Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

% 52 geri sayımda

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Lan bence on numara ocuklar işte. ne bok atıosunuz? evinizde oturup bi tarafınızı yayıp klavye başından bıd bıd etmek daha ii bi eylem şekli gelebilir size tabi.

tarzları da V den çok fight club dakine benziyor. eylem biçimleri ve gruplarına verdikleri adlar fight clubdaki chaos teorisini hatırlattı bana.

%52 nin akp ile fln da alakası yok bence de. chp yada mhp can, akp tu kaka mı diolar yani? bence de genç nüfusu sembolize edio olabilir.

e tabi bu tür eylemler için fazla yaşlı, geleceğiniz fazla parlak, canınız fazla tatlı, üşengeçliğiniz hat safhada olabilir ama iki eylem yapana hemen "özenti veletler" deme pasifliğine de hiç gerek yok.
Mesaj tarihi:
tepkileri biraz popülist ama en azından hareket var ve böyle gruplarda lazım ben destekliyorum güzel gidiyorlar.

memur gibi tabutmu taşısınlar her eylemlerinde hahah
Mesaj tarihi:
@Apache: +1 bizde oturmuş bir protesto kültürü olmadığından bir yerden başlansa dahi eğreti duracaktı. şimdi bu eğretilik zamanları. zamanındaki daha hmm özgür gruplar bildiğiniz gibi "biraz" törpülenmişlerdi. şimdi yeniden bazı kökler ters çıkmaya başladı diyeyim. doğru yolda gidip gitmediklerini söylemem ama sanırım doğru yöne gidiyorlar.

e, bu da bir gelişme
Mesaj tarihi:
yahu vallahide billahide şu forumda bi acayiplik var. birisi olumsuz mesaj yazana kadar postlar hep olumlu gidiyor. bi öncü bulduktan sonra da bombardıman başlıyor. v özentisi, bebe bunlar, şöyle böyle. oturup sessiz kalınsa olmaz (td), kalkıp bişeyler yapsalar olmaz özenti olurlar busefer (td)
Mesaj tarihi:
Xenocide said:
yahu vallahide billahide şu forumda bi acayiplik var. birisi olumsuz mesaj yazana kadar postlar hep olumlu gidiyor. bi öncü bulduktan sonra da bombardıman başlıyor. v özentisi, bebe bunlar, şöyle böyle. oturup sessiz kalınsa olmaz (td), kalkıp bişeyler yapsalar olmaz özenti olurlar busefer (td)

ilk açılan o meşhur koç taşağı başlığını bul.

o zaman ne demişiz şimdi ne diyoruz bir bak.

çakışan varsa yaz
Mesaj tarihi:
peki söyleyin ne yapsınlar? boş boş "ŞU ŞÖYLEDİR BU BÖYLEDİR!" şeklinde basın açıklamaları yapıp 5 sn'lik haberler halindemi verilsinler kimsenin ilgisini çekmeden? ya da sessizce otursunlar mı?

bişeyi eleştirirken birazda yapıcı olun. madem eleştiriyorsunuz "böyle yapılmamalı" diyorsunuz ozaman söyleyin nasıl yapılmalı öğrenelim bizde bilgilenelim.

şu "biz büyüdük hahayt onlar bizden küçük hahahayt çocukça hahahahahayt" triplerinden kurtulun.
Mesaj tarihi:
birşeyleri eleştirirken bile kendi fikirlerin olmadan yurtdışında çıkmış olan bir çizgi romanı örnek alıp onun gibi davranmak zaten başlı başlı saçma değil mi sence de?

not: evet burada sadece maske takmalarına değindim.
Mesaj tarihi:
ya dışarıya özentiymiş gibi gözükmek istiyolarsa. iki dakkada adamların ağızlarına sıçtınız resmen. olacak şey değil. bok atıyosun bi de bilmeden atıyosunuz. gider ha gider.
Mesaj tarihi:
genç sivilceler de bana antipatik geliyor, bunlar da. ikisi de zihnimde burnundan konuşan kıçıyla bağıran hatun imajını canlandırıyor. samimi değil ve yetersiz. peşinden gidilmeyecek kadar gereksiz.
Mesaj tarihi:
sıkıntı şurada.. sindirilmemiş bir eylem yapıyorlar. yani karşı çıkmak için yapıyorlar gibi gözüküyor. annesi yat dedi diye yatmayan, uykusu olsa bile kendisini zorlayan minik çocuk izlenimi veriyor yaptıkları "eylem"ler.

