Kaspar Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 ben dediğimi tekrarlıyorum: saddam'ın gitmesiyle işin biteceğini sanmıyorum[hline]Only now, only now does he know, silver doom, unseen moon will show Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 Evet 3-5 amerikan teröristi ölünce bu onlara fazla koymaz ama 3-5 bin öldüğünde ben onları göreceğim. Bir şekilde Bağdat'a kadar gitmeyi başarırlarsa (benim tahminim ilk bir kaç günde oraya gidebilecekleri yolundaydı, esas savaşı orada bekliyordum) bu sayının onbinlere çıkacağı aşikar. Teröristler silah açısından üstün olabilirler ama vatanını savunan her Iraklıya atabilecek kadar çok füzeleri yok. Gördünüz onlara karşı savaşan sadece 3 Iraklıyı geçmek için 45 dakika boyunca ateş ettiler. Peki 3 milyon Iraklıyı geçmek için ne kadar zaman harcayacaklar. Bu arada ben delikanlı adam bombalamaz çıkar karşısına savaşır demedim, ben sadece teröristlerin ilk kurşunda kaçtığını söyledim. Adamların ölmeye niyeti yok bu aşikar ama ölümü göze alamayanların ölümü göze almış askerker karşısında şansı olmayacağı da aşikar. Hele bir şehir içlerine girsinler bakın o korkaklar önden gitmemek için nasıl birbirleriyle kapışacaklar. Amerikan filmlerde hep görüyoruz, özgürlük savaşçısı kahraman amerikan askerleri kapıları tekmeleyip en önden düşmanın karşısına çıkmak için birbirlerini paralıyorlar, hayır sen değil ben giricem diye yarışıyorlar. Gerçekler ise ortada, tek bildikleri tam siper yatıp sürekli bombalayıp durmak. Amerikan askerleri belkide dünya tarihinin en korkak askerleri olduklarını bir kez daha kanıtladılar. Ben amerikanın kaybetmesini istiyorum, bunu bütün ezilen halklar için istiyorum, bunu dünyada amerikan postalları altında ezilen bütün toprakların özgürleşmesi için istiyorum, bunu Meksida çarpışan Zapatistalar için istiyorum, bunu Irak'ta yıllarca amerikan ambargosundan dolayı ölen 700.000 sivil için istiyorum, bunu ülkeminaskerlerine silah çekme cüreti gösteren amerikan terörislerinin ülkemden kovulması için istiyorum, bunu bütün dünyayı kana bulayan, iliklerine kadar sömüren bir ülkenin sonunun başlangıcı olması için istiyorum. Yıkılması gereken bir iktidar varsa o da Amerikan İmparatorluğudur. Düğnyadaki en büyük terör şebekesi onun elindedir, en çok nükleer, kimyasal, biyolojik silah onun elindedir. Dünyada son 100 yıl içinde en çok savaşa girmiş ülke, dünya barışının önündeki en büyük engel ABD'dir. Saddam ABD'nin yanında sütten çıkmış akkaşık gibi kalır. Bu savaş Irak'a karşı açılmış bir savaş değildir, bütün insanlığa karşı açılmış bir savaştır. Orada şayet Irak halkı yenilirse yenilen sadece onlar değil bütün insanlık olacaktır. Amerikan hegomonyasına karşı duran bütün insanlar savaşın bir an önce bitmesini ister, ancak bu savaşın bitmesinin tek yolununda Amerikan İmparatorluğunun yıkılması olduğunu bilir. Objektiflik göreceli bir kavramdır. Şayet amerikanın kuklası olmak, "Elimizden bir şey gelmez zaten" diyerek köşeye çekilip bu şekilde amerikanın istediklerini yapmak objektiflikse sağolun kalsın ben almayayım.[hline] I get knocked down But I get up again You're never going to keep me down YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 fedaykin sen iyice uçmuşsun kardeşim, tamam anlıyorum abd ye kızgınsın, kabadayı gibi görüyosun. Öyleler çünkü bunlar dünya da ki tek süper gücün savaş kuvvetleri capiche, ayrıca abd gitse başkası gelir ve unutmayalım : "Gelen Gideni Aratır." Dünya da ki iç ve dış dinamikler çok hassas. Sen burda böyle holiganizm ve fanatikli tarzıyla yaklaşıp onlarca kişinin takıldığı bir forumda abd ye nasıl bir etki yapmayı amaçlıyorsun ki. Ha amacın bizi saflarına katmak sa burada ki insanların bu söylediğin lafların çoğuna karnı tok!! Burası boş atıp tutulacak bir mekan değildir, bak taksim de kendine özgürlük savaşçıları diyen bir grup vardır. Ellerinde nerde nasıl basıldığı belli olmayan abuk subuk bir gazete vardır, taksimde bağırarak satmaya çalışırlar, kimse iplemez bunları. 