep olabilir o yüzden sakat.Ben fluribuprofen tercih ediyorum şahsen o da işte majezik, maximus diye piyasada bulunuyor.. said: - şimdi diş çürüdü. çürük, mineyi bırak dentini de geçti çeneyle alakalı yere ulaştı diyelim.. apse yaptı çok ağrıdı ve diş canlılığını yitirdi.. ee sonra? dişin ölmesinin ne gibi zararı var? Ölü diş hem zamanla koyu renklenme yapar hem de dayanıklılığı azalır, kolay kırılır yani.. said: - diyelim evde ağrı kesici yok, diş çok pis ağrıyor.. nasıl kesilir bu? (home made yöntemlerle, öle nöbetçi eczaneye git diyerek kaçmak yok.. rakı, karafil, tuzlu su gibi mitler var, doğru mudur bunlar) Soğuk kompres..buz dolabından çıkma suya batırdığın havluyu ya da aynı ısıdaki su torbasını ilgili bölgeye fazla güç uygulamadan bastırcan.. said: - Diş ağrısı gerçekten de literatürdeki en şiddetli 2. veya 3. ağrı mıdır (böbrek taşından sonra)?? sorular sağlı sollu geliyor.. Aynen öyle, intihar sebepleri arasında ilk 3e mi oynuyodu öyle görmüştüm zamanında.Ciddi diş ağrısı çeken hayattan soğur.. said: - bu sırıttığımızda görünenler hariç geri kalan arkadaki dişleri komple yapılması ne kadardır tahminen? ?fiyat?zaman? görmeden birşey söyleyemem...
Archangel_ Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Lopeth said: ankaraya gel arkadaşım sen çukulata yiyemez oldum ankarada da biz varız :) bekleriz...
di Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 İzmir'de olsaydım koşa koşa gelirdim inanki. Denek olmaya bile razı olurdum heralde çünkü hem 120 günü dolduramadım henüz hem de dişlerimde ciddi sorunlar var. Korkuyorum resmen ilerde başımı çok ağrıtıcak diye =(
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 kobaylik olayina sole bisi diyim bu adamlar not aliyo bu tedavilerden felan sicarsa kaliyolar felan o nedene full ilgi dis temizletcem bende discilik orencisi bi arkadasa yakinda guzel bisi disci arkada solmasi
capul Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Korax said: Bide benim diş etlerinde problem var sanırsam,çabuk kanıyolar.Ciddi bi problemmidir?Ne yapmak lazımdır? Sağlıklı dişeti fırçalarken filan kanamaz.Kanamanın en genel sebebi Dişeti iltihabıdır..Birkaç sistemik hastalık kanamaya sebebiyet verse de sağlam olduğunu varsayıcam,bu yorgun kafayla sallamış olmıyım şimdi hangileriydi... Ciddi mi dersen; diş kaybına kadar gidebilen problemlere yol açmasının yanında hastalık ilerlemeden tedavisi yapılırsa korkulacak birşey değildir. Tek tedavisi ise hastanın düzenli olarak ağız hijyenini sağlamasıdır.Taşlaşmış olup hastanın kaldıramayacağı düzeye gelen eklentiler (a.k.a diştaşı) hekim vasıtasıyla defedilir ama asıl görev hastaya düşer..
capul Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Llama said: capul said: Tedaviye 4. sınıflar giriyo.. Ben Multidisiplinerdeyim 5. sınıf olarak.. Aradaki fark ne, tedavide sadece dolgu ve kanalların yapılıyo kalan işler için diğer küçük kliniklere sevk ediliyosun, ama multide komplex cerrahi operasyonlar hariç ne işin varsa yapılıyo.. Mezun olduktan sonraki iş hayatının provası yani, hastayı alıp her işini halledip yolluyosun,protezi olsun diş çekimi olsun vs.. açilci falanda kalıyorsundur sen şimdi : ) vay be seniha var seniha off acil nöbetleri herkesin kabusudur şakaya gelmez bak :P
razzRaziel Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 teşekkür ederim.. dişçilik ii meslek walla, dayımın oğlu dişçi, eşide kliniğin altındaki eczaneyi işletiyor, en üst katta da dayımlar para sayıyor fln
Korax Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 en iyi iş dayınlarınmış :D buarada cevap için teşekkür ederim :)
Sacros Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 hepinizden bir şey rica edecem, bilmediğiniz etmediğiniz ilaçları kendiniz kullanıyorsunuz diye başkalarına önermeyin; alerjileri olabilir, karaciğer vb. problemleri olabilir vs... biraz alakasız oldu, ama lütfen.
capul Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Sacros said: hepinizden bir şey rica edecem, bilmediğiniz etmediğiniz ilaçları kendiniz kullanıyorsunuz diye başkalarına önermeyin; alerjileri olabilir, karaciğer vb. problemleri olabilir vs... biraz alakasız oldu, ama lütfen. Kimse burda başkasına şunu kullan sen demedi ama anafikir olarak katılıyorum... Bu arada kontenjanım doldu maalesef patiler çürükleriyle yaşamayı öğrenecek artık.. şaka maka ihmal etmeyin be canlarım patilerim, dişin şakası yok üzer adamı...
Llama Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 ee patiden gelen varmi şimdi bakıcanmı sen onlara
capul Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Valla bugün fakülteye gelenlerden 4 hastayı aldım üstüme Patiden ses çıkmayınca.. Ben bakamıcam durum itibariyle ama sorunu olanlar benimle kontakt kursunlar yardımcı olurum.Fakültede kefil olabileceğim arkadaşlar var kendim kadar güvendiğim, onlar bakar size yarlarız yani.. Benim şu an için bitmiş olabilir ama Dişçilikte hasta ihtiyacı hiçbir zaman bitmez ;)
Öne çıkan mesajlar