Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 yau aket, mesajlarında bir halt yazsan anlıcam da.. hem trolleyip, hem de bu kadar ukala nasıl olabiliyorsun anlam veremedim hala.. bir ara seni de incelerim. kısa ve basit yazarım, sen de yetersin merak etme.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Haydaa.. Trollde olduk. Trollük olarak algıladıysan bilemeyeceğimde, arada bir espri yapamayacaksak paticik.comda ne işimiz var? Neye yetiyorum onu da anlamadım bu arada. Hani istiyosan sana siteden örneklerle yüzde52yi neden sevmediğime dair uzun bir yazı da yazabilirim.
calimero Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 lovecraft0Z said: teknoloji gayet kapitalizmin kendi ürettiği bir parçasıdır. bugün dünyanın önde gelen üniversitelerinde, fakültelerinde bilim ve teknoloji hangi finansmanla üretiliyor? hangi büyük şirketlerin ve büyük sermayenin desteği var arkasında? pazarlanabilirliği olmayan, sıradışı, toplumsal yaşamı etkileyecek bir teknolojik gelişmenin sadece idealizm le yada gaza gelerek üretilebilineceğini mi sanıyosun? hmmm. gelişmişliğin birincil koşulu olarak anılan bebek ölüm oranları dünyada ilk kez hangi ülkede sıfıra çekildi? bu über aşmış teknolocik amerika da mı? hayır efendim Küba da. teknoloji yokmuş. her şey de vardı efendim sovyetlerde (ha stalinden sonra savunmam sovyetlerin politikalarını o ayrı) adamlar köyle4re tiyatro salonları operalar kurmuşlardı. millet atar tutar yok oradakiler buraya gelip hayat kadınlığı yapıyor diye. efendim bunun sebebi bu insanların gözlerinin bu ışıltılı kapitalist dünyayla kamaşmış olmasıdır. yoksa evet orada 50 dolar alıyor olabilir. ama doğalgaz, elektrik, su, eğitim, sağlık bedava. neye para harcayacak ki bu adamlar. zaten sosyalizmin birincil amacı da yavaş yavaş parayı piyasadan silmektir. sizin de anlayamadığınız bu. velhasılı kelam sovyetlerde de babalar gibi teknoloji üretliyordu. sputnik 1 ve 2 diyorum ve konuyu kapatıyorum... edik: ha bu arada Eternalus said: Jose said: ayrıca alttaki alıntı da bana ait değil. hatlar karışmış heralde. Eternalus said: jose said: hmmm öyle mi diyosun. peki o zaman neden koç grubunun tuttuğu adamlar bu eylemi gerçekleştiren arkadaşı bir arabayla kaçırıp çok yüksek bir hızda giderken arabadan attılar? şuna doğrulama istiyorum. arabadan atılan eleman haberini okumuştum sitede, ama koç grubuyla ilgili olduğu aklımdan çıkmış. ya da başka bi olay mıydı o? polisler gözaltına almışlar yok yere, sonra da dövüp atmışlardı benim aklımda kalan olayda. edit: google önbellek vermiyor sadece şu kadarını hatırlıyo POLİS, ÖZGÜR HAYAT VE %52 ÖFKE DERGİSİNİN SORUMLU YAZIİŞLERİ MÜDÜRÜ SİNAN TEKPETEK’İ KAÇIRDI, HIZLA GİDEN ARABADAN ATTI! 27 Temmuz 2007 Cuma. Yazının devamı ... benim dediğim bu. senin dediğin hangisi? pardon jose, bikaç mesajlı wall of text kasıyodum, vazgeçtim falan derken senin adın kalmış orda. neyse, calimero için de geçerli konfirmasyon talebim. valla ben gazeteden bile okumadım bi arkadaşımın arkadaşı bu yazı işleri çocuk. O söylemişti bana. Ben onun yalancısıyım.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Bebek ölüm oranı gelişmişliğin bir koşulu belki olabilirde, ilk anda bile akla gelen o kadar kıstas varken bebek ölüm oranına 1. demek biraz abartı değil mni ya? Ancak çok detaylı kaynaklarda bu bilgiye rastladım ben şu ana kadar. Birinci sırada olsa sanki her yerde ilk onu görürdük..
calimero Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 e tabi kişiden kişiye değişir (hani bence değişmez ya) misal belki dolar milyarderlerinin çokluğu kimilerine göre gelişmişliktir. misal türkiye caponya yı geçmiş dolar milyarderleri sayısında. ne kadar gelişmişi bir ülkeyiz. değil mi?
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Yoo dolar milyarderliği değil ama bir çok kıstas bulunabilir. Ticaret, hukuk, adalet, gelir dağılımı gibi bir çok şey olabilir. Sen jinekolog musun?
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Ahaha:D yok aklına ilk bebek ölüm oranı gelmiş ya, ondan sordum.
calimero Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 komik değil bence. bebeklerin ölmesi komik mi geliyo sana?
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 hayır da sizin üzerime atlamak için "sor!" tarzı refleksiniz komik geliyor :D
Jose Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 çaki vardı, katil bebek. kafası 360 derece dönüodu.
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 yok öyle bir refleks. o senin alınganlığın.
Öne çıkan mesajlar