ancak yapa yapa oturacaktır bu durum.
Mesaj tarihi:
dasaaa said:
sıkıntı şurada.. sindirilmemiş bir eylem yapıyorlar. yani karşı çıkmak için yapıyorlar gibi gözüküyor. annesi yat dedi diye yatmayan, uykusu olsa bile kendisini zorlayan minik çocuk izlenimi veriyor yaptıkları "eylem"ler.

ancak yapa yapa oturacaktır bu durum.

genelde kısa mesajlar yazmayı sevdiğimden aklımanda geçenleri bazen tam yaz(a)mıyorum.

çiğ geliyo bana bu adamlar, ortaokulda che guevara t-shirtü giyip kendini çok asi zanneden çocuklar gibi geliyorlar.

edit:imla
Mesaj tarihi:
Kendi açımdan söyleyeyim bu adamların düşünceleri tamamen doğru olabilir fakat bu şekilde Vendetta maskesi takarak hiçbir şekilde ciddiye alınamazlar.Dediğim gibi öfke bile düzenli ve asil olmalı.
Mesaj tarihi:
sitelerini tamamen bir okuyun hele adamların. "biz yapmadık ittihatçılar yaptı" diyerek, başka bişeyden bahsederken satır arasından ermeni soykırımını kabullenmek bana göre değil. hayır zerre milliyetçi bi insan değilim, ama gerizekalı da değilim güzel cümlelerle süslendi diye, "evet!" diyemem.

yok yüzde 52ymiş. yüzde 52(genç nüfus oranı) bu oyunları görüyormuş. NAH görüyor. allahın gerizekalıları. sadece tecil ettirdim askerliği, orda bile ne gençler gördüm; kimbilir askerlikte ne adamlar vardır. bir kere sembolünüze kafam girsin, herkes biliyor ya guy fawkes'u. tabii bu işin başındakiler kimse, çevreleri biliyor herhalde, öyle geliyor. bi yanda okuma yazma bilmeyen; 89'un ortasında doğmuş, tuğla fabrikasındaki işinden izin alıp gelenler; türkçe dahi bilmeyenler. öbür yanda gerzek gerzek eylemler, selami şahin esprileri.

eylemlerindeki taleplere bakın, sitelerindeki yazılara bakın. hepiniz sokak gezen insanlarsınız, kapitalizm tamam da, sitede uzun uzun cümlelerde sıkça geçen diğer -izm'leri, -asi'leri, bu amelelere özenerek okuyan kaç kişi anlıyor? anlamadığına özenen, evinde bilgisyarı olan, interneti olan gençlerin ne kadarı orda yazanları hakikaten anlıyor da destek geyiği yapıyor? yok gençler destekliyolarmış da büyüyorlarmış.

yersiz, amaçsız eylemler, her kuşu öptün de bi leylek mi kaldı türünden talepler, türk kaşığıyla wachowski kardeşler boku yemeler, daha neler neler. yüksek tabakadan, parası bol, dar bir çevrede yetişmiş üniversiteli amelelerin, tüm gençliğin sorunu sandıkları meselelere maymun iştahıyla saldırmasıdır yüzde52. hayır, bi de olur olmadık şeyleri sahipleniyolar sanki bişey yapmışlar gibi, açlığın verdiği dalgınlıkla minibüs altında kalıp ölen kıza falan sahip çıkıyolar sırf yazacakları bir yazıya konu mankeni olsun diye. tüm gençler şehirlerde yaşıyor, üniversitelere gidecek kadar eğitim görebilir ya, eli kanlı iktidarlar, kapitalist düzenler çok umrunda herkesin. yüzde 52'ymiş. hayır eylemleri hedefine ulaşsa bile ülke süper bi yer olmayacak, bölge huzur bulmayacak. sorunların ortasından giriyolar. ihtiyaçlar hiyerarşisi diye bir şey var, yaptıkları, karnı aç adama bale öğretmeye benziyor bunların. eğit, öğret, doyur o adamları, o zaman gel konuşalım. ha yok biz iktidarı deviricez, adil düzene konacak millet diyorsan, eleştirdiğin sistemden farkın kalmaz, sana da jakoben derler, oligarşi derler.

