Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

% 52 geri sayımda

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Kendilerini önemli göstermeye çalışan bir avuç cahil işte.
Neyi protesto ettiklerini,neden protesto ettiklerini,neyi protesto etmelerinin gerektiğini bile bilmiyorlar. Nasıl protesto edilir onu da bilmiyorlar. Duyarlılık böyle olmaz.
Mesaj tarihi:
Tepkilerini doğru mu kanalize ediyorlar, tepkilerini doğru şeylere mi gösteriyorlar. Tepki gösterme yöntemleri doğrumu bunların hepsi tartışılabilir.

Ama bizim gibi tepkisini içki masası dışında göstermeyen bir toplumda bir yerden başlama adına güzel. En azından gelecekte bunların arkasından gelecek gruplar bunların beğenmediğiniz yönlerini beğenmeyip almayarak doğru örgütlenebileceklerdir. Ayrıca hitap ettikleri yaş grubu açısından sempatik gelen bir film maskesi kullanmakda biz ne kadar beğenmesekde kendilerine gösterilen ilk desteği artırmış olabilir.

Uzun lafın kısası beğenmesekde evde oturarak eleştiri olmaz ;)
beğenmeyen yaşıtları kaç mitinge katılmış ?
ne yapmış beğenmediği birşeye tepki göstermek için. (ben yaş olarak artık grup profillerine uymuyorum ama onların yaşında naptım??? kendimi ayrıda tutmuyorum ;) )
Mesaj tarihi:
misanthrope said:
hehe bakıyorumda sistemin dişlisi olmaktan başka bi bok olmayan herkes kusmuş nefretini:)o

abi kusura bakma biz senin gibi bolivyada gerilla kamplarında eğitim görmedik, yani kendinden çok emin konuşuyosun ben bunu çıkardım buradan

ne sistemi ne dişlisi?

Üç beş çapulcuya karşı çıktık diye hemen AKP li mi olduk?

Nerde 1977 1 Mayısında Taksimde toplanan bir milyonluk güruh, nerede bu seminer vermeye gelen kadına koç taşağı atan densizler.

Bende 26 yaş altındayım, ama bu adamlar beni temsil etmiyor. Genç sivillerde temsil etmiyor beni merak etme.

Sitelerine yapılan yorumları falan geçtim, biraz daha devam etse vampirefreaks.com a dönecekmiş zaten siteleride allahtan 2 yıldır yorum yazan yok.

Hızımı alamadım yazmaya devam edicem. Kim kimin dişlisiymişim görüceksin.
Mesaj tarihi:
Aket-Atum said:
misanthrope said:
hehe bakıyorumda sistemin dişlisi olmaktan başka bi bok olmayan herkes kusmuş nefretini:)o

abi kusura bakma biz senin gibi bolivyada gerilla kamplarında eğitim görmedik, yani kendinden çok emin konuşuyosun ben bunu çıkardım buradan

ne sistemi ne dişlisi?

Üç beş çapulcuya karşı çıktık diye hemen AKP li mi olduk?

Nerde 1977 1 Mayısında Taksimde toplanan bir milyonluk güruh, nerede bu seminer vermeye gelen kadına koç taşağı atan densizler.

Bende 26 yaş altındayım, ama bu adamlar beni temsil etmiyor. Genç sivillerde temsil etmiyor beni merak etme.

Sitelerine yapılan yorumları falan geçtim, biraz daha devam etse vampirefreaks.com a dönecekmiş zaten siteleride allahtan 2 yıldır yorum yazan yok.

Hızımı alamadım yazmaya devam edicem. Kim kimin dişlisiymişim görüceksin.

(tu)
Mesaj tarihi:
bence koç testisi ve gaz bombası atmak on numara eylem olmuş. anneler gününde sahte dolar atmaktan çok daha iyi.

Aket-Atum, seni kim temsil ediyor peki? sabah işe gidip akşam eve gelen, tv ve bilg başında vaktini öldürüp yatıp zıbaran çoğunluk mu?

kaldı ki bu eylemler, sünepe çoğunluk sevsin diye yapılmıyor afedersin. greenpeace çiler, %52 dekiler şunlar bunlar elbette sizlere sivri gelecek, sizin pek de anlamdıramadığınız nedenler için bi taraflarını yırtarak bağıran kızlar-erkekler gibi gözükecekler.

tamamen değer yargısı meselesi. kim karşı kutbu takdir eder zaten, değil mi?
Mesaj tarihi:
Jose (neden bold kullanıyosak onu da anlamadım ya) beni kesinlikle gücü asıl karşı olduğu şirkete değilde onun sıradan bir çalışanına yeten bir şey temsil etmiyor bu bir.

said:
kaldı ki bu eylemler, sünepe çoğunluk sevsin diye yapılmıyor afedersin. greenpeace çiler, %52 dekiler şunlar bunlar elbette sizlere sivri gelecek, sizin pek de anlamdıramadığınız nedenler için bi taraflarını yırtarak bağıran kızlar-erkekler gibi gözükecekler

kusura bakma da, 2 koç taşağı fırlattı diye bir anda bizim alıgımızın ötesine mi geçtiler? Benim neyi anlayıp neyi anlamadığımı nerenden biliyorsun? Sadece sana büyük ihtimal sadece "cool" gelen birşeye şiddetle karşı çıktım diye bir anda "sistemin dişlisi maloz" ilan edilmemde baya komik aslında.

Bu tarz sivil eylemler eğer silalhlı değilse çıkış noktaları, dayanakları sevgi olmalıdır. Adalete, insan haklarına, çevreye, sokak köpeklerine kısacası eylemin odağında bulunan amaca duyulan sevgi. Bu adamlar her yerde bas bas "öfke öfke " diye bağırıyorlar.

Ne yaptıklarının farkından olduklarını sanmıyorum, karşılarından çok daha deneyimli ve aklı başında "anti" leri oldukça silinip gitmeye mahkumlarmış gibi geliyor bana.

İlk soruna dönelim, beni ne temsil ediyor onu emrak etmiştin sanırım. Şu an sanırım türkiyede benim fikirlerimi temsil eden birşey yok sanırım gibi oldukça malca bir laf etmiyecem tabi ki. Sanırım beni CHP temsil ediyo.
Mesaj tarihi:
Aket-Atum said:

kusura bakma da, 2 koç taşağı fırlattı diye bir anda bizim alıgımızın ötesine mi geçtiler? Benim neyi anlayıp neyi anlamadığımı nerenden biliyorsun? Sadece sana büyük ihtimal sadece "cool" gelen birşeye şiddetle karşı çıktım diye bir anda "sistemin dişlisi maloz" ilan edilmemde baya komik aslında.

Bu tarz sivil eylemler eğer silalhlı değilse çıkış noktaları, dayanakları sevgi olmalıdır. Adalete, insan haklarına, çevreye, sokak köpeklerine kısacası eylemin odağında bulunan amaca duyulan sevgi. Bu adamlar her yerde bas bas "öfke öfke " diye bağırıyorlar.

Ne yaptıklarının farkından olduklarını sanmıyorum, karşılarından çok daha deneyimli ve aklı başında "anti" leri oldukça silinip gitmeye mahkumlarmış gibi geliyor bana.

devrim şiddetle gelir dostum. lenin i okumanı tavsiye ederim...
Mesaj tarihi:
calimero said:
Aket-Atum said:

devrim şiddetle gelir dostum. lenin i okumanı tavsiye ederim...

zaten typo yaparak "silalhlı" değilse demişim değil mi? eğer silalhlıdan kastımın "silahlı" olduğunu anlamadıysan o ayrıda sence ben bir devrimin silahla yapılacağından habersiz miyim?

