Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mete Çubukçu ne dedi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Abi Ermenistan - Türkiye maçından sonra yapılan röportajları izliyorum. Mete Çubukçu denen gazeteci'nin mikrofona ilk lafı : "Gönül isterdi ki maç 0-0 bitsin" oldu. Şimdi ne demektir abi bu? Adamı araştırdım hiç Ermenilik filan da yok adam da. Nedense bu laf benim çok garbime gitti , neden 0-0 bitiyor? Nedir bu çiçek , Böcek hareketleri? Biz mi sanki .ötümüzden bir soykırım uydurup adamlara düşman oluyoruz? Nedir bu çabalama? Neden ya?
Mesaj tarihi:
Daha acayipleri de var:

Etyen mahçupyan said:
Etyen MAHÇUPYAN: Oynarken konuşuruz...

Biz Ermeniler uzun zamandan beri kendimizi kimliksel açıdan tanımlamak zorunda kalmamıştık. Anadolu'luyuz ve tarihin bize söylediğine göre bu topraklar kendisini bildi bileli asıl gerçekliğimiz bu... Bunca yüzyıl içinde çok farklı kavimlerle iç içe olunmuş ve birçoğunun yönetimi altında yaşanmış.
Ne var ki şimdi adı Ermenistan olan Anadolu dışında bir ülke ve de adı Türkiye olan bir Anadolu ülkesi var. Üstelik bir de futbol maçı. Yani milliyetçi duyguları en yoğun biçimde kullanmaya müsait olan spor. Birkaç yıl önce gayrimüslimlerin Türk Milli Futbol Takımı'nı niçin tutmadıkları üzerine yazmıştım. Bu, özellikle futbol seyircisi olmayanlar için değişmedi. Sonuçta 120 yıldır Ermenilerin buralardan gitmesi ve mallarını da geride bırakmasına çalışan bir devletle karşı karşıya iseniz, tabii ki bu maçta Ermenistan'ı tutarsınız.
Öte yandan Ermeni futbolseverlerin işi daha zor. Onlar bu oyundan zevk alıyorlar ve iyi oynayandan yanalar. Bense şu milliyetçiliği bir türlü benimseyemediğim gibi, futbolu da severim. Ama bakalım maçı seyrederken ne hissedeceğim.

"Anadolu Ermenilerindir"i, "Ben bu ülkeyi aslında futbol için bile olsa hiç tutmadım/sevmedim"i (gayrimüslümler diye genelleme yapıp yırtmaya çalışmış, sonra da esas kinini Ermeni göçünü araya sokuşturarak dökmüş) yazısına bu kadar tatlı tatlı yedirmesi enteresan. Arkadaş bi ara dinci gazetesinde yazıyodu, şimdi amerikan ağızlı liboş bi gazetede yazıyor.

Şimdi bu yazıyı savunanlar da çıkar ya ben ona yanıyorum.
Ha tabi bi de bana ulusalcı diyenler.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
Daha acayipleri de var:

Etyen mahçupyan said:
Etyen MAHÇUPYAN: Oynarken konuşuruz...

Biz Ermeniler uzun zamandan beri kendimizi kimliksel açıdan tanımlamak zorunda kalmamıştık. Anadolu'luyuz ve tarihin bize söylediğine göre bu topraklar kendisini bildi bileli asıl gerçekliğimiz bu... Bunca yüzyıl içinde çok farklı kavimlerle iç içe olunmuş ve birçoğunun yönetimi altında yaşanmış.
Ne var ki şimdi adı Ermenistan olan Anadolu dışında bir ülke ve de adı Türkiye olan bir Anadolu ülkesi var. Üstelik bir de futbol maçı. Yani milliyetçi duyguları en yoğun biçimde kullanmaya müsait olan spor. Birkaç yıl önce gayrimüslimlerin Türk Milli Futbol Takımı'nı niçin tutmadıkları üzerine yazmıştım. Bu, özellikle futbol seyircisi olmayanlar için değişmedi. Sonuçta 120 yıldır Ermenilerin buralardan gitmesi ve mallarını da geride bırakmasına çalışan bir devletle karşı karşıya iseniz, tabii ki bu maçta Ermenistan'ı tutarsınız.
Öte yandan Ermeni futbolseverlerin işi daha zor. Onlar bu oyundan zevk alıyorlar ve iyi oynayandan yanalar. Bense şu milliyetçiliği bir türlü benimseyemediğim gibi, futbolu da severim. Ama bakalım maçı seyrederken ne hissedeceğim.

"Anadolu Ermenilerindir"i, "Ben bu ülkeyi aslında futbol için bile olsa hiç tutmadım/sevmedim"i (gayrimüslümler diye genelleme yapıp yırtmaya çalışmış, sonra da esas kinini Ermeni göçünü araya sokuşturarak dökmüş) yazısına bu kadar tatlı tatlı yedirmesi enteresan. Arkadaş bi ara dinci gazetesinde yazıyodu, şimdi amerikan ağızlı liboş bi gazetede yazıyor.

Şimdi bu yazıyı savunanlar da çıkar ya ben ona yanıyorum.
Ha tabi bi de bana ulusalcı diyenler.

anadolu ermenilerin tabi , sen ulusalcı tarih okumuşsun

önce zihniyet değişçek sonra hede hödö, sir uzun bir post yazmış bi yerlerde o geldi aklıma :=)
Mesaj tarihi:
Neyzen Tevfik'in güzel lafı var bi tane, Türk milleti bir gariptir bne dersin kızar da siversin aldırmaz.

