Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dimarzio gitar askıları

JD

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Direk metal değil ya, 70lerin progressive rock'ına da iyi gidiyor uygun setup ile. Tabii asıl gücü metal ama blues, jazz dışında uygun olmadığı pek birşey yok. Özellikle clean tonları Gibson'da bile bulamayacağın kadar net ve parlak, neredeyse electro-akustik, bak crunchy demiyorum, parlak.

Ben genel Laney LX, SansAmp ve Line6 kullanıyorum (genelde Line6, insanlar ruhsuz, kötü falan derler digitale ama katılmıyorum. sadece farklı ve bence (BENCE) tüpden daha çekici Line6). Jazz gerçekten mümkün değil ama bence gitarım metalden çok neo-progressive (Marillion'a bakın) için mükemmel. bu benim zevkim tabii. Metal çalmak isteseydim ben Dean Dİmebag alırdım. Eclipse daha esnek bir gitar, ton olarak daha progressive, çok yönlü.

Eklemek istiyorum, geçenlerde PocketPOD aldım, inanılmaz bir alet ya, ton olarak PODxt ile aynı tek vermediği POD x3'ün dual tonu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
kesinlikle amfi>gitar

Digital olsun(zoom vs line6), analog olsun(laney vs ibanez) amfi çok önemlidir.

Gitarın en azından gövdesi iyi olsun, gövde istediğin tarza uygun olsun(maun al işte), manyetik falan deişir. amfi önemli.

almdan önce akustik gitar gibi çalıp dene, dükkandaki milyarlık afiler gitardan alacağın ton hakkında kandırır seni sadece. O EX 50'leri perada manyak brit amfiler ile çalıyorlar beyeniyorsun elbet, bir de yine perada satılan bir 15 w laneye taksalar kimse almaz zaten.

ayrıca bu ikisi (eclipse, gibson) aşırı farklı gitarlar (tamam, fender eclipse kadar değil ama farklı). eğer ben black çalacam diyorsan gibson tavsiye edilmez, deanlere bakmanı şiddetle öneririm ama. eclipse dediğim gibi esp'nin en generic gitarı ama yine de les paul kadar generic değil, jazz/blues tarzı dışında herşeye uyabiliyor sadece. (hiç black gibi öküz metal denemedim ama, sevmem) progressivin her türü iiçn mükemmel - ki bu tür ister metal, ister space, ister senfonik, neo olsun.

İstersen (Ekimde ancak) pocketpod ile gelirim denersin tüm gitarlari ayni amfiyi kullanarak öyle alırsın. daha objektif olabilirsin. Eğer ankaradaysan ekimden önce yapabiliriz ankaradayım. Bu teklifim tüm patilere açıktır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
hayir ama nerde bulunup alınıp denenebileceği hakkında bir şeyler yazmıştım: c/p yapıyorum:

En kolayı gidip Selanik'den (Thessaloniki, Zozef Music) alman. olur, orada satan iyi bir mağaza var.

Ulusoy 50 YTL kadar bir fiyata götürüp getiriyor, İstanbul'a 7-8 saatlik yol, hem denemiş de olursun. tren çok daha ucuz diye biliyorum. dolmuş ile halan edirneden de ucuza gidebilirsin.

yunanistana günübirlik vize almak inanılmaz kolay, ticari dersen vize bile gerekmiyordu bir ara, şu an durum ne bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi yapmak istediğim black metal değil ya sevmem öyle şeyler heavy metal ve hard rock takılırım diye düşünüyorum amfi tabiki çok önemli bişey de hani benim gitar birazcık odunsu yani ritm gitar için bi gitar ben bunda solo atmaya kalktıım zaman atabiliyorum ama öyle çok tatmin edici bi klavyesi yok ton sorunu halledilirde biraz daha klavyeye yönelik bi değişim için başka bi gitar düşünmüştüm
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Abi, sendeki bu PRS merakı nereden geliyor? Hiç ısınamadım ben, nedense Ibanez'in bir üstü gibi düşündüm hep. Generic gitarlar üreten, bir specialitesi olmayan bir firma olarak. Ama böyle gördüm yani, bilmiyorum yoksa, ön yarg bu sadece. Aşmak isterim bunu yardımınla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...