Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tenis-Şahin gözü.

Madcat

Öne çıkan mesajlar

Yıllardır futbolda (daha doğrusu yanılmıyorsam bir önceki dünya kupasında başlayan bir sorun hani dev ekran kuruldu ofsaytı falan gösterdi de baya bi tartışılmıştı sonra kaldırıldı vs) tartışılan şeyin,teniste olması biraz beni sıkıyor açıkçası.
Yani ne bileyim haksız bir şekilde puan kazanmasından dolayı çok maç çevirildiğini izlemiştim eskiden.
Şimdi çoğu büyük grand-slam de bu şahin gözü sistemi ile itirazlar oluyor,puanlar geri alınıyor vs.

Futbolda hep eh eskiden olsaydı biz ne kupalar ne maçlar aldıydık tarzı söyleyişler duydum,aynı şeyi bende teniste söylüyorum arkadaşım!!!11birbir.
kaldırın sistemi :P

ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Sosyal ağlarda paylaş

Allah allah bence gayet iyi bir sistem oyunu soğutmuyor,tersine heyecan katıyor.
Belki hak sayısı azaltılabilir, mesela set başına 1 hak verirsin ama hakemin kararı yanlışsa yani itiraz haklıysa hak yenilenebilir; böylece çok bariz olmadıkça itiraz etmez oyuncular.
Sosyal ağlarda paylaş

bence de olmaması gereken bir uygulama. sonucta tum oyuncuların hakemlere guveni olması gerekiyor. guvenmediklerini dusunmuyorum zaten. ancak yapılan kucuk hataların gozardı edilebilecegini dusunuyorum. futbolda hadi neyse cok buyuk sonuclar dogurabilir yapılacak hatalar ancak teniste aynı sekilde değil tam olarak.

ama bir yandan da iyi birsey gibi. teknolojinin nimetlerini kullanmak lazım sonucta :) boyle bir sistem bosa gitmemeli.
yine de kisisel tercihim kullanılmamasından yana. hem hakemler acısından hem de oyuncuların konsantresi ve morali acısından olumsuz olabiliyor diye dusunuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

roland garros'ta kullanılmıyor mesela. itiraz hakkı diye birsey yok. topun izini gostererek macın hakemine puanı gecersiz sayabiliyorlar.

valla bazen oyle seyler oluyor ki oyuncular da faydalanıyorlar sahin gozunden kotu sekilde. cok acık farkla dısarda olan toplar icin bile itiraz yapanlar var. federer ise sisteme karsı oldugundan bazen itiraz haklarını isteyerek tek oyunda kullanıp bitiriyor.

mesela bazı itirazlarda topun cok cok kucuk bir kısmının cizgiye temas ettigi gorunuyor. bu sekilde puan kazanılmaması lazım bence. hakemin onu gormesi imkansız gibi bisey. ayrıca tenis de oyle sikenin karısacagı bir spor değil. en azından bu yonde bir olay hic hatırlamıyorum, olacagını da dusunmuyorum. cunku fanatizm yok, taraftarlık yok. herkes iyi oynayanın yanında oluyor genelde.
Sosyal ağlarda paylaş

roland garros icin bisi diyemem ama us openin oynandigi zeminde sanki izi gormek biraz daha zor. sonucta biri toprak biri sert zemin. ama sonucta dedigim gibi roddick ernests gulbise karsi oynadiginda disari cikan bi top yuzunden set kaybediyodu. boylede bir artisi var. ben kesinlikle hakemlere karsi, vay hayvan buna nasil icerde dersin lan tarzi bir yaklasim takindiklarina inanmiyorum oyuncularin (bazen hakemle tartismaya girilebiliyo o ayri)
Sosyal ağlarda paylaş

şahin gözü mükemmel bir teknoloji. futbolda da uygulanmalı böyle bi siste. o dev ekranda pozisyonun izlenmesi ve yanlış kararların düzeltilmesi futbolu 10 adım ileriye götürür. maçlarda çok daha az şike olur. yenmek için paraya değil oyuna ihtiyaç duyulur.
keşke yapsalar böyle bişeyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Madcat said:
kime göre artı :P

haklı olana göre artı o yüzden kabul edilebilir yani..

bence onun yerine çizgiye yakın noktalara verici yerleştirilebilr serviste wimbledon da uygulanıyor sanırım bu kural servisi yakalamak çok zor mesela, ama zaten soğukkanlı oynayan oyuncular çok bariz olmadıkça itiraz etmiyor, ama top tam oyuncunun önünden out olursa ve hakem in verirse tam göremediği için gibi bir sürü nokta var aslında..
tek kötü yanı seti bitimine doğru hala hakları kalan oyuncuların sinir bozmak için bunu kullanabilmesi, ki unpro bi olay zaten buda.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla profesyonel oyuncular neden karşı bilmiyorum öyle bişey de duymadım ama bence gayet iyi bir sistem şahin gözü.

Evet bazen itirazlarda öyle pozisyonlar oluyor ki top bir milim değdiği için çizgiye içerde sayılıyor falan.. Ama sonuçta tenisin kuralı böyle yazılmamış mı? "Topun dışarda sayılması için çizgiye hiç bir şekilde değmemesi gerekir" , bu kural teknoloji ile çok daha isabetli bir şekilde uygulanıyor tek fark o.

Çizgi hakemleri insan sonuçta, gözden kaçırabiliyor, ya da oyuncuya bi antipatisi varsa içerde olmasına rağmen "out" diye haykırıyor vs. , Murray e çok yaparlar mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...