Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boğaziçi Topiki

fastreloader

Öne çıkan mesajlar

• 1 ay sonra ...
boun'da yeni harç ödeme sistemi değişti..

Okulu uzattıysan da, uzatmadıysan da 3. veya daha fazla aldığın dersler için kredi ücretini (ECTS ile çarpımını hemde, normal olanı da değil) ödemen gerekiyor.

Dersi 3. kez alıyorsan, kredi ücreti toplamının %50 sini ödüyorsun ama, 4. kez ise tamamını, daha fazla alıyorsan 3 mislini ödüyorsun.

Örneğin, MATH101(4 kredi ama ECTS de 8 kredi) tekrar aldığını düşünelim, kredi ücreti de 10 lira olsun. 3. kez alıyorsan 40 lira, 4. kere için 80 lira, 5. ve daha sonrası için 240 lira ödiceksin..

Okulu 7 senede bitiremediysen, artık öğrenci statüsünde olmuyorsun. Yani sana öğrenci belgesi vermiyorlar. Bu noktadan sonra artık katkı payı ve aldığın her dersin ücretini misliyle ödetiyorlar, ki ayrı bi olay, hiç girmiyorum.

http://registration.boun.edu.tr/ şuradan general service > tuiton and fee'de daha ayrıntılı bilgi.
Sosyal ağlarda paylaş

ya valla biz sabahtan beri araştırıyoruz da durum biraz karışık ama çok sevgili(!) boun durumun karışıklığı farketmiş olsa gerek, student information'da bir harç ödeme calculator koymuş;)

okuldan atılma yok ama lisanslarda azami süre 7 yüksekte 9 muş ve bu süreden sonra ödedğin harçlar...işte onu bilmiyorum ama hoş olmasa gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

RamsesII said:

yüksek lisansa kaydoldum ama bizim ders seçme tarihleri 19-22 arası sanırım? Bi de bana verdikleri öğrenci no+şifreyle obikasa giremedim hatalı şifre ya da kullanıcı adı diyor...

evet herkesin (lisans,yüksek lisans) ders seçme günü aynı; o da 19 uyla 22 si arası...

öbikasa niye giremedim bilmiyorum kayıt olduktan hemen sonra girmiştim ben(tabi lisanstan bahsediyorum), yüksek lisans diye mi geç bilmiyorum ama istersen pazartesi bir bilgi işleme git.
Sosyal ağlarda paylaş

RamsesII said:

Daasaaa korkma senin bölüme filan gelmiyor tırsma lan :D SEn sadece bilgin varsa soruya cevap verir misin

daaasaaaa ne abi.

annem camdan çağırıyor sandım. topu bırakıp eve döneceğim gibi bi hisse giriverdim bak.

bilmiyorum, bölüm ne onu merak ettim. ha bi de kendini koruman için dedim lan. yoksa bana ne, gel abi.

zeper zaten burada danışman. ona soracaksın. olmadı ardeth ile fizban yetişir.
bana laf düşmez. ben dışarıdan gelenim sdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...