Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnternet üzerinden alışveriş üzerine


karpuzseven

Öne çıkan mesajlar

Patiler

Hiç alışveriş yapmadım internetten. Yabancı sitelerden alışveriş yapmak konusunda fikirleriniz nelerdir ? Buraya kargo yaparlar mı yaparlarsa ne kadar ödemem gerekir ? Vergi vs... ödemem gerekir mi ? Ödemeyi ne şekilde yaparım ? Hiçbir fikrim yok. Bilenler şöyle oluyor böyle oluyor diye izah ederse çok sevinirim.


Edit : 1000 dolar civarı alışveriş yapmayı düşünüyorum. Ürünün ağırlığı da 3-5 kilo arası
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kargo yaparlar, ama çook ödemen gerekir
şurada yazıyı koymuştum; http://forum.paticik.com/read.php?5,3136320,3136505#msg-3136505
şimdi 1500€'yi geçerse ayrı prosedür olması lazım. yok 1500€ altıysa %10vergi alıcaklar. orası allahın emri. üzerine bişi isterler mi bilemem.. ödemeyi paypal ile yaparsın. konularda açılmışı olması lazım. arat bulursun paypal ile nasıl ödeme yapılır.
dilersen gitarı 2.el gösterip fiyatını düşük yollatabilirsin ya da hediye diye gösterebilirsin belki(1500€'nin üstündeyse fiyatı) ama amcaların yemememe ihtimali de var..

verdiğim başlıkta da bi sürü bilgi var zaten.

yurtdışında tanıdığın varsa o getirirse daha uygun olur.

ha bi de kargo olayı var. o ağırlıkta kargo ciddi sorun olur (sorun çıkarmasa kargo şu ana kadar çoktan 3-5 pc kasası siparişi vermiştim ben mesela)

böle bişilr

edit: kargo içerisinde tr yoksa yapacağın şey şu. adam mail atıp "tr'denim ama yollama sınırları içerisinde değiliz biz. eğer yollarsanız sizden hemen alıcam" tarzı bişiler de. genelde yollarlar. parası öküzcan olacaktır ama..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İkinci el piyasası şöyledir gidip bir müzik markete satarsan 5 liraya aldığın gitarı 2 liraya satmış olursun o müzik market de gitarı az masrafla çekici kılacak işlemlerden geçirir "bu ikinci el ama çok temiz vs ..." iddialarla 4 liradan satar.


Çok iyi anlamak lazım gitardan ikinci el almak için. O kadar bilgim malesef yok
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...