1 kişi alsa kendilerini büyük güç sanırlar. Sende bu hataya doğru mu düşmek istiyorsun. Sivrisinek mi olmak istiyorsun bir şeltox la ölecek. ABD askerleri terörist değil, yönetimleri ne emrediyorsa onu yapıyor. Bush olmasaydı kadrosu olmasaydı bu savaşın olmayacağı, diplomasinin sonuna kadar sürdürüleceği bir gerçek ama Bush var ve Bushlar savaşçı. Yok bir evi almak için 45 dakika çatışmışlar evde 3 kişi varmış, e yuh yani be adamların elinde bozuka dan tut laser güdümlü nokta atışına, gece gündüz dürbününüe herşey var, ve tanklar var. 3 Iraklı peşmergenin bir bölüğü 45 tutması mantık dışıdır. Zaten TV ler bayat haber ve görüntü veriyor. O ayrı mevzu. Ama artık kendini kontrol altına alman gerektiğini ve burdakilerin sadece liseli olmadığını ve bu laflarla gaz olmayacağını söylerim. Dünya görüşün umarım başına iş açmaz. [Bu mesaj mexinth tarafından 23 Mart 2003 13:37 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 ayrıca ordaki askerlerin korkak olması vs gibi şeyler saçmadır/komiktir. Asker olan kişi hangi ülkede olursa olsun korkak değildir, hayatını ortaya koymuş kişidir ama görevi verilen emri yerine getirmektir en sonunda. hem umarsız bir şekilde paldır küldür saldırıp ölmek yerine minimum kayıp vererek savaşmak, taktik ve varolan teknolojiyi kullanmak daha mantıklı değilmidir yani? Irakla biz savaşa girsek bizim uçaklar gidip bağdatı bombalamayacak mı sanki?[hline] AO-Swg-WoW Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 amerika dünyada ekonomide, askeriyede, teknolojide vs. gibi alanlarda 1 numaradır, ve bu dünyada (senin dünyanı bilemiyorum fedaykin) 1 numara olan adamın sorumlulukları vardır. kendi yerini korumalıdır, tehditleri yok etmelidir. bunu yaptığı için abd'yi suçlayamazsın, aynı pozisyonda türkiye olsaydı da aynı şeyi yapardı, endonezya olsaydı da aynı şeyi yapardı. hiçbir lider "yazık" veya "yanlıştır, ayıptır, günahtır" diyerek hareket edemez, ederse bunun cezasını insanları çeker. o yüzden liderler herzaman halklarının çıkarlarını düşümelidirler öncelikle. ve ayrıca görevini yapan bir askere terörist demeni şiddetle kınıyorum, çok büyük saçmalamışsın. amerika hiçbirzaman şehir savaşlarında "3-5 bin" asker kaybetmiş bir ülke olmadı. abd ordusu son teknoloji ile donanmış eğitimli bir ordudur, saddam ve manyaklarının böyle bir güce karşı herhangi bir şansı olduğunu düşünümüyorum. bide fedaykin sanki bütün ırak halkı abd'ye karşıymış gibi konuşuyorsun, bunu bilmeden mi yapıyorsun yoksa insanları yanıltmaya mı çalışıyorsun bilmiyorum ama durumun böyle olmadığı kesin. ırakdaki halkın çoğu yıllardır diktatörlüğün baskısı altında ezilmiş insanlardan oluşuyor.çoğu insanın bir tanıdığı veya yakını saddam yönetimi tarafından öldürülmüş, işkence görmüş veya ülkeden kaçmaya zorlanmıştır. bu sebeple saddamın otoritesi tamamen zorbalığa ve askeri güce dayalı bir otoritedir. kandırdığı 3-5 tane cahil zavallıyı kendi için savaştırıyor o kadar, kimsenin bu manyağı gerçekten desteklediği yok, ilk fırsatta teslim olacak hepsi (eğer teslim olanları vurma emri vermeseydi saddam) fedaykin sen biraz fazla heyecanlanmışsın, söylediklerinin hiçbiri akıl ve mantığa uymuyor. bu heyecanla zaten seni başka birşeye ikna etmek olanaksızdır o yüzden sana hayırlı propaganda çalışmaları diliyorum, umarım en kısa sürede hayal dünyandan çıkıp gerçek dünyaya dönersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 said: Volfied, 23 Mart 2003 11:48 tarihinde demiş ki: AMa nedense kendi evini savunmak isteyenler terörist olarak gösteriliyor. Bizim yaylalar yaylalar var ya, ehralde Amerikalılar şöyle baırıyolar koaşkren: We kill them, we are heroes They kill us, they are terrorists Bush o kadar kolay atom bombasını da atamaz, öyle bir kamuoyu çıkar ki dünyadan, yani Amerikadaki halkın bile çoğu beyaz saraya hücum edip yıkarlar. (Amerikalıların hepsi fast food yiyip dünyaya megaloman gözüyle bakmıypo merak etmeyin)[hline]Speak to me now, and the world will crumble, Open the door, and the moon will fall... +1 Volf&Feda beyler dikkat Doğruları söylüyorsunuz aman şimdi ABD Terörü gelip götürecek sizide.. Dikkat derim..Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar ama biz zaten dokuz köydende kovulmuşuz.Genede doğru söyleriz. Fedaykin,abi bence hiç uzatma..Medya bir çok insanın beynini yıkamada o kadar usta ki,nerdeyse ABd yi kral yapıcak.. Bende Abd Terörünü lanetliyorum! Petrol için çıkardıkları belli savaşı,ne terörle mücadelesi???Kendinize gelin..Gerçekler zamanla anlaşılır,şimdi Abd kral diyenler,yarın öbür gün bizede dalaştığında Abd "aman abi" diyecekler.. Ayrıca Fedaykin ine kendi görüşünden dolayı;uçmuşun vs vs.. benzeri şeyler söylemeniz mantıksız.Açıklamasını gayet güzelce yapmış,Her ne kadar CNN ve diğer Abd yanlısı kanallar Abd yi destekliyor Irak ı terör olarak gösteriyorlarsa aynı olay tersi içinde geçerlidir.Düşünce özgürlüğü var.Ha eğer ki herhangi bir mod rahatsız olursa,topiği yada msj ı siler o da Modların bileceği bir olaydır. ...[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 evet kabul ediyorum böyle bir tartışmaya girmekle hata yaptım, bu kadar heyecanlanmış insanlara mantıklı bişeyler anlatmaya çalışmak saçma. çekiliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 Birisi komşunuza tecavüz ederkende siz hiç sesinizi çıkarmazsınız zaten değilmi ya bana da bir şey yaparsa diye. Peki o kabadayı dönüp sizin karınıza da tecavüz etse yine ses çıkarmayacakmısınız, yooo çıkarmazsınız çünkü o sizden güçlü ve güçlüler her istedlerini yapabilir. Hatta onlara kötü laf bile etmemek gerekir çünkü onlar güçlü olmanın gereklerini yerine getiriyorlar. Onlar güçlü olduklarından onun yerinde kim olsa zaten bunu yapardı hatta siz olsanız sizde onun karısına tecavüz ederdiniz. Ayrıca ona karşı mahallece toplanıp mücadele etmeye hiç kalkışmayın çünkü gelen gideni aratır, ya yerine gelen günde bir kez değilde iki kez tecavüz ederse ne menem olur halimiz. Tamam sizin mantığınız bu olabilir ama lütfen benide buna bulaştırmayın ve sende onların yerinde olsan aynısını yapardın demeyin. Bu arada sivrisineklerin gücünü hiç küçümsemeyin. Sivrisinek taburu imzalı bir yazı vardı ki bu hep çok hoşuma gitmiştir "Etkili olabilmek için kendini çok küçük ve yalnız hissediyorsan hayatın boyunca bir sivrisinek ile gece geçirmek zorunda kalmamışsın demektir". Amerika terörist bir devlettir ve onun adına çarpışan herkez de paralı teröristlerdir. Aralarında ne yaptığını bilmeyen bazı zavallılarda olabilir ama bu onların bir terör örgütü adına paralı olarak çalıştıkları gerçeğini değiştirmez. Ayrıca unutmamak gerekirki onların hepsi o terör örgütüne gönüllü olarak yazılmışlardır, zorunlu değil. Evi alma olayında bencede yuh aynen katılıyorum. Onlarca asker bir sürü tank bir sürüde kamera 45 dakika boyunca bir evi alamadılar. Eh tabi ki kendi propaganda kanalları CNN yalan haber veriyorsa onu bilemem. Irak halkı teknolojinin ezici üstünlüğüne karşı inançla, elleriyle tırnaklarıyla savaşıyorlar ve kazanıyorlar. Teröristler Umm Kasr'ı ele geçirdiklerini kaç kez açıkladılar, 30 mu 40 mı... ben hatırlamıyorum bile sayısını. Onlara kalsa hemen hiç kayıp vermediler ama sadece Iraklıların eline geçen ölü terörist sayısı bile adamların açıkladıklarından fazla. Bir sürü aldıkları esirlerde cabası, aaa pardon Irak ordusu çözülüyordu, hep onlar esir veriyordu değilmi? Lütfen birisi gidip o teröristlere Iraklı olmadıklarını anlatırmı, onların esir düşmemesi gerkiyordu, o görev medya tarafından Iraklılara verildi. Iraklıların kimisinin yakınlarının Irak rejimi tarafından öldürüldükleri doğrudur ama ilk savaşta 200.000 Iraklının, sonraki yıllarda da Amerikan ambargosu sonucu 700.000 Iraklı sivilin öldüğünü unutmayın. Yaklaşık 1.000.000 Iraklının katillerini, onların akrabalarının kurtarıcı olarak karşılayacağını düşünmek için tek bir şart vardır, o da Amerikan propagandasına aşırı dozda maruz kalmak. Bir başka amerikan propagandasının daha bu forumlardaki insanlar arasında etkili olduğu belli oluyor, hepsi bir fırsatını bulsa teslim olacakmış. Onları kendinizle karıştırmayın lütfen. Başka bir başlık altında şayet Amerika ile Türkiye savaşsa ne yapardınız sorusuna kaçardım şeklinde cevap veren bir gençliktende başka bir düşünce tarzı beklenemezdi. Siz korkak olabilirsiniz ama bütün dünyayı kendiniz gibi görmekten vazgeçin.