Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tenis oynayanlar bi yardım edin

MrMarvelous

Öne çıkan mesajlar

Şimdi ben ilkokuldayken oynardım tenis. Sonra ortaokul sona doğru bıraktım, şimdi üniversite 3 teyim tekrar başlayayım dedim. Tabi sıfırdan başlar gibi oldu, hızlı öğreniyorum ama iyi oynamıyorum sonuç olarak.

Tenise başlamamın sebebi bi spor dalında süper olmasam bile karşımdakini terletecek kadar rekabetçi olabilme isteği.

yaklaşık 3 senedir de body e gidiyorum. şimdi bronz heykel gibi fit ve şekilli bir vücudum var. ama işte bu vücut için haftada 4 gün gym e gidiyorum.

Haftada 4 gün gym, onun üstüne halim ve vaktim olursa 1 gün maksimum 2 gün tenis oynayabiliyorum o da max. 1 saat.

bu şekilde tenisimi ilerletmem mümkün değil...

benim merak ettiğim sadece tenis oynayarak vücudumu koruyabilir miyim? Body i bıraksam, haftada en az 3 gün adam akıllı tenis oynasam 1 saat 2 saatlik seanslar şeklinde yeterli olur mu?

tenis epey kas grubunu çalıştırıyor ama karın kaslarını çalıştırmıyor, dikkat ettim bizim burda tenis oynayan tiplerin hepsinde göbek var.

ne yapayım?
Sosyal ağlarda paylaş

Tenis bir çok sporun kullandığından farklı kas gruplarını çalıştırır.

Teniscilerde genelde 6-pack falan olmaz, ama göbekte olmaz. o gördüğün göbekliler haftada bir kere tenis oynamaya gelen adamlardır.

Bence body'i azalt tenise ağırlık ver. Hazır vücudun da fitken çok rahatlıkla formunu korursun.

Son olarak verebileceğim tek tavsiye ders alman gerektiğidir. Eğer ilkokulda oynadığın teniste fundamentalı çok sağlam almadıysan vuruş tekniklerin sen tenis oynarken iyileşmez. oraya buraya koşar topu karşıya gönderirsin anca.
Sosyal ağlarda paylaş

bende senin gibi ortaokulda bırakmıştım ve şimdi yeni başladım.ciddi olarak düşünüyorum oynamayı lisans çıkartıp turnuvalara katılcam.
vuruşlarını geliştirmek istiyorsan duvarı olan bir kortta forhand backhand çalışmak.partnerinle de yapabilirsin aynı işi fakat daha yavaş gelişir.ve özellikle partnerinin senden iyi olması gerekir.uzun rally şeklindeki oyunlar olursa daha iyi olur.
zaten fitim diyorsun emin ol oynarken karin kasinda çalışıyor vuruş yaparken.bende hafif göbek var mesela ama böle kalıcak gibi göbeği eritmek çok zor ama sen tenis oynarak formda tutarsın.
kolay gelsin
Sosyal ağlarda paylaş

100kg göt göbek bir adam olmaktan fit & toned bir adam olmaya geldiğim için doğal olarak geçmişe dönüş korkum var anlayışlı olun biraz :D

Tekrar ders alarak başladım zaten...

Uzun süredir body yapan biri olarak artık hangi hareket hangi kas gurubunu çalıştırıyor bilecek ve hissedecek duruma geldim.

Teniste şahsen hissetmediğim çok nokta var. Başında da karın kasıları grubu geliyor.

Belkide henüz yeterince hardcore oynayamadığımdandır. Biraz daha tekniğim gelişince daha çok efor sarf ettiğim bir spora dönüşür.

Bi anda tenise geçmektense haftada 4 kez gittiğim body i 2 ye düşüreyim. Çalışma programımı da az kilo çok tekrar yapayım. Geri kalan zamanda da tenise ağırlık vereyim o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

tenise ağırlık ver. body işini azalt. korursun bence. ben de şu dandik yerden kurtulursam tekrar başlayacam oynamaya. 1 sene oldu be oynayamayalı :(

biri duvar çalış demiş. çok fazla çalışma duvar. çünkü vuruşları iyileştirmek yerine kötüleştirebiliyor doğru yapmassan ve düzeltemiyosun öyle kalıyo vuruşlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...