ki ayrıca aslında silahsız devrimlerde var da..neyse
Mesaj tarihi:
ama sonuna kadar eleştirilir silahsız devrime gidilebileceği fikri gerek lenin gerekse marks tarafından. bazı revizyonist akımlar marx ın ingiltere de silahsız devrim olabileceğini söylemesi üzerinden marx ın silahsız devrimi savunduğunu falan söylerler. ama marx bunu o dönemin bürokrasisi ve de askeri kıta avrupasına göre çok daha az gelişmiş olan bir ingiltere için (ve yalnızca ingiltere için) söylediği sümen altı edilir. şu dönemde (çok uzun zamandan beri) ingiltere ve amerika da da bu durum ortadan kalkmıştır. bu yüzden devrim kavgayla gelecektir...
Mesaj tarihi:
hala bu ülkede bi sol devrim olacağını düşünenler yok değil mi, tamamen teorik tartışıyoruz yani =)

siteye girip okumadım henüz, ama şu seminere konuşmaya gelen birisine koç yumurtası fırlatmak, bana tamamen fırlamalık gibi geliyo, kusura bakmayın. hedef ne ki burada koç grubu mu, "büyük sermaye" mi, kapitalizm mi? eğer öyleyse boykot başlat kardeşim, alma adamların malını, bundan daha büyük zarar verecek bişey yoktur bi şirkete..

ama dikkat et, yaşantın da eylemini yansıtsın, bi tutarlılık olsun. ben şunu merak ediyorum mesela, bu yumurtayı fırlatanların evine gitsek baksak, bu büyük sermaye gruplarının ürettiği kaç eşya bulabiliriz? bi tane bile bulsak o yumurtayı atan kişinin, bu şirketler grubunun bu kadar büyümesine yardımcı olduğu sonucuna varabiliriz. o yüzden temizlemeye ve sistemi arındırmaya, önce kendinden başlamalı insan. bu "tüketici" yaşayış tarzını terketmeli önce, kendi yaşantısını bi eyleme dönüştürebilmeli. kendi devrimini yaptıktan sonra ancak başkalarını da bu değişime ikna etmeye başlayabilir.

ha kapitalizm olmasaydı %52nin bir "internet sitesi" olabilecek miydi, o da başka bi tartışmanın konusu.
Mesaj tarihi:
aynen quote luyorum o zaman:

said:
Darbe, General Antonio Spinola'nın yönettiği sol görüşlü askerler tarafından yapılmıştır. Bunlardan en önemlisi ve devrimi başlatan yüzbaşı olarak bilinen Maya isimli bir askerdir. Bu askerler Spinola'nın aksine devrimci ve sosyalist askerler olup, askeri idare sonrasında rejimin sosyalist devlete evrileceğini düşünmüşlerdir. "Karanfil Devrimi" adını, darbeyi yapan askerlerin tankların ve silahların namlularina karanfil takmalarından ve şiddet kullanmamalarından almıştır. Devrim sonucu Portekiz'in yönetimi radikal bir biçimde sıkıyönetim diktatörlüğünden iki yıllık geçiş süresi sonrası liberal demokrasiye dönmüştür.

hehe şaka mı bu ya:D
Mesaj tarihi:
Aket-Atum,

Bold kullanma nedenim, yazının ortasında adının geçtiğini ve sorunun sana yöneltildiğini farketmeni istedim.

Ayrıca anlayamıyorsun demedim, gerçi yanlış anlama nedenin benim imla hatam: anlamlandıramıyorsun dedim. çünkü, tam da verdiğin örnekteki gibi, o koç testisinin atılmasındaki sembolism sana anlamsız geliyor ki bu da doğal. Farklı bi kutuptasın.

Düpedüz diosun ki, yapıosanız koçun binasına molotof kokteyli atın yok yapamıyorsanız gidin siyah karanfil fln bırakın. sembolizmi tolore etmek yerine siyah veya beyazlar istiosun.

E zaten bu beklentini yaratan chp merkezli bakış açın. chp dünya görüşünü tanımlamaya yetiyorsa bu eylemler tabiki seni rahatsız edecek, zaten rahatsız etsinler diye yapılıyorlar.

