mani Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Horizon said: Uzatılan eli geri çevirmek bizim insanımızda yoktur. El uzatıldı ise ve biz iyi niyetli isek o eli sıkarız. Kırbısta yıllarca tam aksi yapıldı dikleşme yapıldı durum belli. eheuheue eli uzatan senin eli tutup odaya çekip bitirmesin işi. sen her uzatılan ele atlıyorsan zaten diyecek birşey yok. ermenistan anayasasına göre adamlar türkiye sınırlarını kabul etmiyor ve türkiyedeki toprakları kendi toprakları olarak algılıyorlar. halen bunu anlayamadıysanız artık saftan çok hainsiniz demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Bundan 15 yıl önce.. 1993 yılında.. Demirel Hükümeti’nin Ermenistan politikası konusunda verilen gensoru sırasında Refah Partisi adına Abdullah Gül söz alıyor... Bakınız zabıtlara göre, neler söylüyor: “Hükümet, bu politikasıyla, geleceğimizi gerçekten ipotek altına almıştır ve öyle ipotek altına almıştır ki, Ermenistan Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanının cenaze merasimine katılma cesaretini göstermiştir. HALİL ORHAN ERGÜDER (İstanbul) Beynelmilel protokol o.. ABDULLAH GÜL (Devamla) ...Sizin nasıl bir uzlaşmacı olduğunuzu, Türkiye’nin menfaatleri söz konusu olduğunda, sizin şahin gibi davranmayacağınızı bildiği için, yüzünüzün ne kadar yumuşak olduğunu bildiği için cesaret bulmuş ve Türkiye’ye gelmiştir. Siz bana bir ülke gösterin ki, kardeşleriniz savaş halinde olacak, kardeşleriniz katledilecek ve onlar katledilirken, ‘Bunun müsebbibi Türkiye’dir’ diye demeçler verecek; o kardeşlerimiz katledilirken, ‘Avrupa’nın haritaları bellidir, yerine oturmuştur; fakat Ortadoğu’nun, Asya’nın haritaları nihai şeklini almamıştır’ diye açıklamalar yapacak; Kars’ın, Ermenistan toprağı olduğunu iddia edecek, bütün bunlardan sonra o adam Türkiye’ye gelecek ve siz de elini sıkacaksınız!..” Evet.. Sayın Gül 15 yıl önce Ermenistan’dan Cumhurbaşkanı’nın değil maç, cenaze için bile Türkiye’ye gelmesini eleştirmiş... Arada değişen bir şey olmadı... Şimdi onun elini sıkmaya Ermenistan’a gidiyor... melih aşık a teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Sınırlar da kapalı zaten. Ne yapalım ? Savaşmı açalım mani. Varsa bir önerin buyur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuzseven Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Seferi olur oruç tutmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 mani said: ermenistan anayasasına göre adamlar türkiye sınırlarını kabul etmiyor ve türkiyedeki toprakları kendi toprakları olarak algılıyorlar. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Web Sitesi'nden: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuzseven Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 edit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kitana Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 ya neden pati üyelere hiç olaya barışçıl yaklaşmayı denemiyor anlamadım. adamlar davet yollamış , bizimkide gidiyor işte taraflar arası barış için bir adım olarak. bunun neresi kötü anlamadım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zlaneth Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Ermenistan politikası ne olmalı? Bir kere Ermeni lobisine karşı Amerika'da Türk lobisini güçlendirmek lazım. Türkiye'nin yapması gereken sözde Ermeni soykırımını tüm ülkelerde paneller düzenleyerek yalan olduğunu aktarmak. Kabul etmiyoruz eve ama yalan olduğunu da kimseye anlatmıyoruz. Ermenistan'la karşılıklı ilişkilerin başlaması için Azerbaycan'ı kaybetmeden neler yapılabilir ona bakılmlaı. Çaaat diye kafkasya paktı kuruyorum diye saçma sapan hareketlerden kaçınılmalı. Almanya'nın yahudi soykırımı yaptıktan 50 yıl sonra nasıl AB'de kabul edilebilir bir dünya ülkesi olduğu araştırılmalı, İsrail neden Almanya ile uğraşmıyorda Filistinle uğraşıyor bunlar araştırılmalı. Seni