[hline] I get knocked down But I get up again You're never going to keep me down YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 fedaykin post atmayacağım dedim ama son olarak söylemek istiyorum: bende amerikaya karşıyım, ama giripte saddamı devirmesine değil. nesine karşı olduğumu söyledim, emperyalizm'ine karşıyım. yayılmacı politikasına karşıyım. bununla her gün mücadele ediyorum. ve tecavüz örneği çok saçma, dediklerim ile hiç alakası yok. güçlü olan elbette gücünü korumak zorunda, türkiye olsa türkiye de yapardı, ama tecavüz hareketi gücünü korumak için yapılan bir hareket değildir, keyfi bir harekettir. daha iyi örnekler verebileceğini düşünüyorum. sonuç itibariya şu an savaş oluyor ve savaştan çıkabilecek en iyi sonuç saddamın devrilmesidir. asıl mücadele edilmesi gereken günler savaştan sonradır, amerika orta doğuyu ele geçirmek için ırağı kendisine üs yapmaya çalışacaktır ve bu engellenmelidir. ayrıca bu tartışma hiçbiryere gitmiyor, sidik yarışına döndü, o yüzden artık yeter diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raid3r Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 yav nasıl olsa sonunda amerika yenecek bari hemen bitse şu savaş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coldwind Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 eh, emin misin raid3r :) belki görünüşte öyle olabilir, ama gerçekte kaybedecek olan şimdiden belli..[hline]"Do you cling to the past, or can you see through the pain?" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 force sensitive arkadaş ağır konuştu hehe.[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 Amerikan boku ve türevi partilerden birisinin manifestosunu yayınlamayacağıma emin olabilirsin ama yanıldın ben TKP'li filan da değilim. Ben yanarsam bu ülkeyi korumak sırf onlara kaldı ya ona yanarım. Tam bağımsızlığı savunmayı komünistlikle eş gören tiki gençlikdense tabii ki onların yanında olmayı bile tercih ederim, onlar hiç değilse kıçların devirip ama bir şey değişmezzkiiii maskaralığına girmiyorlar.[hline] I get knocked down But I get up again You're never going to keep me down YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raid3r Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 lol cold :) sadece savaştan bahsetmiştim :) savaş sonu etkilerden fln değil :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coldwind Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2003 raider bence bu savaş öyle kolay kolay bitmeycekki.. ırak meselesi hallolsa bile bazı devletler hemen amerikaya çullanacak.. ne diye çullanır bilemem belki petrol belki insan hakları belki de başka birşey.. ondan sonrası için konuştum ben :)[hline]"Do you cling to the past, or can you see through the pain?" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Mart 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2003 Cesaretle aptallığı ayrıan ince bir çizgidir sadece, ölümle hayatı ayrın çizgide olduğu gibi. Burada kimse ABD süper müthiş demiyor, görüneni söylüyor, CNN burda senin görüşüne katılan katılmayan herkes için, komedi bir kanal oldu. Burda kimse Irak halkının ölmesine sevinmiyor, herkes üzgün. Ama anlamadığın şu Irak Halkı ilgilendirmiyor beni, beni Türkiye'nin menfaati ilgilendirir. Eğer K. Irak'ta cephe açmış olsaydık oraya atacağımız bombalar ilgilendirirdi, bu ülke menfaatine olacaktı. Artık kardeşlik vs bitti, ben bunu anlatamıyorum galiba. Ne dersek çarpıtıp bizi korkak amerikan