Bu adamlar da sivilmekten hoşlanıyor demek ki. Allah akıl fikir verin diyelim..
Mesaj tarihi:
laf çarpıtmaya yeni bi boyut getirdiğin için teşekkürler sg-1, anadolu'luyuz lafını, "anadolu ermenilere aittir", türk milli takımını tutmuyorum lafını da "bu ülkeyi futbol için bile sevmedim" şeklinde okuyacak insana tabii ki bu kadar iyi yazarlar fazla geliyo..bu adam türkleri de türkiyeyi de çok seven, bişeylerin değişmesi için uğraşan bi adam. devletle ve resmi ideolojiyle meselesi var mı var. ermeni sorununda taraf mı taraf. ama şu yazdıklarından bile düşmanca bi mesaj çıkarabiliyosanız o sizin işgüzarlığınız.

neyse siz bekirden, yılmazdan devam edin, öylesi yaraşır size =)
Mesaj tarihi:
Yılmaz demişken dünkü yazısı...

said:
Al sana açılım...

Vatanımız özgür ve bağımsız
Yüzyıllardır ayakta...
Şimdi evlatlarını çağırıyor
Özgür bağımsız Ermenistan'a
*
Milli marşları bu...
Alkışlayacaklar.
*
Korkma, sönmez...
Bu şafaklarda yüzen al sancak
*
Eminim ıslıklayacaklar.
Yuhlayacaklar.
*
Halbuki, bugün o statta enstrümantal şekilde çalınacak olan İstiklal Marşımızın orkestrasyonunu yapan kişi, Ermeni... "Ne mutlu Türküm diyene" diyebilen vatandaşlarımızdan biri o... Edgar Manas.
*
1875'te İstanbul'da doğdu.
1964'te İstanbul'da vefat etti.
1922'de İstiklal Marşımızın orkestrasyonunu yaptı; 1923 ile 1933 arasında İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda ders verdi.
*
Var mı haberi Gül'ün?
*
Ne kadar da şahane açılım yaptığını göstermek için yanına Fransız gazetecileri filan alacağına, Edgar'ın torunlarından birini alsaydı, daha iyi olmaz mıydı?
*
Madem 1915'te kese kese sülaleleri kuruttuk... "Hani soykırım?" diye sormanın, en büyük kanıtı değil midir, Mustafa Kemal'in İstiklal Marşımızı emanet ettiği Edgar Manas?

Bu tip bi hamle reklamın kralını yapardı esas. Ama birilerinin maşası olarak, zorlama gidiyorsan, anca bi maç seyretmelik, iftar etmelik gidersin.
Mesaj tarihi:
ehe bugün de anadoluda 70.000 kadar ermeni yaşıyo, yine soralım mı hani soykırım diye? yine basit, yine sığ, yine yılmaz özdil =)
Mesaj tarihi:
Sığ görmek isteyen görebilir. Cumhurbaşkanının gezisi daha sığ, daha saçmadır gözümde. Ama bahsettiği kişi de sıradan bi kişi değil.
Ve kim bilir böyle niceleri vardır.

Madem adamlar seni oraya çağırarak 1-0 öne geçiyor, sen de kuru kuru gittim, döndüm yapmayacaksın, öyle bi hamleyle gideceksin ki skoru 1-1 yapacaksın, belki de öne geçeceksin. Geziden söz ederken "Erivan çağırdı" ilk madde olmayacak, "Gül yanında hede hödö bi Ermeni asıllı Türk vatandaşı ile geldi" denecek. Kararlılığını göstereceksin.

Geziyi kendi kararlı duruşuna (istesen de istemesen de onlarca yıllık inkarını bi kalemde silip atamazsın) bir selam çakma haline getireceksin.
Mesaj tarihi:
Abi ben ne için açtım topiği topik nereye gitti... Bi daha yazıyım bari ;

suBzer0 said:
Abi Ermenistan - Türkiye maçından sonra yapılan röportajları izliyorum. Mete Çubukçu denen gazeteci'nin mikrofona ilk lafı : "Gönül isterdi ki maç 0-0 bitsin" oldu. Şimdi ne demektir abi bu? Adamı araştırdım hiç Ermenilik filan da yok adam da. Nedense bu laf benim çok garbime gitti , neden 0-0 bitiyor? Nedir bu çiçek , Böcek hareketleri? Biz mi sanki .ötümüzden bir soykırım uydurup adamlara düşman oluyoruz? Nedir bu çabalama? Neden ya?
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
Daha acayipleri de var:

Etyen mahçupyan said:
Arkadaş bi ara dinci gazetesinde yazıyodu, şimdi amerikan ağızlı liboş bi gazetede yazıyor.

Nerde yazıyor etyen ? Tarafta mıydı ?
Mesaj tarihi:
sir said:
ehe bugün de anadoluda 70.000 kadar ermeni yaşıyo, yine soralım mı hani soykırım diye? yine basit, yine sığ, yine yılmaz özdil =)

yazıyı tekrar okurmusun, adamda sormuş hani soykırım diye zaten? sende sormuşsun üstüne adama laf etmişsin.

ne anlamalıyız bundan ?
  • Yeni Oluştur...