Daemir Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Her yaştan her cinsten insana verilen eğitim bu tür şeyleri düşünüp aşacak düzeyde verilmelidir. Doğuda yatılı okullar açılıp ilkokul çağındaki çocuklar aydınlatılmalıdır. Hem de öyle bir aydınlatılmalıdır ki, çocuk eve gittiğinde kendi mantığıyla ailesininki arasında kalsın, evde ailesinin istediği şekilde davransa bile, düşünmeyi(!), kafasını kullandırmayı (!) öğrettiğin bir insan ileride zaten kendi kafasına göre yaşayacaktır, ve onun çocuğu da bu tür baskılara maruz kalmayacaktır. Her doğu ilinde sadece bir tane, büyük bir tane yatılı okul olmalıdır ve o ildeki bütün öğrenciler orada kalmalıdır. Orada tüm Türkiye'yle aynı seviyede eğitim verilmeli, çocuklara kafalarını kullanmak öğretilmelidir. Ha ailesi eve gidince döver mi? Öldürür mü? Okulu mu basmaya çalışır? İlk haftadan sonra öğrenciyi göndermez mi okula? İlkokul eğitimi zorunlu olduğu için bu illerde buna daha özen verilir, okula iki gün üst üste gelmeyen çocuklar önemli bir mazereti olmadıkça zorla(evet zorla, silah çekseler bile alıp getireceksin o çocuğu) okula getireceksin. Okulda psikolojik yardım bulunduracaksın. Ya seve seve, ya .... .... derler ya, işte öyle eğitim vereceksin. Buna zorunlusun, zorunluyuz! Yoksa bunun başka bir çaresi yok, olamaz. Gerekirse tüm sene sorun çıkan illerde sıkı yönetim ilan edeceksin. Eğitim olmadıkça bu devletin beli doğrulmaz! Saygılar.
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 adam normal okula yollamıyor çocuğunu.. önce temel eğitimi sağlasın birisi sıkıyorsa.. realist yaklaşmak lazım. idealizm ile ben de her şehir istanbul gibi gelişmiş olsun, sanayiisi abarsın. kayseri gibi gelişmiş fabrikalar istiyorum anadolunun bozkır ovalarında.. gibi başlarım feci de sıkarım inanın. hani kürsüye çıksam herkese iki anahtardan daha etkileyici şeylerle gelirim ama gerçek dünya ayrı bişi. ne liboşluğa bakıyor ne de idealizme.. iddia ediyorum dikta ile bile yapılması gerekenler, türkiyenin belirli bölgelerine zor yapılır. isteyen baksın önceden yapılanlara, denenenlere. konuyla alakası yok ve yeri değil ama aklıma ıraktaki operasyonlar zamanı doğuyu görmeden, bilmeden konuşanlar geldi. "neden sınıra duvar örmüyorlar ki" falan.. güler misin, ağlar mısın? her neyse, bi süredir siyasi bişilere girmeyim, yazmayayım diye kasmıştım. bu hafta dokunduk ucunda 2-3hafta daha hiç bulaşmam yine. sağlığa iyi değil bak. valla. yüksek tansiyon, nabız ve bilmem ne.. şeker de yapıyordur bu kesin. bak gözlerde bozulma yapmış bile.. gözler meme yapmıştır sanırım. bi sürü typo ayıkladım ve hâlâ aralara gizlenmiş küçük typolar olabilir..