hayranı yapıyorsun. Yok merak ediyorum Atatürk'e de zamanında böyle benzetmeler yapıldı mı dünya görüşleri için. Musul'a girmeyi sonraya bıraktığı için. Tiki dediğin insanlar şımarık olur bilmem ne olur vs vs, ama vatan savunmasına gelince hiç düşünmeyeceğin, tahmin bile edemeyeceğin insanlar senden önce cepheye koşar. TKP failed organization olarak adlandırılabilir. HA adamlar haklarını savunuyor birşey demem ama benim şahsıma ve hakkıma hakaret olursa konuşurum. Evet ABD sana göre haksız olabilir, cani olabilir. Bunu unutma ki Osmanlı Süper Güçken, ordusuyla aniden biryerlere dalıp artık burası benimdir diyordu. Gık çıkaramıyordu Avrupa, ondan dolayı Türklere barbar demişlerdi. Aynısını ABD yapıyor. Gelen gideni arattı mesela ortadoğu için, Osm gitti Arap mandaları geldi. Benim Gelen Gideni aratırdan kastım, naziliğin dorukta olduğu fransalmanya birleşimi türevleridir. Belki sen içindeki hiddetle gözlerini kapamış olabilirsin ama bu dünya da türlü dolap dönüyor ve hayatta kalma için , pastadaki payını korumak için gerekirse ezeceksin. Bunları hazmedemiyorsan seni hazmederler, dünya düzeni budur. Biz istemez miyiz abd ye posta koymayı, K IRAK a giremezsiniz diyen avrupaya 3ün 1ini gördünüz mü lavuklar demeyi, Türkiye 2004 ten sonra kıbrısta işgalcidir diyen Avrupaya, gelin sıkıyorsa alın demeyi. Bizde biliyoruz bunları ama bildiklerimiz sadece bunlar değil. Bu ülke belini doğrulttuğunda bunları belki der ki, tüm dünyayı karşına almak ve Özgürlük Savaşçısı kesilmek saf aptallığın daniskasıdır. İlaç, elektronik , ekonomi akla gelen her türlü alanda globalleşme var, dünyada ki globalleşmeden kopmak Avusturalya da ki bir kabile ye dönmektir yavaş yavaş. Bunun tartışması çok yapıldı hala yapılıyor. Sevsen de sevmesende güç dengelerinin karşısına hodri meydan dikilmek aptallıktır. Kimse tecavüzcüye prim vermiyor, korkmuyorda. Kavga etmek kapışmak kolaydır, önemli olan minimum çatışma ile diplomatik olarak istediğini elde etmektir. ABD kolayına kaçtı ama onların bahanesi hazır, onlar süper güç, ha avrupa çin rusya feci kıllandı, rusya, çin ve hindistan bile tek tek abd yi deli derecede zorlar. Hiçbiri ABD den korkmuyor, onlar ülkelerinin geleceğini tehlikeye atmaktan korkuyor. Türkiye nin de korktuğu gibi. Tikilikmiş bilmemneymiş bunlar hikaye, universiteyi bitirip hayata atılanların hepsi adam olur bunlar geçici dönemlerdir. Gençlik dönemlerinin iniş çıkışlarıyla hareket eden insanlardan daha paralı olanlarını böyle ayırıp, birde aşağılamak ne derece doğrudur bilemem. Forumda senin görüşlerini savunmayanları korkaklıkla suçlamak ne derece doğrudur bilemem. Birde abd karımıza tecavüz edecek biz aman abi diyecez biz daha zayıfa tecavüz edecez, yani bu düşünce mantığını çok mu aradın merak ediyorum. Irak zaten doğru dürüst iş yapamadığımız, potansiyel bir çeribaşı olan bir ülke konumuna düşmüştür saddam dolayısıyla, saddamsız temiz bir ülke olursa, abd den de sıyrılırsa süper komşu olur, Türkiye nin başına ne geliyorsa komşularından geliyor zaten. Iraklılar zamanında pkk yı da besledi, Osmanlı'yı inglerle bir olup arkasından da vurdu. Ha hala türkleri baba devlet olarak görenlere kapımı açarım ama para para diye benim dedeleirmi satan arapların da kıçında tekmeyi basarım. ABD düşmanlığını yansıtmak için IRAK bir araç gibi geliyor benim görüşüm olarak. AMa anladığım kadarı ile yetişdiğin atmosfer ve yaşadıkların, hayalkırıklıkların vs. Gençliğinin verdiği ve birşeyler yapma ateşin seni bu görüşe yöneltmiş. En kötüsü körü körüne yöneltmiş. Burdan sonra artık diyecek fazla birşey yok Exodus un da dediği gibi sen kaptırmışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2003 yani, ı agree again. [Bu mesaj Norak tarafından 24 Mart 2003 03:17 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mart 24, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2003 İşte anlaşamadığımız nokta Türk insanının iyiliğinin nerede olduğu ile ilgili. Söylediklerin