Apis Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde tanıtım projeleri kapsamında Muş'a yaşları 18 ile 20 arasında değişen bir grup genç geldi… Ve bu resim ortaya çıktı. Aslında aşağıdaki resimde baya bir resm daha var. Hürriyet gazetesi demişki "Bu fotoğrafı siz yorumlayın" , bende oturdum okudum 100 küsür yorumu. Şimdi asıl kouşmak istediğim de bu yorumlar. Çoğu yorum Anadolu halkının saflığını ahlaklığını namusunu - Avrupalıların sapıklığını, ahlaksızlığını ve kötü niyetliliğini, bu giyim tarzının fln kültürümüz olduğunu, Avrupalıların oraya öyle kıyafetlerle gelmesinin ahlaksızlık olduğunu, yabancıların öyle yerlere götürmemesi, Bodruma fln götürülmesi gerektiği, beğenmeyen varsa halimizi kimsenin zorla tutmadığı vs. hakkında. Hatta Almanyanın da köyleri böyle diyen tip bile var. O kadar az kişi ordaki resimlerde ayağında ayakkabısı olmayacak kadar fakir olması, asfaltı geçtim düz toprak yolu bile olmamasını görmüş ki. O köydeki kızların Avrupaya gidip böyle gezmeyi bırak, Muştan dışarı çıkıp çıkmadığını sormuş ki. Benim sormak istediğim niye o köy 1924ten beri bir adım ileri gitmemiş değil. Nedenlerini biliyoruz (Dincilik, kapatılan köy enstitüleri, eğitimsizlik, devletin tek kuruş yatırım yapmaması vs vs diye sayfalarca gider bu). Benim sormak istediğim hakikaten niye bu kadar öküz bir milletiz? Nasıl ve ne zaman bu kadar kör olduk? İnternet kullanan, şehirde yaşayan ve muhtemelen üniversite mezunu olmuş bu insanlar hala şu fotoğraftaki 3. Dünya ülkesi halimizi görmezde direkt ağzından salyalar akarak saldırır körlemesine? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Yazına katılmakla beraber genelleme yaparak millete öküz demeni kınıyorum. Bu tarz söylemler orda yorum yapanlara yaklaştırır seni. Orda yorum yapanlar kıstas değil. Haber sayfalarının yorum kısımlarına kafayı takmış kimseler var ve aynı tipler yorum yazıyorlar. Birçok farklı insan yapmıyor o yorumları. Birçoğu da boş yorumlar oluyor zaten. Sonuçta bu insanlar köye gitmişler , ağırlanmışlar , misafir edilmişler. Taş atıp kovalanmamışlar veya yuhalanmamışlar. Bizim köylüler yabancıların kıyafetine bakmaz mı ? evet bakarlar ama onların memleketlerinde öyle giyindiklerini kabul edip , oldukları gibi kabul ederler. Öyle giyindikleri için onlara ahlaksız gözüyle bakmazlar. Davranışlarına bakarlar. Yani öküz diyebilceğin kişiler saçma sapan yorum yapanlar. Biz millet olarak öküz filan değiliz. Aramızdaki öküzler öyle gösteriyor sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 3. dünya ülkesi hali görülmez çünkü hep daha önemli şeyler vardır. Ya şeriat gelir ya darbe olur yada kriz.. Bu daha çok kurtuluş savaşında çarık var ya da yok aldırış etmemek gibi bir durum. Çıplak ayak ile karda gezmiş osmanlı askerlerine biz size postal veremiyoruz derseniz anlam veremezler, anlamazlar da zaten "postal nedir ??" Ülkenin kendini toparlamasına fırsat kalmıyor ki oralara yol yapılsın. Yüzyıllardır orası yolsuz, belki eğitimsiz susuz elektriksiz. O kadar alışmışlar ki bunlara şehirde bir yolu yüz kere kazıp tekrar yapan devlete biz de yol istiyoruz diye direnmiyorlar yada direnemiyorlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 köydeki kadınların tarlaya böyle yeşil elbise ile gitmeleri ne komik olur deme ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Apis said: Benim sormak istediğim hakikaten niye bu kadar öküz bir milletiz? Nasıl ve ne zaman bu kadar kör olduk? İnternet kullanan, şehirde yaşayan ve muhtemelen üniversite mezunu olmuş bu insanlar hala şu fotoğraftaki 3. Dünya ülkesi halimizi görmezde direkt ağzından salyalar akarak saldırır körlemesine? Aziz Nesin misali olmuş.