Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Plaka kayıp

spompas

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Karşı tarafı davranışlarından ve/veya sözlerinden dolayı irdelerken kullandığım kelimelerin dizilişlerine dikkatli olalım lütfen. Sınıflandırma yapma hakkını kimse kendinde bulmasın.

said:
Trafik belgesi ve tescil plakası alma zorunluluğu
MADDE 21- Tescil edilen araçlar, “Trafik Belgesi” ve “Tescil Plakası” almadan karayoluna çıkarılamaz.

said:
Belge ve plakaların araçlar üzerinde bulundurulması zorunluluğu
MADDE 23- Araçlar, tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakaları araç üzerinde ve uygun durumda bulundurulmadan trafiğe çıkarılamaz.

Kaynak said:
KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU

Kanun Numarası : 2918
Kabul Tarihi : l3.l0.l983
Yayım Tarihi ve Sayısı : l8.l0.l983-l8l95

Değişiklik Tarihleri
(3058/16.10.1984-19.10.1984/18550), (KHK 245/18.01.1985-14.03.1985-18694),
(3176/28.03.1985-04.04.1985/18715), (3315/04.11.1986-15.11.1986/19282), (3321/18.11.1986-22.11.1986/19289), (KHK 330/25.06.1988-05.08.1988/19890), (3493/03.11.1988-11.11.1988/19986), (3538/19.04.1989-28.04.1989/20152), (3672/31.10.1990-03.11.1990/20684), (3759/27.08.1991-07.09.1991/20984), (4199/17.10.1996-27.10.1996/22800), (4262/21.05.1997-25.05.1997/22999), (4535/23.02.2000-27.02.2000/23977), (4550/08.03.2000-12.03.2000/23991)

Yeri ve konumu ile ilgili bilgi bulabilen varsa bildirsin ama ben bulamadım.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

rainfall said:
ha kuralın dogru olup olmadıgını tartısalım dersenız
bence plaka arabanın kımlıgıdır
ben arkamdan gelen arabanın kımlıgını gormek ısterımm

Aynadan ters görürsün zaten istesende bi bakışta okuyamazsın :)

Ya biyerde öne plaka takmak bencede saçma bunu yazacaktım fakat aklıma şöyle bi hikaye geldi. Bir araç bir yayaya çarpar. Tabi kimse geri geri ebediyen kaçamaz ama takar geri vitese biraz geri gider, kıçını sağdaki bi sokağa verir sonra direksiyonu toplayıp tam karşısındaki sokağa doğru 1. vitesle devam eder. bu durumda adamın arabasının önünün baktığı biyerlerdeyseniz plakasını almanıza imkan yok.
Sosyal ağlarda paylaş

oehhh yani :) sonra bir den surucunun terminatordeki civa adam oldugu ortaya cikar :)

Vodan said:
rainfall said:

Ya biyerde öne plaka takmak bencede saçma bunu yazacaktım fakat aklıma şöyle bi hikaye geldi. Bir araç bir yayaya çarpar. Tabi kimse geri geri ebediyen kaçamaz ama takar geri vitese biraz geri gider, kıçını sağdaki bi sokağa verir sonra direksiyonu toplayıp tam karşısındaki sokağa doğru 1. vitesle devam eder. bu durumda adamın arabasının önünün baktığı biyerlerdeyseniz plakasını almanıza imkan yok.
Sosyal ağlarda paylaş

:) Dün düşünmüştüm de aklıma sadece bu senaryo geldi heralde başka bir hikayede yoktur ön plakanın gerekliliği hususunda :P

ps: nan debriyaj frene kadar yazmadık hatamı ettik maskaralık yapıyosunuz :) aksiyon filmi tadında okumayın arkadaşım şunu kıçı sağa verdi debriyajla frene bastı sonra direksiyonu toplarken 1. vitese geçip kavrama yapıp bikaç araba boyu gittikten sonra 2 ye attı tamam tamam.
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:
rainfall said:

soledıgım gıbı ısteyen plaka takar takmaz, kırmızı ısıkda gecer gecmez keyıf meselesı
ayrıca arkamdan gelen aracın arkadasım olup olmadıgını plakan anlıyorum bunun tartısmasını yapmıycam(arkaadaslarımın plakaları genelde ısımlerının bas harflerı h ,m,k etc zaten ya sellektor yapıyolar yada hızlı bı sekılde yanımdan gecıyolar )
farkındamısın bılmıyorum hakaret edıyosun anlayamzsın fılan demısın ben sana yalanmı soluyorum anlıyrumkı yazmısım
ps:bazı arabalara goruntu olarak on plaka yakısmıyo
Sosyal ağlarda paylaş

Canlar,
Kanun ne diyorsa ona uyalım. Kırmızı ışıkta geçip geçmemek de keyif meselesi değildir, zira kırmızı ışıkta geçip kamyon altında kalan vatandaşların cesetlerini gecenin bir vakti spatula ile kazımak zorunda kalan belediye çalışanlarını düşünelim, kendimize gelelim evet...
Sosyal ağlarda paylaş

Ramocan said:
Canlar,
Kanun ne diyorsa ona uyalım. Kırmızı ışıkta geçip geçmemek de keyif meselesi değildir, zira kırmızı ışıkta geçip kamyon altında kalan vatandaşların cesetlerini gecenin bir vakti spatula ile kazımak zorunda kalan belediye çalışanlarını düşünelim, kendimize gelelim evet...
haklısın
Sosyal ağlarda paylaş

rainfall said:
Vodan said:
rainfall said:

soledıgım gıbı ısteyen plaka takar takmaz, kırmızı ısıkda gecer gecmez keyıf meselesı
ayrıca arkamdan gelen aracın arkadasım olup olmadıgını plakan anlıyorum bunun tartısmasını yapmıycam(arkaadaslarımın plakaları genelde ısımlerının bas harflerı h ,m,k etc zaten ya sellektor yapıyolar yada hızlı bı sekılde yanımdan gecıyolar )
farkındamısın bılmıyorum hakaret edıyosun anlayamzsın fılan demısın ben sana yalanmı soluyorum anlıyrumkı yazmısım

Arkadaşım orada anlayamazsın mı yazıyo? Hem quote edip hem demediğim bişeyi dediğim iddia ediyosun pes yani.. Sana ne hakaret edicem sen kimsin belki süpermansin ben ne bileyim anlarsın anlamazsın.

@Para, biri sabrımı mı sınıyo?
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:
rainfall said:
Vodan said:
rainfall said:

Arkadaşım orada anlayamazsın mı yazıyo? Hem quote edip hem demediğim bişeyi dediğim iddia ediyosun pes yani.. Sana ne hakaret edicem sen kimsin belki süpermansin ben ne bileyim anlarsın anlamazsın.

@Para, biri sabrımı mı sınıyo?
duzeltıyım o zaman goruyorumkı yazmısım oldumu
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:
belli olmuyor pek
ole ama
sadece gorduklerım olaylara bakıs acımı degıstırdı
kucuk anktodlar verıyımm
babası akp kurucu uyesı cocugun arabasının on plakası ıstanbul 34 arka plakası 06 ankara bunu ne polıs cevırıyo nede jandarma
babası yargıtay uyesı stıcker kendı kullandıgı otoda var aynı sekılde cevırmeye bıle gırmıyoo
spor arabaları olanlar ferrari on plaka takmazlar
dogal olarak kızıyosun
bıde vodan bıraz fevrı davrandım sanırım kusura bakma
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...