Slat Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Ben biter sanmıyorum ki? Tam tersi senin dediğin gibi olur.. Dinciler yağmurda yuvalarından çıkan solucanlar gibi deliklerinden çıkıp ortamı kızıştırmaya başlarlar.. Çünkü düzenlerini bozmuş olursun.. İşte o zaman gerekli müdahaleleri yaparsın.. 90larda dinciler sürekli izinsiz gösteriler yapar, Hizbullah ve diğer dinci örgütler insanları öldürür, Atatürk'e ve laikliğe hakaretler edilirdi.. Orasına burasına kezzap atılanları, dinciler tarafından öldüresiye dövülenleri ne çabuk unuttuk? Peki neden şimdi böyle olaylar olmuyor? Çünkü devleti zaten bunlar yönetiyor.. Eskiden sokaklarda "Kahrolsun Kemalizm!" diye anıran köpekler şimdi AKP tarafından rahat yaşatılıyor.. Cemaatlerin işler tıkırında, hepsinin ceplerine hayatlarında görmediği kadar para giriyor. Devir onların devri. Yani sen diyorsun ki, iyi veya kötü öyle böyle bir düzen var, bunu bozmayalım.. Çünkü bozarsak halk birbirine düşer, sosyoekonomik kriz patlak verir.. Ee dümenleri bozulmasın diye Tayyip'i destekleyen Tüsiad'dan ne farkın kaldı? Büyük bir patlama, kriz olmadan bu ülke nasıl düzelebilir? Radikal değişiklikler olmadan bu bataktan nasıl kurtulabiliriz? Seçimler mi? Halk iradesi mi? Seçimlerin ne derece adil olduğu ortada.. Halkın olmayan iradesinden bahsetmiyorum bile..
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 ehe çok yazmıycam. ben diyorum ki dediğin durumda bir hareket yapılırsa 2-3sene sonra iran'ın şimdiki hali gibi oluruz. adamlara çok büyük iyilik etmiş olursun. ellerinden öperler
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 eskiden korkardı türbanlılar. ama şimdi değil. çünkü hiçbir zaman şu ana kadar ki olduğu kadar maddi güce sahip olmamışlardı. doğu kültürüne hapsolmuş, dünyadan uzak, ezilmiş, itilmiş kadınlardı. artık değiller. sovyetler dağıldı, islam dünyası abdnin antitezi oldu, petrol $130a çıktı, islam burjuvazisi oluştu. artık türbanlı kadın, toplum içinde yer edinebilir, başı dik gezebilir, range rover'ı ile kanyon'a gidebilir. yani batı dünyasının nimetlerinden yararlanabilecek durumda. tabi bunun en kolay yeşereceği yer de doğunun batısı, ortadoğudaki en gelişmiş ülke türkiye. şaşmamak lazım geldiğimiz noktaya. daha da ötesine gidilecek. türkiyede bitmez bu. ingilterede futbol kulüpleri alıyorlar, formula 1e sponsor oluyorlar, batının para musluğu oldu yeşil sermaye. profit rulaz, hoşgeldin ya yeni dünya düzeni.
Slat Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Dasaa alan yetkilisisin, affına sığınarak birşey yazıcam :) Bir laf vardır; Bizim millet ya..ak gibidir, okşarsın başı kalkar, vurursun iner.. Türk halkı her zaman güçlünün yanında, güçsüzün karşısındadır.. Eğer sen dinci kesimi güç kullanarak bastırırsan kendini bu davaya adamış dinciler hariç fazla yandaş bulamazlar kendilerine.. İran mollaları böyle serbest bırakmasaydı, mollalar bu kadar güç kazanamayacaktı.. O yüzden İran'ın düştüğü hataya düşmemek lazım :)
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 İdealizm denmiş. Evet, konuya yaklaşım açım tamamen öyle. Ama köklü ve büyük çözümler her zaman böyle olmuştur. Fedakarlık. İstediğini alırsın ve bedelini ödersin. Nüfus kayıtlarından her ilkokul çağındaki öğrencinin aranıp bulunmasından söz ediyorum. Hepsinin zorla toplanmasından, ve ciddi anlamda güvenlik önlemleri alınmış okullardan bahsediyorum. Çocukları zorla okula gönderilen ailelerin bazılarının PKK'ya döneceğini veya bir şekilde yardım edeceğini bile göze alarak bunları söylüyorum. Cahil insanlar toplumdan dışlanarak, veya bir şekilde aramızda bu kadar büyük bir ayrım varken bir millet olamayız. Hiçbir bölücü örgüt olmasa kendimiz bölünür gideriz zaten bu gidişle. Farkında değil misiniz?
Snefru Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Haklı bence bizim halka iyilik yaptığında onu yapmaya mecburmuşsun gibi düşünüyor mesela demirel inde dediği gibi bu gömlek biraz bol mu geliyor acaba :)
Öne çıkan mesajlar