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Horizon said: Yazına katılmakla beraber genelleme yaparak millete öküz demeni kınıyorum. Bu tarz söylemler orda yorum yapanlara yaklaştırır seni. Kına. Ama evet, şu dünya üzerindeki 25 yılımın kaç yılını hatırlıyorsam artık, politikacısından trafikteki şöförüne, kız arkadaşıma laf atandan bir kızla dolaşıyorum diye bana sataşanına, sokaktaki tinercisinden hırsızına, hergün memleket daha beter hale gelir, dahada geri giderken ses çıkarmayan koca bir topluma, milyon tane olayın herbirine "münferit" diyip sanki tek o olmuş senelerdir gibi o olaya laf edenleri kınayanlara baktıkça... Evet öküz milletiz bence. Bir süredir Avustralyadayım, ki gördüm şu tek dişi kalmış canavarı, gördüm gelişmiş-gelişmemiş ülke arasındaki farkı, anladım ki sorun burası gibi olmamamız değil, buradaki insanlar gibi yaşamak için medenileşme uğraşımızı bir yana bırakıp, hiçbirşeye ses çıkarmayıp kabullenen bir toplum olduğumuz için, teslim olduğumuz için... Evet öküz milletiz bence. Bu insanlar azınlık filan değil, olaylar münferit falan değil çoğunluğumuz öküz bence. Ek; Bence Aziz Nesinde o meşhur sözünde de haklıydı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Sen burda komple herkeze öküz diyorsun , ozaman sen nesin merak ediyorum ? Artı , sen insanlara öküz dediğinde senin dediklerini daha çok ciddiye alacaklarınımı sanıyorsun ? İnsana hayvan gibi davranıldığında eğitebileceğinimi sanıyorsun ? Hayır. Sen ona öküz dersen o da sana Dana der. Öyle kapışıp gidersiniz. İnsanla siz ÖKÜZSÜNÜZ! diye ses çıkarıp bağırdığında düzelecekse buyur. Dışarıda değişmemişsin tam tersine şok olmuşsun ve o şokla hakaret etmekdesin. Burda insanlara toplu hakaret etmenden belli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 80 lerden sonra böyle olan millet politikalarını şefkat dostluk ve eşitlik üzerine değil, korku baskı ve sansür üstüne kurmuştur. İşte bu yüzden polis, asker, jandarma gücünü katlamış, siyasetçiler hırsızın daniskası olmuş TBMM ye girmenin ilk şartı şerefsizlik olmuş. Birincil sorunlarımıza bakmadığımız için de -yani piramitin altını yapmadan üstüne geçtiğimiz için- piramit üstümüze göçmeye başlamış. Misal almanca kursunda çok sevdiğim bir başörtülü arkadaşım var. Geçen sohbet ediyoruz dedi ki "geçen bir taksci gördüm sigara içiyordu takside bu dumansız hava sahasına saygısızlık! vs." dedi ben de düşüncelerine katılmakla beraber sence ülkenin öncelikli sorunun bu mu olduğunu söyledim. O da dedi ki "Öncelikli sorunu bu değil diye bunu savunmayalım mı yani?" fakat o öncelikli sorunlardan biri olan eğitimin es geçilmesinin piramiti çökettiğini fark edememişti. O taksicinin taksisinde sigarayı içmesi piramitin çökmesi demekti. Bu yorumlarda öyle işte, memleketçe pirince giderken evdeki bulgurdan olmaktayız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Horizon said: İnsana hayvan gibi davranıldığında eğitebileceğinimi sanıyorsun ? Hayır. Hayvan gibi davranmayı kesinlikle savunmuyorum ama TRT de geçen David Copperfield romanının filmini izlemiştim o medeniyetin beşiği avrupa 6-7 yaşındaki çocukları aynı hayvan eğitir gibi eğitiyordu.Çok canım sıkılmıştı cidden izlerken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Apis orda toplumumuzun neden böyle olduğunu soruyor Horizon bi öküz lafına takılmış gidiyor.... böyleyiz işte olmadık saçma salak bişeye takılıp kalıyoruz sonrada kaçan giden anların arkasından "aaa tüh bak...." diyerekten bakıyoruz. hey vatanını milletini sevdiğiminin ülkesi be... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuzseven Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Okuduğun yorumlarda doğruluk payı vardır. Yeni neslin söz konusu değerlerin kıymetini bilmiyor olmasından dolayı duyulan endişe yorumları yüzeyselleştirmiş olabilir. Yani bence böyle. İnsanların karşısında durduğu şey özellikle son dönemde taviz üzerine taviz verilen avrupa birliği belasından sonra daha da artan "körü körüne batılılaşma hevası"dır. Yerinde de bir duruştur. Malesef büyük bir kesim modernliğin, çağdaşlığın hep kaymağını yalar. Esas kısmını çöpe atar. O resim üzerinde tartışılabilecek onlarca şey var. Hepsi ayrı sıkıntı ayrı düğüm. Bunu laf olsun diye değil gerçekten inandığım için söylüyorum : hiçbirinin de düzelebileceğine inanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Horizon isimli kullanıcının mesajlarını okumadan yorum yapın bence, konu dışında boş mesajlar atmakla yorulmuyan bir bünyeye sahip çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 GEd said: Horizon isimli kullanıcının mesajlarını okumadan yorum yapın bence, konu dışında boş mesajlar atmakla yorulmuyan bir bünyeye sahip çünkü. Senin görevin de bana laf atmak mı ? Konu ile alakalı bir yorum yapsaydın bari. Böyle garezlenmeleri gülerek seyrediyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Horizon said: Sen burda komple herkeze öküz diyorsun , ozaman sen nesin merak ediyorum ? Artı , sen insanlara öküz dediğinde senin dediklerini daha çok ciddiye alacaklarınımı sanıyorsun ? İnsana hayvan gibi davranıldığında eğitebileceğinimi sanıyorsun ? Hayır. Sen ona öküz dersen o da sana Dana der. Öyle kapışıp gidersiniz. İnsanla siz ÖKÜZSÜNÜZ! diye ses çıkarıp bağırdığında düzelecekse buyur. Dışarıda değişmemişsin tam tersine şok olmuşsun ve o şokla hakaret etmekdesin. Burda insanlara toplu hakaret etmenden belli. İlk olarak konumuz öküz lafı değil tek kelimeyi cımbızla alıp tüm seyri değiştirme (Birçok insanın yapmayı çok sevdiği birşeydir ya Türkiyede. Bu da demogoji oluyor sanırsam. Üzgünüm acı ama gerçek insanlarımızın genel olarak kalitesini ve duyarlılık seviyesini hepimiz biliyoruz. Örneğin şu italyan sanatçıdan 2 gün haber alınamadığındada başına ne geldiğini hepimiz biliyorduk, onun gibi birşey hepimiz biliyoruz ama bazen değil dışarıya kendimize bilr söylemiyoruz. Ülkenin durumuda malum. Ha bu eğitimsizlikten ileri gelir, binlerce kul olarak yaşamış bir toplumda bilinçli vatandaş yetişmesi 80 yıldan fazla zaman alır yada X bir sebepten fark etmez. Genel duyarlılık ve insan kalitemize ben öküz millet diyeyim sen duyarsız ve eğitimsiz de. Ama şu kadar yazıdan, resimden olaydan gidip bir lafa takılıp demogoji yapma. Ha ben neyim? O kısmı özelden atayım ben sana başlıktan kişisel tartışmaya sapıp konuyu dağıtmayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Horizon said: GEd said: Horizon isimli kullanıcının mesajlarını okumadan yorum yapın bence, konu dışında boş mesajlar atmakla yorulmuyan bir bünyeye sahip çünkü. Senin görevin de bana laf atmak mı ? Konu ile alakalı bir yorum yapsaydın bari. Böyle garezlenmeleri gülerek seyrediyorum :) gülerek oku bence. televizyon değil bu seyredesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Apis okadar yazıdan tek kelime alıp demagoji yapmıyorum. Daha ilk mesajımda yazına katıldığımı yazdığımı görüyorsun heralde. Ama bununla beraber komple insanlara öküz demen senin haddine değil. Söyleyebilirsin burda kimse senin ağzını tutmuyor. Ama bu şekilde tepki alırsın ve almayıda hak ediyorsun. Lafın üzerine bir de orda özellikle ikinci mesajında bold yaparak hala kaç defa üst üste evet öküzüz diye tekrar tekrar yazıyorsun. Her milletin içinde öküz var o tabir ile , tüm milletlere öküz diyelim ozaman. Oldumu bittimi ? Bunu diyerek sen çok doğru birşeymi yapmış oluyorsun ? Yoksa kendi yazdığın yazıyımı baltalamış oluyorsun ? Bunu sen kendin düşün bence. Bir adama laf anlatırken , ulan sen öküzsün dersen. O adam hiçbir dediğini almaz o lafa takılır karşılığını verir. Genel eleştiri yaptığın durumun içinde bu senin yaptığın da aynı yola çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Apis said: Ha ben neyim? O kısmı özelden atayım ben sana başlıktan kişisel tartışmaya sapıp konuyu dağıtmayalım. Daha ne diyeyim git saydır istersen özelden de başlığı bulandırma artık. Forumdaki her türlü başlığın başı sonu farklı millet birbirine laf sokacak diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 GEd said: Horizon isimli kullanıcının mesajlarını okumadan yorum yapın bence, konu dışında boş mesajlar atmakla yorulmuyan bir bünyeye sahip çünkü. Gercekten cok cahil bir insansin sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Giovanni said: GEd said: Horizon isimli kullanıcının mesajlarını okumadan yorum yapın bence, konu dışında boş mesajlar atmakla yorulmuyan bir bünyeye sahip çünkü. Gercekten cok cahil bir insansin sen. ya gecın bunları , yıllardır burda yazdıklarınızı goruyoruz. kimin ne oldugu ortada. sen ınsan ol önce belki sonra cahil olma mertebesine ulasabilesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 "Okumadan yorum yap" diyorsun gercekten baskaca bir aciklamaya, bir sey dememe gerek yok. En fazla cehalet iste bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Konu: Bir resim, iki medeniyet, bir tezat ve kör bir memleket. {248} bence apis ztn sen görüyorsun ülkenin halini bu postta ne diye kasıyorsun al işte :) postlara bak hehe bi sakinleşin de kendi kedinize bakın ayna da yahu ne bu sinir bu şiddet bu celal? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Giovanni said: "Okumadan yorum yap" diyorsun gercekten baskaca bir aciklamaya, bir sey dememe gerek yok. En fazla cehalet iste bu. Adam onu ciddi olarak demiyor herhalde muziplik kategorisinde Horizon a laf atıyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 öküz çok evet. en medeni diyebileceğim yerlerde bile öküz oranı çok fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DamienThorne Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Peki neden öküzüz ? Avrupanın x şehrinde doğan biriyle, türkiyenin x şehrinde doğan kişi arasında nasıl farklar var ? Mesela avrupa ve amerikanın kırsal kesimlerinde doğanlarla , bizimkiler arasında nasıl bir yetiştirilme farkı var ? Sosyal çevrenin her iki insana etkisi nasıl şekillendiriyor yaşam tarzını ? Ekonomik ve kültürel yapılar arasındaki hangi farklılıklar insanlar arasında da bu farkları doğuruyor mesela ? Insan psikolojisi de önemli..Doğuya gittikçe neden daha sağlıksız bir hal alıyor dünyada ? Yani bu soruları cevaplayınca daha anlaşılır oluyor farklılıklar vs.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Aaa oldumu sen simdi milletimize okuz diyerek hakaret ettin :) %80 i aptaldir diyceksinki tepki alma.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar