karpuzseven Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Patiler Hiç alışveriş yapmadım internetten. Yabancı sitelerden alışveriş yapmak konusunda fikirleriniz nelerdir ? Buraya kargo yaparlar mı yaparlarsa ne kadar ödemem gerekir ? Vergi vs... ödemem gerekir mi ? Ödemeyi ne şekilde yaparım ? Hiçbir fikrim yok. Bilenler şöyle oluyor böyle oluyor diye izah ederse çok sevinirim. Edit : 1000 dolar civarı alışveriş yapmayı düşünüyorum. Ürünün ağırlığı da 3-5 kilo arası
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Siteye göre değişir gönderim durumu ve ücreti, kredi kartıyla güzel güzel ödersin. 100€ ya da 100$ sanırım onun altına vergi ödemezsin.
senko Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 gümrük memuru bu ne lan 1000$lık hemde küccük deyip vergiyi dayar kanımca. onun dışında sorun çıkmaz.
Darksun Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Gümrükde 100 euro sınırı var sanırsam, bu bayram ve yılbaşında 300-400 euroya çıkıyor geçici olarak, onun dışında daha yüksek gelen mallara ciddi biçimde vergi bindiriyorlar, 1000$ 1500 olabilir bir anda aman dikkat.
karpuzseven Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 dasaaa said: ne getirtiyorsun. teknolocik bişi mi? akustik gitar
MrMarvelous Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Ya bi kere her site türkiye ye shipment yapmıyor. Akustik gitar gibi hayvani şeyleri yurt dışından internetten almak çok zor. Site göndermez, gönderse bile gümrükte kesin sorun çıkar. Yurt dışı internet sitelerinden küçük cihazlar, kitap, cd dvd den öte şeyler istemek pek akıl karı değil.
karpuzseven Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Bilmiyorum işte onu soruyorum ben de
MrMarvelous Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Onu bize değil sipariş vereceğin web sitesine soracaksın. internetten alışveriş genel bi kavram ama her sitenin uluslararası ticaret politikası aynı deeel
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 kargo yaparlar, ama çook ödemen gerekir şurada yazıyı koymuştum; http://forum.paticik.com/read.php?5,3136320,3136505#msg-3136505 şimdi 1500€'yi geçerse ayrı prosedür olması lazım. yok 1500€ altıysa %10vergi alıcaklar. orası allahın emri. üzerine bişi isterler mi bilemem.. ödemeyi paypal ile yaparsın. konularda açılmışı olması lazım. arat bulursun paypal ile nasıl ödeme yapılır. dilersen gitarı 2.el gösterip fiyatını düşük yollatabilirsin ya da hediye diye gösterebilirsin belki(1500€'nin üstündeyse fiyatı) ama amcaların yemememe ihtimali de var.. verdiğim başlıkta da bi sürü bilgi var zaten. yurtdışında tanıdığın varsa o getirirse daha uygun olur. ha bi de kargo olayı var. o ağırlıkta kargo ciddi sorun olur (sorun çıkarmasa kargo şu ana kadar çoktan 3-5 pc kasası siparişi vermiştim ben mesela) böle bişilr edit: kargo içerisinde tr yoksa yapacağın şey şu. adam mail atıp "tr'denim ama yollama sınırları içerisinde değiliz biz. eğer yollarsanız sizden hemen alıcam" tarzı bişiler de. genelde yollarlar. parası öküzcan olacaktır ama..
karpuzseven Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Pekala . İnternette fiyatını 1000 dolar olarak gördüğüm gitarı Türkiye'de yaşayıp iki katı para ödeyerek almamanın yolu nedir bilen var mı ? Yurtdışından hiç gelen tanıdık yok şu sıralar.
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 çalmak.. yani gtar çalmakçç gitara 2x para ödeyip sonra o gitar ile x kadar para kazanabilirsen bi nevi kendi parasının yarısını amorti etmiş olur.. 2.el piyasası var mı bu meretin? (hiç anlamam ben gitardan falan)
karpuzseven Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 İkinci el piyasası şöyledir gidip bir müzik markete satarsan 5 liraya aldığın gitarı 2 liraya satmış olursun o müzik market de gitarı az masrafla çekici kılacak işlemlerden geçirir "bu ikinci el ama çok temiz vs ..." iddialarla 4 liradan satar. Çok iyi anlamak lazım gitardan ikinci el almak için. O kadar bilgim malesef yok
Öne çıkan mesajlar