katleden ülke Filistin değil bizzati Almanya. Ama birbirleriyle değil amaçlarıyla uğraşıyorlar. Fransa nasıl Rwanda'da katliam yaptı ve şu an nasıl AB dönem başkanı bunların hepsi araştırılmalı. Sonrasında kendi silahlarıyla bu oyun oynanmalı. Ermenistan'ı bizi her yerde suçlayan, ykırımı kabul ettirmeye çalışan ve sonrasında bizim topraklarımızdan yer isteyecek olan bir ülkeyi, damdan düşer gibi ziyaret etmek bana biraz bu vatana ve onun için ölenlere ihanetmiş gibi geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pikachu** Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 karpuzseven said: Seferi olur oruç tutmaz. kermit:S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Horizon said: Sınırlar da kapalı zaten. Ne yapalım ? Savaşmı açalım mani. Varsa bir önerin buyur. savaç açmakla , seni yıllardır soykırımcı olarak kabul eden bunun için elinden geleni arkasına koymayan, parlementosuna türk diplomatların öldürülmesine karışmış insanları sokan, senin sınırlarını tanımayıp topraklarında hak iddia eden bir ülkenin davetini kabul etmek arasında dağlar kadar fark var. eğer bir görüşme yapılacaksa bu iş ortak bir platformda yapılır ve sorunlar konuşulur. her iki tarafta gerekirse taviz verir. ama her platformda seni aşağlayan, bunun için türlü oyunlarla başına çorap ören bir ülkenin davetine gitmezsin. gitmemen gerekir. Önce halledilecekse sorunlar halledilir. dünyanın en aptal ve saf milleti olduğumuzda bunun kanıtı. Hertürlü aptallığı yapıp barış adına adımlar atıyoruz ama olan karşı tarafın sizinle uluslararası arenada dalga geçmesi oluyor. ne çabuk unuttunuz kıbrısda yapılan halk oylamasına. Aptallar gibi birlik beraberlik yaygarası kopartılmadı mı ? ne oldu rum kesimi birleşme istemedi. Bizde "yaşasın barış geliyor birleşeceğiz" diye mitingler düzenledik. Sonunda kendi kendimizi küçük düşürdük. Olan hep aynı. Kıbrıs hep aynı. Karşı taraf hep aynı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 bende ermenistan cumhurbaşkanını ve başbakanını Anıtkabir i ziyaret etmesi için davet ediyorum. Kabul ederlerse barışçıl olacaklar. yada biz el uzattık karşılık vermezlerse onların kültüründe bu yoktur diyeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zlaneth Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 İran cumhurbaşkanı gelmedi, bizimki onun ayağına gitti, hemde kendi ülkesinde, sen bide Ermenistanınkini Anıtkabir'e çağırıyorsun. Yapma allah aşkına ya :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Mani cumhurbaşkanı diğer ülkenin cumhurbaşkanını resmi olarak davet ediyor. Sen bu daveti geri çevirdikten sonra ortak platformda görüşmeye gelmesini nasıl bekleyeceksin ? En üst düzey daveti geri çeviriyorsun arkasından gel şurda konuşalım. Hiç te arayı ısıtan bir eylem olmazdı. Bu üst düzeydeki bir buluşmayı çok küçümsüyoruz gibime geldi. Bu bir adımdır. Bizim cumhurbaşkanı gidiyor arkasından da biz davet ederiz o gelir. Birilerinin adım atması lazım. Bu da güzel bir adım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 İnşallah çukura atar adımını da bir daha çıkamaz oradan. Ne adımmış be kardeşim, durmak yok yola devam da iki dakika dinlen be. Pazarda çalışan adam 2 saat mal satarsa 10dakika dinleniyor. Bizimkiler vatanı sabah 6dan akşam 12ye kadar satıyorlar yine durmuyorlar. Gerçi koca ülke, sat sat anca ömür yeter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 adım değildir. bunun devlet anlayışındaki tanımı karşılıksız taviz vermektir. Adam seni maç izlemek için davet ediyor allah aşkına bir oturup düşünün. onların kırmızı çizgileri varsa -ki var ve saygı duyuyorum- bizimde var ve bizde o çizgilerde kalmalıyız. bu çizgiler daraltılacak veya genişletilecekse bu işlerin karşılıklı yapılması lazım. israil in lideriyle filistin in lideri yıllardır amerikada birşeyleri konuşmak için masaya