Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

5-10 milyar paranız olsa ?

micha

Öne çıkan mesajlar

Zlaneth sana şöyle söyliyeyim.
Evde 1 kişinin geliri var oda annemin ki onunda emekli maaşı var sadece.
Şükrediyoruz zor bir durumumuz yok evde herkesin kişisel bilgisayarıda var ki gelecek için herkesin kendine ait evi bile var.
Tabi bunların çoğu önceden ayarlanmış şeylerdi.
Anlatmak istediğim şu, bütün evlerin vergileri(yıllık), ev telefon faturası cep telefon faturaları, elektrik faturası, su faturası, adsl faturası ve gıda tamamen annemin maaşından kesiliyor.
Ve bunun yanında alınan bir ton beyaz eşya/giyim taksitleride var ki ev tamamen lüks eşyalarla dolu öyle pazar malıda değil. Her odada neredeyse klima var gelen elektrik faturası yazları 60-70 ytlden az gelmiyor.
Düşün yaklaşık 600ytl aylık geliri olan bir aile bunları nasıl elde ediyor?
Tabi bunların çoğu babam vefat etmeden önce vardı fakat bunca şeylere rağmen 1 maaş bu kadar kişiyi doyurup geçindirebiliyor.
Günde 100 ytl nedir ya? Biz 3 kişiyiz ayda 600 ytl yetiyor rahatlıkla.
Yok geçinemezsin diyorsanda gelip sana burda hesabınıda çıkarırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Masteis said:
Zlaneth sana şöyle söyliyeyim.
Evde 1 kişinin geliri var oda annemin ki onunda emekli maaşı var sadece.
Şükrediyoruz zor bir durumumuz yok evde herkesin kişisel bilgisayarıda var ki gelecek için herkesin kendine ait evi bile var.
Tabi bunların çoğu önceden ayarlanmış şeylerdi.
Anlatmak istediğim şu, bütün evlerin vergileri(yıllık), ev telefon faturası cep telefon faturaları, elektrik faturası, su faturası, adsl faturası ve gıda tamamen annemin maaşından kesiliyor.
Ve bunun yanında alınan bir ton beyaz eşya/giyim taksitleride var ki ev tamamen lüks eşyalarla dolu öyle pazar malıda değil. Her odada neredeyse klima var gelen elektrik faturası yazları 60-70 ytlden az gelmiyor.
Düşün yaklaşık 600ytl aylık geliri olan bir aile bunları nasıl elde ediyor?
Tabi bunların çoğu babam vefat etmeden önce vardı fakat bunca şeylere rağmen 1 maaş bu kadar kişiyi doyurup geçindirebiliyor.
Günde 100 ytl nedir ya? Biz 3 kişiyiz ayda 600 ytl yetiyor rahatlıkla.
Yok geçinemezsin diyorsanda gelip sana burda hesabınıda çıkarırım.

eh madem oyle:

Bende annemle yaşıyorum sadece, 3 aylık alıyor, ben 8 aydır maaş alamadım, öylesine takıldığım iş çıkartmaya çalıştığım bir yer var, gidiş gelişler falan 1 günde toplam yemek haric 6 ytl harcıyorum, evim anadoluda, iş avrupada. Kasarsan evet olur, oluyor, ben işi olan, işine arabayla gidebilecek kapasitesi olan bir adam için hesaplamalar yaptım. Normal maaşı olan, gün içinde canı iskender çekse çat yiyebilecek birini söyledim. Benim canım şu an iskender çekse ben yiyemem, o yüzden çektirmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Normal maaşı olan, gün içinde canı iskender çekse çat yiyebilecek birini söyledim.

Allah hepimize normal maaş nasip etsin :)
Günlük 100 lira harcama, 3000 lira sadece.
Üstüne bunun elektrik su doğalgaz cart curt market bilmemne ekle bi 500 daha
e biraz da lüks harcama yaparsın tabii.
4-5 bin lira, iyi para harbi.
Sosyal ağlarda paylaş

@roket: ahuah.. allah hepimize normal işler, normal maaşlar nasip eylesin.. ehehhe şuradaki ayar da gözümden kaçmadı
roket adam said:
said:
255 YTL açlık sınırı olan bir ülkedeyiz be.

Arkadaş açlık sınırı kavramını farklı yorumlamış. Günlük değil bu aylık açlık sınırı. 4 kişilik bir ailenin aç kalmaması için toplamda en az bu kdar parası olması lazım aylık.

buna da çok güldüm! ^_^

yaw mischa bence sen bi ay anormal yaşa, paranı harcama da sermayeni büyüt biraz. sonra mısır işine girersin.. 1ay kassan kendini -çok zor olacak bu anormal şartlar, biliyorum- ayı tek başına 600ytl harcayarak bitirebilirsin ve kalan 2400'ü de sermayende koyarsın. bir ay sonra 7,4-12,4 milyar paranız olsa dersin

bu arada bu para ytl değil, eski usul milyar tl di mi? ehuahuah
Sosyal ağlarda paylaş

Birde arkadaşlar 12.000YTL para veriyormuşsun.Metro girişlerinde böyle insanların uğrak olduğu yerde ciklet makinaları varmış veya şeker onları satın alıyormuşsun ( Güyaa) ayda 3.000 YTL geliri oluyormuş. Adamların sağda solda heryerde banner reklamı var bu aralar.
Dikkatinizi çektimi danışayım dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

yaw acaip confidence trick yapasım var yahu..

ben o parayı kısa sürede altıya katlayabilirim.. borsada bir tanıdığım var, bize hisselerle ilgili alım satım bilgilerini geçiyor.. legal bir şey değil ama illegal de değil.. anlatmaya devam eder, arada bi yerde konuya shill de dahil olur
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...