riglous Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 JD said: ya valla hani adamı bilememde. yukarda arkadaş ataköy şirinevler örneğini vermiş ben 18 sene orda yaşadım tabiki tinerciside oldu bilmemneside bende memnun değilim garip tiplerin oturduğum mekanda volta atmasından ama hani insanların işi olabiliyor oralarda ne biliyim şirinevlerde dersaneye gittim 1 yıl bunu metrobüse taşırsak burdaki bi adamın ta metrobüsün son gittiği durakta işi varsa o napsınki niye 10 tane vasıta işkencesi çeksin . dediğim şudurki ist. trafiğinden toplu taşıma araçlarını soyutlamak lazım mesela şirinevler orda minibüslerin durduğu yerle yolun aktığı yeri ayırmışlardı ne güzel oldu diodum bide ataköy tarafına öyle bişey yapabilselerdi çok güzel olurdu Metrobusune laf eden yok. Baslikta yer aldigi gibi konu "İstanbula yaklaşan sosyal felaket".
mani Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 JD said: ya valla hani adamı bilememde. yukarda arkadaş ataköy şirinevler örneğini vermiş ben 18 sene orda yaşadım tabiki tinerciside oldu bilmemneside bende memnun değilim garip tiplerin oturduğum mekanda volta atmasından ama hani insanların işi olabiliyor oralarda ne biliyim şirinevlerde dersaneye gittim 1 yıl bunu metrobüse taşırsak burdaki bi adamın ta metrobüsün son gittiği durakta işi varsa o napsınki niye 10 tane vasıta işkencesi çeksin . dediğim şudurki ist. trafiğinden toplu taşıma araçlarını soyutlamak lazım mesela şirinevler orda minibüslerin durduğu yerle yolun aktığı yeri ayırmışlardı ne güzel oldu diodum bide ataköy tarafına öyle bişey yapabilselerdi çok güzel olurdu şimdi anlatmak istediğim şu. köprü olmasın ve bu 2 farklı sosyal topluluğu izole edelim demiyorum. Ama o köprü bu 2 topluluğu birleştiriyor. Bir taraf sosyal açıdan zaten çökmüş ve zarara uğramış. Diğer yandan aynı taraf maddi açıdanda bazı olanaksızlıklara sahip. Ama diğer kısım ise sosyal açıdan daha iyi durumda ve maddi olarakta bir ferahlık içinde. Doğal olarak sosyal ve maddi açıdan kötü durumda olan kısım karşı tarafa bir nefret ve öfkeyle bakıyor. Kendinde olmayanı karşı tarafta görünce dahada hırslanıyor ve bu onu şiddete ve daha fazla öfkeye sürüklüyor. Yeri geldiğinde oradaki basket sahalarına zarar veriyor. Etraftan çalıyor. Dahada ileriye gidip insanları gasp ediyor. Etrafa karşı saldırganlaşıyor. Ama bu iş sosyologların yardımlarıyla ve desteğiyle götürülseydi o köprü yapıldığında aradaki bu farklılıkları görüp sosyal adaletsizliğin önüne geçmeye çalışılmalıydı. Şuanda artık öyle olmayabilir ama çok iyi hatırlıyorum ben 9. kısımda oturduğum zamanlar bir taraf medeniyet diğer taraf mdeniyetin gerisinde kalmış bir bölge gibiydi. Bir tarafta parklar, bahçeler, oyun sahaları, alışveriş merkezi , kültür imkanları, sinema tiyatro ama öbür tarafta fason iş yerleri, korsan satıcılar, işportacılarla iç içe geçmiş bir yerleşim birimi. Halbuki ataköy ü inşa ederken ve bu 2 bölgeyi birbirine direk bağlarken aynı ölçüde yada en azından dengeyi sağlamak açısından azda olsa şirinevler tarafınada ilgi gösterilse ordaki halkın ihtiyaçlarını karşılamak içinde adımlar atılsa bu sosyal farklılıklar bu boyutlara ulaşmayacaktı. En azından bir taraf diğer tarafa nefret ve kıskançlıkla bakmayacak diğer tarafsa karşı tarafı yoksulluk ve çaresizlik içinde görüp onları hor görmeyecekti.