Benim asıl ilgimi çeken, kafanda yarattığın akpli ve chpli olmak arasındaki müthiş uçurum. oysa bn pek de bi fark göremiyorum.

o "eylemcilik oynayan veletler", senin partin iktidarda olsaydı da oyunlarına devam ederlerdi. o nedenle kimse seni akpli olmakla suçlamıyor. merak etme.
Mesaj tarihi:
said:
hala bu ülkede bi sol devrim olacağını düşünenler yok değil mi, tamamen teorik tartışıyoruz yani =)

68 den önce de öyle demişlerdi.

15 16 haziran dan önce de demirel baldırı çıplaklar demişti

john lennon a da ilk önce gülüp geçmişlerdi...

said:
siteye girip okumadım henüz, ama şu seminere konuşmaya gelen birisine koç yumurtası fırlatmak, bana tamamen fırlamalık gibi geliyo, kusura bakmayın. hedef ne ki burada koç grubu mu, "büyük sermaye" mi, kapitalizm mi? eğer öyleyse boykot başlat kardeşim, alma adamların malını, bundan daha büyük zarar verecek bişey yoktur bi şirkete..

hmmm öyle mi diyosun. peki o zaman neden koç grubunun tuttuğu adamlar bu eylemi gerçekleştiren arkadaşı bir arabayla kaçırıp çok yüksek bir hızda giderken arabadan attılar?

said:
ama dikkat et, yaşantın da eylemini yansıtsın, bi tutarlılık olsun. ben şunu merak ediyorum mesela, bu yumurtayı fırlatanların evine gitsek baksak, bu büyük sermaye gruplarının ürettiği kaç eşya bulabiliriz? bi tane bile bulsak o yumurtayı atan kişinin, bu şirketler grubunun bu kadar büyümesine yardımcı olduğu sonucuna varabiliriz. o yüzden temizlemeye ve sistemi arındırmaya, önce kendinden başlamalı insan. bu "tüketici" yaşayış tarzını terketmeli önce, kendi yaşantısını bi eyleme dönüştürebilmeli. kendi devrimini yaptıktan sonra ancak başkalarını da bu değişime ikna etmeye başlayabilir.

ha kapitalizm olmasaydı %52nin bir "internet sitesi" olabilecek miydi, o da başka bi tartışmanın konusu.

capitalism rulez o zaman öyle mi? kapitalizm de yaşıyoruz. yaa ben markalı tişört giyiyorum aptal kutusunun önünde oturup popstar, motor vs olmanın hayalini kurmalıyım. böyle saçma bi mantık olabilir mi? sen de o zaman pastörize süt içme onu monarşi döneminde bulmuşlardı. saçmalıyosun cidden...
Mesaj tarihi:
ahah siteyi şöyle bi okudum, alışveriş merkezlerine gidip dolar dağıtmaları hoşuma gitti, güzel bi eylem. ama keşke "eylem öncesinde soğuk bişeyler içtik" yazmasalardı..ah be güzelim oldu mu şimdi ya? starbucksta frappe falan mı içtiniz kuzum?? =((

edit: @calimero, sene oldu 2008, sscb bitti, komünizm rüyası iflas etti..çünkü söz verdiği gibi "eşitlikçi" bi yönetim yaratılamadı, yine bir grup diğerlerini yönetti, iş yine faşizme dönüştü.

hele bizim ülkemize gelince, iyice imkansız. "Türk" olmakla övünen bir güruhtan nasıl "enternasyonalist" çıkaracaksın? 80 yıldır sağ partilerin istisnasız bütün seçimleri kazandığı, veya askerin solu her fırsatta bu denli tırpanladığı bi ülkede kiminle, hangi devrimi yapacaksın? ayrıca yapacağın devrim de bugünkü yöneticileri tasfiye edip yerine yeni bir tahakküm aracı getirmekten ibaret olacak..hangi kitle bunu destekleyecek? kitle olmadan devrim olur mu?

