Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Asus PB5 için en hızlı CPU nedir?

Absolut

Öne çıkan mesajlar

Anakartın desteklediği FSB (front side bus) frekansından anlayabilirsin. İşlemci hızları FSB * Çarpan şeklinde hesaplanıyor. Anakartın destekliği max FSB frekansı işlemcinin FSB frekansından düşük olmamalı.

Edit: Hatta sana kıyak olsun diye baktım. Bahsettiğin anakartın frekansı 1066MHz. Bahsettiğin civarda işlemcilerde FSB 1066Mhz de olabiliyor 1333Mhz de. FSB'si 1333MHz alırsan uymaz diye bir demiyeyim de, Bios'tan ayar yapman gerekebilir (FSB düşürüp, çarpan arttırmak falan). 1066MHz (tu) diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Core 2 Duo E6700 (2.66GHz,1066FSB,L2:4MB,rev.B2)

Core 2 Duo E6850 (3.00GHz,1333FSB,L2:4MB,rev.G0)

Core 2 Duo E8600 (3.33GHz,1333FSB,L2:6MB,65W,rev.E0)

Core 2 Quad Q6700 (2.66GHz,1066FSB,L2:2X4MB,rev.G0,4 cores)

Core 2 Quad Q9650 (rev.E0, 3.00GHz,1333FSB,L2:12MB, 4 cores)

Seri olarak yazdım, serilerin en yüksek olarak bunları destekliyor.

Mesela E8600 desteklemesi E8400 desteklediğini da gösterir normal olarak :) Q9700 destekliyorsa Q6600, E6850 ise E6750, E6700 ise E6600...

Kendin de bakmak istersen eğer full listesi
http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us

Motherboard'ı seç
Socket775'i seç
P5B'yi seç.

Özetle piyasadaki bütün işlemcileri destekliyor diyebilirim. Ama yine de alacağın işlemciyi kontrol etmende fayda var, revisionlara da dikkat. Revision harfi büyük olan daha yeni modeldir daha iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Kharonun dediği gibi E7200 ucuz ve iyi bir tercih.

E8400 çok güçlü bir işlemci. E8500'ler de E8600'ler çıktığından beri bayağı ucuzladı. E8600 serinin son modeli olduğu için aşırı pahalı tabi, intel son modelleri hep fazla pahalı yapıyor biliyorsunuz :).

Yani bunlardan birisi iyi bir seçenek olacaktır, bütçene göre sen seç abso :). Ama revisionlara dikkat, revision en son olan işlemciyi alabilirsen daha iyi olur. Performans farkı olmaz ama mesela ısınma olarak daha iyi olabilir. Almadan yine asusun üstteki verdğim linkinde belirtilen en son revisionu almaya çalış.

260 YTL E8400 için değer diyorum ben, 270 vermiştim 4-5 ay önce ve mükemmel bir işlemci :).
Sosyal ağlarda paylaş

biostan fsb'yi 333 yapıp save edersen 2.5ghz'lık işlemci(ler) 333x9.5'dan 3.2ghz civarı olacak, normalde overclock yaparken işlemcinin voltajını yani vcore'u biraz yükseltmek gerekiyor (mesela ben eski athlon 2600'ün vcore'unu 1.65'den 1.85 yaptığımı hatırlıyorum =), neyse e7200 3.2ghz'a kadar default vcore ile gidebiliyor rahatça.

yalnız fsb'yi yükseltince ramlerin hızı da artacak fsb/ram orantısını değiştirmezsen, benim 800mhz ddr2'ler, 333x(3/4)x4'den 1000mhz oldu, ben ram timinglerini otomatiğe almıştım yani ramin hızı arttıkça zamanlamalarda artarak kötülecek ve ramler yüksek hızda çalışabilecekti, o yüzden sorun olmadı ama senin anakartta elinle zamanlamaları ayarlaman gerekebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi 333fsb icin 800 luk ramler problem cikartmaz.

Ben yapabilirsem daha basit anlatmaya calisayim;

fsb diye ortak bi paydamiz var, 266, 300, 333, 400 gibisinden,

bunlar cpu ve ram icin ortak carpan olarak kullaniyor diyelim basit bi tabirle.
cpu da 9 ila 11 arasi biseyle carpilir islemciye gore.(9x400 = 3.6ghz mesela)

ram i ise kendin veya bios ayarlar. 2 den 4 e kadar ondalikli olarak.

buna gore silp in onerdigi sekilde 333 fsb yaparsak
ramlerini 2.5 carpanina alirsan 832mhz eder ki kolaylikla timing degismeden fln ramler bunun altindan kalkar.

ama bazi bioslarda bu carpan 2- 2,2- 2,4 - 2,6 gibi ondaliklar yerine 1:1, 5:6 fln da olabilir.

bunu bi dene, olmazsa o sayfanin fotografini cek olmasi gerekenleri yazalim.

{edit: daha mi cok karistirdim yoksa? :S)
Sosyal ağlarda paylaş

OOO mis gibi oldu sistem. Şimdilik O/C etmedim hele bi düzgün çalışssın 1-2 sonra kurcalıyacağım. CPU ısısı 52-55 arası değişiyor oyun oynarken ama alt tab yapmamla 40-45 arasına iniyor. Bu sıcaklık değeri CPU için normal midir yoksa gidip daha iyi bir fan falan gerekir mi? İleriyi düşünerek O/C yapılabileceğini unutmayın. Gerçi çok kastıracak bir O/C düşünmüyorum ama olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben intelin 45nm'lerdeki o dandik ince fanı ile oc yapmanı tavsiye etmiyorum :). OC yapmayacaksan çok rahat kullanırsın o fan ile. OC yapacaksan ama bir fan alman fena olmaz.

Şöyle bir program vereyim
http://rapidshare.com/files/144593777/Orthos.rar.html

Bununla cpu ve rami test edebilirsin, 10 dakikada cpu en fazla kaç sıcaklığa çıkıyor görebilirsin. cpu veya ram voltaj eksikliğindne hata veriyor mu görebilirsin.

Son olarak, hele hele yazın asla ve asla normal fan ile overclock çekmeni tavsiye etmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...