mani Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 dasaaa said: said: Oteldesin, kıyafetleri ütülemek için kullanılan cihazı alıyorsun ve gayet görgüsüzce otel odasında köfte pişiriyorsun. köfte değil sucuk.. ilk yapan da ne ibo, ne bülo(?) ilk yapan yurtdışına çıkan milletvekillerimizden birisiydi yamulmuyorsam sene 90'lar. 2000'lerde ibo hemen ardından da bülent ersoy yapmıştı.. yüce canlılar.. o değil de ben gidip bi sucuk yiyim lan! evet şimdi sen söyleyince hatırladım sucuktu. offf köfte neysede sucuk ne kokutmuştur o oteli varya şimdi aklıma geldikçe çıldırasım geliyor.
mani Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 bu arada metrobüs demişken şunuda ekliyeyim metrobüsün kendisi ayrı bir görgüsüzlük ve bu şehrin daha önceki belediye başkanı olan Nurettin Sözen'e bir ayıptır kanımca. Metrobüs dediğiniz şey zaten varolan tercihli yolun tamamen izole edilmesi ve metrobüs diye uydurulan birşeyin zaten varolan bir yola uygulanmasıdır. Tercihli yolda nurettin sözen zamanında yapılmıştır. ozamanlar işe yaramış yada yaramamış çokta önemli değil ama şuanda yapılan vorolan trafik sorununa karşı geliştirilmiş dahiyane bir fikir değildir. İşin dahada vahimi metrobüs sayesinde genişletilen yollarda "emniyet şeridi" kalmamıştır. Yarım öbürgün allah göstermesin herhangi bir felaket anında zaten çökmüş olan istanbul trafiğinde hastaların ve yaralıların ulaşımını sağlayabilecek güzenli bir yol olmayacak. adamlar yurtdışından özel araç getirdiler ama baktılarki getirdikleri araçlar manevra yapamıyor sonra ellerinde patladı. Tamam güzel böyle bir uygulama yapıyorsunuz ama en azından halka bunu yeni birşeymiş gibi pazarlamak yerine kendinizi hizmet vermeye adasanızya.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 ya abi bişey sorucam metrobüs denen şey bildiğin otobüs değil mi ? ne farkı var ben anlamadım
eagle_dnz Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 kendi güzergahı var yani kendine özel yolu var baska araç giremiyor metro gibi bir de otobus işte
Burax Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 metrobüs normal otobüsten daha çok yolcu alabiliyor bir de motoru hibrit ondan %20-30 yakıt tasarrufu sağlıyormuş
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 metrobus şudur babalar:-tren, metro, tramvay yapmak çok pahalı geliyor ve zaman da alıyor. lastik tekerlekli uzun bi araç yapalım +troleybus diyorsun yani? -birazcık nostaljik olmadı mı o? +galiba -hem elektrik hattı falan da kurmaya gerek kalmasa mesela.. +hmm anlıyorum anlıyorum.. -lastik tekerlek, hat yok.. +tamam! metrobus!! böle yolda giden uzun otobüs.. -harikasın john! şampanya getirin kutlayacam! +iyi de michael sen oruç değil miydin? -aa. evet john.. neyse, sadece şişeyi patlatayım o zaman.. hmm? +olur michael. iyi fikir. harikasın. hemen şampanya getirin bu fikri kutluyacağım.. -iyi de john sen oruç değil miydin? +aa. evet michael.. neyse, sadece şişeyi patlatayım o zaman.. hmm? -harikasın john! şampanya getirin kutlayacam!
Öne çıkan mesajlar