Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul - Anadolu yakası Dövüş sanatı için tavsiye isteği

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

Mma kursu olması zaten biraz yalan gibimsi malum multi class gitmek lazım öteki türlü şu hareket bokstan bu hareket go jyu kenden falan yakışı kalmaz arkadaş ben boksada gittim teakwondoyada eccükde jujutsu yaptım ozmn yeri geldimi şunu yeri geldimi bunu yaparım gibimsinden elinde olan hazır bir aresenaldan duruma göre seçmek lazım...bence
Sosyal ağlarda paylaş

kuzen gelince açık adresi veririm ama ilk mesajımda da dediğim gibi kurs değil, antrenman yapıyorlar. kimse gelip size odur budur öğretmiyor yani.. diğerlerini bilmiyorsanız da bi şi yapamazsınız ama güzel dayak yersiniz.. onun için ilk mesajımda
said:
kickbox yapın wt yapın, jiu jitsu sonra da sizi istanbulda mma antrenmanlarına sokayım..

dedim.. 2-3 farklı tür bilmeden gelmeyin. canınız çok yanıcak, yemiyorsa gelmeyin..

kuzenden alıntılıyorum:
said:
Bilindiği üzere her türlü dövüş sanatına bir şekilde bulaşıp öğrenmeye çalışan bir şuursuz kimseyim.. Bu bağlamda bir çok dövüş sanatını deneyerek hepsinin kullanışlı ve etkili yönlerini kapmaya çalışıyorum.. Bir yandan da Bruce Lee'nin "En iyi stil stilsiz olmaktır" sözünü kendime düstur edinmiş durumdayım.. Tüm bu bilgiler doğrultusunda sonunda tam olarak istediğim ve tek bir stile sahip olmayan dövüş sanatını sonunda buldum.. İsmi kendini anlatıyor zaten MMA yani "Mixed Martial Arts".. Bir diğer ünlü adıyla kafes dövüşü..

Zaten uzun süredir kafes dövüşlerinin hastasıydım ve ilk bölümünden sonuncusuna kadar tüm UFC organizasyonunu tekrar tekrar izleyip akli dengemi bozmuştum.. Aklımda sürekli olarak bu spora başlamak vardı ama beni tek engelleyen şey bu sporun eğitimini hiçbir yerde olamasıydı.. Sonunda eğitim veren bir yeri buldum ve bir heyecan antremanlara başladım.. Şu an itibariyle yaklaşık üç aydır birbirimizi dövüyoruz diyebiliriz..

MMA'den kabaca bahsetmek gerekirse (bazı kelimeler ingilizce idare edin) tekme ve yumruk, clinch, dirsek, diz, güreş, takedown, ground£, submission gibi herşeyin dahil olduğu bir spor.. Yani isterseniz ayakta dövüşebilir, isterseniz rakibi yere indirip üzerine çökerek dövebilir, ya da rakibinizi boğabilir veya kol ve bacaklarını eklem yerlerinin tersine doğru zorlayıp pes etmesini (tap out) sağlayabilirsiniz.. Tabi bu kurallara sekizgen bir kafes ekleyip kaçacak hiçbir yer bırakmayınca oluyor size muhteşem bir dövüş sanatı..

Size yapabileceğim ekstra bir öneri ise, sizinde kız arkadaşınızla bir fighter&healer dengesi kurmanız.. Şimdi misal ben bir buçuk saatlik hardcore antremandan sonra yara bere içinde geliyorum ama seg'limin Reiki Master olması ve ekstra bakımı sayesinde ertesi gün hiçbirşey yokmuş gibi antremana dönebiliyorum.. Hayli rikomendıd..

ha ben mma öğrenicem diyorsanız ya mma nedir bilmiyorsunuz ya da dayak yemeyi seviyorsunuz derim.. demek istediğim şu ki başka dallarda çalışmadan kasmayın hiç..

büyük ihtimalle 15eylül'den sonra çok yoğun olmayacağım. kalabalık grup olmaz ama ayarlayabilirsem eğer 1-2 kişiyi antrenmanları izlemeye de götürebilirim belki. ha bu arada yer akatlar'da.

