Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Switch sorunsalı


Pluton

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar arkadaşlar. Hemen sorunumu söliyim. Üniv nedeniyle şehir değiştirdim ev arkadaşımın bilgisayarı vardı. 14 metre bi kabloyla switch kullanarak bilgisayarları bağladık. 1 metre ve 14 metre kablo var. 1 Metrelik eski kullanılan bilgisayara taktık 14 metreliği diğer odaya çektik oda benim bilgisayar. Yanlız şorun şuki arkadaşın bilgisayarında hiç bir sorun yok eskisi gibi internete bağlanabiliyoken benim bilgisayarda "Yerel Ağ Bağlantısı Bulunamadı" hatası veriyor. cmd > ipconfig yazdıgımda "Ortam Bağlantısı Kesildi" hatasını veriyor. Ayrıca Aygıt yöneticisinde Diğer aygıtlar > Ethernet denetleyicisi driverını bulamıyor. Sorun şu ki nerden ne driverı indiricemi bilmiyorum sorun omu onuda bilmiyorum. Çalışan bilgisayarda neden böle bi hata vermediğinide bilmiyorum. Yapabileceğim ne var diye sormak istedim ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

14 metre de o kadar çok kayıp olmaz ya. Biz iş yerinde switch ile bilgisayar arasında 100 metre kablo kullanıyoruz sorun olmuyor.

Pluton said:
Ayrıca Aygıt yöneticisinde Diğer aygıtlar > Ethernet denetleyicisi driverını bulamıyor.


Ethetnet denetleyicisi eğer Diğer aygıtlar altında görünüyorsa onu kullanamazsın. Ya Ethernet kartında ya da Driver da sorun vardır. Eğer Ethernet kartı anakartına entegre ise direk anakart'ın sürücü cdsinden kurabilirsin. Eğer Ethernet KArtı ayrı bağlı ise kartı söküp çipset üzerinden driver arayabilirsin. Senin sorunun Driver problemi şuanda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kabloyu denemek çok kolay 14 metrelik kabloyu arkadaşın pc sinde deneyeceksin nete girerse sorun kabloda değil senin pc'nde
ama büyük ihtimalle kablonun ucu cross flndır öyle bişi vardı
net için düz uç, lan bağlantısı için[pc yi pc ye bağlarken] cross uç mu ne

öyle bişi işte tam tersi de olabilir öyle bir muhabbet vardı
iki kablonun da ucunu bakarsan anlayabilirsin 8tane fln ince kablo olacak farklı renklerde renkleri fln takip edip görebilirsin ama direkt pc den denemek daha kolay
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...