kendi içinde tutarlı olmakla birlikte bence yanlış. Türkiye bu şekliyle devam ettiği sürece, borcunu kapatmak için sürekli birilerine bana para verin diye yalvardığı sürece sence hiç kurtulma şansı olabilirmi? Evet insanlık yüksek oranda bitti ama bize düşen insanlık bitti diye bizde mi onu bitirmeliyiz yoksa diriltmek için mi uğraşmalıyız. Belkide bize dayatılan kuralların peşinden koşup durmak yerine kendi kurallarımızı kendimiz yaratmalıyız. Birde olay Atatürk'ten açılmışken şayet Atatürk bugün ülkece içinde bulunduğumuz teslimiyet duygusuna bu derece kapılmış olsaydı değil Musul Kerkük meselesine girmek Samsun'a adımını bile atmazdı. Bir çoğunuz yenilgiyi baştan kabul etmişsiniz ve yenilmeye mahkumsunuz. Benim sizden tek beklediğim üstünüzdeki ölü toprağını atmanız. Valla amerika saldırırsa hemen başka ülkeye kaçarım diyenlerin elde silah en önden cepheye gitmesini izlemek ilginç olurdu :-) Umarım haklısındır ama hiç zannetmiyorum. Osmanlı ile ABD'nin karşılaştırılması bence yanlış çünkü o çağlarda zaten uluslararası ilişki denilen şey sadece savaşlardan ibaretti. Günümüzün şartları çok ama çok daha farklı yanlız ABD hala o yıllarda yaşadığını zannediyor ki fırtına da esas buradan kopuyor. Dünyadan kopmamak adı altında tam bir teslimiyet içine girmişiz ve dünyanın maskarası ve sömürgesi haline gelmişiz. Eminimki Kurtuluş savaşı sırasında da İstanbulda oturan kimi beyler "Aman ne yapıyorsunuz hiç İngiltereye baş kaldırılımı, dünyadan kopuyoruz vallahi" demişlerdir. Mesele Dünyadan kopup kopmamak değildir, mesele o Dünyada ne şekilde varolduğundur. Evet savaşmak kolaydır ama teslim olmak çok daha kolaydır. Ben hadi elimizde silah bugün hep birlikte dağa çıkalım filan demiyorumki, sadece teslim olmayın, onurunuzla ayakta durun yeter. Bu arada belki bilmiyorsunuz ama Irak size öyle televizyonda gösterildiği gibi tek başına çılgın bir diktatör tarafından yönetilen bir ülke filan da değil. Belki de Arap dünyasının en gelişmiş en demokratik en modern ülkesi. Tabii ki gidip Irak'ı Almanya ile karşılaştırısanız faşizmle yönetilen bir kabile ülkesi ama diğer Arap ülkeleriyle karşılaştırısanzı böyle olmadığını görürsünüz. Irak, Baas partisi sayesinde Arap dünyasının en laik ülkelerinden birisi ayrıca. En basit örneği onca saldırı altındalar, yıllardır ezilmiş durumdalar ki bu şekilde insanlar genelde çok yoğun bir şekilde dinlerine sarılır ama hala Irak sokaklarında çarşaflı kadın çok ama çok az. Irak Devrim Komuta konseyinde kadın üye var ki sözü en çok geçen kişilerden birisi. Irak'da halka devlet yiyecek ve klaacak yer yardımı yapıyor ki bu savaştan öncede böyleydi. Bunu hiç bir arap ülkesinde hatta Türkiyede bile bulamazsınız. Ülkede sağlık sistemi (savaştan önce ortadoğunun en iyilerinden birisi olan) ücretsiz. Kısaca Irak Türkiyeden daha sosyal bir devlet. Okuma yazma oranları Araplar arasında en yüksek olanlar. Bu arada Saddam yönetimindeki Irak hükümete PKK'ya karşı mücadelede Türk Jetlerine bombalama amaçlı olarak ülkelerinin içinde operasyon izni veren tek komşumuz. Özür diliyorum ama bu mu PKK'ya destektir cidden merak ettim. Yoksa gerçekte PKK'ya destek veren ABD olmasın.[hline] I get knocked down But I get up again You're never going to keep me down YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mart 24, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2003 Delanoresse galiba hem benim yazılarımı hemde TKP'nin bildirilerini çok iyi okumuşsun ki benimle ne derece örtüştüklerine muktedir olmuşsun. Peki aşağıdaki linkde yazdıklarımla hangi bildirileri uyuşuyor onu da bir açıklayabilecekmisin. http://www.paticik.com/forum/view.php?id=30192&page=2 Amerikanın yaptıklarına karşı çıkmak, onların insanlık önündeki en büyük tehdit olduklarına inanmak komünistlikse evet komünistim, şayet komünizm benim bildiğim şey ise hayır kömünist değilim. said: Delanoresse, 23 Mart 2003 23:59 tarihinde demiş ki: forumda belirttigin gorusler ile tkpnin sagda solda ele verdigi bildiriler birebir ortusuyo ondan boyle cin fikirler geliverdi aklima..