Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elektriğe yüzde 15 zam göründü

oper

Öne çıkan mesajlar

Yanıbaşımızda patlamaya hazır ermenistan nükleeri var siz tutturmuşunnuz bize kurmayalım diye şaka gibisiniz. 1-10 seneye kadar iflas edecek durumda (bu yüzden AB sürekli para yardımı yapıyor adamlar duzeltin şunu her an avrupa dahil heryeri radyasyona boğacaksınız diye) olan ermenistan santrali patlayınca sanki bizi etkilemeyecekmi sanıyorsunuz? Sen istersen heryerini rüzgar santrtali yap çevren nükleer olduktan sonra sana ne faydası var ki?
Ayrıca 3 tarafı denizle çevrili olmanın nükleer enerji ile alakası nedir onu anlayamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
Yanıbaşımızda patlamaya hazır ermenistan nükleeri var siz tutturmuşunnuz bize kurmayalım diye şaka gibisiniz. 1-10 seneye kadar iflas edecek durumda (bu yüzden AB sürekli para yardımı yapıyor adamlar duzeltin şunu her an avrupa dahil heryeri radyasyona boğacaksınız diye) olan ermenistan santrali patlayınca sanki bizi etkilemeyecekmi sanıyorsunuz? Sen istersen heryerini rüzgar santrtali yap çevren nükleer olduktan sonra sana ne faydası var ki?
Ayrıca 3 tarafı denizle çevrili olmanın nükleer enerji ile alakası nedir onu anlayamadım.

len ABD nin her iki yanı tamamen okyonus ama kaç tane nüklerleri var . +1 Absolut
Sosyal ağlarda paylaş

enerjiye zammı iktidara bağlamayı ben çok basit bi yaklaşım olarak görüyorum.

Churchill "bir damla petrol bir damla kandan değerlidir" dediğinden beri enerjinin değeri artıyo, tüm savaşlar onun için çıkıyo hatta.

bence iktidarı eleştirmek isteyen, zamma ağlamak yerine enerji politikalarını eleştirmeli. baraj kurulsun diyebilirsin, nükleer'e evet diyebilirsin, irandan gaz alımını arttıralım diyebilirsin ya da tam tersini savuabilirsin.. bu konularda izlenen politikaya kızmayı anlarım.

ama olayı basite indirgeyip, "lan gene mi elektriğe zam? hükümet istifa" demek çok kahve tarzı kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Zlaneth said:
Hala nükleeri savunan insanlar var mı ya? Valla helal, milletin bırakmaya başladığı bir enerji üretimini desteklemek ne kadar mantıklı... 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkede Nükleer enerji isteyen kadar kafası çalışmayan adam yoktur dünyada. Nükleer atıklar kaç senede yok oluyor biliyor musunuz peki her şeyi geçtim? Normal fabrika atıklarından dereleri kuruyan bir memlekette, Nükleer atıklardan nasıl kurtulucaksınız nolur açıklayın bana. Nükleer santraldan elektrik üretip dışa bağımlılığımı bitircez bide he mi? Vay babam vay.

nükleere karşı olan birinin, çok somut enerji politikası önermesi gerekir. rüzgar gülü manyağı yapsak ülkeyi, dişimizin kovuğuna gitmeyeceğine göre o enerji ;

hem ucuz, hem dışa bağımlılığı ciddi oranda azaltan, hem ciddi oranda enerji ihtiyacını karşılayan başka bir enerji kaynağı tavsiye edebiliyorsan, biz de bilmek isteriz.
Sosyal ağlarda paylaş

Jose said:
enerjiye zammı iktidara bağlamayı ben çok basit bi yaklaşım olarak görüyorum. ... bence iktidarı eleştirmek isteyen, zamma ağlamak yerine enerji politikalarını eleştirmeli ... ama olayı basite indirgeyip, "lan gene mi elektriğe zam? hükümet istifa" demek çok kahve tarzı kalıyor.

Pardon bu kimin enerji politikası? 6 yıl kötü bir enerji politikasını iyiye çevirmek için gayet yeterli bir süre. Türkiye'nin enerji açığının büyüyeceği yıllardır bilinen bişey %34 zam geldiği gün anladığımız bişey değil ki.. Kusura bakma ama bunu geçmiş iktidarlara sıvamakta kolaya kaçmak olur.
Sosyal ağlarda paylaş

absolut said:
Enerji yok beyler, ya zam yapılacak ya da enerjisiz kalıcaz. Bu kadar Halbuki bi nükleerimiz olsa mis gibi kendin üret kendin harca, dışarıya bağımlı olmadığından daha az zam yaşa.