yazmayı unutmuşum, ciddi düşünenler için şunu da belirtelim. ufc eldivenler, shock doctor dişlikler falan gerekiyor korunma için, aynı normal karşılaşmalarda olduğu gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

ufc seyrediyorum seviyorum baya falan fakat bu tip şeyler ringe çıkabilmek dabıl siyah kuşak falan gerekiyo bildiğim kadarıyla

en az 3-4'er sene 2-3 farklı dalı yapmış olman gerekiyor zaten
sırf bu olay için fakat ringe falan çıkmak için biraz seçilmiş olman lazım bildiğim kadarıyla teknik meknik kesmiyo çünkü ciddi bir gücede sahip olmak gerekiyo
Sosyal ağlarda paylaş

kendo mma muay thai vale tudo falan hepsi oyun bunların.
geçen salona bi muay thaici geldi yok efendim biz birbirimize vuruyoruz kendimizi kesiyoruz falan. 12 sg arkadaş alıverdi bi güzel aşşa

kendo diyosun bat cham dao bitirir onu.
chi na diye bişi var wt de bilmem bileniniz varmı ultimate aikido dur kendileri

fanboy değilim ayrıca practicioner ım ben.

wt ownz
wt rulz
wt wt wt!
hell yea!
Sosyal ağlarda paylaş

*fıstığı yer*

Chaotic yine yaptın yapacağını, en son Wing Tsun konusu (6 değil 11 ) sayfaya uzamıştı bu yüzden. Daha sonra yok Muay Thai döver, yok MMA döver, yok Wing Tsun döver diye uzayıp gidiyor.

Gerçekten gaz atılmak isteniyorsa (asarım keserim lean tarzı), PatiTatemi organize edelim, herkes gazını atsın. Gerçekten düşünülürse kamera getirip videolarını da Eğlence bölümüne ekleriz. Pati tarihindeki en sert buluşma olur herhalde.

İnsanlar hangi sanatı/stili seviyorsa onu yapmalı bence, illa sokakta kullanışlılık aranmaz ki. Sokakta kullanışlı olsun diyen insan zaten ilgili sanatla/stille araştırma yapar gider.

Bullshido forumlarına dönmesin bu konular sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

buluşalım idman yapalım bencede. wt buldozer gibidir kimse duramaz önünde, yeri geldiği zaman su gibidir boşluk bulduğu yerde giriverir içeriye, wtyle karşılaşan dünyanın en acı biberini ısırmadan yutmuş gibidir, patlamaya başlayınca içinde durdurmanın hiçbir yolu yoktur acılarını, dark side gibidir wt hızlı, etkili, ve çok çok çok güçlü... wt bir insana martial artist sıfatını en çok yakıştıran martial arttır. dünyada seri biu jee saldırılarını durdurabilmenin tek yolu yine biu jee ile saldırmaktır.

emin boztepeyi izleyebilirsiniz. emin boztepeyi durduramazsınız. leung ting i izleyebilirsiniz. leung ting i durduramazsınız. tekniker bir wtciyi izleyebilirsiniz. tekniker bir wtciyi durduramazsınız. felç kalabilir, ölebilir, ölümcül yaralar alabilirsiniz ama pişman olamazsınız. çünkü anevrizma oluşur beyninizde.., durdurulamaz ağrılar.. wt ölüm meleğini çağırma ayinidir kullanıldığı zaman. wt nin içinde sevgi yoktur, wt nin içinde huzur yoktur, wt nin içinde acımak yoktur, wt nin içinde şevkat yoktur, wt nin içinde boğuşmada yoktur. wt öldürmezse süründürür, süründürmezse öldürür. wt ciler dark brotherhoodun bir parçasıdır. birbirlerine saygı ve dostluk çerçevesinde yaklaşırlar çünkü hepsi bu kanlı ayinsel sanatın birer üyeleridir. ama sokakta... sokakta wt ye rakip yoktur. umarsızca fışkıran kanlar vardır sadece.. kana bulanmış ellerden kanlı suratlara boşalan yumruklar, dizler ve dirsekler vardır. wt yeni açan bir çiçeği koparmaz, onu paramparça eder.. içinde derinlerinde kalan son yaşam pıhtısına kadar.., son quarkına son higgs buzonuna kadar.. wt vermez alır. çünkü wt ying yangın karanlık tarafıdır. çünkü wt ölmekten korkan shaolin rahiplerinin yaptığı karanlık büyüdür... bu büyü öyle bir büyüdürki yerinde saymaz, düşman tanımaz, tıpkı evrenin kendisi gibi büyür, yeni teknikler alır içine daha tehlikeli olur nefret tohumlarını metanetle birleştirir soğuk ve öfkeli olur. wt.. yada siz ona hernederseniz..

written by..
D.E.T.
(ghost1980)
long live area masters..!
Sosyal ağlarda paylaş

Doğrusu şu ki wt'yi bulan ng mui adında bir rahibe. Diğer erkeklerin alakası yok. Tilki ile turnanın kavgasını izleyerek çıkarıyor bunu ortaya. Daha sonra wing tsun'a öğretiyor. Wing tsun bunu da kendi soyundan gelen ondan sonrakilere öğretiyor, bir süre sadece o aile biliyor bu dövüş stilini ve bir zaman sonra dışarıya da öğretiyorlar. Kısaca böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Metakuso said:
wing tsunu bulan kadının ismi wing tsun. sen araştır bence biraz? fanboysun falan ama..

wing tsun dai sifu leung ting in wing chun dan farklı olarak kendi organizasyonunu kurmak için ürettiği bir isimdir bu birincisi.

o bayanın adı wing chun dur ve çincede bahar güzeli anlamına gelir. Rahibe ng mui imparatorun askerlerinden kaçıp inzivaya çekildiği dağın yakınındaki köyde oturan ve istemediği bir adamla evlenmeye zorlanan bir bayandır wing chun. wing chun u wing chun bulmamıştır mg mui ona kendisine karşı bir sevgi beslediği için öğretmiştir. wing chun a wing chun denmesinin sebebi rahibe ng mui nin bu sisteme ilk öğrencisinin adını vererek jest yapmasından dolayıdır. yüzyıllarca wing chun sadece wing chunun ailesindeki bireylere öğretilmiş ve aile dışındakiler için gizli tutulmuştur ta ki yip man bunu dünyaya yaymaya karar verene kadar.

uzun lafın kısası wing chun u 5 adet shaolin rahibinin shaolin kung funun içindeki gereksiz hareketleri çıkarıp yerine daha etkili olanlarını ekleyerek ve mevcut sholin kung fu içindeki en etkili tekniklerin seçilmesi sonucu ortaya çıkmıştır. bu 5 rahip içinden imparatorun askerleri tarafından katledilmeden kaçabilen tek kişi ng mui dir.

saçmasapan kulaktan dolma bilgilerle gelip bilgiçlik taslamayın aramaya inanın.

bide şu fanboy lafını kısmet olursa karşılaşırsak yüzüme de bi söylersen çok memnun olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

Rakursi said:
Doğrusu şu ki wt'yi bulan ng mui adında bir rahibe. Diğer erkeklerin alakası yok. Tilki ile turnanın kavgasını izleyerek çıkarıyor bunu ortaya. Daha sonra wing tsun'a öğretiyor. Wing tsun bunu da kendi soyundan gelen ondan sonrakilere öğretiyor, bir süre sadece o aile biliyor bu dövüş stilini ve bir zaman sonra dışarıya da öğretiyorlar. Kısaca böyle.

o bahsettiğin şey ng mui nin mağaraya kaçmadan önce imparator daha shaolin tapınaklarını yıkmaya başlamadan önce bulduğu beyaz turna boksu tekniği. wt ye benzer ama çok ciddi farkları var aralarında. eğer benzerlik kuracaksan hatta en çok mantise benzetilebilir beyaz turna boksu tekniği.

o bayanın adı yukarda da belirttiğim gibi wing tsun değil wing chun
wing tsun leung ting in soyismindeki t yi alıp orjinal isim olan wing chun u değiştirp kurduğu federasyonun ismidir

wt yi ng mui tek başına bulmadı o dönemin en başarılı 5 shaolin rahibi bir araya gelip 10 senelik standart wu shu eğitimini 3 seneye indirip ondan çok daha etkili bir hale getirebilmek böylece az sayıdaki rahipleri kullanarak imparatorun büyük ordusuyla başedebilmek için buldular.

Araştırın biraz ne bu bilmeden boşboğazlık yav!
Genlerimizde var herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

Metakuso said:
ahaha çok korktum

estağfurullah öyle bir niyetim yok ama rahatsız edici fanboy practiconer ım ben fanboy dediğin profesyonel olarak ilgilenmez uzaktan bakar dır dır eder sadece tshirtlerini falan giyer. öyle değilim diyorum inatla devam ediyorsunuz falan. neyse o da önemli değil ama şu bilmeden bilgiçlik taslamak falan cidden çok sevimsiz birşey. zavallı birşey yapmayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...