Korax Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Efenim bu canı gönülden sevdiğim external hard diskim,formattan sonra görünmez oldu.Bunu esatadan bağlıyorum ben.Fişi mişi takılı,yalnız bilgisayarı açtığımda açınca,bilgisayar açıldığında görüyor harddiski bi problem yok.Yalnız bilgisayar açıkken kapatınca(ikonu kayboluyo dogal olarak),sonra tekrar açınca bilgisayar görmüyo benim harddiski.bazen görüyo(çok nadir,donanım ekleden falan denedim bikere öyle kendi kendine gördü falan),yani işin aslı,genelde görmüyo sonradan harddiski takıp calıstırınca. Disk yönetiminden refresh yapıyorum banamısın demiyo alçak.Driver'ıda yüklü onuda aklıma gelmisken söyleyim.İlla bilgisayara restart atmam lazımki görsün yani,buda beni deli ediyo nedendir acep?Bi çözümü varmıdır.
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Keşke bir de başka bir bilgisayara takıp denesen çözüm bulmada daha iyi adımlar belirleyebiliriz.
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Arkadaşa verdimdi,onda usb'den bi problem olmamış sanırım.Yalnız bende usb'den takıncada görmüyo galiba,yine bi deneyim bidaha ama,sanmıyom.Diski bi şekilde biçimlendir demeyin uçarım,400 gb dolu zaten. Netekim usb'den takınca gördü aleti şuanda.Fakat çoook yavaş esata'ya göre takdir edersinizki.Bunun bios'tan miostan bişeyi bozuk olmasın? Hani yaşayan gören duyan bilen vardır diye yazıyorum.
PrudenT Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 kablon ya da e-sata portun bozuktur?
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Yav okadar salak degiliz heralde çalışıyodu diyorum formattan önce,ayrıca bilgisayarı yeniden başlatıncada çalışıyo zaten alet,ama bilgisayar çalışırken,harddisk'i açınca görmüyo alet.Harddisk'i görmesi için illa bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyo,olay bu.
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 yok olcak gibin değil,sıyıracıın
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 anakartındaki USB 1.1 veya 1 falan olabilir mi? Ben de böle 2 servera takıp duruyodum bi tane WD disk, biri eski server biri yeni, eskisinde transfer sırasında yarıda çuvallıyodu, uykuya falan geçiyodu. Yeni serverda bi dert olmadan çalışıyodu alet. Meğer eski serverda USB 1.1 varmış.
ozkolous Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 WD kullanıcısı olarak başımdan geçen 2-3 şeyi belirteyim sen seç aralarından 1- düştü. görünmez oldu.farklı slotlarda farklı kablolarla denedim arada sırada gördü.. 2- görünür haldeyken çift tıklayınca girmiyordu sağ click aç demek gerekiyordu virüsümtrak bişiler bulaşmış temizledim geçti. 3- düştü.görünmez oldu.linuxta başka bi externala yedekleyip eskisini garanti kapsamından vatan bilgisayarda değiştirdim. formattan sonra görünmeme problemi hiç yaşamadım ama bence aleti bi şekilde yedekleyip ardından format attırman yada değiştirmen en garanti çözüm olabilir sen yinede bildiğini yap ben yanlış yönlendirmiş olmayayım
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Mr_Hand said: anakartındaki USB 1.1 veya 1 falan olabilir mi? Ben de böle 2 servera takıp duruyodum bi tane WD disk, biri eski server biri yeni, eskisinde transfer sırasında yarıda çuvallıyodu, uykuya falan geçiyodu. Yeni serverda bi dert olmadan çalışıyodu alet. Meğer eski serverda USB 1.1 varmış. usbden bi sorun yok,esatadan bağlayınca görünmüyo alet. bide değiştirme şansım yok,türkiyeden almıştım,şimdi uzak diyarlardayım.Ama dediğim gibi açınca mesela düğmesinden bi problem çıkmıyodu.Bi esata kablolarını degistirmeyi deneyim belki işe yarar ozaman.Tenks yinede deneyimler ve izlenimler icin.
Öne çıkan mesajlar