İyide bize kurulacak nükleer santral diğer milletlerin çoktan attığı bişey, yani bize kurulacak nükleer santrali onlar zararlı diye kullanmıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Dünyanın dengesinin içine ettik, heryerde buzullar kopuyoyor ama biz hala nükleerin peşindeyiz. Kyoto protokolünü en son kabul eden ülkelerden biri olarak dünyayı çok umursuyoruz. Şimdi bir de dışa bağımlılığımızı gidermesi için nükleer enerji projesi düşünüyoruz, İstanbul'a 3. köprü için ağaçları kesicez, su havzalarını batırıcaz, ama olsun ulaşım rahatlayacak. Dünya bitince ayda yaşamayı mı düşünüyorsunuz merak ediyorum? Henüz böyle bir proje yok gelecek 100 yılda da belki olacak belli değil. Nükleer atıkları dünyada kaybedebilmenin mümkünatı yok. 3 tarafı denizlerle çevrili ülkede nasıl enerji üretebileceğini bilmeyen adam Gökçeada'ya bir uğrasın, adanın elektriğini kaç tane rüzgar gülüyle ürettiklerini bi öğrensin nolur. Burda gelip ahkam keseceğinize, dışa bağımlı hale getirenleri yıllarca oylarınızla destekleyeceğinize, konuları okuyun öğrenin biraz.

Tabloda enerji kaynaklarının üretim süreçlerindeki çevresel etkileri var. Bakın bakalım hangisi güvenli.

Elektrik üretimi sırasında Küresel ısına ve Asit yağmurlarına neden olan CO2, SO2 ve NOx emisyonları da yukardaki tabloda.

Karadeniz, Akdeniz, Ege, Marmara koy buralara rüzgar güllerini, yap bakalım yatırımını, enerji ihtiyacınının kaçta kaçını karşılayacaksın. Adam çıkıyo yüzlerce zeplini çelik halatla bağlayıp bulutların üstündeki soğuk havayı şehre üfleticem diyo gülüyosunuz, sorada Nükleer Enerji istiyorsunuz.

S..ın ülkenin içine, bir de nükleer i ekleyin, atıklarının içinde de çocuklar oynasın falan. Sanki şu an kurulu fabrikaların atıklarına çok güzel çözümler buldunuz, Nükleeriniz eksik kaldı. Bursa'da tarlasınının hemen önünden akan derenin suyunu alıp tarlasını sulayamayan, temiz su için 8 kilometre kanal yolu döşemek zorunda kalan çiftçiden haberiniz yok tabi. 30 fabrika imzalamış sözleşmeyi 2 fabrika imzalamamış, dere suyu zehir içinde akıyor. Bu ülkede çiftçilik yapamayıp, giderlerin gelirleri karşılamaması yüzünden Pakistan'da toprak alan çiftçilerden de haberiniz yok. 20 sene sora Nükleerle tarlaları kurtarabiliriz falan da dersiniz ondan korkuyorum. Her şey düzgün bir derdimiz nükleer enerji ya bu memlekette, gelse her şey hallolacak, tüm enerji açığımız bitecek falan. Adamlar kurutlmaya çalışıyo biz eskilerini almaya çalışıyoruz.

Attached files
Sosyal ağlarda paylaş

Bilmiş bilmiş rüzgar enerjisini savunmaktansa gidip adam gibi araştırsan atıp tutmasan çok daha iyi olur. Rüzgar Türkiyede 2 sene önce kullanıma başlandı ve istesende istemesende bütün sahilleri ruzgar tirbünü ile donatamassın yani koydum üretsinle olmuyor bunlar. O bölgenin kapasitesine bağlı trafo gücü olarak ki bu zaten güvenilmez ve dalgalı enerji olan rüzgardan yararlanırken doğal olan bir krunma yöntemi. Ertesi yıl rüzgar bitti an dımdızlak kalırsın ortada. Rüzgaz elbette pırt diye bitmeyecek ama sonuçta ruzgar eserse enerjin var esmez ise enerjin yok yani %100 güveni,pğ sistemini ona bağımlı hale getirmek Türkiye için imkansız. Kaldıki rüzgar şu an en pahalı enerjilerden biri. Hidrolarda ise biriktirme yapılabildiğinden biraz daha güvenilirliği var ama sonuçta kuraklık onun en büyük riski ki dünya bildiğiniz gibi ısınıyor yağışlar azalıyor ve Türkiye bunu en hızlı yaşayan ülke nerdeyse. Yani 3 taraf deniz bütün sahilleri tirbün koymayan keriz demekle olmuyor. 7 senedir aktif olarak ruzgar ve hidrolar üzerinde çalışıyorum. Turkiyenin ilk özel ruzgar santrali akrabam tarafından bandırmada konuldu yani atıp tutarken bilmeden yazmıyorum.
Nükleer ilbette bende istemem risklerinden dolayı ama günümüzde Türkiyenin sorunu için en hızlı ve uzun vadede ucuz çözüm ne yazık ki nükleer enerji. Risk konusu tartışılır çünkü sen kullanmasanda çevrende kullanan bir sürü ülke var yani biz kullanmıyoruz nukleer diye Çernobil patlamasından etkilenmedik mi? Ve tabi eski teknoloji gibi değil artık nukleer santraller yani 50 yıllık rus santrali kurmayacak adamlar merak etmeyin. Atıklarda ise diger ülkeler ne yapıyor o yapılacak, gidip yollara serpilmeyecek atıklar.
Sosyal ağlarda paylaş

