Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sleipnir Browser


KillerLord

Öne çıkan mesajlar

Bir çok bilgisayar kullanıcısının internete erişimde kullanmış olduğu web tarayıcısı ya İnternet Explorer ya da Firefox oluyor. Dünya genelinde yüzlük dilime vurulduğunda bu iki web tarayacısını Opera ve Safari takip ediyor. Peki, artık sıradanlaşmayı bir kenara bırakıp Sleipnir'i kullanmaya ne dersiniz?

Sleipnir, bir Japon firması tarafından yazılan web tarayıcısı olup İnternet Explorer ile Firefox’ un pazar payında yer edinmek istiyor ve bunun için çalışıyor. Sleipnir, ziyaret edilen her site için Trident ya da Gecko motorları arasında seçim yapılabilmesine olanak sağlıyor ve bu onun en önemli özelliklerinden bir tanesi oluyor. Trident, İnternet Explorer tarafından kullanılırken, Gecko Firefox tarafından kullanılıyor.

Peki, bu iki motorun bir web tarayıcı içerisinde olmasının avantajı ne olur diye sorulduğunda verilecek en güzel cevap, web tarayıcınızı değiştirdiğinizde bazı sitelerin farklı göründüğünü ve kullanımda olan tarayıcıya göre farklı işleve sahip olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz. Trident ve Micro burada devreye giriyor ve kullanıcıların site için en uygun motoru seçmesine olanak sağlıyor.

Sleipnir isimli web tarayıcısı 2005 yılında Fenrir isimli firma tarafından geliştirilmeye başlandı ve Japonya’ da tarayıcı pazarının %9’ unu elinde bulunduruyor. Fenrir, Sleipnir ile Avrupa pazarında yer edinebilmek için İngilizce sürümünü de sunmayı ihmal etmiyor.

buradan indirin

resmi sitesi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

skin desteği ile güzel olmak yerine bismillah indirip kurunca güzel olmayı seçmeliler bence. (ha buradan yazdıklarımı da okuyorlar, duyuyorlar ya.. buradan george bush'a sesleniyorum! bush bush! adam ol!) ilk görüntüsü kötü..

gecko plugin için "du bi internete bağlanayım da onu da indireyim" demesi ise can sıkıcı biraz. ekstralarla uğraşmayı ve beklemeyi çok sevmiyorum ben..

çok hızlı değil, ve ram yiyor.. 2 tab'de 80k yediğini görünce ürperdim hafiften. skin yüklü, hayvan gibi trash can'i dolu operam şu anda 4tab açık ve 30k yiyor.

rakip olmaktan uzak bir egzotik gezgin sadece.. sitedeki ikon daha güzelken bizi gemi dümeni ile başbaşa bırakmaları da ayrı bi olay.. operan'ın da bookmarklarını anında çekebilmesi hoş.. ha unutmadan açılışta sorduğu default browser isteği sorusu hafif gülümeseme yarattı..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...