[hline]I know I can't stay by your side forever, But I know I won't forget your beauty... Suck My Axe! [hline] I get knocked down But I get up again You're never going to keep me down YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Mart 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2003 Ben ne Bush'a ne Saddam'a ne iki taraftanda ölen askerlere acıyorum. Acısam acısam belki kadın ve çocuklara acırım. Saddam çok güçlüymüş demekki Irak'ta bir allahın kulu ayaklanma çıkarıp devirememiş bu adamı. Yada kürtler 15 yıldır bizimle uraşmaktan Saddam'la uraşmaya vakit bulamamışlar. Herkes hakettiğini yaşıyor şu an aynen bizim baştakileri seçip şu an yaşadıklarımız gibi.[hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Mart 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2003 Pkk konusu ayrı konsept, Almanya ABD desteği aldğı bi gerçek sebebi ise Türkiye'nin doğusunda ki su rezervleri ve bor türevi zenginlikler, neyse ayrı konu bu. Suyun sınırsız süper bir yakıt olacağı günler yaklaştığı için byleler o da ayrı. Saddam izin verdi çünkü Irak'tan ayrılmak isteyen bir parçayı Türkiye engelledi, Irak'ın üniter yapısını korudu. Bizde teslim olalım demiyoruz, ama şu an durum itibari ile ekonomiyi toparlayıp öyle emin adımlarla gidelim diyoruz. Dünya Kurtuluş Savaşına oranla çok daha küçük bir yer, devir değişti. ABD'nin açtığı savaşa kendi de karşı, Oscar ödüllerini izleyeceğim banttan görecez sanatçılar nasl protesto etmiş. Savaş kötü birşey kimse savunmuyor. Burada ki insanların senin görüşlerine böyle karşılık vermesinin sebebi burada iletmeye çalıştığın görüşünün içerdiği tepkisel titreşimler. Çoğu beyin yıkama amaçlı kullanılan propogandalardan da bahsetmiş olman. ABD canavar olabilir, ama ticaretimizi geliştirecekse ortaklık yaparız. İnsalık, idealizmi korumak bu devirde tek bir şeye dayanıyor; para. Paran olursa ahlakında korunur, bakınız Türkiye Cumhuriyeti 90 - 96 arası. O dönemlerde de kriz var ama böyle dejenerasyon 96 dan sonraki ağır ekonomik şartlara denk gelir. Demek istediğim, kendi görüş konseptinle haklı olabilirsin ama Irak bizim kanlı canlı kardeşimiz değil, şu meydanlarda bayrağı yakılan İsrail kadar faydası olmadı bize. İsraille ilişkileimiz keşke ilerlesede bize kendi roketimiz yaptıracak teknolojiyi gösterseler. Uzay teknolojilerni paylaşsalar. Irak bizim gibi bir ülke olduğu zaman ancak rahatlarım. Global Etki ve Tepki sonucu ABD zaten başına ördüğü çoraptan min. kayıpla kurtulmak isteyeceği için IRAK Rejim değişikliğinden sonra kukla koyacak, petrol şşirketlerini ayarlayacak ve gidecek. Bu 3-5 sene sürebilir, sonrasında ise gerçek bir iktidar başa gelebilir, eğer mit iyi çalışıp cia i şutlarsa. Benim görüşlerim bunlar ama şunu söylemek isterim ki, işçiyiz haklıyız kardeşiz azanacağı gibi sömürü lafları insanların tepkisini çekiyor, çekmeyede devam edecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mart 24, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2003 Sizi bilmem ama ben aşağıdaki resimleri görünce, benim aklıma ne ekonomik kriz geliyor, ne işçiyiz haklıyız kazanacağız geliyor (bu arada benim gibi bir küçük burjuvanın bu sloganı atmasıda bayaa bir komik kaçar ya neyse) ne de kimin kimin kardeşi olduğu. Benim bunları görünce aklıma sadece para için insanın başka bir insana neler yapabileceği geliyor, miğdem bulanıyor, içimi öfke kaplıyor. Bunlarda size propaganda veya slogan olarak gelebilir ama bunlar ne yazıkki benim duygularım. http://italy.indymedia.org/uploads/basram23.jpg http://italy.indymedia.org/uploads/basra.jpg http://italy.indymedia.org/uploads/aj.iraqm23.jpg [hline] I get knocked down But I get up again You're never going to keep me down YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ [Bu mesaj Zed tarafından 24 Mart 2003 21:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mart 