heheh doğrudur çünkü 0 olan ruzgardan üretim 50mi ne oldu ve doğal olarak sonsuz arttıkdık rüzgar enerji kullanımızızı :)
Luriel said:
rüzgar enerjiside civardan geçen rüzgarın enerjisini kesip etraftaki buharlaşmayı azaltıp gerisinde kalan alanın ekosistemini bozuyor ona bakarsan. ayrıca geçen sene dünyada rüzgar enerjisinden yararlanmakta en ilerleyen ülke türkiye oldu bildigim kadarıyla.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
Bilmiş bilmiş rüzgar enerjisini savunmaktansa gidip adam gibi araştırsan atıp tutmasan çok daha iyi olur. Rüzgar Türkiyede 2 sene önce kullanıma başlandı ve istesende istemesende bütün sahilleri ruzgar tirbünü ile donatamassın yani koydum üretsinle olmuyor bunlar. O bölgenin kapasitesine bağlı trafo gücü olarak ki bu zaten güvenilmez ve dalgalı enerji olan rüzgardan yararlanırken doğal olan bir krunma yöntemi. Ertesi yıl rüzgar bitti an dımdızlak kalırsın ortada. Rüzgaz elbette pırt diye bitmeyecek ama sonuçta ruzgar eserse enerjin var esmez ise enerjin yok yani %100 güveni,pğ sistemini ona bağımlı hale getirmek Türkiye için imkansız. Kaldıki rüzgar şu an en pahalı enerjilerden biri. Hidrolarda ise biriktirme yapılabildiğinden biraz daha güvenilirliği var ama sonuçta kuraklık onun en büyük riski ki dünya bildiğiniz gibi ısınıyor yağışlar azalıyor ve Türkiye bunu en hızlı yaşayan ülke nerdeyse. Yani 3 taraf deniz bütün sahilleri tirbün koymayan keriz demekle olmuyor. 7 senedir aktif olarak ruzgar ve hidrolar üzerinde çalışıyorum. Turkiyenin ilk özel ruzgar santrali akrabam tarafından bandırmada konuldu yani atıp tutarken bilmeden yazmıyorum.
Nükleer ilbette bende istemem risklerinden dolayı ama günümüzde Türkiyenin sorunu için en hızlı ve uzun vadede ucuz çözüm ne yazık ki nükleer enerji. Risk konusu tartışılır çünkü sen kullanmasanda çevrende kullanan bir sürü ülke var yani biz kullanmıyoruz nukleer diye Çernobil patlamasından etkilenmedik mi? Ve tabi eski teknoloji gibi değil artık nukleer santraller yani 50 yıllık rus santrali kurmayacak adamlar merak etmeyin. Atıklarda ise diger ülkeler ne yapıyor o yapılacak, gidip yollara serpilmeyecek atıklar.

biizm şirkette rüzgar enerjisi kuracaktı ama maliyeti ve sparişin 6 yıl sonrasına tedarik edilebilmesi den sonra işi kömür ksantreline döndürdü..çinliler 2 santleri 1 yılda şak diye kurdular..rüzgar enerjisi hem çok maliyetli hemde bir dünya sıra var beklemesi çok..
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:
Horizon nükleerden bahsetmişsinde başlığın asıl açılma nedeni olan elektrik zammı hakkında ne düşünüyorsun?

Akaryakıtta nasıl dışarı bağımlı isek , elektrikte de bağımlıyız. Yani ? ithal ettiğin bir ürün çok kullanılıyorsa zam çok doğaldır. Zam ile bizden çıkan paralar yurtdışına gidiyor.

Uzun yıllardır adam gibi enerji politikası yol haritası çizilmemesinin bedelini ödüyoruz. Özellikle MAVİ AKIM FTW. Hala kazığını yemekteyiz rusyadan.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de elektrik zamları ve dünyadaki en pahalı benzini kullandırtma, nükleer enerjiye geçişi hızlandıracak güzel formüller. Yaşasın nükleer atıklar ve radyasyonlu bir Türkiye. Başka ülkeler yaptı biz niye yapmayalım doğru, Çernobil'den etkilendik bizde olmamasına rağmen, biz neden Suriye'yi radyasyona boğmayalım neyimiz eksik. Durmak yok yola devam ile Açın Türkiye'nin önünü arasında hiç fark yok malesef. Ver gazı nükleer olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...