oturuyorlardı. Bunun bir anlamı vardı. her 2 tarafta bu iş konuşulacaksa tarafsız bölgede ( sözde tarafsız bölge tabiki herkez amerikanın ne mal olduğunu biliyor) konuşuyorlardı. barış için sorunlar için bir masaya oturulmadan maç izlemek için bu daveti kabul etmek tek taraflı ve oturulup konuşulmadan kırmızı çizgilerin hiçe sayılmasıdır. iran cumhurbaşkanı için bin bir takla atılıp minare çalınıp kılıfına uyduruldu. aynı esnaf zekası neden bu daveti geri çevirmek için birşey düşünmedi. Çok yazık olacak. Yaptığımız aptallıkla kalacağız herzaman ki gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zlaneth Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 pekaziz said: Pazarda çalışan adam 2 saat mal satarsa 10dakika dinleniyor. Bizimkiler vatanı sabah 6dan akşam 12ye kadar satıyorlar yine durmuyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 O davete gitmekle , ne ülke topraklarını vermiş oluruz ne soykırımı kabul etmiş oluruz , ne de herhangibirşeyden taviz vermiş oluruz. Sadece sorunların çözümü için adım atmış oluruz okadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Horizon said: O davete gitmekle , ne ülke topraklarını vermiş oluruz ne soykırımı kabul etmiş oluruz , ne de herhangibirşeyden taviz vermiş oluruz. Sadece sorunların çözümü için adım atmış oluruz okadar. ozaman soykırım anıtınıda ziyaret etsin. zira ziyaret ederse toprakları vermiş olmayız. soykırımıda kabul etmeyiz. nede olsa bildiğin ziyaret. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Bu polemik oldu işte. Ziyaret etmediğine göre seninki hayal gücü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 bir kere yapmakla birşey olmaz, birkere delmekle birşey olmaz, ziyaret etmekten birşey olmaz. bunlar uzar gider. bu zihniyet yüzünden sürünüyoruz. devlet yönetiyorsunuz. yaptığınızda, ettiğinizde, ağzınızdan çıkanda önemlidir. Birşeyi ifade eder. bırakın bu esnaf zihniyetini. toprak mı verdik diye işi dramatize etmeyin. Madem toprak vermedik hiç bir önemi yok bu olayın neden CNN, reuters, bbc gibi dünyanın haber kaynaklarında ana haberlere konu oluyor ? Birileri için önemli. her iki taraf içinde önemli. Bizim için onurumuzun zedelenmesi, gururumuzun ayaklar altına alınması. satılmışlar için dize getirme. Ermenistan ve diyasporası için güç göstergesi. artık ne anlarsan anla bu ziyaretten. Çekilecek fotoğraflarıda duvarına asarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Aşırılıkla bu yaklaşımla hiçbirşey olmaz. Sen fazlaca abartıyorsun. Onurumuz ayaklar altına alınacak ? Hadi canım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 protokolde orly katliamının sorumlusuyla yan yana otururken mutluluklar dilerim cumhurbaşkanına. sağ sol tartışması, türban laik tartışması falanı geçtim, sırf bu olaydan dolayı tiksindim. bi sefer de tavır koyun. anca bize geçirin siz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Horizon git başka topikte konuş artık, diyecek lafın kalmadı umut etmekten başka. İnsanları sinir etmekten mi hoşlanıyorsun yoksa bu kadar mı körsün olaylara? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 sonunda birisi gelecek topluca yatıracak bizi. ozaman horican çıkacak rektal muayene yapıyorlar diyecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Eternalus said: protokolde orly katliamının sorumlusuyla yan yana otururken mutluluklar dilerim cumhurbaşkanına. sağ sol tartışması, türban laik tartışması falanı geçtim, sırf bu olaydan dolayı tiksindim. bi sefer de tavır koyun. anca bize geçirin siz. Evet o haberi bende okudum , eğer protokole o adam da gelirse işte ozaman skandal olur ve iptal etmesi gerekir cumhurbaşkanının. Ama protokole gelmeyecekse sorun yok. Bence büyük ihtimal ermenistan protokolde değişiklik yapacaktır. Okadar da dana değillerdir heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar