Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İETT şoförünün kıskandıran maaşı

BiTcH_oFBaT

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Şimdi eğer nazarınızda belediye şöförlüğü devlet hastanesinde doktor olmaktan daha kolaysa, neden hâlâ tıp okunuyor? Madem denk işler, o zaman onları silahla doktor yapıp o maaşa zorlayan yok.

Neden herkes öğretmen olmak istiyor? Neden şöförlüğe talip yok?

Şöförün maaşı gayet normal. Şöför diye baside indirgeyip, aşağlamaya gerek yok.

said:
Özel hastaneler doktorsuz kaldı, maaşlar 20 bin YTL'ye çıktı
22 Kasım 2007 13:20

Sigortalı hastalara kapılarını açan özel sağlık kuruluşları doktor sayısını artırınca hekimler 'karaborsaya' düştü. Özel hastane ve tıp merkezleri 10-20 bin YTL gibi maaşlarla doktor transfer ediyor. Doktor bulamayan hastaneler bazı branşlardaki hastaları geri çevirmek zorunda kalınca, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) mektup yazarak 'doktorları tasarruflu kullanalım' çağrısı yaptı.

Bir yılda 500 milyon YTL dişimizin kovuğuna gitti

Yaklaşık 6 aydır sigortalı hastalara hizmet veren özel sağlık kuruluşları, talebe yetişmek için doktor sayısını artırmak zorunda kaldı. Gazetelere 'acil doktor aranıyor' ilanı veren özel hastaneler, hekimlerin çalışmak için sunduğu koşulları duyunca şaşırdı. "Futbolcu gibi transfer parası isteniyor." diyen Hospital İst. Genel Müdürü İsmet Karakaya, 10 bin YTL'nin altında çalıştıracak doktor bulamamaktan yakınıyor. Hekimlerin hastanelerle anlaşmadan önce üç-dört özel hastaneyi gezerek fiyat yükselttiğini, iddia eden Karakaya, doktor maaşlarını ödemek için diğer harcamalardan kıstıklarını savunuyor. Medigold Tıp Merkezi sahibi Ahmet Karataş da iş başvurusu yapan hekimlerin 'erken çıkarsam, maaşım 10 bin YTL olursa' gibi şartlar koştuğunu anlatıyor.

Doktor sıkıntısının giderilmesi için 637 tıp ve dal merkezi, SGK Başkanı Birol Aydemir'e mektup yazarak 'doktorları tasarruflu kullanabilme' önerisinde bulundu. Cildiye, nöroloji, plastik cerrahi, üroloji, çocuk cerrahi, psikiyatri, çocuk psikiyatrisi gibi branşlarda yarı zamanlı doktor yettiğini belirten merkez yöneticileri, yarı zamanlı doktorların iki ayrı özel sağlık kurumunda çalışmasına izin verilmesini istedi. Dört ana branş dışında tam zamanlı tabip bulundurma zorunluluğunun kalkması teklifinde de bulunan özel tıp merkezleri, yarım gün çalışan doktorlara günlük 25 hasta kotası konulmasını önerdi. Özel sağlık kuruluşlarının temsilcileri, bu düzenlemenin 'sağlık karneniz var ama kotam dolduğu için bakamıyorum' devrini kapatacağını iddia ediyor. SGK yetkilileri, önerileri dğerlendiriyor.Sağlık Bakanlığı doktorların tasarruflu kullanılması fikrini sahiplendi. Bakanlık, 65 yaş üstü doktorların çalışmasına sıcak bakıyor.

Yapılan işin hassasiyeti önemli olacaksa eğer, en yüksek maaşı bomba imha ekiplerine verelim, adamlar canlarını koyuyor ortaya.

Hem neden yan gelirleri yok sayıyoruz, onu anlamadım ben. Bu paralar bunların cebine girmiyor mu? Öğretmenler özel ders vermiyor mu? Operatör bıçak parası alırken kimse dur demiyor ama veya narkozcu para alırken. Öğretmensen eğer, emekli olup ders verebilirsin veya doktorsan işine devam edebilirsin. Peki o şöför? Senin ömrünün sonuna kadar kullanacağın mesleğin var, o okuduğun yıllar sana bunu veriyor. Diğerininki ise sadece iş.

Bir tek alınan resmi aylık ile yola çıkmak pes doğrusu.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

öğretmenler özel dersler veriyor evet. ama okuldaki verdiği eğitimle özel ders arasındaki farkları göz ardı etmeyin.

bir öğretmen okulda hep sıkkın bıkkın isteksiz zorla ders anlatırken, özel derste cin gibi canlı herşeyi bilen oluyor. neden? çünkü özel dersten çok iyi para kazanabiliyor. ama sen okuldaki ücretleri yükseltirsen özel ders vermicek belki. ayrıca o özel dersten de kazanıyor diyosan senin çocuğunun öyle insanlar tarafından eğitilmesi hoşuna mı gider?

eğitim açısından çocuğunun geleceği okuldaki öğretmenin elinde
Sosyal ağlarda paylaş

Burada doktorlar hakkında yazılan paraların çoğunluğu istisnai durumlar.Bunu yazanlarda biliyorlar.Uzun bi yazı yazmıştım ama deymez yani sildim o yüzden.Neyse devam edin bakalım.Bütün doktorları dolandırıcı gören zihniyete ne diyeyim ki.Çektiğimiz şeyleri mi anlatayım haksızlıkları mı anlatayım.Boşverin.
Büyük Türk Arap düşünürü Akp genel başkanı Tayyip Erdoğan söz vermişti ''Doktorların elini vatandaşın cebinden çekeceğiz diye.'' merak etmeyin siz.
Sosyal ağlarda paylaş

İyi madem çok okumuş insanlar için 6000 ytl'yi az buluyoruz, en az bir doktor kadar okuyan akademisyenlerin durumundan neden bahsetmiyoruz? Ortalama bir akademisyen, 4 sene lisans, 2 sene yüksek lisans ve 4 sene doktora yapıyor.

Bir doktorun aldığı döner sermayeyi katmazsak bile akademisyene göre çok fazla.

Araştırma görevlisi 800-900 civarı bir şey alıyor
Doçent 1500
Profesör 2500(ki ortalama 50 yaşında profesör olduğunuzun altını çizerim)
Sosyal ağlarda paylaş

herkes kolay meslek seçsin o zmn bu mu kriterimiz? neden herkes öğretmen olmak istiyor bilemem ama sonuçta daha çok öğretmen gereksinimi vardır snrm rakam olarak

şahsen şoförlüğü basite indirgemedim ama tıp okumanın ve çalışmanın yanında lafı edilecek kadar zor bir meslek olduğunu düşünmüyorum ki terazide tıp varsa pek fazla meslek söyleyemem şahsen

risk arttıkça ücret artması çok garip alışılmadık bir durum değil alsın bomba imhacı

yan gelir muhabbeti de ayrı tabi sen adama yeterli maaş verirsen adam niçin okul çıkışı eve gitmek varken bi de özel ders versin?
özel ders veren okul hocası olmamalı zaten yasak göz önüne almamamız gerekiyor, yapmamaları gerekiyor
kısacası yeterli maaş veririlse ek iş yapmasına gerek kalmaz kimsenin

kimseyi emekli etmiyorsun herkes emekli olup çalışıyor şoför ndn emekli olunca evde yatıyo o da çalışsın ehliyetini mi alıyorlar emekli olunca nedir yani
Sosyal ağlarda paylaş

Drigeolf said:
İyi madem çok okumuş insanlar için 6000 ytl'yi az buluyoruz, en az bir doktor kadar okuyan akademisyenlerin durumundan neden bahsetmiyoruz? Ortalama bir akademisyen, 4 sene lisans, 2 sene yüksek lisans ve 4 sene doktora yapıyor.

Bir doktorun aldığı döner sermayeyi katmazsak bile akademisyene göre çok fazla.

Araştırma görevlisi 800-900 civarı bir şey alıyor
Doçent 1500
Profesör 2500(ki ortalama 50 yaşında profesör olduğunuzun altını çizerim)

hayırrrr şoförler çok zor şartlarda çalışıyor çok zor iş yapıyor trafik çilesi yolcu çilesi sıcak RERERÖ hem emekli oluyor onlar başka kimse emekli olmuyor
Sosyal ağlarda paylaş

Sen adamlara doğru düzgün maaş verme, hakettiklerini alamasınlar.
E doğal olarak yan gelir için ek işlere başvururlar bu sefer.
Sen doğru düzgün maaş vermemeye devam et, gelirlerini ek işlerden kazansınlar. E adam gelirinin büyük bir bölümünü ek işlerden sağlıyosa bunlara odaklanır, asıl işinde gerekli performansı sergileyemez.
Sonra okulda değil özel derste öğretiyolar, hastanede değil özel muayenede ilgi gösteriyolar denir tabii.

Bu noktada e çalışmıyolar ki zaten maaşları düşük olucak tabi diyip olayı başa sarıyoruz ki yeni nesil öğretmenlerimiz, doktorlarımız da aynı şeye yönelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

50 yaşında adamı şöför olarak kimse almaz. Ben almam mesala.

Demin yazdığım mesaj güme gitmiş.

Şöförün maaşı yüksek demek yanlış. Şöförün maaşı normal ama doktor/müh gibi insanların maaşı düşük. Şöyle denilse anlarım ama şöförlüğü aşağlarcasına kıyas yapmak yanlış.

Ben makina mühendisiyim. Meslektaşlarımın da aldıkları ücret ortada. Ama özel sektörde çok iyi konumu olan insanlar da var. Bu meslek içinde sivrilmekle alakalı. O şöför ömrünün sonuna kadar şöför. Peki doktor veya mühendis olarak hayata atılan kişi? Yarın alanında çok iyi bir prof olup, parayı kırar. Kimse çok kazanıyorlar diyemez. Okudukları bölümün bu avantajı var. Daha doğrusu üniversite bitirmenin avantajı bu; yaşam üçgeninde tepeye çıkabilme şansı. Ama o şöför hep şöför olarak kalacak. Tepe falan hayal ona.

Bilmem anlatabildim mi bu sefer :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:
Şöförün maaşı yüksek demek yanlış. Şöförün maaşı normal ama doktor/müh gibi insanların maaşı düşük. Şöyle denilse anlarım ama şöförlüğü aşağlarcasına kıyas yapmak yanlış.

bu noktada aynı düşünüyoruz ztn. ben de belirttim güme gitmiş olsa gerek

şoföre tepe hayal o da okusaydı napalım bi daha hiç terfi alamicak hayatının sonuna kadar şoför olcak diye orantısız maaş verilmez ki ama

bi deşoför de şef, hareket amiri vs oluodur illa

ayrıca şehirlerarası otobüs şoförleri pek genç diil gördüğüm kadarıyla:)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...