bu adamların görüşleri nedir, talepleri nedir ona göre anlaşıp bi isim koysunlar, toplansınlar, bu herifler genel nüfusun yüzde kaçı, dertlerini yüzde kaç umursuyor bir görelim. memlekette emek partisinin oyu % 0,08, TKP'nin oyu % 0,23. bu oranlar ne derseniz, bu adamlar da sık eylem yapar, bolca duvar yazılar, afiş asar, talepleri makul görünür. aha al, oranı bu.

siteden said:
Bu okulun cüppeli generallerinin de soyu olan İttihatçı soykırımcıların uzantısı, küresel iktidarların ayak işçisi kontrgerilla, bir Ermeni kardeşimizi daha katletti. O tetiğe yaşadığımız topraklarda ve yakın coğrafyamızda yürütülen kanlı iktidar senaryolarını hızlandırmak için basıldı. Kendisi gibi düşünmeyeni bastıran, susturan, “kendisinden” olmayanı yok eden faşist-ırkçı-kafatasçı katiller, hayata saldırıp tahtlarınızda rahat rahat oturabileceğinizi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Medyasıyla, adalet tiyatrosuyla, 301’li yasalarıyla, yıllardır sırf Ermeni olduğu için Hrant Dink hakkında linç kampanyaları yürüten, ona yönelik ırkçı saldırıları provoke eden/öven, onu dışlayan, yargılayan iktidarlar, şimdi ağzınıza doladığınız “kınıyoruz” timsah gözyaşlarıyla kendinizi aklayamayacaksınız. Genç Polat Alemdar devşirmelerini “vur-yakalan” suikastlarında öne atıp bu işten kurtulamazsınız. Bu toprakların %52’si, elinizdeki kanı görüyor, katil iktidarlar! 92 yıldır ellerinizi kaplayan Ermeni kardeşlerimizin kanı ile cinayet şebekesi devletinizin derinliklerine saklanamayacaksınız, Veli Küçük’lü-büyüklü çetelerinizle bu topraklar insanının hayatlarına daha fazla saldırmanıza izin vermeyeceğiz.
Buradan, katlettiğiniz Hrant’ın da bir zamanlar yürüdüğü bu koridorlardan haykırıyoruz: bu topraklarda doğmuş, ekmeği paylaşmış, yaşamış, âşık olmuş, dertlenmiş, oynamış hiçbirimizi susturamayacak, sindiremeyecek, pes ettiremeyeceksiniz. Biz buradayız, katiller! Bu hayat bizim, hayatımızı çalmanıza izin vermeyeceğiz! Siz defolun! Kontrgerillanızı, medyanızı, cüppelerinizi, apoletlerinizi, yalanlarınızı alın, bu topraklardan da, bu coğrafyadan da, bu dünyadan da defolun!
%52, zalimlere, soykırımcılara, katillere, iktidarlara karşı tüm öfkesiyle burada! Hep burada olacağız, özgürlük ve hayat için mücadele edeceğiz!

ben ermeni düşmanı mıyım, faşist miyim hayır. ama kek miyim, ona da hayır. tamam kontrgerilla olmasın isteriz, derin devletler olmasın bölgemizde huzur olsun isteriz de, aradan geçiriyor adam yazıda.

çözüm bul desen yok. şu defolsun, şu ölsün, şunlarla mücadele edicez, şuna hayır, cepte unutulan koç yumurtalığının kokmasına hayır.

o sayaç bitince hepsi patlar umarım. ağır tiksiniyorum heriflerden kopuk kopuk yazdım.

edit: 2007 - 92 = 1915
Mesaj tarihi:
bu arkadaşlar gazı nerden almışlarsa artık, b.ktan başka birşey yok ortalıkta, düpedüz terbiyesizliktir bu yaptıklarının adı. İşini yapmaya çalışan bir çalışanın orda suçu ne, günahı ne? O adam o parayı kazanıyorsa, 40.000 kişi de onun sayesinde para kazanıyor. Gidipte Türkiye ihracatının 12%sini oluşturan bir holdingle uğraşacaklarına, milleti dolandıran, duygu, vicdan sömüren dilencilerden farksız derneklerle, holdinglerle uğraşsınlar bir zahmet.
  • Yeni Oluştur...