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2003 Amerika'yı şu anda durdurabilecek olan en önemli şeylerden biri Amerikan halkıdır. O 3-5 Amerikan askerinin aileleri, önümüzdeki hafta ölecek olan 100-200 ABD askerinin aileleri, savaşta kendi askerlerinin de öldüğünü yeni yeni anlamaya başlayan daha pek çok Amerikan ailesi yani. Bu bir bilgisayar oyunu değil, o ölümler kamuoyunda tepkiye neden oluyor ve bu tepki bir noktadan sonra direnilemez hale gelebilir diye umuyorum ben. Orada ölen her Amerikan Askeri bu savaşın gidişatını etkiliyor, Irak'ı zafere yaklaştırıyor bence, ayrıca bu savaşta olmasa bile uzun vadede Amerikalıların savaşa bakış açısını değiştireceğini umuyorum ve her teröristin (emirleri uygulayarak, isteyerek veya kandırılarak gitmiş olması benim için bir anlam ifade etmiyor, üzerindeki üniforma bağlar beni) ölümüyle biraz daha rahatlıyorum; insan ölümü kaçınılmaz ise, ölenlerin yıllardır Amerikan ambargosu yüzünden acı ve sefalet çekmekte olan ve şu anda da bombalanan Iraklılar değil, onları kendilerine rağmen özgürleştirmek iddiasıyla bombalayan Amerikalılar olmasını tercih ederim. said: Exodus, 23 Mart 2003 12:03 tarihinde demiş ki: ...ırakta amerika kazanacak arkadaşlar, bunu kimse değiştiremez. 3-5 amerikan askeri ölmüş, 1 helikopter düşmüş koymaz abd'ye. adamlar her açıdan üstünler. 1 hafta sonra bağdata girecekler.... Ben bu savaşı Amerika'nın kazanmasını istemiyorum, Saddam'ın yönetimden uzaklaştırılmasını da istemiyorum. Evet, "Saddam bir diktatör", eee? Ortadoğuda ve hatta dünyada demokrasiyle yönetilmeyen tek ülke Irak mı? O halk yıllardır Amerikan ambargosu yüzünden mi acı çekiyor yoksa Saddam ülkenin bütün zenginliğini tek başına tükettiği için mi? Gerçekten inanıyor musunuz her gördüğü Amerikalıya ateş açan Iraklıların Saddam'dan delice nefret edip Amerika'yı desteklediğine? Elbette muhalifleri var, olmalı da, ama şu anda Saddam'a karşı olan aşiretler de dahil olmak üzere Iraklıların çoğunluğu koalisyon askerlerine karşı savaşıyor. Amerikan yönetimi mi karar vermeli Saddam'ın yönetiminin o halka faydalı olup olmadığına, Irak halkı mı? Son olarak bölgedeki istikrar açısından Saddam mı daha faydalı Türkiye ve bölgeye yoksa Amerika ve Amerika kontrolünde bir Kürt Devleti mi? Açın CNN seyredin biraz, orada çok daha yaratıcı fikirler ileri sürüyorlar sürekli olarak, en azından aynı şeyleri tekrarlamamış olursunuz. said: ...ben amerikanın kazanmasını istiyorum bu savaşı. kazansın ki saddamı kapı dışarı etsin......amerika doğru olanı yapıyor, saddamı deviriyor, buna karşı mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mart 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2003 Bu arada parti isimleri ve partilerle ilgili yorumlar olaya dahil olursa kitlerim topici mesajlarınızı silip, burada genel konulardan bahsediyoruz, hangi parti daha iyi tartışması yapmıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Mart 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2003 nefr +1 baska bir topicde amerika askerlerinin de durumu kotu uzunulesi diyorum ama nefr in acisi cok dogru ustundeki giysi onemli bu is icin madem gercekler icin insanlar olmesi gerekiyorsa biraz amerikali olsunde anlasin o amerikali dunyaya marstan bakan insanlar olayin ne oldugunu ve halk farkina varsin baslarinda canavar YONETIMI ( cunku bush tamamen bir piyondur o ne denilirse onu yapiyo eline ne verilirse onu okuyo bazen kendi bisiler konusmak istio hemen bi pot kirio susuo sonra) ya baktinizmi siz askeri komutan albay yada yonetimde gorevli bakanlar fln necidir nedir adamlar butun buuk amerikan firmalarinin patronlari be bakanina bakarsin fort un bilmemnesi , birine bakarsin bi silah firmasina %70 ortak ti fln.[hline]BonePART, 26 Şubat 2003 11:32 tarihinde demiş ki: angelcim ora avustralya bura turkuy ona bakarsan normal bi japonun 3 katıyım ama soluyo muyum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar