Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul - Anadolu yakası Dövüş sanatı için tavsiye isteği

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

wt ye başlamadan önce capoeira aikido boks hapkido taekwondo shotokan nanbudo kendo&iaido yaptım daha ne kadar ilgilenebilirim bilmiyorum. bu kadar wt wt wt dememin sebebi diğer sistemleri onca süre yaptıktan sonra gördümki birçoğu salsa yapmaktan farksız. eşek yüküyle para veriyorum 1 ders için şu an hiç gözüme gelmiyor. çünkü yaparken oha diyorsunuz wow diyorsunuz böyle bişi.
fanboyun tanımına uymaz bu hacım
Sosyal ağlarda paylaş

chaotic, kardesim çok rica ediyorum burada wt rulz wt ownz gibi saçma sapan şeyler yazma, insanları wing tzundan da dövüş sanatlarından da soğutuyorsun. tamam wing tzun yapıyorsun , ama işin özü bunu kendine saklamaktır. emin boztepe bik bik konusarak değil çalısarak,çalısarak ve çalısarak bulunduğu yere geldi değil mi? o zaman calıs kardesim ve rica ediyorum forumda anti wing tzun harekatı yapmaktan vazgeç. ve hatta eğer sen de buradaysan su anda izmirdeyim ve pazara kadar da buradayım, rica ediyorum gel calısalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
Chaotic said:

wt ye başlamadan önce capoeira aikido boks hapkido taekwondo shotokan nanbudo kendo&iaido yaptım daha ne kadar ilgilenebilirim bilmiyorum. bu kadar wt wt wt dememin sebebi diğer sistemleri onca süre yaptıktan sonra gördümki birçoğu salsa yapmaktan farksız. eşek yüküyle para veriyorum 1 ders için şu an hiç gözüme gelmiyor. çünkü yaparken oha diyorsunuz wow diyorsunuz böyle bişi.
fanboyun tanımına uymaz bu hacım

Sen bence hiçbirşey yapmamışsın dostum.1 senede taekwondo yaptım bundan sonra uzun zamandır eğitimi yapmıyorum ama Kahverengi shotokan stilinde karateyi bazı sebeplerden 3.Kyu da bıraktım arkadaşlarla bir ölçüde de jiu jitsu tekniklerini de çalışıyorduk o salonda .Bu konuya da şans eseri denk geldim.Anadolu yakasındaki part time işleri araştırırken şans eseri geldim.Ama sana cevap vermeden duramayacam.O kadar salonda çalıştım ve hiçbir hocam.Hiçbir usta bizim stil ötekisiden üstündür gibi birşey söylemedi.Çünkü iş stilden daha fazla sporcuda biter.Atıyorum sen jiujitsu yapıyorsun.Ama daha çok yenisin ve hareketleri beyninde kurgulayarak kombine edecek seviyeye gelmemişsin.Karşında da shotokan stili karate yapan birisi var ama tekniğini iyi oturtmuş ve teknik artık vücuduna göre şekillenmeye başlamış(Tekniklerin uygulanışı da insandan insana değişir).Senin şansın sıfırdır.Yani üstün dal diye birşey yoktur.Belki şu olabilir.Alana göre üstün stil.Dar alan dövüşü vardır açık alan dövüşü vardır.Teketek insanlar arasında dövüş vardır.Belli bir gruba karşı dövüş vardır.Misal senin karşında 5 kişi varsa kırma,kitleme(jiu jitsu,aikido v.s)tekniklerinde çok ustalamamışsan tekniğin hiçbir işe yaramayabilir.Yani tek bir cevap yoktur.1,0 mantığı değildir yani ya hep ya hiç değildir hayatta hiçbir renk anladın mı dostum.Bi de benden sana bir tavsiye insanlara hitap ederken biraz daha saygılı davran yoksa bilmem farkında msın ama herkes sana çocuk muamelesi yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Vuruşları (yumruk, tekme diz dirsek vb.) içeren bir stil (ana sanat olarak ya da ek olarak) kısa bir süre için de olsa çalışın derim. İyi yumruk ve tekme atmak her türlü yüzleşmede işe yarar.

Yalnız elleri eldivenle çalışıyorsanız mutlaka eldivensiz olarak vurmayı da öğrenin. İnanın fark ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...