bugün üç-beş diktatörlük kaldıysa da sen onlara kulak asma, biz çok daha rahat yaşıyoruz. amazondan kitabını ısmarlıyosun, internetten yığınla bilgiye ulaşıyosun, markete gittiğinde binlerce çeşit yiyecek arasından istediğini seçebiliyosun, üstelik yerli yatırımcıya destek olman ve ekonomiye katkıda bulunman da mümkün. kısacası kapitalizmin faydaları saymakla bitmez ve emin ol sen de bu ülkede yaşadığın müddetçe "çarkın" dışında yer almıyosun.

ha kapitalizmin zararları da saymakla bitmez, işgücünün sömürülmesi, gelir dağılımı, rant ve rekabet adına hukuk dışı yollara başvurulması daha bi ton sayılır..ama hedef "enternasyonel" olmaksa kapitalizm bugün bu hedefe çok daha yakın duruyo.

söylemek istediğim şu; kapitalizm ve küreselleşme olmasaydı, sen internetten "yararlanamayacaktın". bak kübaya daha yeni girmiş internet, mesela. sen teknoloji de üretemeyecektin, çünkü öğrenemeyecektin, ithal edemeyecektin. cep telefonun da olmayacaktı mesela..
Mesaj tarihi:
Jose said:

Ayrıca anlayamıyorsun demedim, gerçi yanlış anlama nedenin benim imla hatam: anlamlandıramıyorsun dedim. çünkü, tam da verdiğin örnekteki gibi, o koç testisinin atılmasındaki sembolism sana anlamsız geliyor ki bu da doğal. Farklı bi kutuptasın.

Düpedüz diosun ki, yapıosanız koçun binasına molotof kokteyli atın yok yapamıyorsanız gidin siyah karanfil fln bırakın. sembolizmi tolore etmek yerine siyah veya beyazlar istiosun.

hey yarabbim ya, ben sevgi falan diyorum sen molotof kokteyli diyosun. :) yok mu abi koç taşağı ile molotofun bir ortası? ne oldu o eski meydanları dolduran protesto ruhuna? (biliyorum 80 darbesi ile bitti hepsi, kimse yeme atlamasın diye ben yazayım)

hani şunları karşılıklı konuşsak 2 dakikada birbirmizi anlayacağız ama internet ortamında zor bu işler zor..çıkacak biri rofl mofl diyecek zaten yine neyse.
Mesaj tarihi:
calimero said:
aynen quote luyorum o zaman:

said:
Darbe, General Antonio Spinola'nın yönettiği sol görüşlü askerler tarafından yapılmıştır. Bunlardan en önemlisi ve devrimi başlatan yüzbaşı olarak bilinen Maya isimli bir askerdir. Bu askerler Spinola'nın aksine devrimci ve sosyalist askerler olup, askeri idare sonrasında rejimin sosyalist devlete evrileceğini düşünmüşlerdir. "Karanfil Devrimi" adını, darbeyi yapan askerlerin tankların ve silahların namlularina karanfil takmalarından ve şiddet kullanmamalarından almıştır. Devrim sonucu Portekiz'in yönetimi radikal bir biçimde sıkıyönetim diktatörlüğünden iki yıllık geçiş süresi sonrası liberal demokrasiye dönmüştür.

hehe şaka mı bu ya:D

aslında değil

Japon Komunist Partisi bir kaç yıl önce yaptıkları bir açıklama da aşağı yukarı "baktık sosyalizmden hayır yok, amaçlarımıza kapitalizm ile ulaşmaya karar verdik. Kapitalist Devrim yapıcaz" demişti.

yani uzun lafın kısası, kimin ne olacağı belli olmaz :)
Mesaj tarihi:
sıkılıyo adamlar ne yapsın..

bu arada şu CHP kısmına da bi açıklık getireyim, CHP den kastım Atatürk'ün kurduğu parti olmasından dolayı. Keşke CHO değilde Atatürkçülük deseymişim orada
  • Yeni Oluştur...